تاریخ انتشار: ۱۱:۳۴ - ۲۹ آبان ۱۴۰۰

زاینده رود احیا نشود مسائل قومیتی سر باز می‌کند/ در اصفهان چه می‌گذرد؟

سه ماه پس از خوزستان، حالا اصفهان به صحنه اعتراضات علیه بی آبی تبدیل شده است. زاینده رود یک سره به جای آب مملو از معترضانی شد که فریاد می‌زدند: «زاینده رود من کو؟»؛ یکی از معترضان می‌گوید ما گناهی نداریم که بخواهیم هزینه خشکسالی استان‌های دیگری مانند یزد را بدهیم.

زاینده رود احیا نشود مسائل قومیتی سر باز می‌کند/ در اصفهان چه می‌گذرد؟

اقتصاد ۲۴- بیش از ده روز از اعتراض کشاورزان به بی آبی در اصفهان می‌گذرد و روز گذشته این اعتراضات وارد فاز جدیدی شد. علاوه بر کشاورزان دیگر اقشار و اصناف و مردم عادی نیز به خیل معترضان پیوستند و جمعیت کثیری از معترضان با سر دادن شعار‌های اعتراضی خواستار حل مشکل بی آبی در این استان شدند.

کمتر از سه ماه پس از اعتراضات گسترده نسبت به بی آبی در خوزستان، حالا اصفهان به صحنه تجمع صد‌ها نفر از کشاورزان و مردم اصفهان در اعتراض به بی آبی تبدیل شده است. این اعتراضات با رویکرد متفاوت صدا و سیما در پوشش این اعتراضات و همچنین حضور تلویزیونی مخبر معاون اول رئیس جمهور و ابراز همدردی با مردم اصفهان همراه شد.

در چندروز گذشته جمعی از کشاورزان اصفهانی که خواهان تامین حقابه کشت پاییزه خود هستند، در میان زاینده رود چادر زدند و با روشن کردن آتش در این رودخانه، نسبت به خشکی این رودخانه و عدم احقاق حقوقشان اعتراض کردند. معترضان همچنین خواهان جاری شدن دائمی این رودخانه شدند و از مسئولان درخواست کردند هر چه سریع‌تر مشکلات آب استان اصفهان را حل کنند.

مردم و کشاورزان پلاکارد‌هایی در دست داشتند که روی این پلاکارد‌ها نوشته شده بود "زاینده رود من کو؟ " تصاویر و فیلم‌های منتشر شده از حضور قابل توجه معترضان از اقشار مختلف خبر می‌دهند.

0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
میانبرهای صفحه کلید
پخش/توقفSPACE
افزایش صدا
کاهش صدا
پرش به جلو
پرش به عقب
زیرنویس روشن/خاموشc
تمام صفحه/خروج از حالت تمام صفحهf
بی صدا/با صداm
پرش %0-9
00:00
00:00
00:00
 

بیشتربخوانید: دستور جدید معاون رئیس جمهور برای زاینده‌رود به دو وزیر کابینه


حسین یزدی یک فعال رسانه‌ای در اصفهان در این باره می‌گوید: همه این اعتراضات سر پول است، دولت همیشه به کشاورزان به دلیل کم آبی خسارت پرداخت می‌کرد و حالا به دلیل افزایش تورم و بحران اقتصادی، این پولی که به عنوان خسارت به کشاورزان پرداخت می‌شود بسیار ناچیز است.

او می‌گوید: در زمان ریاست جمهوری احمدی نژاد، مدیریت زاینده رود را به استان چهارمحال و بختیاری دادند؛ آب در منطقه چهارمحال زیاد شد و این آب عمدتا صرف کاشت درخت‌های مانند بادام می‌شود و حتی آب را به مردم خود استان هم نمی‌دهند. این باغات به قیمت‌های گزاف خرید و فروش می‌شوند و محلی برای پولدار‌ها شده است. در زمان ریاست جمهوری خاتمی یک لوله از سرچشمه کوه‌های چهارمحال به اصفهان کشیدن و از استان اصفهان سالی ۱۰۰ میلیون متر مکعب به یزد آب ارسال می‌کنند.

