تاریخ انتشار: ۱۵:۴۳ - ۱۵ آذر ۱۴۰۰
در گفت‌گوی اقتصاد۲۴ با نماینده تبریز بررسی شد؛

چرا اقتصاد و اشتغال به معنای واقعی در ایران پا نمی‌گیرد؟

احمد علیرضابیگی، نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: حضور پرقدرت دولت در اقتصاد کلان کشور یعنی ناامنی، بی‌اعتمادی و در نهایت عدم‌پیشرفت اقتصادی. مردم نباید حس کنند که دولت می‌خواهد نانی که قرار است آن‌ها به دست خانواده برسانند، تصاحب کند.

چرا اقتصاد و اشتغال به معنای واقعی در ایران پا نمی‌گیرد؟

اقتصاد۲۴، محمد آیتی: افزایش بی‌رویه نرخ ارز که در چند سال اخیر در کشورمان رقم خورده و همچنان هم در حال بالا رفتن است موجب شده تا هم تولید و کسب و کار‌ها آسیب ببینند و هم دولت‌ها نتواند شعار اشتغال‌زایی را به معنای واقعی به مرحله اجرا برساند.

اینکه آیا با آشفتگی اقتصادی و تحریم‌هایی که در بالاترین سطح بر کشور تحمیل شده می‌توان روند را به نفع اقتصاد ایران تغییر داد، سوالی است که از احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در مجلس یازدهم پرسیدیم.

او به اقتصاد۲۴ گفت: متاسفانه دولت گذشته براساس تبصره ۱۸، کارکردی خاص و قابل ذکر برای اشتغال نداشته است. واریزی یارانه‌ها که نزدیک به ۹ هزار میلیارد تومان بود، به درستی سازماندهی و خرج نشد و از قرار معلوم این مبلغ قابل توجه در جا‌های دیگر هزینه شد که البته این موضوع سر جای خودش قابل پیگیری است.

عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور افزود: با این اوصاف، نجات اقتصاد کشور و مخصوصاً اشتغال‌زایی با این رویکردها، امکان‌پذیر نیست. مگر می‌شود منابعی را در یک چاه ویل بریزیم و بعد انتظار داشته باشیم اشتغال‌زایی به وجود بیاید؟ از طرفی، این چاه ویل به صورت طبیعی به حیات خلوت دولت‌ها هم می‌تواند تبدیل شود.

علیرضابیگی تصریح کرد: وقتی می‌گوییم اشتغال‌زایی باید رخ دهد، یعنی باید رونق تولید به وقوع بپیوندد و این موضوع در گرو واقعی شدن اقتصاد است. وقتی اقتصاد واقعی نیست و اساساً رقابت نه در داخل و نه در عرصه بین‌المللی وجود ندارد و مردم نگاهشان به دولت به عنوان رقیب است، حتماً شرایط اقتصادی به نفع مردم تغییر پیدا نخواهد.

وی با اشاره به اینکه دولت باید دست از تصدی‌گری بردارد و دنبال کوچک شدن خود و واگذاری اقتصادی به مردم باشد، گفت: تحریم بر اقتصاد تاثیر گذاشته است، اما در حد ۳۰ درصد. ۷۰ درصد مشکلات، تصمیمات خودمان است که اگر اصلاح ساختار اقتصادی داشته باشیم تا حد قابل ملاحظه‌ای اوضاع بهبود پیدا می‌کند. به طور مثال چرا باید دولت خودرو تولید کند و مردم محکوم به خرید آن باشند؟ این اقتصاد سالم و رقابتی است؟ کاش دولت یک بار برای همیشه مسیر خود را عوض کند و اجازه تنفس به مردم و بخش خصوص در عرصه اقتصاد را بدهد.


بیشتر بخوانید: ۱۴ میلیون ایرانی؛ فاقد شغل شایسته


نماینده تبریز اظهار داشت: حضور پرقدرت دولت در اقتصاد کلان کشور یعنی ناامنی، بی‌اعتمادی و در نهایت عدم‌پیشرفت اقتصادی. مردم نباید حس کنند که دولت می‌خواهد نانی که قرار است آن‌ها به دست خانواده برسانند، تصاحب کند. ثروت کشور باید و حتماً به خود مردم برگردانده شود و تا زمانی که فقط حرفش باشد، در بر همین پاشنه می‌چرخد.

علیرضابیگی در ادامه عنوان کرد: دولت آقای رئیسی تاکنون درگیر مسائل روزمره و مخصوصاً مهار ویروس کرونا بوده است و حال ما منتظر ارائه مشی اقتصادی دولت هستیم.

وی گفت: وقتی می‌توانیم در دریای کارائیل بنزین بفروشیم و جای آن طلا بگیریم، پس می‌شود اقتصاد را تکان داد. اگر پول‌هایی که از مردم در بورس به یغما رفت در توسعه و گسترش صنعت نفت هزینه می‌شد، اکنون وضع این نبود.

عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور در پایان خاطرنشان کرد: سیاست‌هایی وضع شده که مردم از ترس از دست ندادن دارایی‌شان مرتب تغییر مسیر می‌دهند. یک روز مسکن می‌خرند که پولشان بی‌ارزش نشود و روز دیگر به خاطر اینکه مالیات به آن‌ها تعلق نگیرد، خرید مسکن در ترکیه را در پیش می‌گیرند. به جای اینکه شلاق اوضاع بد اقتصادی به تن دولت بخورد، به تن مردم خورده است. منتظریم که دولت آقای رئیسی پس از چند ماه خط و خطوط اقتصادی خود را روشن کند تا ببینیم می‌توانیم به اقتصاد بهتر و اشتغال‌زایی مخصوصاً جوانان امیدوار باشیم یا نه؟

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت میوه در میادین تره بار امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

جزئیات تعطیلی مدارس و ادارات تهران در روز دوشنبه ۶ اسفند

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ آموزگار زن سپاه دانش ۶۰ سال پیش در یک روستا

عکس/ همراهان قالیباف در سفر به بیروت

عکس/ حقوق و مواجب آبدارخانۀ سلطنتی ناصرالدین شاه ۱۳۵ سال پیش

عکس/ استوری خاص نیوشا ضیغمی در مشهد با پوشش متفاوت

عکس/ ژست هنرمندانه فریبا نادری با تیپ کژوال و شال بته جقه‌ای

عکس/ اکبر عبدی با خانواده در روز تولد نوه اش

عکس/ حضور شریعتمداری در بیروت

عکس/ چهرۀ نچرال عسل بدیعی ۲۳ سال پیش در اولین فیلم سینمایی‌اش

عکس/ تغییر باورنکردنی چهره هانیه توسلی در یک مراسم

ژست عجیب زنان نیم قرن پیش روی درختان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کمبود کدام ویتامین باعث عصبانیت می‌شود؟

۱۴۰۴ حتما سال بازدهی بورس خواهد بود/ فاز نزولی بورس مربوط به تنش‌های سیاسی، پیش فروش‌های خودرو و سکه است

تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟

ممنوعیت خبرساز پیام‌رسان ایتا درباره بانوان

سلطان اجاره‌بگیر تهران تحت تعقیب قرار گرفت

نحستین تصویر از سنگ مزار سید حسن نصرالله

متن وصیت شهید سید حسن نصرالله

تصمیم برای حضور اتباع خارجی در کشور برای سال ۱۴۰۴

پخش سریال تاسیان متوقف شد

رستمی یک‌تنه علیه سه امتیاز استقلال!

پیشنهاد جذاب به نکونام برای بازگشت به مربیگری

عراقچی راهی ژنو شد

داور دربی انتخاب شد

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳

فیلم/پیکر شهید نصرالله در آرامگاه ابدی آرام گرفت

فیلم/انتظار ۱/۵ ساعت رئیس جمهور لهستان برای دیدار با ترامپ

فیلم/پرواز هواپیما‌های اسرائیلی همزمان با مراسم تشییع

ممنوعیت صادرات سیب زمینی به مدت ۲ ماه

تالار‌های بورس‌ها فردا باز است

علی عباسی اتهام آزار جنسی به یک بازیگر مرد را پذیرفت

تعطیلی بانک‌ها در استان تهران؛ شعب کشیک باز است

وزیر علوم: حکمرانی علمی نخبه‌گرایی گلخانه‌ای نیست

عکس/پایان ماموریت محافظ شناخته شده سیدحسن نصرالله

تصویر فرزند شهید سید حسن نصرالله در مراسم وداع با پدر

تصاویر اسوشیتدپرس از حضور جنگنده‌های اسرائیلی در آسمان بیروت

استان تهران فردا دوشنبه تعطیل شد

ساختار جدید سامانه هوشمند سوخت در حال پیاده‌سازی است

البرغوثی: باید مواضع و اقدامات جدی برای مقابله با حملات اسرائیل در پیش گرفته شود

کوهنوردان مفقودی اشترانکوه پس از ۴۸ ساعت پیدا شدند

قیمت میوه در میادین تره بار + حدول

چه کسی بر پیکر «سید حسن نصرالله» نماز اقامه کرد؟

هشدار یک اصلاح طلب: دیگر جایی برای انباشت مشکلات نداریم

تاریخچه دربی بزرگ پرسپولیس و استقلال

فیلم/ تبریک احساسی مهدی یغمایی برای تولد همسرش

زود کبود شدن بدن نشانه چیست؟

عکس/ چهره جذاب پارسا پیروزفر ۲۳ سال پیش با مدل موی تینیجری

علائم ابتلا به سرطان کلیه کدامند؟

ماجرای سوء قصد به جان رئیس آموزش و پرورش سراوان چه بود؟

اینفوگرافی/ منابع درآمدی دولت برای سال ۱۴۰۴

فیلم/ واکنش جالب عموپورنگ به رقص حامد وکیلی در قهوه پدری

خطر بیخ گوش پرواز بندرعباس به رشت

عکس/ نمایی نزدیک از تابوت سیدحسن نصرالله و صفی الدین

عکس/ شور و حال مراسم تشییع سید حسن نصرالله و صفی الدین

فیلم/ محل تدفین شهدای مقاومت در ضاحیه جنوبی

با خواص بی‌نظیر میگو آشنا شوید

فیلم/ حضور جنگنده‌های اسرائیل بر فراز بیروت همزمان با تشییع سیدحسن نصرالله

عکس/ پوشش جالب و دیدنی مردم ۹۸ سال پیش در شهر کرند کرمانشاه

عکس/ کریستیانو رونالدو با لباس عربی کنار بن سلمان

عکس/ گریم متفاوت لیندا کیانی در یک نمایش با کلاه و کت اروپایی

فیلم/ لحظۀ ورود پیکر‌های سید حسن نصرالله و صفی‌الدین به محل تشییع