تاریخ انتشار: ۱۰:۱۰ - ۱۹ آبان ۱۴۰۰

واکاوی افزایش قیمت حبوبات در چند ماه اخیر

حبوبات یکی از محصولات پروتئینی است که مانند دیگر اقلام در بازار از موج گرانی جا نمانده و در ماه‌های اخیر با افزایش پی‌در‌پی قیمت‌ها روبه‌رو بوده است.

واکاوی افزایش قیمت حبوبات در چند ماه اخیر

اقتصاد ۲۴ - با افزایش قیمت انواع گوشت و مرغ در بازار، حبوبات تنها پروتئینی بود که در سبد خرید بعضی از مصرف‌کنندگان وجود داشت که آن هم با گرانی اخیر اقلام مختلف حبوبات و افزایش قیمت چند برابری، از سفره مردم خداحافظی کرد. از طرفی با خشکسالی در سال‌های اخیر، میزان کاشت حبوبات و عملکرد برداشت نیز با کاهش قابل ملاحظه‌ای روبه‌رو بوده و این عوامل دست به دست هم داده تا دست بعضی از مردم از حبوبات مانند دیگر اقلام پروتئینی کوتاه شود.

سیدکمال خیام با اشاره به افزایش قیمت حبوبات در ماه‌های گذشته اظهار داشت: افزایش قیمت حبوبات وابسته به چند عامل مختلف از جمله خشکسالی و کاهش برداشت حبوبات از مزارع کشور و استان و هم چنین صادرات بعضی اقلام از جمله نخود است.

وی ادامه داد: تمامی حبوبات موجود در کشور نیز پاسخ‌گوی نیاز نیست و بعضی از حبوبات مانند عدس و بعضی از اقلام لوبیا از کشور‌هایی مانند کانادا و کشور‌های آسیای میانه وارد می‌شود. ارز نیمایی از فروردین امسال رو به افزایش بوده و بنابراین اقلام وارداتی حبوبات افزایش یافته است.

عضو هیئت رئیسه اتحادیه خوار و بار و خشکبار استان اصفهان بیان کرد: همچنین هزینه‌های تولید و برداشت، هزینه کارگر، سم و کود نیز نسبت به گذشته با افزایش چندین برابری روبه‌رو بوده که در افزایش قیمت تمام شده اقلام تاثیر‌گذار است.

وی با اشاره به تفاوت قیمت حبوبات بسته‌بندی با عمده فروشی تصریح کرد: قیمت عمده حبوبات نسبت به بسته‌بندی کمی پایین‌تر است. قیمت حبوبات بسته‌بندی شده نسبت به عمده براساس هزینه‌های بسته‌بندی و جنس حبوبات، سورت‌بندی چند درصد گرانتر است.

۸ هزار و ۳۱۱ هکتار سطح زیر کشت حبوبات اصفهان

در ادامه مدیر امور زراعت اداره کل جهاد کشاورزی استان اصفهان در گفتگو با تسنیم با اشاره به میزان سطح زیرکشت حبوبات در استان اصفهان در سال زراعی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ اظهار داشت: اگر حبوبات را شامل نخود دیم و آبی، عدس دیم و آبی، لوبیا‌های قرمز، چیتی، سفید، چشم‌بلبلی و سایر آن، باقالا و ماش تعریف کنیم، سطح زیر کشت امسال ۸ هزار و ۳۱۱ هکتار بوده است.

پیمان فیروزنیا افزود: حبوبات تقریبا به جز در ۴ یا ۵ شهرستان در تمامی شهرستان‌های استان از سطح زیرکشت کمی برخوردار هستند؛ یعنی مناطق سرد مانند سمیرم، چادگان، فریدن، فریدون‌شهر و مناطق معتدل سرد مثل تیران، گلپایگان، دهاقان، شهرضا و حتی قسمت‌هایی از کاشان، نائین و شاهین‌شهر همه حبوبات کشت می‌کنند. میزان برداشت حبوبات در کشت دیم و آبی متفاوت است و در کل امسال ۲۰ هزار و ۶۰۰ تن تولید حبوبات در استان را شاهد بودیم.

وی پیرامون بهره‌گیری از کشاورزی مکانیزه در کشت حبوبات تصریح کرد: بخشی از این کشت با آبیاری تحت فشار به صورت قطره‌ای، بخشی آبیاری بارانی، بخشی سیستم‌های کشت به صورت غرقابی جوی و پشته و بخشی نیز به صورت غرقابی و کرتی است. بعضی از شهرستان‌هایی مانند دهاقان که سیستم آبیاری، غرقابی و کرتی است به علت کمبود آب و وسعت قطعات، امکان اجرای سیستم‌های آبیاری تحت فشار وجود ندارد. اما با سیستم کرت‌بندی ۹۰ سانتی‌متری سعی می‌کنند آب را مدیریت کرده و از هدر‌رفت آن جلوگیری کنند.


بیشتر بخوانید: جدیدترین قیمت حبوبات در بازار چند؟


مدیر امور زراعت اداره کل جهاد کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: در هرحال سیستم‌های آبیاری تحت فشار رو به گسترش است. شهرستان‌های مناطق سرد، سیستم‌های آبیاری تحت فشار برای همه محصولات به صورت بارانی در نظر گرفتند و حبوبات و لوبیا را نیز تحت آبیاری بارانی قرار دادند. همچنین سیستم آبیاری قطره‌ای نیز در حال گسترش و توسعه است.

وی با اشاره به کاهش کشت حبوبات نسبت به سال زراعی گذشته تصریح کرد: حدود دو سال پیش سطح زیر کشت لوبیا به تنهایی به حدود ۵ هزار هکتار رسیده بود که امسال با توجه به موضوع خشکسالی، کل سطح زیر کشت لوبیا در استان به ۳ هزار و ۳۰۰ هکتار رسید و در محصولات دیم شامل نخود و عدس، با کاهش بارندگی در زمان مناسب به شدت با کاهش عملکرد روبه‌رو بودیم.

فیروزنیا خاطرنشان کرد: ما حداکثر تلاش خود را به‌کار می‌گیریم تا کشت حبوبات مخصوصا حبوبات دیم را از کشت بهاره به پاییزه منتقل کنیم تا از بهره‌وری مصرف آب بالاتری برخوردار باشند. سیستم‌های بهره‌وری تولید در کشت و تولید لوبیا را هم در سطح ملی و هم استان در موضوعاتی، چون کاهش مصرف آب، سیستم‌های کشت در دو طرف پشته‌ها و تغذیه در حال انجام است و امیدواریم بتوانیم با راندمان بالاتری از آب، عملکرد مناسب‌تری داشته باشیم.

منبع: تسنیم
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

حال و هوای مراسم قاشق‌زنی چهارشنبه سوری در قزوین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

توصیه جدی وزارت بهداشت برای خرید شیرینی و آجیل

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