تاریخ انتشار: ۱۳:۲۳ - ۱۷ بهمن ۱۴۰۰

وزیرخارجه: آمریکا هیچ ابتکاری به خرج نداده است

وزیر امور خارجه ایران در واکنش به خبر امضای برخی معافیت‌های تحریمی برای ایران از سوی آمریکا گفت: هیچ ابتکار جدی و قابل ملاحظه‌ای از طرف آمریکا ندیده‌ایم آنچه برای ما مهم است عمل طرف مقابل است.

وزیرخارجه: آمریکا هیچ ابتکاری به خرج نداده است

اقتصاد۲۴- امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران درباره اظهارات «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران مبنی بر اینکه «واشنگتن برای احیای برجام شروطی را برای تهران تعیین کرده»، گفت: ما هیچ پیش شرطی را از طرف امریکایی دریافت نکردیم و اساسا این مذاکرات یک روندی دارد که موضوع پیش شرط در آن مطرح نیست و نمی‌دانم خبری که به نقل از این فرد (رابرت مالی) مطرح شده چگونه است، اما تا این زمانی که با هم صحبت می‌کنیم، موضوع پیش شرط مطرح نیست و متن یا پیشنهادی در چارچوب پیش شرط دریافت نکرده ایم و قطعا این مذاکرات بر مبنای نقطه نظرات کارشناسی و توافقاتی که نتیجه نهایی آن رسیدن به یک توافق خوب و تامین منافع کشور باشد، پیش می‌رود.

وزیر امور خارجه ایران در واکنش به خبر امضای برخی معافیت‌های تحریمی برای ایران از سوی آمریکا گفت: هیچ ابتکار جدی و قابل ملاحظه‌ای از طرف آمریکا ندیده‌ایم آنچه برای ما مهم است عمل طرف مقابل است.

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران درباره آخرین خبر‌ها از مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین به صداوسیما گفت: آنچه برای ما مهم است عمل طرف مقابل است و ما نگاه می‌کنیم ببینیم روی زمین چه اتفاقی می‌افتد، رفتار عملی آمریکایی‌ها را در رفع تحریم‌ها به صورت عینی و ملموس ببینیم.

امیرعبداللهیان درباره ادعای «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران مبنی بر اینکه «واشنگتن برای احیای برجام شروطی را برای تهران تعیین کرده»، گفت: ما هیچ پیش شرطی را از طرف امریکایی دریافت نکردیم و اساسا این مذاکرات یک روندی دارد که موضوع پیش شرط در آن مطرح نیست و نمی‌دانم خبری که به نقل از این فرد (رابرت مالی) مطرح شده چگونه است، اما تا این زمانی که با هم صحبت می‌کنیم، موضوع پیش شرط مطرح نیست و متن یا پیشنهادی در چارچوب پیش شرط دریافت نکرده ایم و قطعا این مذاکرات بر مبنای نقطه نظرات کارشناسی و توافقاتی که نتیجه نهایی آن رسیدن به یک توافق خوب و تامین منافع کشور باشد، پیش می‌رود.

وزیر امورخارجه درباره انتشار اخباری مبنی بر اینکه «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا چندین معافیت تحریمی را در رابطه با فعالیت‌های هسته‌ای غیرنظامی ایران امضا کرده، گفت: اقداماتی که روی کاغذ انجام می‌شود، اقدامات خوبی می‌تواند باشد یعنی هر فرمان اجرایی یا اقدامی که تحریم‌های وضع شده بعد از خروج امریکا از برجام را مجددا به حالت قبلی و رفع تحریم‌ها برگرداند، اقدام خوبی قلمداد می‌شود؛ اما آن چه برای ما مهم است عمل طرف مقابل است ما نگاه می‌کنیم ببینیم روی زمین چه اتفاقی می‌افتد و رفتار عملی امریکایی‌ها را در رفع تحریم‌ها به صورت عینی و ملموس ببینیم.


بیشتر بخوانید: استقبال تروئیکای اروپا از بازگشت معافیت‌های تحریمی ایران


امیرعبداللهیان ادامه داد: آن چه برای ما مهم است نتیجه گفتگو‌هایی است که در مذاکرات وین دنبال می‌کنیم و همچنین توافقی است که در آن جا حاصل خواهد شد؛ البته آمریکایی‌ها از طریق برخی از واسطه‌ها پیام‌های مکرری، برای ما می‌فرستند و مدعی هستند که دارای حسن نیت هستیم؛ اما ما در روند فعلی مذاکرات ابتکار جدی و قابل ملاحظه‌ای را از طرف آمریکایی ندیدیم؛ ابتکار‌هایی که باید در مذاکرات ۱+۴ و از طریق non-paper که به واسطه اتحادیه اروپا بین ما و آمریکایی تبادل می‌شود قابل مشاهده باشد و یا این که در عمل شاهد لغو بخشی از تحریم‌ها باشیم؛ لذا برای ما ملاک رفتار عملی امریکاست.

وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره این که ممکن است یک توافق مدت دار (مثلا ۲ ساله) ببندیم گفت: ما دنبال یک توافق خوب هستیم و به دنبال یک توافق محدود و مدت دار نیستیم.

منبع: انتخاب
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ریزش ۱۵ هزار واحدی بورس در ابتدای روز + نقشه بازار

عکس/ ژست خاص رضاخان ۱۰۰ سال پیش در کنار بقایای جمجمه کریم خان زند

فیلم/ دونالد و ایلان پایان ماه عسل!

ادعا‌های جدید قاتل الهه حسین نژاد درباره انگیزه قتل

موضع‌گیری دوپهلوی دولت درباره همتی

وجود ۸ میلیون راننده اسنپ و تپسی یعنی فروپاشی نظام اشتغال در کشور/ زنگ خطر برای اقتصاد ایران به صدا درآمد

آغاز زودهنگام استقراض در دولت چهاردهم/ حراج ۳۰ همت اوراق در سایه کسری بودجه ۱۴۰۴

رامین رضاییان در آستانه قرارداد با استقلال؟

قیمت نفت برنت کاهش یافت

عکس/ جشن تولد خاص بازیگر سریال نون خ با تم بچه رئیس

فیلم/ توضیح وزیر پیشنهادی اقتصاد درباره تابعیت دخترش

آیا بازار سهام در آستانه یک تغییر روند است؟

فیلم/ ادعای عجیب درباره ریختن آبروی رئیسی

ارزش دلاری بورس ایران در اردیبهشت ۱۴۰۴ چقدر شد؟

قفل بازار سهام باز شد؟

عکس/ شکل و شمایل نوه‌های مظفرالدین شاه ۱۲۵ سال پیش در کنار پرستار فرانسوی شان

شانس بالای مدنی‌زاده برای تصدی وزارت اقتصاد/ وزیر پیشنهادی از رویش‌های انقلاب است

فیلم/ درخواست فوری فعال محیط‌زیست از دولت سوئد برای آزادی

افشاگری عجیب شهرداری تهران درباره تخلیه خانه اندیشمندان + سند

فیلم/ شلیک پلیس آمریکا به خبرنگار استرالیایی در جریان اعتراضات لس‌آنجلس

مخالفت مجلس با لایحه اعطای اختیار به دولت

عکس/ بابک زنجانی از ۲۰ شرکت بزرگ خود رونمایی کرد

نان در تهران رسما گران شد

ارسال پیامک‌های ناشناس به نمایندگان در مخالفت با مدنی‌زاده + عکس

پیامد‌های بحران بی برقی در صنایع ایران چیست؟

عقبگرد قیمت‌ها در بازار خودرو

سقوط نمرات امتحان نهایی در سال ۱۴۰۳ و شکست ساختار آموزش/ فرسودگی تحصیلی با تبدیل مدرسه به بنگاه اقتصادی

تکه تکه کردن قرآن‌های تاریخی برای فروش/ گزارشی عجیب درباره فروش نسخ خطی قاجاری به‌صورت عمده در اینستاگرام + سند

شورای رقابت جلوی قیمت‌گذاری ایران خودرو ایستاد+ سند

نقش احتمالی پوتین در مذاکرات چه خواهد بود؟

انتخاب مدنی زاده در مرز باریک تخصص و حساسیت سیاسی

شدت تغییر قیمت خودرو تند شد+ جدول

پشت پرده بازداشت عجیب پسران کاظم صدیقی

کشتی مدلین در راه مأموریت غیرممکن برای غزه / تلاش فعالان محیط زیست برای رسیدن به صلح و عدالت در فلسطین

دور زدن تحریم‌ها به افزایش تورم کالا‌های وارداتی می‌انجامد

اثر نشست شورای حکام بر قیمت طلا چیست؟

معمای توله خرس پردیسان ۱۰ روز پس از جستجو

ماجرای خرابکاری در تورقوزآباد و ورامین چه بود؟

چشم قیمت دلار دوخته به دو نشست تعیین‌کننده

زمان واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در خرداد ۱۴۰۴ مشخص شد

افزایش ۴۵ درصدی حقوق کارگران در سال ۱۴۰۴+جدول

جزئیات جدید از واریز یارانه ویژه عید غدیر

سرنوشت قیمت طلا و سکه در گرو دو جلسه حساس

علت افزایش قیمت لبنیات مشخص شد؟

عقل اقتصادی در بخش خصوصی است، نه در اتاق‌های دولتی دربسته

دلار یا طلا؛ کدام یک سرمایه‌گذاری بهتری است؟

عصبانیت روزنامه اصولگرا از دیدار سخنگوی دولت و دختر پزشکیان با خانواده الهه حسین نژاد

فیلم/ اشک شوق رونالدو پس از قهرمانی در لیگ ملت‌های اروپا

فیلم/ ضربات پنالتی دیدار پرتغال و اسپانیا

فیلم/ ترامپ هم مثل بایدن در پله‌های هواپیما زمین خورد