تاریخ انتشار: ۱۴:۵۱ - ۲۰ تير ۱۴۰۱
مسئول اداره سازمان منطقه آزاد چابهار خبر داد؛

تاسیس دفتر تجاری فعالان اقتصادی هند در چابهار

مسئول اداره سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: شرایط برای حضور بخش خصوصی هند در این منطقه جهت تاسیس دفتر تجاری فراهم و مذاکرات لازم در این زمینه انجام شده است.

تاسیس دفتر تجاری فعالان اقتصادی هند در چابهار

اقتصاد۲۴- نصرالله ابراهیمی به سفر معاون اقتصادی وزارت امور خارجه کشورمان به هند برای دیدار با مسئولان ارشد این کشور، اظهار داشت: مطابق توافق انجام‌شده میان دو کشور، منطقه آزاد چابهار با هماهنگی وزارت امور خارجه آمادگی لازم برای تاسیس دفتر تجاری بخش خصوصی هند در این بخش را دارد و از آن حمایت می‌کند.

ابراهیمی با بیان اینکه فعالیت‌های اقتصادی می‌تواند روابط سیاسی را تقویت و تحکیم کند، خاطرنشان کرد: نه‌تن‌ها منطقه آزاد چابهار برای حضور فعالان اقتصادی هند، بلکه زمینه برای حضور تمام کشور‌های هدف که سیاست خارجه سازگار و مناسبی با ایران دارند، شرایط فراهم است.

جذابیت چابهار برای ترانزیت کالا

مسئول اداره سازمان منطقه آزاد چابهار با تاکید بر اینکه تجار هند علاقه به این‌گونه فعالیت‌ها دارند، تاکید کرد: معتقدیم اگر در چابهار زیرساخت‌های زنجیره حمل‌ونقل، ارتباطی و انرژی تکمیل شوند، کشور‌های مرتبط با منطقه و آب‌های آزاد مسیر دیگری را برای تبادلات و ترانزیت خود انتخاب نخواهد کرد، زیرا مسیر چابهار به دلیل امنیت ترانزیت، مزیت‌های اقتصادی و سهل‌الوصول بودن راه منفعت بازار‌ها را تامین می‌کند و جذابیت بیشتری برای این کشور‌ها دارد.

به گفته ابراهیمی، در حال حاضر با همین امکانات موجود در حوزه زیرساخت بندر چابهار تا ۱۰ میلیون تن انتقال کالا را در مسیر ترانزیتی از طریق سرزمین به کشور‌های همسایه را دارد؛ همچنین در سال گذشته میزان انتقال کالا در بندر شهید بهشتی به ۴.۵ میلیون تن رسید و در تلاش هستیم تا امسال ظرفیت این اسکله به بیش از شش میلیون تن برسد.

چابهار به‌عنوان یک منطقه بین‌المللی در حوزه اقتصادی است

وی با بیان اینکه چابهار به‌عنوان یک منطقه بین‌المللی در حوزه اقتصادی است و می‌تواند به بودجه عمومی کشور، تولید ناخالص داخلی (GDP) و انتقال دانش و فناوری کمک کند، خاطرنشان کرد: اصلی‌ترین رکن پیشرفت این منطقه برای دستیابی به اهداف اصلی ماده یک قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تکمیل زنجیره لجستیک و زیرساخت‌های ارتباطی و انرژی است.


بیشتر بخوانید: بحران زمین خواری در مناطق آزاد


ابراهیمی تصریح کرد: زیرساخت‌های ارتباطی شامل، فرودگاه بین‌المللی، راه‌آهن و جاده به‌منظور فعال‌سازی کریدور‌های جنوب به شمال و شرق به غرب و بالعکس است که اهم این پروژه‌ها به دلیل قرار داشتن در خارج از منطقه آزاد چابهار، به عهده وزارت راه و شهرسازی است که باید در اولویت برنامه‌های اجرایی آن وزارتخانه و دستگاه‌های مرتبط ازجمله سازمان برنامه و بودجه قرار گیرد.

احداث شهر فرودگاهی چابهار

مسئول اداره سازمان منطقه آزاد چابهار ادامه داد: از سوی دیگر شهر فرودگاهی چابهار با ۲۰۰ هکتار لجستیک شامل سردخانه، انبار و مجموعه‌های ترانزیت و... ایجاد خواهد شد که اگر اختلافات فنی و اجرایی به لحاظ کارشناسی در این بخش حل شود، به‌زودی شاهد تکمیل و اجرای پروژه خواهیم بود.

ابراهیمی با اشاره به ۶۳۰ کیلومتر مسیر ریلی از چابهار به ایرانشهر و زاهدان تاکید کرد: اگر وزارت راه و شهرسازی اهتمام لازم در این زمینه را داشته باشد، این اتصال تا انتهای سال ۱۴۰۲ انجام می‌شود و مسیر ریلی، چابهار را به بسیاری از مناطق می‌رساند.

چابهار شاهراه ارتباطی آسیا و اروپا

وی گفت: اگر در زمینه انرژی شامل آب، برق و گاز مطابق اهداف، به برنامه‌ها دست‌یابیم و تمام وزارتخانه‌های مربوطه تکمیل زنجیره‌های منطقه آزاد چابهار در خارج از این محدوده را در اولویت قرار دهند، به اهداف اصلی که چابهار می‌تواند شاهراه ارتباطی کریدور جنوب شرق آسیا، جنوب آسیا و در شمال به کشور‌ها سی آی آس و اتحادیه اروپا از مسیر‌های ریل و هوا و دریایی باشد، خواهد رسید که اتفاق بزرگی خواهد بود.

مسئول اداره سازمان منطقه آزاد چابهار با تاکید بر اینکه آینده و افق روشنی برای چابهار جهت کمک به اقتصاد ملی پیش‌بینی شده است، اظهار داشت: فراهم کردن زیرساخت‌های چابهار سرمایه‌گذاری زودبازدهی است که می‌تواند نجات‌دهنده کشور باشد.

همچنین ابراهیمی در حکمی از سوی دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی با حفظ سمت معاونت توسعه مدیریت دبیرخانه مناطق آزاد، در پنج ماه گذشته مسئولیت اداره سازمان منطقه آزاد چابهار را نیز عهده‌دار شده است.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
برچسب منتخب
# مناطق آزاد

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ترکیب احتمالی النصر مقابل پرسپولیس

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

آغاز واریز حقوق بازنشستگان کشوری به همراه شگفتانه ۳ میلیون تومانی

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پرهیز از طمع به اموال دیگران، ثروتی حاضر و نقد!

فیلم/سرمای شدید هوا در راه ایران؛ مسئولین هشیار باشند

تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای، شرط آمریکا برای مذاکره با ایران!

این داروی گیاهی مانع از ابتلا به آلزایمر می‌شود

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان

عکس/ گریم متفاوت بهزاد فراهانی و وثوقی ۵۱ سال پیش در یک فیلم سینمایی

گزارش ترک فعل بانک مرکزی روی میز دادسرای دیوان محاسبات

ماجرای هولناک کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره