تاریخ انتشار: ۱۲:۲۷ - ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری:

تورم قدرت خرید بازنشستگان را کاهش داده است

حسن صادقی گفت: بازنشستگان تأمین اجتماعی نباید مورد بی‌توجهی دولت و دستگاه‌های دولتی قرار بگیرند. بازنشستگانی که سرمایه‌های خود را به مدت ۳۰ سال در سازمان تأمین اجتماعی اندوخته‌اند، حال که می‌خواهند در زمان بازنشستگی از آن برداشت کنند نباید منتظر تعلل دولت باشند.

تورم قدرت خرید بازنشستگان را کاهش داده است

اقتصاد۲۴-  حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، اظهار داشت: پیرامون تصویب افزایش مستمری بازنشستگان در هیئت دولت، فرصت یک هفته‌ای به دولت داده و ضرب‌الاجلی تعیین کرده بودیم چراکه بازنشستگان تأمین اجتماعی نباید به این شدت مورد بی‌توجهی دولت و دستگاه‌های دولتی قرار بگیرند. بازنشستگانی که سرمایه‌های خود را به مدت ۳۰ سال در سازمان تأمین اجتماعی اندوخته‌اند، حال که می‌خواهند در زمان بازنشستگی از آن برداشت کنند نباید منتظر تعلل دولت باشند.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری افزود: سازمان تأمین اجتماعی متعلق به کارگران شاغل و بازنشسته است؛ کارگران در زمان شاغل بودن، ماهانه حق بیمه خود را به سازمان پرداخت می‌کنند تا در زمان بازنشستگی بتوانند از اندوخته خود استفاده کنند. بنابراین سازمان تأمین اجتماعی یک سازمان غیردولتی و مستقل است که درآمد آن از محل اخذ حق بیمه‌ها است؛ دولت‌ها نیز نه تنها بودجه‌ای در اختیار سازمان قرار نداده‌اند، بلکه از سازمان و اندوخته جامعه کارگری استقراض کرده‌اند و هر ساله باید برای دریافت همین طلب سازمان از دولت، اعتراض کنیم تا بخشی از طلب سازمان را در قالب بودجه، وصول نماییم. قانون، صندوق تأمین اجتماعی را یک نهاد عمومی و غیر دولتی می‌داند و دولت نباید در امور سازمان دخالت کند؛ دولت نباید مصوبه هیئت مدیره سازمان پیرامون افزایش حقوق بازنشستگان را که عیناً مصوبه شورایعالی کار است، به چالش بکشاند. دولت صرفاً تاییدکننده‌ی نهایی این مصوبه است تا بداند سهمش در بودجه چقدر است و چگونه باید پرداخت شود.

کاهش قدرت خرید بازنشستگان

وی با بیان اینکه «تأخیر دولت در تصویب و ابلاغ مصوبه افزایش مستمری بازنشستگان پیامدهای ناگواری برای بازنشستگان داشته است» ادامه داد: از جمله این پیامدها می‌توان به کاهش فاحش قدرت خرید جامعه هدف پس از حذف ارز ترجیحی و گران شدن کالاهای اساسی اشاره کرد؛ دولت اگر قبل از افزایش قیمت‌ها، مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان را تصویب و ابلاغ می‌کرد، جامعه کارگری بازنشسته در این یکی دو ماه، قادر به خرید کالاهای بیشتری بود. حال که قیمت برخی اقلام اساسی بین ۳۰۰ الی ۴۰۰ درصد افزایش داشته است، افزایش حقوق بازنشستگان و واریز آن دردی را درمان نخواهد کرد؛ به عبارتی ارزش پولی میزان افزایش حقوق بازنشستگان بسیار تقلیل یافته است.

