تاریخ انتشار: ۱۱:۲۰ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۱

آیا آبله میمون به بیماری همه گیر بدل می‌شود؟

دلیل دومی که باعث می‌شود ما در مورد آبله میمون نسبت به کرونا خوش‌بین‌تر باشیم، برمی گردد به نوع ویروس که یک نوع ویروس دی ان‌ای است.

آیا آبله میمون به بیماری همه گیر بدل می‌شود؟

اقتصاد۲۴- این درست برخلاف ویروس کرونا است که از نوع آر ان‌ای به حساب می‌آید. در واقع جهش ویروسی که در ویروس کرونا رخ می‌داد، ما دیگر انتظار جهش در این نوع ویروس را نداریم.

آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهد که ۲۱۹ مورد ابتلا به آبله میمون در ۲۱ کشور جهان شناسایی شده است. در ایران نیز وزارت بهداشت می‌گوید که ۹ مورد مشکوک به این بیماری شناسایی شده است، اما آزمایش هیچ یک از آن‌ها مثبت گزارش نشده است. اما با این حال یک نگرانی عمومی وجود دارد که آیا آبله میمون همچون کرونا امکان همه گیری دارد یا خیر؟!

در آخرین اطلاعیه، مسئولان وزارت بهداشت اعلام کردند ۹ مورد مشکوک مورد آزمایش قرار گرفته اند. در نهایت نیز آزمایش ۵ تا ۶ نفر از آن‌ها تاکنون به شکل قطعی منفی گزارش شده است. جواب آزمایش سه نفر دیگر نیز هنوز مشخص نشده است.

با این وجود وزارت بهداشت فعلا معتقد است که مورد مثبتی از آبله میمون در ایران وجود ندارد. اما متخصصان اپیدمیولوژی پیش بینی می‌کنند با توجه به ورود آبله میمون به کشور‌های همجوار، در روز‌های آینده موارد مثبت نیز مشاهده شود.

با این حال، متخصصان در مورد نحوه شکل گیری این بیماری می‌گویند که آبله میمون در اثر آلودگی با ویروس مانکی پاکس به وجود می‌آید. ویروسی که از خانواده اورتوپاکس است و با ویروس آبله و آبله گاوی هم خانواده است.

در مورد علائم هم اپیدمیولوژیست‌ها می‌گویند که فرد مبتلا ابتدا با علائمی همچون تب، سردرد، درد عضلانی، درد کمر، لرز و احساس خستگی شدید روبرو می‌شود. پس از آن هم بثورات پوستی آبله‌ایی بر روی صورت و سایر قسمت‌های بدن پدیدار می‌شود. در مرحله پیشرفته نیز غدد لنفاوی فرد درگیر می‌شود.

بازه زمانی بروز علامت در فرد مبتلا به آبله میمون نیز ۶ روز تا دو هفته اعلام شده است، اما در برخی گزارش‌ها این بازه زمانی در محدوده ۵ روز تا سه هفته هم به ثبت رسیده است. مدت ابتلا نیز پنج روز اعلام شده است. پزشکان در مورد درمان این بیماری نیز معتقدند که فرد مبتلا به آبله میمون نیازی به مصرف دارو ندارد و پس از استراحت چند روزه بهبود می‌یابد؟

اما در نهایت بر می‌گردیم به چالش و سوالی که ذهن مردم را درگیر کرده است. اینکه آبله میمون به همه گیری بدل می‌شود یا خیر؟

نگرانی بابت همه گیری آبله میمون در ایران وجود ندارد

آبله میمون، همچون کرونا به بیماری همه گیر بدل می‌شود؟ دکتر مسعود یونسیان، متخصص اپیدمیولوژی در پاسخ به این سوال و در گفتگو با فرارو گفت: هنوز اطلاعات در رابطه با آبله میمون زیاد نیست، اما با دانشی که الان داریم می‌توان اشاره کرد که ضریب بازتوانی‌ای (R ۰) که در مورد ویروس کرونا وجود دارد، از دو و سه شروع شد و در نهایت به ده رسید. اما در مورد این بیماری ضریب بازتوانی بسیار پایین‌تر است؛ بنابراین به نظر می‌رسد که در شرایط کنونی نگرانی خاصی وجود نداشته باشد.

وی ادامه داد:، اما دلیل دومی که باعث می‌شود ما در مورد آبله میمون نسبت به کرونا خوش‌بین‌تر باشیم، برمی گردد به نوع ویروس که یک نوع ویروس دی ان‌ای است. این درست برخلاف ویروس کرونا است که از نوع آر ان‌ای به حساب می‌آید. در واقع جهش ویروسی که در ویروس کرونا رخ می‌داد، ما دیگر انتظار جهش در این نوع ویروس را نداریم.

این اپیدمیولوژیست در مورد ایمنی مردم و افراد بالای ۵۰ سال در برابر آبله میمون هم افزود: افرادی هم که بالای ۵۰ سال دارند و در کرونا خیلی آسیب پذیر بودند، عمدتا همان جمعیتی هستند که مایه کوبی برای آبله شده اند. مایه کوبی شدن این جمعیت نیز می‌تواند یک ایمنی قابل ملاحظه و طولانی مدتی را در برابر آبله میمونی برای این جمعیت ایجاد کند.

یونسیان به اشاره به تدابیر مورد نیاز برای پیشگیری از ابتلا به آبله میمون و گسترش آن در کشور هم گفت: اولین گام رصد کردن وضعیت بیماری در دنیا و به خصوص کشور‌های همسایه است. گام دوم هم بررسی مواردی است که از نظر بالینی مشکوک هستند و باید آزمایش‌های لازم توسط کادر بهداشتی و درمانی وزارت بهداشت انجام شود.

وی با اشاره به اینکه در شرایطی کنونی باید از ایجاد نگرانی بی مورد در جامعه جلوگیری کرد، یادآور شد: جامعه به اندازه کافی از اخبار مربوط کرونا از نظر روانی آزرده شده است و تا زمانی که خطر جدی وجود نداشته باشد، نباید جامعه را نگران کنیم. البته معنای این حرف هم این نیست که ما گوش به زنگ نباشیم. طبیعتا جامعه علمی و بهداشتی باید به شکل دقیق وضعیت را رصد کنند و چنانچه سیگنالی دریافت شد، مبنی بر اینکه این بیماری در دنیا در حال توسعه است و یا به کشور وارد شده است، آن زمان اقدامات بسیار جدی تری نیاز است. با این حال آمار‌های رسمی دنیا افزایش قابل ملاحظه‌ای را نداده و تعداد کیس‌ها در همان حد و حدود اولیه باقی مانده و به ۲۰۰ مورد هم نرسیده است.

منبع: فرارو
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ترکیب احتمالی النصر مقابل پرسپولیس

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

آغاز واریز حقوق بازنشستگان کشوری به همراه شگفتانه ۳ میلیون تومانی

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پرهیز از طمع به اموال دیگران، ثروتی حاضر و نقد!

فیلم/سرمای شدید هوا در راه ایران؛ مسئولین هشیار باشند

تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای، شرط آمریکا برای مذاکره با ایران!

این داروی گیاهی مانع از ابتلا به آلزایمر می‌شود

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان

عکس/ گریم متفاوت بهزاد فراهانی و وثوقی ۵۱ سال پیش در یک فیلم سینمایی

گزارش ترک فعل بانک مرکزی روی میز دادسرای دیوان محاسبات

ماجرای هولناک کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره