تاریخ انتشار: ۱۰:۵۴ - ۰۱ شهريور ۱۴۰۱

بلای ماشروم؛ مخدر جدید و محبوب جوانان

از یک ماه پیش قرارها‌ گذاشته شد، برنامه این بود که با یک تیم چند‌نفره برای امتحان‌کردن یک ماده توهم‌زا به اسم ماشروم راهی جنگل‌های گیلان شویم. افرادی که ماشروم را امتحان کرده‌اند، می‌گفتند باید حتما آن را در طبیعت مصرف کنید.

موادمخدر ماشروم

اقتصاد۲۴- از یک ماه پیش قرارها گذاشته شد، برنامه این بود که با یک تیم چند‌نفره برای امتحان‌کردن یک ماده توهم‌زا به اسم ماشروم راهی جنگل‌های گیلان شویم. افرادی که ماشروم را امتحان کرده‌اند، می‌گفتند باید حتما آن را در طبیعت مصرف کنید. یک واسطه، ما را به لیدر گروه معرفی کرد؛ اما برنامه در لحظه آخر لغو شد. چرایش هنوز هم مشخص نیست. متأسفانه این ماجراجویی به آن صورتی که برنامه‌ریزی شده بود، پیش نرفت؛ اما گزارش متوقف نشد و به شکل دیگری ادامه یافت. در این گزارش پای صحبت چند نفر از مصرف‌کنندگان این نوع قارچ‌های جادویی خواهیم نشست.

«تریپ» با ماشروم

مصرف این ماده توهم‌زا با بقیه موادی که اسم‌شان را تا به حال شنیده‌اید، کمی تفاوت دارد. اول از همه، آن را در طبیعت می‌خورند و در زمان مصرف آهنگ‌های خاصی پخش می‌شود و دوم اینکه مصرف‌کننده‌ها یک لیدر دارند. لیدر یا راهنما همان کسی است که روی افراد حاضر در گروه و دوز مصرفی آن‌ها نظارت دارد و تا به حال چند بار این ماده را استفاده کرده و در این کار تبحر دارد. به کل این برنامه که معمولا ۴۸ ساعت به شکل تور‌های طبیعت‌گردی در مناطق خوش‌آب‌و‌هوا شکل می‌گیرد، اصطلاحا «تریپ» می‌گویند.

از شایعه خودآگاهی تا درمان افسردگی

در طول مدتی که دنبال پیدا‌کردن «مجیک ماشروم» یا قارچ جادویی بودیم، همه افراد از تأثیراتش بر ذهن و خودآگاهی بیشتر می‌گفتند؛ حتی از بعضی از افراد شنیدیم که «چاکرا‌هایت باز می‌شود و به جهان‌بینی می‌رسی»، برخی دیگر هم ما را ارجاع می‌دادند به مقالات علمی و معتقد بودند با خوردن دوز کنترل‌شده‌ای از ماشروم می‌توان افسردگی را درمان کرد.


بیشتر بخوانید: زجر‌های دخترانه در کمپ‌های خصوصی


اما با کمی سرچ ساده می‌شد فهمید که ماشروم‌ها جزء دسته سایکدلیک‌ها یا توهم‌زا‌ها هستند و تأثیری شبیه به «ال‌اس‌دی» یا قرص‌های اکس دارند و شما با خوردن آن‌ها دچار توهم‌های شدید و طولانی‌مدت (گاهی تا شش ماه) خواهید شد. البته طرفداران این نوع قارچ‌ها در جواب من که ضرری ندارد؟ می‌گفتند: «نه بابا گیاهیه چه ضرری داره».

با گلدن تیچر از رشت تا هرمز

تقریبا چند ماهی به دنبال پیدا‌کردن یک لیدر خوب چه از طریق واسطه‌های آشنا و چه از طریق فضای مجازی بودیم که متوجه شدیم برنامه مصرف قارچ یا به قول خودشان «تریپ» در تمام کشور وجود دارد؛ اما برگزاری تریپ‌ها در جنوب و شمال کشور بیشتر بود و در رشت و جزیره هرمز طرفداران فراوانی داشت. یا شاید بهتر باشد بگوییم افراد در سراسر کشور ترجیح می‌دهند در این مناطق تریپ کنند. همچنین، جالب است بدانید قارچ‌ها انواع مختلفی دارند و با توجه به نوع‌شان تأثیرات مختلفی روی افکار فرد می‌گذارند؛ اما در بین آن‌ها آلبینو و گلدن تیچر در تریپ‌ها طرفدار بیشتری دارند.

از گرمی ۹۰ تا هر تریپ ۶ میلیون تومان

قیمت ماشروم با توجه به نژاد قارچ از گرمی ۹۰ تا ۱۵۰ متفاوت است. شاید قیمت در ابتدا برای شما کم به نظر بیاید و از این جهت بتوان گفت دسترسی به آن آسان است؛ اما نوع لاکچری مصرف ماشروم هم وجود دارد و آن «تریپ» یا شاید بتوان گفت «تور ماشروم» است که با توجه به لیدر و مکان مصرف هزینه‌اش در جزیره هرمز و شمال کشور برای دو روز به صورت میانگین شش میلیون تومان است.

نیما: «معده‌ات را خالی کن»

نیما ۲۳ سال دارد، دانشجوی معماری است و به واسطه دوستانش تشویق به مصرف ماشروم شده است. او درمورد این تجربه می‌گوید: «قبل از مصرف از مزایای ماشروم زیاد شنیده بودم. دوستانم می‌گفتند با یک بار مصرف ماشروم زندگی‌ات عوض می‌شود و در جدیدی از دنیا به رویت باز خواهد شد، بعضی‌هایشان هم از باز‌شدن چاکرا‌ها صحبت می‌کردند، همین شد که بالاخره تصمیم گرفتم امتحانش کنم. خوردن قارچ به راحتی مصرف بقیه مواد توهم‌زا نیست و یک‌سری آداب خاص دارد. مثلا باید حتما در طبیعت باشی و کمپ بزنی و معده‌ات قبل از خوردنش خالی باشد.

من از طریق دوستانم به لیدر گروه که چندین بار این ماده را مصرف کرده بود و راه و رسم استفاده را خوب می‌دانست، معرفی شدم. ما ۱۰ نفر بودیم و دو روز در ییلاقات اطراف شهر کمپ زدیم.

شب اول، همه دور هم جمع شدیم و شروع به خوردن قارچ کردیم، هم‌زمان با مصرف لیدر گروه آهنگ‌های خاصی را معروف به آهنگ‌های «سایکو» پخش می‌کرد، تا حال‌و‌هوای بهتری به برنامه بدهد. تقریبا یک ساعت بعد از مصرف حال روحی من عوض شد و گرافیک درختان و گیاه‌های اطرافم را به شکل عجیب‌و‌غریب و کارتونی می‌دیدم. به صدا‌های اطراف حساس شده بودم و کوچک‌ترین صدایی من را اذیت می‌کرد. همه می‌گویند خوردن ماشروم، تجربه متفاوتی از کشیدن «گل» است؛ اما برای من که گل مصرف کرده بودم، دقیقا چیزی شبیه به آن بود و بعد از چند ساعت شروع به بالا‌آوردن کردم».

صحرا: «ماشروم را امتحان کردم؛ چون در حال روحی خوبی نبودم»

صحرا ۲۲ سال دارد و دانشجوی کارگردانی است، او از طریق هم‌کلاسی‌هایش با ماشروم آشنا شده و به قول خودش با آن‌ها تریپ رفته است. وقتی از صحرا دلیلش را برای خوردن ماشروم می‌پرسیم، می‌گوید: «آن روز‌ها حال خوبی نداشتم. مادربزرگم فوت کرده بود و ما از لحاظ روحی خیلی به هم نزدیک بودیم. من فقط می‌خواستم برای یک ساعت هم که شده، از فضای غم بیرون بیایم. دوستانم از خوردن ماشروم تعریف کردند و گفتند: با خوردن این قارچ جادویی در طبیعت، با طبیعت احساس نزدیکی می‌کنی و بعد از آن می‌توانی زندگی‌ات را کنترل کنی».

