اقتصاد ۲۴- جوجه کباب از جمله غذاهایی محسوب میشود که دستورهای بسیار متنوعی دارد و تقریبا هر کس برای طعمدار کردن گوشت مرغ برای خود روشی متفاوت دارد و از مواد متفاوتی استفاده میکند. مواد متداول برای طعمدار کردن جوجه کباب ماست، پیاز، زعفران و آبلیمو، فلفل دلمهای، ادویه و... هستند.
معمولا از چند ساعت قبل، بسته به مواد در دسترس و ذایقه، مرغهای تکه شده را با خوابانیدن در مواد مختلف طعمدار میکنند و سپس آنها را به سیخ کشیده و بر روی ذغال، کبابی میکنند یا درون ماهیتابه و با کمی روغن سرخ میکنند.
مرغ به صورت جوجه کبابی خرد شده ۲ کیلوگرم (به ازای هر نفر ۳۰۰ گرم سینه یا ران یا کتف در نظر بگیرید)
پیاز متوسط ۲ عدد
ماست ۱ لیوان
سس مایونز ۱ قاشق غذاخوری
فلفل دلمهای ۲ عدد
زعفران دم کرده غلیظ به مقدار دلخواه
فلفل سیاه به مقدار دلخواه
نمک به مقدار دلخواه (بهتر است جوجه کباب خوش نمک باشد)
آب لیموترش نصف فنجان
روغن مایع یا روغن زیتون ۱۲ قاشق غذاخوری
کره ۱۰۰ گرم
در ابتدا جوجهها را با زعفران غلیظ دم کرده مخلوط کنید و برای یک ساعت کنار بگذارید تا تکههای مرغ خوش رنگ شوند و عطر زغفران بگیرند.
بیشتر بخوانید: دستور تهیه کباب کوبیده با طعمی فوق العاده
نکته: دلیل اینکه زعفران را در ابتدای کار به جوجه اضافه میکنید این است که زعفران به خورد پیاز و مواد دیگر نرود و هدر نشود.
پیاز و فلفلهای دلمهای را خرد کرده و با یکدیگر مخلوط کنید و بعد از یک ساعت جوجهها را به همراه ماست و آبلیمو و روغن و ادویهها به پیاز و فلفل دلمهای اضافه کنید و جوجهها را برای سه ساعت داخل یخچال بگذارید تا به خوبی طعم بگیرند.
بعد از سه تا چهار ساعت تکههای مرغ را به سیخ بکشید.
نکته: توجه داشته باشید در هر سیخ تکهها از لحاظ اندازه با یکدیگر تناسب داشته باشند تا زمان پخت برای همهی قطعات جوجهی روی یک سیخ، یکسان یا نزدیک به هم باشد.
نکته: تکههای پیاز و فلفل دلمهای را از مرغ جدا کنید، زیرا این مواد سریع میسوزند و طعم و ظاهر جوجه را خراب میکنند.
سپس جوجهها را بر روی منقل ذغالی که به درستی روشن شده است و حرارت یکنواختی دارد قرار دهید و به طور مداوم آنها را بچرخانید تا به خوبی پخته شوند. مدت زمان کباب کردن هر طرف یک سیخ جوجه روی حرارت ۸ تا ۱۰ دقیقه بر روی شعلهی ملایم است. به این ترتیب گوشت جوجه کباب حسابی آبدار و تُرد و طلایی میشود و نمیسوزد.
در انتها کره را آب کرده و با مقداری زعفرانِ دم کرده مخلوط کنید و در دقیقههای آخر پخت بر روی جوجه بمالید تا از خشک شدن جوجه جلوگیری کند.
توجه داشته باشید پخت بیش از حد جوجهها باعث خشک و سفت شدن آنها میشود. جوجه کباب را میتوانید به همراه چلوی زعفرانی یا به همراه نان سرو کنید. در کنار جوجه کباب معمولا گوجهی کبابی، سبزی خوردن، ترشی و خیارشور به عنوان دورچین سرو میشود.