تاریخ انتشار: ۱۶:۰۱ - ۰۴ آبان ۱۴۰۰
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران:

عده‌ای خواستار خشکاندن باغات پسته رفسنجان شده‌اند!

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران از مطرح شدن مباحث مبنی بر خشکاندن باغات پسته رفسنجان به شدت انتقاد کرد و خواستار سرمایه گذاری دولت در حوزه تامین آب برای این باغات شد.

باغ پسته

اقتصاد ۲۴ - ارسلان قاسمی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران  با اشاره به اینکه برخی بحث تعطیلی باغات پسته کشور را به دلیل خشکسالی و کم آبی مطرح می‌کنند، گفت: ۱۲۰ هزار هکتار باغ در رفسنجان وجود دارد که برخی عنوان می‌کنند به دلیل خشکسالی باید ۹۰ هزار هکتار از این باغات باید خشک شود.

قاسمی ادامه داد: به گفته این افراد، ۳۰ هزار هکتار باغات باقی مانده به دلیل اینکه آب بیشتری دریافت می‌کنند می‌توانند دو برابر ۱۲۰ هزار هکتار باغ کنونی محصول تولید کنند که این تصور کاملاً نادرست و غیرکارشناسی است.

وی با اشاره به اینکه هدف این افراد نابودی صنعت پسته کشور است، گفت: پسته محصولی است که سالانه بین یک تا ۱.۵ میلیارد دلار ارزآوری برای کشور دارد و در دنیا پسته را به نام ایران می‌شناسند.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران با بیان اینکه به همین جهت باید ایران تعیین کننده قیمت جهانی پسته باشد، افزود: متأسفانه خیلی از تجار خواستار این شده‌اند که قیمت جهانی پسته را بحث عرضه و تقاضا تعیین کند و همین منجر شد که کشور‌هایی مانند آمریکا و ترکیه که سطح زیرکشت خود را افزایش داده‌اند تعیین کننده قیمت پسته باشند.

قاسمی اضافه کرد: در عین حال در داخل کشور عده‌ای از تولیدکنندگان پسته می‌خواهند زمین‌های خود را به آن‌ها بفروشند تا آنان نیز باغ‌ها را خشک و فکری برای این زمین‌ها کنند.

وی با اشاره به انتقال آب از خلیج فارس برای مجتمع مس سرچشمه کرمان گفت: به اعتقاد ما انتقال میزان بیشتری از آب می‌تواند منجر به احیای باغات پسته رفسنجان شود، اما این آب برای کشاورزی گران است و کشاورزان نمی‌توانند هزینه آن را بپردازند. راه حل ما این است که دولت اعتبارات این طرح را از طریق صندوق توسعه ملی فراهم کند و به کشاورزان بین ۱۰ تا ۱۵ سال زمان دهد تا آن‌ها این پول را به دولت برگردانند.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون ایران تصریح کرد: احیای باغات رفسنجان منجر به ایجاد اشتغال، ارزش افزوده و ارزآوری برای کشور می‌شود و کشاورزان به راحتی می‌توانند بدهی دولت را پس دهند ضمن اینکه بساط چاه‌های غیرمجازی که در استان زده می‌شود برچیده خواهد شد و سیستم آبیاری قطره‌ای نیز به آبیاری تحت الارضی تبدیل می‌شود؛ بنابراین بحث کم آبی نیز تا حدود زیادی رفع می‌شود.

قاسمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ایران در محصولاتی مانند زعفران، پسته، زرشک، انار و کیوی اولین و یا جزو اولین‌ها در جهان است، گفت: بنابراین در این محصولات باید ما تعیین کننده قیمت جهانی باشیم و در محصولاتی که ارزآوری زیادی برای کشور دارند نباید بدون تدبیر عمل شود.

وی همچنین با اشاره به اینکه محصولات دیگری در کشور کشت می‌شود که ارزآوری هم برای ما ندارد، اما بحث مدیریت آب را با چالش مواجه کرده، گفت: هم اکنون ۸۰ هزار هکتار برنج در استان خوزستان که با بحران کم آبی مواجه است کشت شده ضمن اینکه به اعتقاد بنده بحران ایجاد شده در خوزستان به دلیل عدم مدیریت صحیح منابع آب است.


بیشتربخوانید:باغ‌های پسته در سکوت خشک می‌شوند


قاسمی تاکید کرد: سالانه به طور متوسط ۱۱ میلیارد متر مکعب از لرستان به خوزستان و از خوزستان به خلیج فارس می‌رود که از این حجم روان آب هیچ استفاده‌ای نمی‌شود بنابراین آنچه در کشور ما مشکل دارد مدیریت منابع آب است و فقط یاد گرفته‌ایم مدام از خشکسالی و کم آبی حرف بزنیم، اما هیچ اقدام عملیاتی برای رفع آن انجام ندهیم.

وی اضافه کرد: ما حاضر هستیم آب را از خلیج فارس به کرمان برای صنعت مسی که خصولتی و دولتی است منتقل کنیم، اما حاضر نیستیم از این آب برای باغات پسته که اشتغالزایی و ارزآوری دارد و مردم را از فقر و بدبختی نجات می‌دهد، استفاده کنیم.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

تعطیلی گسترده مدارس و ادارات استان‌های کشور در روز سه‌شنبه ۷ اسفند

عکس/ روحانی افغان: افغان‌ها در ایران حق مالکیت دارند!

