تاریخ انتشار: ۱۰:۲۲ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۱
سفر رئیس‌جمهوری در راس هیات عالی‌رتبه سیاسی و اقتصادی به مسقط

امضای ۱۲ سند همکاری و شلیک ۲۱ گلوله توپ

رئیسی که با بدرقه حجت‌الاسلام محسن قمی معاون بین‌الملل دفتر رهبری، محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهوری و جمعی از اعضای کابینه، تهران را به مقصد مسقط پایتخت عمان ترک کرد، پس از رسیدن به مسقط در مراسم استقبال رسمی در قصر العلم حاضر شد و در ادامه نیز در دیدار دوجانبه با هیثم بن طارق آل سعید سلطان عمان، ۱۲ سند همکاری را با سلطان عمان به امضا رساند.

امضای ۱۲ سند همکاری و شلیک ۲۱ گلوله توپ

اقتصاد۲۴- ابراهیم رئیسی مرد سفر‌های استانی و به‌تعبیری «رئیس‌جمهوری ایران گرد» است. اما چنان‌که با نگاهی به سفرهایش از آغاز دوران رسمی ریاست‌جمهوری‌اش تاکنون به نظر می‌رسد، چندان میل و رغبتی به سفر به آن‌سوی مرز‌ها ندارد و در حالی که در این حدود ۱۰ ماهی که ریاست دولت را برعهده دارد، ۲۱ بار به سفر استانی رفته و در هر ماه، بیش از ۲ بار، پایتخت را به قصد مراکز یکی از استان‌های کشور ترک کرده و یکی، دو روزی را در آن استان گذرانده، تعداد سفر‌های خارجی‌اش از انگشتان یک دست هم تجاوز نمی‌کند.
ابراهیم رئیسی که روز گذشته در پی دعوت رسمی هیثم بن طارق آل سعید سلطان عمان، در راس هیاتی بلندپایه، تهران را به مقصد مسقط ترک کرد تا پنجمین سفر خارجی‌اش را در قامت ریاست‌جمهوری به انجام برساند، پیش از این تنها ۴ سفر خارجی را به انجام رسانده و جالب آن‌که تمامی این سفر‌ها به کشور‌های منطقه بوده است. رئیسی ابتدا به دوشنبه پایتخت تاجیکستان که اواخر شهریورماه ۱۴۰۰ و به‌منظور شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری شانگ‌های انجام گرفت، سپس در ششمین روز آذرماه سالی که گذشت، راهی عشق‌آباد پایتخت ترکمنستان شد تا در اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) شرکت کند، پس از آن، با فرا رسیدن روز‌های پایانی دی‌ماه ۱۴۰۰ نوبت به آن سفر پرماجرا و پرحاشیه به مسکو و دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه رسید و در نهایت آخرین سفر سال گذشته رئیسی به یک کشور خارجی که در روز‌های نخست اسفندماه ۱۴۰۰ و به مقصد دوحه پایتخت قطر و با هدف شرکت در ششمین اجلاس سران مجمع کشور‌های صادرکننده گاز انجام شد.


بیشتر بخوانید: کلید حل منازعات منطقه در دست تهران


حالا رئیسی در نخستین سفر خود در سال ۱۴۰۱، راهی مسقط شده و این درحالی است که بسیاری از ناظران معتقدند با توجه به نقشی که عمان همواره در راستای میانجیگری و برقراری تعامل میان جمهوری اسلامی با ایالات متحده و دیگر کشور‌های غربی ایفا کرده، این سفر می‌تواند تکانی به مذاکرات احیای برجام نیز بدهد. مذاکراتی که حالا بیش از ۳ ماه است که کاملاً متوقف شده است.
اما رئیسی که دیروز با بدرقه حجت‌الاسلام محسن قمی معاون بین‌الملل دفتر رهبری، محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهوری و جمعی از اعضای کابینه، تهران را به مقصد مسقط پایتخت عمان ترک کرد، پس از رسیدن به مسقط در مراسم استقبال رسمی در قصر العلم حاضر شد و در ادامه نیز در دیدار دوجانبه با هیثم بن طارق آل سعید سلطان عمان، ۱۲ سند همکاری را با سلطان عمان به امضا رساند.
این در حالی بود که رئیس دولت سیزدهم در سخنانی تاکید کرده بود که این سفر، «در راستای توسعه روابط همسایگی دولت مردمی با کشور‌های همسایه و منطقه اهمیت زیادی دارد و در مذاکرات خود توسعه روابط دوجانبه و منطقه‌ای را پیگیری خواهیم کرد.» ابراهیم رئیسی همچنین در حالی تاکید کرد «روابط خوبی بین جمهوری اسلامی ایران و کشور دوست، برادر و همسایه عمان وجود دارد» که در ادامه تصریح کرد که «اراده ایران و عمان ارتقای سطح روابط در حوزه‌های مختلف است» و ابراز امیدواری کرد که «این سفر گامی موثر در راستای تحقق سیاست‌ها و اهداف دولت مردمی برای تقویت و تعمیق روابط سازنده با همسایگان باشد.».
اما در حالی که در جریان مراسم استقبال رسمی، به افتخار رئیس دولت جمهوری اسلامی و هیئت عالی‌رتبه همراهش، ۲۱ گلوله توپ شلیک شد، ۱۲ سند همکاری میان مقامات ارشد دو کشور ایران و عمان در حوزه‌های انرژی، سیاسی، حمل‌و‌نقل، همکاری‌های دیپلماتیک، روابط تجاری و اقتصادی، علمی، محیط زیست و ورزشی به امضا رسید. اسنادی که توسط وزیران امور خارجه، صنعت، معدن و تجارت، نفت، راه و شهرسازی و رئیس سازمان توسعه تجارت کشورمان و همتایان عمانی آن‌ها به امضا رسید.

منبع: پیام ما

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ ژست خاص نیوشا ضیغمی با دخترش در یک رستوران لاکچری

عکس/ استوری معنادار مهاجم استقلال؛ جدایی قطعی شد؟

علت واژگونی اتوبوس در استان فارس چه بود؟

خبر مهم غریب‌آبادی درباره سفر تیم فنی آژانس به ایران

امکان واردات خودرو‌های بالای ۲۵۰۰ سی‌سی غیر آمریکایی با عمر ۵ سال ساخت به مناطق آزاد

رونمایی از پروژه ملی هوشمندسازی مناطق آزاد با حضور رئیس‌جمهور

جلسه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با حضور رئیس جمهور برگزار شد

بازدید معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشکری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد از غرفه ارس نمایشگاه ایران زیرساخت

عکس/ دیدار رئیس جمهور با آیت‌الله سعیدی

عکس/ سلفی بامزه مجید یاسر و دخترش با ژست صمیمی

عکس/ سیدحسین حسینی به سپاهان پیوست

فیلم/ افشاگری اتاق اصناف درخصوص کیفیت آرد مصرفی

جزئیات جدید از تغییر قانون بازنشستگی

فیلم/ لحظه هولناک سقوط هواپیما وسط اتوبانی در ایتالیا

عکس/ دیدار آملی لاریجانی با خانواده سرداران شهید سلامی و رشید

آتش زدن مامور پلیس راه در مشهد

عکس/ چهره جوان و زیبای هدیه تهرانی ۲۷ سال پیش در کنار ابولفضل پورعرب

عکس/ صحنه‌های دلخراش از قحطی شدید در نوار غزه

عکس/ استوری تلخ محسن چاوشی از گرسنگی مردم در غزه

عکس/ پست تلخ پسر احمد توکلی درباره فوت پدرش

جزئیات تازه از مذاکرات ایران و اروپا در استانبول

آتش‌سوزی مهیب در شهرک علمی‌ تحقیقاتی اصفهان

عکس/ سفر سر زده پزشکیان به قم

عزای چهل‌روزه کشته شدگان جنگ/ روایت‌هایی از غیرنظامیانی که در حملات اسرائیل به ایران کشته شدند

بورس درگیر اقدامات جزیره‌ای است

فیلم/ ادعای معاون وزیر آموزش و پرورش درخصوص شهریه ۱۰۰ میلیونی مدارس غیرانتفاعی

خاورمیانه گروگان بازی تجاری ترامپ

بازداشت یک زن به اتهام تلاش برای ترور نتانیاهو

عکس/ چهره متفاوت و جوان محمد حنفیه سریال مختار در ۳۶ سالگی با لباس کردی

هشدار درباره تبعات محدودیت اینترنت در ایران

عکس/ چهره باورنکردنی مجری عشق ابدی در دهه شصتی با مانتوی اپل دار

چرا سریال شکارگاه دیده نشد؟

عکس/ آماری هولناک از آخرین وضعیت سد‌های تامین کننده آب تهران

فیلم/ هشدار بالگرد نیروی دریایی ایران به ناوشکن آمریکایی

ارزش سهام عدالت امروز ۱ مرداد ۱۴۰۴ + جدول

جزئیات درگیری مسلحانه مرزبانان با گروهک تروریستی در کردستان

عکس/ ظاهر دیده نشده محمدرضا پهلوی و فوزیه ۸۱ سال پیش در بازدید از یک مرکز خیریه

شاخص اشعه فرابنفش در سطح هشدار

فیلم/ ژست عجیب و خاص بازیگر داش آکل با استایل تابستانی

عکس/ بختیار اولین رئیس ساواک ۷۴ سال پیش در حال آموزش تیراندازی به فرزندش

فیلم/ پدر فلسطینی: بچه‌هایم یک هفته است نان نخورده‌اند

آب استخر‌های تهران قطع می‌شود

تورم، تحریم و بی‌ثباتی؛ سه‌ضلعی فرار سرمایه از ایران/ در برابر کوچ سرمایه‌ها از کشور چه باید کرد؟

فیلم/ انتقاد صریح یکی از سهام‌داران ایران‌خودرو از عملکرد وزیر صمت

دلار توافقی افزایشی شد

فیلم/ اعتراف دویچه وله درباره فروش ۱.۸ میلیون بشکه نفت توسط ایران

قیمت دلار در تنگنای رشد و ریزش + جدول

وظایف سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان چیست؟

خرید جدید استقلال مشخص شد + عکس

قیمت فروش باقی‌مانده سهام دولت در استقلال و پرسپولیس