تاریخ انتشار: ۰۶:۵۴ - ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۱
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد

قفسه فروشگاه‌ها همچنان خالی از روغن/ روغن هم سهمیه‌ای می‌شود؟

پافشاری دولت براجرای تصمیم عجولانه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، توزیع و قیمت کالا‌های اساسی مانند روغن را بحرانی کرده تا جایی که وضعیت توزیع و یا سهمیه بندی این محصول همچنان نامشخص است.

روغن

اقتصاد۲۴- مریم بهنام راد- این روز‌ها قفسه‌های خالی از روغن در فروشگاه‌ها تا انکار مسئولین از عدم توزیع و کمبود روغن در بازار دغدغه اصلی مردم شده است.

طی سال‌های اخیر روغن نباتی یارانه‌ای جزء کالا‌هایی بوده که در بازار با قیمت مصوب خود به فروش می‌رسد، یا اینکه با کمبود توزیع در بازار مواجه می‌شود.

در سال گذشته کمبود و گرانی روغن به یکی از دغدغه‌های مهم در بازار خوراکی‌ها تبدیل شده بود، کمبودی که البته با برنامه‌های وزارت صمت برای مدت زمانی رفع شد، اما این سناریو برای سال جاری نیز تکرار شد.

در حالی کمبود روغن در بازار همچنان مشهود است که مردم در سراسر کشور برای تامین روغن به ویژه روغن جامد مشکل دارند. اگر هم روغن به فروشگاهی برسد با هر کارت بانکی تنها دو بطری یک لیتری روغن داده می‌شود.

افزایش بیش از ۴۰ درصدی قیمت روغن نباتی بعد از ماه مبارک رمضان به دلیل افزایش هزینه‌های سربار تولید ناشی از افزایش قیمت جهانی روغن خام، افزایش میزان دستمزد و حتی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات مواد اولیه باعث ایجاد کمبود روغن در بازار شده است.

علاوه بر موارد یاد شده افزایش قاچاق روغن به کشور‌های همسایه؛ راه منفعت قاچاق روغن برای قاچاقچایان پیدا شده، زیرا علاوه بر اینکه در کشور روغن با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد و به صورت یارانه‌ای توزیع می‌شود، قیمت جهانی این محصول در اثرهمه گیری ویروس کرونا و جنگ اکراین افزایش یافته است.

اما با وجود همه این اخبار خوب در صنعت روغن نباتی، اما بازار این محصول با تنش‌هایی همراه است. هرچند آخرین بار قیمت روغن در اردیبهشت سال گذشته افزایش یافته و تولیدکنندگان با توجه به افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت روغن خام در بازار جهانی، منتظر دریافت نرخ جدید بودند و به همین منظور برخی از آن‌ها عرضه خود را در بازار کاهش داده اند تا محصولات خود را با قیمت جدید به فروش برسانند.

البته از همان ابتدای سال جاری روابط عمومی انجمن صنفی صنایع روغن نباتی اعلام کرد: ارز مورد نیاز ۶۶ هزار تن روغن خام وارداتی بخش خصوصی در بنادر کشور از سوی دولت با نرخ ۴۲۰۰ تخصیص یافت؛ این امر می‌تواند تاثیرات مثبتی بازار مصرف ایجاد کند.

اصرار مسئولین به توزیع کافی روغن در بازار!

این در حالی است که سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه به هیچ عنوان، مشکلی در تامین روغن نداریم و بعضا اگر بعضی از قفسه فروشگاه‌ها خالی از روغن است گفت: علت نبود روغن در برخی قفسه‌های فروش به موضوع خرید مازاد برخی هموطنان مربوط می‌شود.