یزدی با بیان اینکه بیش از ۲۰ سال است که رودخانه را به دلیل سیاست‌های مدیریتی دوران احمدی نژاد خشکانده‌اند، گفت: کشاورزان غرب و شرق استان ضرر کرده‌اند. دولت همواره برای بی‌آبی به کشاورزان خسارت پرداخت می‌کرد، اما حالا این خسارت مبلغ بسیار ناچیزی است. در شرایط فعلی نیز دولت به دلیل تورم و شرایط اقتصادی پول ندارد. در دیداری که رئیسی با نماینده‌های استان داشت، نماینده‌ها گفته بودند که مبلغ خسارت را افزایش دهید؛ اما رئیسی در جواب گفته بود هزینه تراشی نکنید. خب کشاورزان در این وضعیت چگونه گذران زندگی کنند و چگونه امرار معاش کنند؟

وی ادامه می‌دهد: رودخانه زاینده رود برای مردم همواره نقش اساسی و مهم داشته است. مردم اصفهان حس متفاوتی به این رود دارند، هر زمان که غمگین بودند، شاد و یا عاشق بودند به کنار این رود آمده‌اند و حالا این رود ۲۰ سال است که خشک شده است. آب استان را به جای دیگری می‌برند، خب اگر این سرقت نیست پس چیست؟ چرا کارخانجات فولادسازی که نیاز به آب فراوانی دارد را روز به روز در استان توسعه می‌دهند؟ چرا این کارخانجات را مانند همه جای دنیا به شهر‌های کنار دریا نمی‌برند؟ خشک شدن زاینده رود شهریت اصفهان را از بین برده است و باعث غم و افسردگی مردم استان شده است. متاسفانه اصفهان مسئولی ندارد که از حقوقش دفاع کند.

یکی از معترضان حاضر دراین اعتراضات نیز با اشاره به اینکه فراکسیون لر و بختیاری‌ها در مجلس شکل گرفته که بسیار هم قدرتمند هستند، گفت: اعضای این فراکسیون‌ها سیاست‌های ضد احیای زاینده رود را رواج می‌دهند و همواره بر علیه طرح انتقال آب صحبت می‌کنند. یک سوم مردم اصفهان بختیاری هستند و خیی از آن‌ها در کارخانجات استان اصفهان کار می‌کنند. صبر هم حدی دارد و ممکن است به مرور تمام شود، یک نسل گذشته و این رودخانه همچنان خشک است.

یکی دیگر از حاضران در این اعتراضات نیز می‌گوید: چه زمانی زاینده رود قرار است پر آب شود و این مشکل حل شود؟ عده‌ای حاضر هستند که آب را هدر بدهند، ولی اجازه ندهند لوله زده شود و آب به اصفهان برسد. مسئله زاینده رود باید حل شود و اگر استان یزد آب می‌خواهد باید از خلیج‌فارس برداشت کند نه اینکه لوله بکشند و آب شرب مردم را ببرند.

وی می‌گوید دلیلی ندارد که ما بخواهیم هزینه خشکسالی یک استان دیگر را بدهیم. وزرای نیرو هم وقتی به استان می‌آیند مشکلی را حل نمی‌کند، وزرای نیرو همواره از استان یزد انتخاب می‌شوند و از حقوق این استان دفاع می‌کنند. اگر فکری به حال این وضعیت نشود، آرام آرام مسائل قومیتی تاثیر خود را خواهد گذاشت.