عکس/ شباهت شوکه کننده امین حیایی به مادرش

اینفوگرافی/ تنها ۴ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس حامی استیضاح همتی

عکس/ استایل متفاوت مازیار لرستانی و خسرو شکیبایی ۳۳ سال پیش با اکسسوری و عینک لاکچری

عکس/ نقشه با جزییات ایران ۲۷۸ سال پیش در زمان سلسله افشاری

عکس/ لامبورگینی میورا ۵۳ سال پیش در خیابان فردوسی تهران

عکس/ استایل گنگ النازشاکردوست و لیلا اوتادی با دستمال سر و کلاه جنگی

عکس/ جولان خودرو‌های خارجی ۷۲ سال پیش در خیابان‌های تهران

عکس/ چشم انداز شگفت انگیز از مقبرۀ کوروش کبیر ۹۷ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

لیست شعب کشیک مؤسسه اعتباری ملل در تهران – ۷ اسفند ۱۴۰۳

فیلم/ لاوروف به تهران رسید

بانک ملی ایران برنده جایزه مشتری مداری در جشنواره ملی معیار شد

چکاد؛ راهکار امن و نوین بانک ملی ایران برای صدور چک

عکس/ پلمپ ۱۵۰ بوتیک در تهران ۴۰ سال پیش توسط کمیته

استقبال پر شور بازدید کنندگان از غرفه شرکت نفت ایرانول در سومین نمایشگاه اختصاصی تجارت با اوراسیا/توسعه صادرات پایدار اولویت اساسی ایرانول

دستیابی به دانش طراحی و ساخت شیر‌های کنترلی پیشرفته با حمایت شرکت پتروشیمی اروند

عکس/ چهره خاص نیوشا ضیغمی قبل از عمل زیبایی

استقلال در به در سرمربی برای دربی

امضای تفاهم‌نامه اولین میزبانی مسابقات مقدماتی جام جهانی فوتبال خیابانی در کیش

خط و نشان پلیس برای چهارشنبه آخر سال

بیمه نوین حامی اصلی اولین مسابقه هوش مصنوعی دانشگاه تهران

آیا قیمت طلا اصلاح می‌شود؟

گزارش عملکرد چشمگیر بیمه نوین در دوره یک ماهه منتهی به پایان بهمن ماه

نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران: خدمت به جامعه ایثارگری باید همراه با اخلاص باشد

فیلم/ ناپدید شدن کوهنورد ۴۷ ساله در توچال

عوامل روشن نشدن موتور سیکلت و روش‌های تعمیر آن

عکس/ بازار آستارا در گیلان حدود ۵۴ سال پیش

گزارش بورس امروز سه شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳

عیدی بازنشستگان ۱۴۰۴ برابر با قیمت یک جفت کفش

تنها غایب قطعی پرسپولیس برای دربی ۱۰۵

عکس/ تغییر باورنکردنی چهره زیبا بروفه با استایل زمستانی

بیمه ابزار کلیدی در مدیریت ریسک مطلوب

صدور حکم نهایی ۴۴ متهم پرونده چای دبش

همسران دردسرساز علیه استقلال و پرسپولیس

فیلم/ حمله تند یک نماینده به جلیلی در صحن مجلس

اعلام شعار دربی ۱۰۵ از سوی سازمان لیگ

زمستان رویایی در آستارا

زیدآبادی: روسوفیل‌های وطنی احساس شرم نمی‌کنند؟

دستگیری عده‌ای در پی فراخوان تجمع ۲۵ بهمن برای رفع حصر

عکس/ نمایی خارق العاده از دروازه شمیران ۹۳ سال پیش در یک روز برفی

واعظی: در جهان امروز سیاست در خدمت اقتصاد است

تهران _ مسکو؛ بزنگاه دوباره برای وزن کشی روابط

خطر جدی فرونشست زمین در تهران

جاده چالوس تا اطلاع بعدی مسدود است

قیمت جدید آپارتمان در مناطق ۴ و ۵ تهران از تهرانپارس تا جنت آباد+ جدول

واکنش تند و صریح پزشکیان به استیضاح همتی

احتمال فروش دوباره دلار به هر ایرانی؛ هر شهروند ۲۱۰۰

پیش‌بینی هولناک از روند افزایش قیمت مسکن در سال ۱۴۰۴

عکس/ موتورسواری داریوش با دخترش ۳۳ سال پیش

مصرف ساعتی ۳.۵ میلیون مترمکعب گاز در تهران

جدیدترین قیمت خانه در شهریار اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت نفت بعد از تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران جهشی شد

پشت پرده پتروشیمی تبریز؛ زنگ خطر یا یک نوسان طبیعی؟

معرفی خودرو پژو ۵۰۸ L با جعبه دنده ۸ سرعته اتوماتیک AT + عکس

سایه سهمگین دلار و طلا بر سر مسکن

فیلم/ زن میانسال زورگیر خیابان پیروزی با بخشید

فیلم/ ریزش پل در کره جنوبی قربانی گرفت

عکس/ رستوران گردی شبنم قلی خانی با کت ساتن چندرنگ

١۵ مربی ایرانی استقلال در تاریخ دربی