بیشتربخوانید:آیا قیمت خوراکی‌ها در ایران ارزان‌تر از کشور‌های همسایه است؟


عسگرزاده معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی نیر در همین خصوص گفته؛ کمبود روغن بزودی رفع می‌شود، دولت هزینه‌های سربار تولیدکنندگان را با پرداخت یارانه مستقیم به آن‌ها برطرف می‌کند تا فشاری به قیمت مصرف کننده وارد نشود. اما به دلیل قیمت کمتر روغن در بازار در مقایسه با کشور‌های همسایه، شاهد قاچاق و خروج این محصول از کشور هستیم، به طوری که مصرف روغن نباتی قبل از اختصاص یارانه ارز ۴۲۰۰ تومانی در کشور یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن بود، اما اکنون به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن افزایش یافته است.

اما در همین رابطه داود فکوری رئیس اتحادیه سوپرمارکت داران تهران نیز می‌گوید؛ در واقع قبلاً قفسه فروشگاه‌ها و مغازه‌ها پُر از روغن بود، اما هم اکنون عرضه به گونه‌ای است که هر خانوار برای میزان مصرفی که دارد می‌تواند روغن بخرد و یا در برخی موارد خرید این محصول زمان برو گران شده است.

نارضایتی مردم از وضعیت بازار

آن طور که برخی خبر‌ها گزارش می‌دهد؛ در فروشگاه‌ها و بازار روغن نباتی پیدا نمی‌شود، اما متولیان اصرار بر توزیع کافی این محصول در سطح شهر‌ها را دارند.

اگرچه به گفته مسئولین؛ با اعلام قیمت‌های جدید هیچ کمبودی در زمینه روغن وجود ندارد، اما هجوم عجیب مردم برای خرید روغن در برخی فروشگاه‌ها در تهران و سایر شهر‌ها نشان از نگرانی مردم دارد.

صاحب یکی از هایپر‌های شهر تهران با بیان اینکه بیش از دو هفته هست که روغن به خرده فروشی‌ها داده نمی‌شود، گفت: قبل از این ایام نیز میزان عرضه روغن بسیار محدود بود، اما مردم نگران کمبود نبودند تنها به فکر افزایش قیمت روغن بودند.

اطاعتی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ می‌گوید: به گفته مسئولین اگر توزیع روغن آغاز شده چرا همچنان این محصول به فروشگاه‌های سطح شهر توزیع نمی‌شود؟ البته در مدت دوهفته تنها ۷ کارتن روغن به فروشگاه داده اند که این میزان جوابگوی تقاضای مشتریان نیست.

وی درباره دلیل کمبود روغن گفت: شرکت‌های پخش روغن بین فروشگاه‌ها توزیع نمی‌کنند، اما دولت بر توزیع روغن به فروشگاه‌ها اصرار دارد. شاید توزیع روغن برای برخی فروشگاه‌ها انجام می‌گیرد، اما هنوز فروشگاه‌ها و مارکت‌های بزرگ از این توزیع بی نصیب مانده اند.

اطاعتی گفت: زمانی که زمزمه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به گوش رسید، توزیع روغن به فروشگاه‌ها نامنظم و کاهش یافت. حتی در ماه رمضان علی رغم تأکید متولیان، توزیع روغن نسبت به ماه‌های گذشته بسیار کم شده بود.

به گفته این خرده فروش مواد غذایی؛ از ابتدای سال توزیع روغن بسیار کمتر از سال گذشته شده بود، اما هر بار وعده افزایش توزیع را می‌دادند تا اینکه برای چندین روز هیچ توزیع روغن انجام نگرفت و مانند سال گذشته مردم سرگردان بدنبال روغن در فروشگاه‌ها بودند و همین محصول در بازار آزاد با قیمت‌های بالایی به فروش می‌رسید.

وی ادامه داد: اگر وضعیت توزیع روغن با همین روند پیش برود قطعاً مردم برای تهیه روغن نباتی با صف‌های طولانی و قیمت‌های غیر عادلانه روبرو خواهند شد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

حال و هوای مراسم قاشق‌زنی چهارشنبه سوری در قزوین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

توصیه جدی وزارت بهداشت برای خرید شیرینی و آجیل

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