تاریخ انتشار: ۱۰:۵۳ - ۱۷ تير ۱۴۰۱
چقدر زباله تولید می‌کنیم؟

ایران دیگر جایی برای دفن زباله ندارد

ایران دیگر جایی برای دفن زباله ندارد. اگر زودتر برای بهره‌وری و تبدیل زباله به انرژی فکری نشود با عرصه‌های محیط زیستی بیشتری مواجه خواهیم بود که به محل دپوی زباله تبدیل شده‌اند.

ایران دیگر جایی برای دفن زباله ندارد

اقتصاد۲۴- رواج فرهنگ خودداری برخی مشتریان از گرفتن کیسه پلاستیکی از دست کسبه خرده‌فروش، زمانی بیشتر اهمیت می‌یابد که بدانیم ایران دیگر جایی برای دفن زباله ندارد. در واقع، اگر زودتر برای بهره‌وری و تبدیل زباله به انرژی فکری نشود با عرصه‌های محیط زیستی بیشتری مواجه خواهیم بود که به محل دپوی زباله تبدیل شده‌اند.

علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست، اواخر خرداد امسال، به این موضوع اشاره داشته و گفته «امیدواریم بحث کمپوست (عمل پوساندن و تجزیه بقایای گیاهی) هم مورد پیگیری قرار گیرد. چون دیگر جایی برای لندفیل (محلی که انواع زباله و پسماند به آنجا منتقل و دفن می‌شود) و دفع پسماند در کشور نداریم.»
چقدر زباله تولید می‌کنیم؟

اما آمار‌ها چه می‌گویند و اینکه آیا واقعا بحران تا این حد جدی است؟

طبق گزارش‌های منتشر شده از سوی وزارت نیرو، در ایران روزانه بیش از ۵۸ هزار تن پسماند عادی تولید می‌شود. از این میزان، فقط ۲۰ درصد بازیافت شده و حجم بسیاری زیادی روانه اطراف شهر‌ها و روستا‌ها می‌شوند.

در این میان هم، استان گیلان بزرگترین تولیدکننده زباله است. روزانه ۲۵۰۰ تن زباله در این استان تولید می‌شود که مناظر زشت و زننده‌ای را در سواحل دریا و مناطق جنگلی به وجود آورده است.

به صدا درآمدن زنگ خطر نابودی منابع طبیعی

البته تولید بالای زباله فقط در ایران اتفاق نمی‌افتد و حجم زباله تولیدشده توسط انسان در کشور‌های دیگر هم مثال‌زدنی است. طبق گزارش برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد؛ سالانه پتج تریلیون کیسه پلاستیکی یکبار مصرف در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این در شرایطی است که ۳۰۰ میلیون تن زباله پلاستیکی که معادل وزن کل جمعیت انسان است، هر سال تولید می‌شود.

جالب است بدانید که این‌ها زنگ خطر نابودی اقیانوس‌هاست که به گوش می‌رسد. تخمین زده می‌شود آن‌ها تا سال ۲۰۵۰ بیشتر از ماهی مملوء از پلاستیک شوند. به گوش رسیدن همین زنگ خطر موجب شده تا ۱۲ جولای به‌عنوان «روز جهانی بدون نایلکس» نام‌گذاری شود.

هرچند نگرانی در رابطه با این معضل تنها مختص به ایران نیست، اما بررسی‌های مقایسه‌ای نشان می‌دهند که تولید زباله در کشور ما سه برابر آلمان است و این در حالی است که فرهنگ مصرف مردم در کشور‌های توسعه ‎یافته از استفاده طولانی‌مدت از وسایل خانگی و تعمیر و نگهداری مناسب گرفته تا تفکیک و کاهش زباله‌های خانگی و ساختمانی جایی در کشور ما ندارد.

برای اطلاع از چگونگی مواجهه اقتصاد سبز با معضل پلاستیک‌ها گزارش پسماند‌های پلاستیکی در جهان موقعیت‌یابی شدند! را بخوانید.

اشتغال‌زایی از زباله!

با این حال، اخیرا پویش «تبدیل زباله به انرژی» با هدف حفظ محیط زیست و توسعه نیروگاه‌های زیست‌توده توسط سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا)، در دستور کار قرار گرفته است.

اگر این پویش محقق شود چه نتیجه‌ای برای زیست‌بومِ ایران خواهد داشت؟ رضا صمدی، رئیس کارگروه توسعه نیروگاه‌های زیست‌توده سازمان ساتبا چنین وضعیتی را پیش‌بینی کرده است: با رسیدن به ظرفیت جدید نیروگاهی زیست‌توده حداقل به میزان ۴۰۰ مگاوات و تولید خالص سالانه به میزان سه میلیارد کیلووات ساعت (پس از اتمام طرح)، می‌توان تلفات شبکه انتقال و توزیع را به میزان ۲۵۰ میلیون کیلووات ساعت کاهش داد. همچنین پیش‌بینی می‌شود صرفه‌جویی سالانه سوخت گاز طبیعی به میزان ۸۵۰ میلیون مترمکعب برسد.

امری که نه تنها از انتشار آلاینده‌های زیست محیطی و آلودگی آب، خاک و هوا جلوگیری می‌کند؛ بلکه اشتغالزایی هفت هزار نفر را در سطح کشور به دنبال خواهد داشت.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

قیمت ماشین های لوکس لکسوس در بازار ایران + جدول

صفحه اول روزنامه‌ های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز /جدول

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

فیلم/استوری علیرضا بیرانوند پس از برد پرسپولیس

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

فیلم/خواندن سرود قهرمانی توسط کریم باقری در ورزشگاه آزادی

در رثای تامین اجتماعی؛ یوسف نوری هم جذب شد!/ مدیران رئیسی برکنار نمی‌شوند، از پستی به پستی دیگر منصوب می‌شوند

فیلم/شور و حال پرسپولیسی‌ها در خیابان‌های تهران

فیلم/خوشحالی بازیکنان پرسپولیس در اتوبوس بعد از قهرمانی

افشین پیروانی باعث اخراج ساپینتو شد؟!

قیمت احتمالی دلار بعد از احیای برجام

عکس/زیباترین لحظه فینال جام حذفی را یک هوادار استقلالی ساخت

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ + جدول

جزئیات عرضه اولیه شهر در بورس تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

شوک بزرگ یحیی به پرسپولیسی‌ها

ویدیو/ حمله دوباره محمود کریمی به دولت و مجلس

علم‌الهدی، نگران مستاجران شد

غافلگیری این شهر‌ها با بارش باران امروز

قیمت رهن و اجاره خانه در یوسف آباد + جدول

ایران رکورددار کسری منابع پروژه‌های حمل‌ونقل!

یک طرفه شدن تردد از کرج و آزادراه تهران - شمال

پیام تلخ بیرانوند برای خداحافظی وریا غفوری + عکس

تغییر مسیر طلا پس از دو هفته

کمپین استقلالی‌ها برای اخراج کاپیتان!

بازار سرمایه و بورس نوسانی و پرعرضه شد

۳ گزینه ایرانی سرمربیگری استقلال روی میز

ایران نایب رییس مجمع عمومی سازمان ملل شد

آغاز عرضه خودرو‌های وارداتی در بازار پس از ۴ سال

پیش بینی بازار سرمایه و دلیل قرمز پوشی بورس در هفته دوم خرداد

جدیدترین قیمت اجاره مسکن در کرج + جدول

ویدیو / جنجال در خط مرزی ایران و افغانستان

تحریم ۵ شخص و یک شرکت مرتبط با سپاه توسط آمریکا

مالیات پرداختی تقریبا هیچ لوکس‌نشینان + جدول

چوب حراج بر محصولات ایران خودرو

امکان خرید خانه با ۲ میلیارد در تهران + قیمت‌ها

ادعای تازه اسرائیل درباره مذاکرات ایران و آمریکا

قیمت این خودرو ۱۰۰ میلیون تومان کاهش یافت

تعطیلات علیه پیشروی بورس

تعطیلی دفتر ایران در باکو بسته و اخراج نماینده آن

بازار ارز در محاصره سیگنال‌های سیاسی

مشمولان افزایش یارانه نقدی مشخص شدند

رقابت بازار‌ها برای جذب نقدینگی سرگردان