یکی دیگر از معترضان می‌گوید که معترضین چادرهایشان همچنان پا برجاست و می‌خواهند که وعده‌های مسئولین عملی شود. مردم تا احیای زنده رود همچنان معترض خواهند بود. خشک شدن زاینده رود اکوسیستم منطقه را هم تحت تاثیر قرار داده است. در کنار کم آبی و خشکی زاینده رود، مسئله فرونشست‌ها نیز اهمیت زیادی دارد. تمامی آثار تاریخی استان تخریب شده است و یک روز چشم باز می‌کنیم و می‌بینیم که همه استان به همراه آثار تاریخی تخریب شده‌اند. همچنین باید منتظر زلزله خاموش هم باشیم. واقعا هیچ مدیری نیست که به فکر حل این موضوع باشد؟


بیشتر بخوانید:  اعتراضات خوزستان ، آزمون زودهنگام رئیسی/ چرا راه‌حل‌های کوتاه مدت پاسخگوی بحران آب در خوزستان نیست؟


زاینده رود احیا نشود مسائل قومیتی سر باز می‌کند/ در اصفهان چه می‌گذرد؟

زاینده رود احیا نشود مسائل قومیتی سر باز می‌کند/ در اصفهان چه می‌گذرد؟

از وعده استاندار تا دستور مخبر

طی چند روز گذشته و همزمان با بالا گرفتن اعتراضات در خوزستان، مقام‌های مختلف نسبت به آنچه در این استان می‌گذرد اظهار نظر کرده و وعده‌هایی را در این باره مطرح کردند.

سید رضا مرتضوی استاندار اصفهان از اختصاص ۳۸۰۰ میلیارد تومان برای حل مشکلات کشاورزان و توسعه طرح‌های آبی اصفهان خبر داد و گفت که مقرر شده است مبلغ ۱۵۰۰ میلیارد تومان از طریق صنایع، تامین و در صندوق سازگاری با کم آبی به جهاد کشاورزی تحویل شود تا بین حقابه داران تقسیم شود.

احیای زاینده رو بخش دیگر وعده‌های استاندار در ارتباط با اصفهان بود. وی درباره رودخانه زاینده رود نیز گفت که قرار است جلساتی با حضور مسئولان زیربط در این باره برگزار شود.

معاون اول رئیس جمهور نیز روز گذشته به مشکلات و اعتراضات اصفهان ورود کرد و به وزرای نیرو و کشاورزی برای حل مشکل آب زاینده‌رود دستور ویژه‌ای صادر کرد. معاون اول ابراهیم رئیسی گفت که دولت سیزدهم با جدیت در تلاش است تا مشکل زاینده رود را به هر نحو ممکن حل کند. وی همچنین از بصیرت و وفاداری مردم غیور اصفهانی قدردانی کرد.

اگرچه این برای اولین بار نیست وعده‌ها و دستوراتی برای حل مشکلات مردم خوزستان مطرح می‌شود، اما با توجه به اینکه چند ماهی از روی کار آمدن دولت سیزدهم نمی‌گذرد باید دید ایا در این دولت رویکرد متفاوتی نسبت به مشکلات مردم این استان اتخاذ می‌شود یا نه.

منبع: رویداد24
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ مراسم عروسی فاطمه پهلوی و محمد خاتمی ۶۶ سال پیش

عکس/ چهره‌های مشهور ورزشی در مهمانی آبگوشت خوری فریدون فرخزاد

عکس/ لحظه نشستن رضاشاه بر تخت مرمر کاخ گلستان ۹۹ سال پیش

عکس/ پوستر استقلال برای بازی مقابل تراکتور

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ تصویری دیده‌نشده از فرزند شهناز پهلوی

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

جدول لیگ برتر در پایان مسابقات امروز

عکس/ جوراب سوراخ هم مد شد

عکس/ آخرین رتبه‌بندی ضریب هوشی کشور‌ها در سال ۲۰۲۵

عکس/ صف آب در یزد

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

وضعیت وخیم جسمانی پاپ بعد از مرخصی از بیمارستان

اینفوگرافی/ ارزش ذخایر طبیعی ایران ۲۷ هزار میلیارد دلار!

عکس/ رونمایی از اسکناس ۱۰۰ تومانی زمانی که برابر با سه دلار بود

برنامه وزارت نیرو برای رفع ناترازی برق در اوج بار ۱۴۰۴

جزئیات تصادف خودروی حامل معلمان در محور ریگان

نقش پررنگ بورس در سرمایه‌گذاری برای تولید

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

عکس/ چهره متفاوت ثریا دو سال بعد طلاق از شاه ۶۵ سال پیش در پاریس

اینفوگرافی/ آمار جمعیت زندانی در کشورهای جهان

درخواست تازه طالبان از ایران درباره مهاجران افغان

عکسی منتسب به امیرکبیر صدراعظم ناصرالدین شاه ۵۰ سال پیش در روزنامه اطلاعات

عکس/ خیابانی در طهران و جزییات آن ۱۱۴ سال پیش

بازی خیبر و شمس آذر لغو شد

عکس/ پوستر رسمی نمایش ملکوت ۴۹ سال پیش با بازی بهروز وثوقی و انتظامی

عکس/ واکنش تند حمید رسایی به بیانیه مهدی کروبی

تعیین تکلیف برای افزایش حق مسکن کارگران

فیلم/ سیلاب جاده مهاباد سردشت را تخریب کرد

مالیات بر ارزش افزوده طلا و جواهر افزایش پیدا کرد

جزییات واژگونی مینی‌بوس حامل ۲۶ دانش‌آموز تیزهوش

ثبت رکورد بی‌سابقه مصرف بنزین در نوروز ۱۴۰۴+ جدول

عکس/ ظاهر متفاوت فردین ۷۷ سال پیش در لباس سربازی

عکس/ تیپ ساده و شیک نازنین بیاتی در دورهمی دوستانه

درخواست مردمی برای احداث بیمارستان شهرستان قصرقند

عکس/ تیپ نوروزی فرشته حسینی با کت پلنگی و مدل موی جدید

عکس/ رونمایی بهاره رهنما از خانه لاکچری اش با وسایل عتیقه و میلیاردی

عکس/ پوشش خاص فوزیه، اشرف پهلوی و تاج الملوک ۸۶ سال پیش در ورزشگاه امجدیه با کلاه گلدار

فیلم/ انتقال آب به فلات مرکزی؛ پروژه قدیمی-مشکل امروزی

اعلام ساعت کاری بانک توسعه تعاون در سال جدید

آمار نهایی تصادفات نوروزی؛ ۸۸۰ کشته و ۲۰۱۰۹ مجروح طی ۲۱ روز

فیلم/ کشف اشیای گرانبهای تاریخی در بهشت زهرا صحت دارد؟

شروع خوب سال ۱۴۰۴ با رشد ۱۶ درصدی ورود گردشگران به جزیره کیش

محمد شریعتمداری، اولویت‌های برنامه اصلاح و توسعه ساختاری هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس در سال ۱۴۰۴ را اعلام کرد

عکس/ استایل خاص الیزابت تیلور، ستاره هالیوود ۵۰ سال پیش در تخت جمشید

ساعت کاری شعب بانک رفاه کارگران به روال قبل بازگشت

کاهش ۱۰ میلیون تومانی قیمت سکه

ساعت کاری شعب بانک تجارت به روال پیشین بازگشت

بیمه البرز؛ تکیه گاه صنعت هوانوردی کشور

خوشحالی مردم از بازگشت آب به زاینده‌رود پس از ماه‌ها

پیش‌بینی مهم رییس سابق اتاق بازرگانی از قیمت دلار در سال ۱۴۰۴

اعلام ساعت کاری بانک‌ها از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴

پرداخت وام ۳۰۰ میلیون تومانی بانک ملی ایران بدون چک، سفته و گواهی کسر از حقوق

عکس/ گریه کاظم صدیقی در مراسم تشییع پیکر قاضی نیری

فیلم/ حقایقی جالب از زندگی بهتاشِ پایتخت

دسترسی داعش به آب‌های آزاد و فاجعه‌ای که جهان را تهدید می‌کند/ آیا سیستان و بلوچستان در خطر است؟

عکس/ وضعیت وحشتناک مازندران بعد از تعطیلات نوروزی

عکس/ ۶۰ درصد از متقاضیان وام فرزندآوری نتوانسته‌اند وام بگیرند

اولین بیانیه کروبی پس از رفع حصر

آیا اقتصاد ایران در آستانه فروپاشی است؟