حسن صادقی گفت: آزادسازی اقتصادی شوک بزرگی به بازار و مصرف‌کنندگان وارد می‌کند. ازجمله این پیامدها افزایش نابرابری‌ها، گسترش فقر، فساد، مهاجرت از کشور و انواع آسیب‌های اجتماعی است. بنابراین می‌توان گفت بودجه سال ۱۴۰۱ ، بودجه‌ی بسیار مخاطره برانگیزی بوده است و آثار آن نه تنها به حل بحران کمکی نمی‌کند بلکه به بدتر شدن شرایط منجر خواهد شد. این بحران اجتماعی و اقتصادی که کشور هم اکنون با آن مواجهه و به صورت ناهنجاری اجتماعی در حال عرض اندام است، عمدتاً ناشی از سیاست‌های دولت است که موجب افزایش قیمت‌ها و تورم شده است. نکته قابل توجه این است که افزایش قیمت ارز به معنای کاهش قدرت خرید پول ملی (Devaluation) است؛ یعنی در واقع اعتبار پول ملی به شدت زیر سوال می‌رود و این باعث می شود که مردم ترجیح بدهند به‌جای اینکه پول ملی را نگه دارند، آن را تبدیل به اشکال دیگری از دارایی‌‌ها کنند. لذا به همین دلیل روابط فسادآور در بخش سکه و ملک به شدت افزایش می‌یابد.


بیشتر بخوانید: احکام ۱۰ درصد افزایش حقوق برای این بازنشستگان صادر شد


او می‌افزاید: در مقابل آن افرادی که نه پس‌اندازی دارند و نه ملک و املاکی که بخش قابل توجهی از جمعیت کشور را هم شامل می‌شوند، بیشتر در معرض آسیب قرار می‌گیرند. بنابراین ما با یک شکاف به شدت عمیق و گسترده طبقاتی مواجهه خواهیم شد که البته این روند پیامدهای به شدت گسترده‌ای دارد که فقط یکی از تبعات کوچک آن، خروج و مهاجرت نخبه‌ها و تمایل بیشتر مردم به خروج از کشور است. اقتصادی که به واسطه کاهش ارزش پول ملی بی‌ثبات شود، قطعاً باعث مهاجرت‌های گسترده مردم از روستا به شهرها، از شهرهای کوچک به بزرگ و از کشور به خارج از کشور خواهد شد. البته بخشی از این پیامدها تا امروز در کشور رخ داده است، اما با این شرایط شدت‌ آن‌ها افزایش خواهد داشت. ما سال‌هاست که با خروج سرمایه از کشور روبه‌رو هستیم.

چرا «جراحی اقتصادی»؟

به گفته صادقی، مثل اینکه نسبت به پیامدهای حذف ارز ۴۲۰۰ که به مثابه تخریب ارتباط بین گذشته و امروز کشور است، حساسیتی وجود ندارد و مردم و بالأخص کارگران شاغل و بازنشسته در تنگنا هستند اما توجهی نمی‌شود.

وی ادامه داد: دولت اقدام خود پیرامون حذف ارز ترجیحی را یک جراحی اقتصادی می‌داند. این موضوع یادآور اقدام دولت احمدی نژاد و تعریف یارانه برای مردم است که آن را جراحی اقتصادی، تعریف کرده بود. از موضوع شروع واریز یارانه حداقلی برای مردم در دولت احمدی نژاد، چندین سال می گذرد. آیا اکنون قدرت خرید و وضعیت معیشت مردم نسبت به دولت احمدی نژاد و قبل از شروع واریز یارانه، افزایش داشته است یا کاهش؛ قدرت خرید مردم قطعاً کاهش داشته است و شکی در آن نیست. در حالی که دولت احمدی نژاد واریز یارانه نقدی را نوعی جراحی اقتصادی خوانده بود.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان در پایان گفت: در چنین شرایطی ما ابتدای هفته از دولت تصویب و ابلاغ افزایش مستمری حقوق بازنشستگان را مطالبه کردیم؛ باتوجه به پدیدار شدن پیامدهای ناشی از حذف ارز ترجیحی در کشور، برخی دستگاه‌ها خواستار مهلت بیشتری از جامعه کارگری در خصوص تصویب و ابلاغ افزایش حقوق بازنشستگان شدند. ما نیز با توجه به شرایط حساس جامعه و همچنین چون نمی‌خواهیم معاندان از تجمعات قانونی بازنشستگان سوءاستفاده کنند، این درخواست را قبول کردیم.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۱ فروردین ۱۴۰۴/ افزایش تقاضا برای خرید طلا در آستانه مذاکره

عکس/ شمخانی آژانس بین المللی انرژی اتمی را تهدید کرد

عکس/ واکنش جالب چین به تعرفه‌های ۱۲۵ درصدی ترامپ

اینفوگرافی/ سابقه مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در ۴ سال اخیر

