تاریخ انتشار: ۱۲:۰۰ - ۰۲ آبان ۱۴۰۰

معلوم نیست ثروت کشور کجا هزینه می‌شود؟

لطفی نماینده رزن گفت: بخش عمده اقتصاد کشور در دست موسسات عمومی غیردولتی است که عدم‌پاسخگویی آن‌ها کار اقتصاد را پیچیده کرده است. آن‌ها خودشان تصمیم‌گیری می‌کنند و، چون قدرت عظیم اقتصادی دارند هیچ بخش خصوصی نمی‌تواند با آن‌ها رقابت کند و اگر هم رقابتی به وجود بیاید، بخش خصوصی را از پا درمی‌آورند.

معلوم نیست ثروت کشور کجا هزینه می‌شود؟

اقتصاد ۲۴- همه ما متعدداً و مکرراً شنیده‌ایم که «ایران کشوری ثروتمند به لحاظ منابع خدادادی است»، اما پرسش اصلی این است که چرا با این وجود، مردم روز به روز فقیرتر شدند و دلیل عدم‌شکوفایی در اقتصاد چیست؟ حسن لطفی نماینده رزن در مجلس یازدهم معتقد است رشد اقتصادی زمانی رخ می‌دهد که اقتصادی شفاف و پاسخگو داشته باشیم.

او می‌گوید: سال‌های مدیدی است که دولتی فربه‌تر از دولت داریم که به هیچ‌کس پاسخگو نیست. موسسات عمومی غیردولتی در کشور چاق‌تر از دولت شدند؛ مثل شهرداری‌ها، سازمان تامین اجتماعی، دانشگاه آزاد اسلامی، هلدینگ‌های بانک‌ها، بنیاد‌ها و...

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: بخش عمده اقتصاد کشور در دست همین موسسات عمومی غیردولتی است که عدم‌پاسخگویی آن‌ها کار اقتصاد را پیچیده کرده است. آن‌ها خودشان تصمیم‌گیری می‌کنند و، چون قدرت عظیم اقتصادی دارند، هیچ بخش خصوصی نمی‌تواند با آن‌ها رقابت کند و اگر هم رقابتی به وجود بیاید، بخش خصوصی را از پا درمی‌آورند.

لطفی تصریح کرد: فرض بفرمایید فردی فرزند دانشگاه آزادی داشته باشد. آیا تاکنون شنیده‌اید که رییس آن واحدی دانشگاهی به دانشجو و خانواده‌اش بگویند شهریه شما برای ارائه چه خدماتی گرفته شده است؟ حتی این گزارش‌ها به مجلس هم داده نشده است چه برسد به خانواده‌ها. همین وضعیت در بانک‌ها هم وجود دارد. عجیب است که بانک با پول مردم اداره می‌شود، اما به سپرده‌گذاران خود هم پاسخ نمی‌دهد. تامین اجتماعی به عنوان یک بنگاه بزرگ اقتصادی تا امروز یک بار هم نشده که مردم بگوید واریزی‌های شما به صندوق بیمه برای چه کار‌هایی صرف می‌شود.


بیشتر بخوانید: واکنش عضو مجمع تشخیص به قرار گرفتن مجدد نام ایران در لیست سیاه FATF


وی با اشاره به اینکه این رویه از دهه ۷۰ به بعد و با تاسیس این موسسات عمومی غیردولتی شدت گرفت، اظهار داشت: اسم این موسسات «غیردولتی» است، اما بودجه عمومی کشور را می‌گیرند و جوابگو هم نیستند. ما هم در مجلس ابزار دسترسی به اطلاعات آن‌ها را نداریم و عملاً دستمان برای نظارت بسته است. همین عدم‌نظارت شده دلیلی برای فربه‌تر شدن آن‌ها.

نماینده رزن در ادامه عنوان کرد: مجلس می‌تواند به دولت، تذکر و اخطار دهد و روی به استیضاح بیاورد، اما در خصوص این موسسات به دلیل خلاء قانون در نظارت داشتن بر آن‌ها مشکل داریم. به طور مثال سیمان و فولاد از اصلی‌ترین انفال کشور است و درآمد آن باید برای مردم باشد. سیمان مواد اولیه‌اش تنی ۲۱۰ تومان خریداری می‌شود و جالب است بدانید ۶۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود. فولاد مواد اولیه‌اش تنی ۴۰۰ تومان خریداری می‌شود و یک میلیون و چهارصد هزار تومان فروخته می‌شود. حال باید پرسید این پول‌ها کجاست؟ مگر برای بیت‌المال نیست؟ کار دست چه افرادی است که پاسخ هم نمی‌دهند؟ همین کار‌ها با عدالت انجام شود بدون رفع تحریم‌ها، هم می‌توانیم کمیته امداد و بهزیستی را جمع کنیم و هم اوضاع معیشت مردم را بهبود ببخشیم، ولی متاسفانه افراد ذی‌نفع در این ماجرا‌ها نمی‌گذارند کار نظم و نسق بگیرد.

این چهره اصلاح طلب مجلس یازدهم افزود: حتی دستگاه‌های نظارتی مثل دیوان محاسبات هم نمی‌توانند بر کار تشکیلاتی مثل تامین اجتماعی و دانشگاه آزاد و... نظارت کنند، یعنی دستگاه‌های نظارتی برای کنترل دولت است نه این تشکیلات‌های غیردولتی و غیرپاسخگو.

وی تصریح کرد: ما باید قانون را اصلاح کنیم تا بشود بر کار این موسسات هم نظارت کرد. در آن صورت اگر تخلفی هم باشد دست متخلفان به نفع معیشت مردم قطع می‌شود. سال گذشته و براساس آمار همکاران، فولاد مبارکه اصفهان ۲۰ هزار میلیارد تومان سود داشته است. این سود کجاست؟ سر سفره کدام از مردم رفته؟ به واسطه این سود وضع اقتصادی و معیشتی مردم بهتر شد؟ مگر این‌ها انفال نیست، پس کو رضایت مردم؟ همین عدم‌شفافیت‌ها کاری کرده که قیمت جهانی فولاد در ایران ۲۰ درصد از قیمت جهانی فولاد در دنیا هم بالاتر باشد.

لطفی در پایان خاطرنشان کرد: من هم معتقدم باید در جهت رفع تحریم‌ها کار جدی کرد، اما بدون برداشتن فشار‌های بین‌المللی و تنها با رعایت عدالت در ثروت حاصله از انفال می‌توان اقتصاد کشور را شکوفا کرد، ولی وضع موجود یعنی بر باد رفتن انفال و ضایع شدن حق توده‌های مردم برای پر شدن جیب عده‌ای معدود.

منبع: رویداد24
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

عکس/ استایل محمدرضا پهلوی در حال شکار خرگوش ۶۶ سال پیش در یک شکارگاه

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

عکس/ دیدار صمیمانه سردار سلیمانی ۱۴ سال پیش با نوه امام خمینی

عکس/ ژست عجیب پرویز ثابتی چهره بی رحم ساواک ۵۴ سال پیش در یک دورهمی

عکس/ چهره خاص و متفاوت کیان ایرانی سریال مختار ۸۴ سال پیش در خردسالی

عکس/ سردار باقری در دیدار با ابراهیم رئیسی در دفتر آستان قدس

پیش بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۴/ هیجان خرید در بازار طلا

عکس/ چهره جالب و دیده نشده از حشمت فردوس ۵۴ سال پیش در کنار دکتر شریعتی

افزایش تقاضا و نوسانات قیمت پمپ‌های آب خانگی در سایه بحران کم‌آبی/ گران ترین و ارزان ترین پمپ آب چند تومان است؟

عکس/ چهره دیده نشده سائب و عبدالرحمن بن شریح ۲۴ سال پیش در پشت صحنه سریال مختار

پیش بینی قیمت دلار چهارشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۴/ افزایش تقاضا برای خرید دلار

عکس/ استوری جنجالی مهراب قاسم‌خانی برای یوسف تیموری

عکس بی نظیر از ⁨ ⁨ ⁨دو برج تهران در نمای شب

اینفوگرافی/ نقشه نهایی تعطیلی ادارات کشور در روز چهارشنبه ۱ مردادماه

عکس/ عاشقانه تازه نرگس خانه‌به‌دوش جلب‌توجه کرد

فیلم/ حواشی ادامه دار ادعای جایزه ۴۰ میلیون دلاری بر سر ترامپ

عکس/ نوشته عجیب و غیرمنصفانه روی تابلو اعلانات یک کارخانه

عکس/ استوری جنجالی حسین حسینی علیه یک خانم

فیلم/ تلاش بالگرد آتش‌نشانی برای مهار آتش‌سوزی منطقۀ آزاد انزلی

ماجرای کشف پهپاد انتحاری در بوشهر

عکس/ تغییر شوکه کننده چهره سلنا گومز در جشن تولدش با کیک لاکچری

فیلم/ عراقچی: هرگز از غنی‌سازی صرف‌نظر نخواهیم کرد

فیلم/ وضعیت غم‌انگیز خواننده مشهور روی تخت بیمارستان

فیلم/ روایتی عجیب از صدای انفجار در قم

فیلم/ بارش شدید باران در عمان

عکس/ پیام رضا رشیدپور خطاب به عراقچی

اطلاعیه درباره صدای انفجار در بروجن

فیلم/ لحظه وقوع انفجار مهیب در شهرک فاطمیه قم

انفجار یک منزل مسکونی در شهرک فاطمیه قم

جدیدترین واکنش علیرضا فغانی به عکس یادگاری با ترامپ

فیلم/ رونی کلمن اسطوره پرورش اندام دیگر راه نمی‌رود

توزیع آب بسته‌بندی در تهران تکذیب شد

فیلم/ تصاویر هوایی از آتش سوزی مجتمع تجاری ونوس انزلی

کوه زباله در جنگل‌های چالوس

فیلم/ اظهارنظر عراقچی درباره توافق هسته‌ای

فیلم/ آتش به ضلع غربی و شمالی مجتمع ونوس انزلی رسید

اولیانوف و گروسی درباره ایران و اوکراین رایزنی کردند

فردا طرح ترافیک اجرا می‌شود

آمریکا رسماً از یونسکو خارج شد

هوای تهران در وضعیت قرمز قرار گرفت