تاریخ انتشار: ۱۱:۳۲ - ۱۶ خرداد ۱۴۰۱

زمزمه اخذ مالیات سنگین از بازار خودرو

این روزها، دلالی در جای جای دنیای مسکن و خودرو ریشه دوانده است و به سختی می‌توان دست افرادی که تمام دغدغه‌شان از خرید و فروش خودرو سود باد آورده است را از این بازار قطع کرد.

اخذ مالیات از بازار خودرو

اقتصاد۲۴- وقتی پای خرید و فروش خودرو‌های نو و صفر کیلومتر به میان می‌آید، این خودروسازان هستند که قیمت روز بازار را تعیین می‌کنند؛ اما این روز‌ها که محدودیت ثبت نام برای خرید خودرو در نظر گرفته شده، حتی قیمت ماشین صفر را هم دلال مشخص می‌کند و همین امر به نوعی به افزایش دلالی و استقبال از خرید و فروش حواله خودرو‌های صفر دامن زده است، حال، اما به نظر می‌رسد که سازمان امور مالیاتی قرار است تا مالیات سنگینی را برای سود حاصله از خرید و فروش خودرو در نظر بگیرد.

این درحالیست که سامانه فروش یکپارچه خودرو از سوی وزارت صمت عملیاتی شد که البته با مقاومت‌هایی از سمت خودروسازان خصوصی مواجه بود؛ سامانه‌ای که به گفته وزارت صمت باعث می‌شود برنامه فروش خودروسازان شفاف‌تر از روش قرعه کشی باشد.

از ابتدای فروش خودرو به روش قرعه کشی، انتقادات بسیاری از سوی مردم و کارشناسان خودرو به این فرآیند وارد شده است.

سامانه فروش متمرکز یک ایراد بزرگ دارد، و آن فعال بودن رویه قرعه کشی است. به نظر می‌رسد با وجود ابراز مخالفت‌های مختلف در خصوص اجرای نه تنها تاکنون اقدامی برای حذف قرعه کشی صورت نگرفته، بلکه شاهد اجرای آن در سیستم یکپارچه فروش هستیم.


بیشتر بخوانید: سه ابهام واردات خودرو در دوران پساممنوعیت


حال برخلاف وعده‌های وزیر صمت، قرعه کشی خودرو نه تنها حذف نشده است، بلکه به سایر محصولات نیز سرایت کرده است. اکنون خودرو‌های مونتاژی چینی که با قیمت‌های بالاتر از محصولات داخلی به فروش می‌رسند نیز در معرض قرعه کشی خودرو قرار گرفته‌اند.

اگر بخواهیم این مساله را ساده بیان کنیم، باید گفت که اکنون تمامی خودرو‌های مونتاژ داخل به روش قرعه کشی فروخته می‌شوند. در حقیقت تقاضا برای ثبت نام اولیه همه خودرو‌ها آن قدر بالا است که تمامی آن‌ها باید با روش قرعه کشی به مشتریان عرضه شوند. قرعه کشی خودرو طی چند سال اخیر انگیزه‌های سفته بازانه خریداران را افزایش داده است و آن‌ها با شوق و رغبت به سمت خرید انواع خودرو‌ها گام برمیدارند.

برای مثال اکنون تقاضا برای ثبت نام خودرو‌هایی همچون لاماری ایما، دیگنیتی، فیدلیتی و محصولات مدیران خودرو به شدت افزایش یافته است. این اتفاق در حالی است که تولید این خودرو‌ها افزایش پیدا نکرده است و قیمت آن‌ها در مقایسه با خودرو‌های داخلی بسیار بیشتر است. با این حال تعداد بسیار بالای تقاضا برای خرید این خودروها، موجب می‌شود تا آن‌ها به روش قرعه کشی در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرند.

طبیعی است که بسیاری از افراد با هدف کسب سود به سمت خرید خودرو گام بر می‌دارند. برندگان قرعه کشی خودرو‌هایی همچون فیدلیتی، دیگنیتی و لاماری ایما نیز حواله‌های دریافت شده را با قیمتی بسیار بیشتر از نرخ حواله در بازار آزاد به فروش می‌رسانند. در نهایت این امر به اغتشاش بیشتر بازار خودرو منجر می‌شود و قیمت خودرو‌های چینی را در بازار به شدت افزایش خواهد داد، بازاری که تاکنون آرام و کم تردد بوده است.

گفته می‌شود این سامانه به نفع مشتریان و در جهت افزایش رضایتمندی آنها، موضوع عرضه چند برابری خودرو نسبت به دفعات گذشته در نظر گرفته شده است و فرآیند به صورت شفاف تحت نظارت سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان پیگیری خواهد شد.

در مورد مالیات خرید و فروش خودرو، هنوز جزییات چندانی منشر نشده است، اما ظاهرا ۷۰ درصد از سود حاصل از خرید و فروش خودرو‌های صفر کیلومتر می‌تواند سهم قوانین مالیاتی قلمداد شود که در این صورت، ضربه‌ای سهمگین به دلالان همیشه ثروتمند خودرو در کشور وارد خواهد شد و این صنف شلوغ و پر اقبال، بخش زیادی از درآمد هنگفت خود را از دست خواهند داد.

منبع: دیجیاتو
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ ژست عجیب شیدا یوسفی با فرش ایرانی

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

توصیه جدی وزارت بهداشت برای خرید شیرینی و آجیل

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