عکس/ سفر مسعود پزشکیان به البرز

عکس/ رهبر انقلاب در کنار پیکر شهید صیاد شیرازی ۲۶ سال پیش

عکس/ چرخ و فلک در بغداد ۱۰۰ سال پیش و مقایسه با امروز

عکس/ اشرف پهلوی و برادرزاده اش در خودروی لوکس ۷۴ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ استقبال غیرمنتظره از از آرون افشار در لس‌آنجلس

عکس/ تیپ متفاوت قدرت‌السلطنه دختر ناصرالدین‌شاه ۹۶ سال پیش با دستکش توری

عکس/ حیوان خانگی عجیب پانته‌آ پناهی‌ها با گوش های بزرگ

زمان برگزاری حراج شمش طلا اعلام شد

نامه تتلو از زندان: خیلی پول لازم دارم + عکس

دومین ناو هواپیمابر آمریکا وارد خاورمیانه شد

عکس/ قربانیان حادثه سقوط هلیکوپتر در نیویورک

فیلم/ لحظه سقوط هلیکوپتر به رودخانه هادسون در نیویورک با ۶ کشته

عکس/ تجمع مخالفان مذاکره ایران و آمریکا در مسقط

جدایی قطعی بازیکن خارجی از پرسپولیس

واکنش وزارت خارجه آمریکا به تهدیدات شمخانی

عکس/ سردار قاآنی در مراسم سالگرد شهید حاج رحیمی

قفل سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها در دولت پزشکیان شکسته می‌شود؟/ نیروگاه‌های برقی پوسیده و نیازمند ۷۰۰ میلیارد دلار برای بازسازی پالایشگاه‌های نفت هستیم

فیلم/ جواد لاریجانی: با ترامپ فقط باید نقد معامله کرد

فیلم/ گاز گران و کمیابی که مفت می‌سوزد

سه اتهام جنجالی به دونالد ترامپ در بازار رمزارز‌ها

اسرائیل و ترکیه، سوریه را میان خود تقسیم می‌کنند؟

عکس/ واکنش علی‌اکبر صالحی به مذاکرات ایران با آمریکا

جزئیات جدید از پرداخت سود سهام عدالت متوفیان

دلار کانادا چند؟

تحریم‌های جدید نفتی آمریکا علیه ایران در آستانه مذاکرات

ادعای آکسیوس: ایران به یک توافق موقت با آمریکا فکر می‌کند

توپ گرانی مسکن در زمین مشاوران املاک

وزارت خارجه: شنبه، روز ارزیابی نیت واقعی آمریکاست

دلیل تاخیر در پرداخت مستمری بازنشستگان اعلام شد؟

پیش بینی نرخ ارز در صورت توافق ایران و آمریکا

تعیین زمان پرداخت وام ۴۰۰ میلیونی مسکن روستایی

قیمت سکه دوباره ۲ میلیون تومان تغییر کرد

آغاز فروش خاص‌ترین خودرو وارداتی از هفته آینده

وعده‌های پوچ واردات خودرو؛ امسال چند خودرو وارد می‌شود؟

خاموشی‌های تازه، وعده‌های تکراری

واردات طلا رکورد زد

سقف مقاومتی طلا و سکه شکست

افزایش حقوق از فروردین‌ماه اعمال می‌شود؟

شرایط جدید واریز کالابرگ الکترونیک ویژه ۱۴۰۴ اعلام شد

۷ زلزله پیاپی در جنوب خلیج فارس و فشار بر گسل‌های منطقه/ ردپای فعالیت‌های نفتی در لرزه‌خیزی جنوب ایران

مستمری‌ها واریز شد؛ این گروه از حقوق بگیران حسابشان را چک کنند

وضعیت هواشناسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

کارشکنی تندرو‌ها در مسیر توافق دولت رئیسی؛ ناگفته‌هایی از پشت پرده مذاکرات دولت سیزدهم با آمریکا

قیمت All-in-One اپل

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

پیچیدگی‌های مذاکره‌ای به وقت مسقط؛ چرا مذاکره ایران و آمریکا سریع و فوری به نتیجه نخواهد رسید؟

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول