تاریخ انتشار: ۱۳:۰۴ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۱

شرط عربستان برای اعزام زائران ایرانی به حج

دولت سعودی در صفحه ۴۵ تعلیمات حج، زائران ایرانی را ملزم به تزریق واکسن فلج اطفال IPV کرده است.

شرط اعزام زائران ایرانی به حج

اقتصاد۲۴- با وجود اینکه سال‌هاست که فلج اطفال در ایران ریشه‌کن شده و واکسن فلج اطفال هم یکی از واکسن‌هایی است که همه ایرانیان در کودکی تزریق کردند، اما دولت سعودی در صفحه ۴۵ تعلیمات حج، زائران ایرانی را ملزم به تزریق واکسن فلج اطفال IPV کرده است.

این اقدام سعودی‌ها به دلیل مشاهده فلج اطفال در بین افغانستانی‌های مقیم مشهد و گزارش سازمان بهداشت جهانی صورت گرفته است و تمام زائران حج تمتع سال جاری باید براساس شرایط عربستان، علاوه بر تزریق ۲ دُز واکسن سینوفارم یا آسترازنکا، نسبت به تزریق واکسن فلج اطفال اقدام کنند.

البته هرساله زائران خانه خدا قبل از اعزام به سرزمین وحی، واکسن مننژیت نیز تزریق می‌کردند که امسال نیز با تدابیر مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر باید همه زائران حداقل ۲ هفته قبل از اعزام، واکسن مننژیت نیز دریافت کنند.

تزریق واکسن فلج اطفال IPV و مننژیت برای زائران حج تمتع سال جاری الزامی است. البته فلج اطفال توسط خانه‌های بهداشت و مراکز دولتی تزریق می‌شود و خوراکی نیست. همچنین واکسن مننژیت توسط هلال احمر تزریق می‌شود.

با وجود اینکه تزریق واکسن فلج اطفال و مننژیت برای زائران خانه خدا الزامی است، هماهنگ نبودن وزارت بهداشت و هلال احمر و همچنین تأمین نشدن واکسن مننژیت، موجب اعتراض زائران و مدیران کاروان‌ها شده است؛ تا جایی که بسیاری از مراکز هنوز از این دستورالعمل وزارت بهداشت، بی‌اطلاع بوده و زائران سرگردان هستند.

نکته دیگر در محدودیت‌هایی که عربستان اعمال کرده است، تزریق واکسن کرونا است که فقط زائران باید واکسن آسترازنکا یا سینوفارم تزریق کنند و سایر واکسن‌ها مورد تأیید سعودی‌ها نیست. برهمین اساس، زائرانی که سه دُز واکسن برکت، پاستوکووک یا سایر واکسن‌هایی که عربستان تأیید نکرده است، تزریق کرده‌اند، اکنون باید ۲ دُز واکسن سینوفارم یا آسترازنکا بزنند. تا زمانی که مدیر کاروان، برگه واکسن زائر را در سامانه حج کاروان بارگذاری نکند، عملیات صدور روادید امکان‌پذیر نیست.

با این وجود، به گفته مسؤولان مرکز پزشکی حج و زیارت، روند واکسیناسیون زائران ایرانی انجام می‌شود و محدودیتی در تأمین واکسن‌ها وجود ندارد.

بر اساس اعلام سعودی‌ها، زائران ایرانی باید علاوه بر تزریق ۲ دُز واکسن سینوفارم یا آسترازنکا، یک دُز واکسن فلج اطفال هم تزریق کنند. تزریق یک دُز واکسن مننژیت و انجام آزمایش PCR، حداکثر ۷۲ ساعت قبل از سفر از دیگر شروط تشرف به حج تمتع سال جاری است.

امسال ۳۹ هزار و ۶۳۵ ایرانی به حج تمتع مشرف می‌شوند که با توجه به شروط سعودی‌ها همه زائران کمتر از ۶۵ سال دارند.

منبع: فارس
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز /جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

مهاجم پرسپولیس زیر تیغ!

قیمت سکه پارسیان امروز جمعه ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ + جدول

فیلم/ رضا ایرانمنش: ۱۰ سال است که بیکارم

اگر مسیر دولت هاشمی پیگیری می‌شد امروز کارگران حال و روز بهتری داشتند/ اقتصاد کشور دست معاون اولی است که یک جمله اقتصادی را نمی‌تواند درست ادا کند

عکس/ مونا فرجاد عزادار شد

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ + جدول

فیلم/ سوتی رئیسی درباره سفارت ایران در آمریکا!

خوشحالی فاطمه خانم با پیراهن رونالدو+ عکس

فواید حجامت از زبان یک پزشک آلمانی

عکس/ چهره شکسته امیرمحمد در مراسم تشییع آرش میراحمدی

فیلم/ حیرت روزنامه اسپانیایی از حرکت استثنایی در فوتبال ایران!

تعریف و تمجید علم الهدی از سفر دامادش به آمریکا

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

رتبه اول بانک رفاه کارگران در فروش املاک مازاد و سهام تحت تملک

آزمون استخدام بانک سینا با حضور ۲ هزار داوطلب برگزار شد

فیلم/ غذا دادن پلیس به یک کودک کار

ماجرای دیدار دایی و رونالدو

دیدار وزیر ورزش با تاج، نبی و قلعه‌نویی

هواپیمای گروه واگنر سقوط کرد

پیش‌بینی بازار مسکن در پاییز

تجمع دانشجویی مقابل وزارت صمت

داماد کینه‌جو مادرزنش را کشت و خانه را به آتش کشید

حضور هادی حجازی‌فر در تلویزیون

گرایی از صعود به نیمه‌هایی بازماند

فیلم/ غیرتی شدن جواد عزتی به خاطر همسرش

فیلم/ رقص عربی رونالدو بعد از گلزنی برای النصر

فیلم/ حرکت خطرناک یک پلیس در برخورد با یک موتوری

لایحه حجاب سختگیرانه تر شد

استایل جذاب و متفاوت صحرا اسداللهی + عکس

فیلم/ خبرنگار ایران در سازمان ملل جنجالی شد

آنچه در مورد خرید جواهرات طلا باید بدانید

آیا باید منتظر جولان دوباره میم کوین‌ها در بازار ارزهای دیجیتال باشیم؟

فیلم / طالبان زنی را که ۲۵ سال در زندان خانگی بوده آزاد کرد

فرمول جدید نرخ ورود به طرح ترافیک

عکس/ در فاصله بین دو نماز، نرخ دلار دو برابر شد

این مادر جوان جان ۲ فرزندش را گرفت!

آیا واقعا قیمت خودرو در ایران گران نیست؟

گزارش بورس امروز شنبه ۱ مهر ۱۴۰۲

پیش‌بینی قیمت دلار در نیمه دوم سال

فیلم/ هجوم مردم امارات برای خرید آیفون ۱۵!

نرخ کرایه تاکسی گران می‌شود؟