صحرا از تجربه مصرفش می‌گوید و ادامه می‌دهد: «من در یک باغ جنگلی در شمال قارچ خوردم. راستش قبلا هم «ال‌اس‌دی» مصرف کرده بودم؛ اما فاز ماشروم با ال‌اس‌دی فرق داشت.

در مصرف ال‌اس‌دی دوست داری در جمع باشی؛ اما بعد از مصرف ماشروم، تنهایی را ترجیح می‌دهی و دچار اورتینکینگ (فکر‌های مداوم و پشت سر هم) می‌شوی. متأسفانه من با خوردن ماشروم دقیقا با احساساتم مواجه شدم، احساساتم شروع به اوج‌گرفتن کردند و در پررنگ‌ترین حالت خودشان قرار گرفتند. انگار که در یک شب به اندازه یک سال عزادار مادربزرگم بودم».

از صحرا می‌پرسیم تا چقدر بعد از مصرف افکار و احساسات اغراق‌شده‌ات ادامه داشت؟ او کمی فکر می‌کند و می‌گوید: «قرار بود دو روز در تریپ باشیم؛ یعنی تغییرات روحی ۴۸ ساعت طول می‌کشید؛ اما به دلیل حال بدم برای من این تغییرات کمی متفاوت بود. اصطلاحا من بعد از مصرف «بدتریپ» شدم و بالا آوردم و تقریبا بعد از بالا‌آوردنم، اثرات قارچ از بین رفت. البته فردا صبح احساس سردرد شدیدی داشتم و تا شش ماه بعد از خوردن ماشروم رفتارم عوض شده بود. مثلا خیلی رک شده بودم یا ناگهان غرق در افکارم می‌شدم. حتی گاهی دچار دژاوو (آشنا‌پنداری) می‌شدم و حس می‌کردم تمام این اتفاقات را که در حال رخ‌دادن هستند، قبلا جایی دیده‌ام».

امیر: «من همه چیز را امتحان کردم!»

امیر ۲۹ سال دارد و فارغ‌التحصیل دانشگاه هنر تهران است. هر نوع سایکدلیک (داروی توهم‌زا و روان‌گردان) را که فکرش را بکنید، امتحان کرده و به قول خودش زیادی کله‌خر است. از او درمورد تجربه مصرف ماشروم می‌پرسیم؛ اما او اصرار دارد از تجربه‌های مشابهش هم بگوید: «دراگ تنوع زیادی دارد، من خیلی‌هایش را امتحان کردم؛ اما یکی از آن‌ها خیلی شبیه ماشروم است.

«آیاهاواسکا» شبیه یک دمنوش است که از آمریکای شمالی می‌آید، مزه‌اش تلخ است و باید آن را جوشاند و در یک مراسم خاص مصرف کرد. این ماده هم مثل ماشروم احتیاج به لیدر دارد. معده‌ات باید خالی باشد و دچار توهم‌های عجیبی می‌شوی. بعد از مصرف تمام بچگی‌ات تا بزرگسالی، مثل تئاتر و به صورت زنده جلوی چشمت اجرا می‌شود. من آیاهاواسکا را در مراسمی در کردان مصرف کردم که فقط دو بار در سال برگزار می‌شود. البته مصرف این ماده هزینه بالایی دارد و فوق لاکچری است و شما باید فقط شش میلیون پول دراگ را بدهی و بقیه هزینه‌ها مثل خورد و خوراک جداست.

امیر که خیلی هیجان‌زده شده، درباره تجربه ماشرومش می‌گوید: «توری در کار نیست. اینکه فکر کنی الان همه جا در فضای مجازی آگهی داده‌اند «تور ماشروم» واقعیت ندارد. تو اگر دوست داشته باشی ماشروم بزنی، باید بگردی دنبال یک لیدر (که کم هم نیستند) و بعد چند تا از دوستان هم‌فازت را پیدا کنی و یک پول خوب به لیدر بدهی و از او بخواهی فضا را برایت مهیا کند. همه هزینه‌های سفر و مکان مصرف با خودت است و لیدر پول جداگانه می‌گیرد. در این سفر خیلی مهم است که همه افراد خلق‌و‌خوی شبیه به هم داشته باشند؛ چون قرار است شما یک موزیک گوش دهید، در یک محیط باشید، یک نوع غذا بخورید یا به‌اصطلاح دوره چتی که مدت کوتاهی هم نیست (تقریبا دو روز) را با هم بگذرانید.

او می‌گوید: «ما هشت نفر بودیم و قارچ را در یک روستای سرسبز در مازندران امتحان کردیم. حتما می‌دانید شرط استفاده از این ماده، بودن در طبیعت است. تقریبا نیم ساعت بعد از خوردن ماشروم من روی زمین دراز کشیدم و دستانم را تا آرنج درون خاک کردم و با چشمان بسته به آسمان نگاه کردم، حس می‌کردم یک گیاهم که در خاک ریشه دارد و به وضوح می‌دیدم که سلول‌های بدنم مثل یک درخت در حال رشد هستند».

به پایان آمد این سفر، حکایت همچنان...

خدا می‌داند چند نفر با رؤیای خودآگاهی، کنترل افکار و ساختن یک زندگی بهتر، جذب مواد سایکدلیک شده‌اند؟ چند نفر ساختن سرزمین رؤیاهای‌شان را در گرو خوردن ماشروم دیده‌اند؟

به مقصد رسیده‌ایم؛ اما باید اعتراف کرد: «در مسیر پیدا‌کردن تریپ و تور‌های ماشروم دیدیم چقدر وسوسه‌برانگیز است».

منبع: روزنامه شرق
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع خودرو‌های مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن امروز

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ چهره دیده نشده از فوزیه و آخرین پادشاه مصر ۶۰ سال پیش در مراسم تشییع ملک فاروق

صحنه‌های تکان دهنده از سومین روز انفجار بندر شهید رجایی

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ ملاقات صمیمی و دوستانه الهام علی اف و پزشکیان کنار دریا

عکس/ واکنش تند مونا مهرجویی به انتشار تصاویر جانباختگان بندرعباس

عکس/ ظاهر متفاوت صیاد شیرازی ۴۴ سال پیش در حال نماز خواندن کنار هلی کوپتر

عکس/ آسمان مشهد در وسط روز سیاه شد

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

تعداد کشته‌شدگان حادثه بندر شهید رجایی رو به افزایش است

سپاه یک شناور را در خلیج فارس را توقیف کرد

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران و چین

دادستان اردبیل: هر گونه سگ‌گردانی از ۱۶ خرداد ممنوع است

شرط مهم کارتال؛ حضور کامل پرسپولیس در اردوی ترکیه

سانحه رانندگی برای نتانیاهو

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس: حادثه بندر شهید رجایی منشاء خارجی نداشت

عکس/واکنش به حرف‌های امروز قاسم روانبخش درباره فستیوال کوچه

دیه جانباختگان و مجروحان انفجار بندر شهید رجایی را در چارچوب تعهدمان پرداخت می‌کنیم + فیلم

آموزش‌وپرورش: قرار نیست پلیس وارد مدارس شود

وبگاه عبری: ایران ۲۰۰۰ موشک بالستیک دارد که می‌توانند به اسرائیل برسند

پنجشنبه‌ها در استان سمنان تعطیل شد

آتش‌سوزی در سرویس ون دانش‌آموزان دختر

پیش بینی بورس فردا چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

قیمت جدید شیر پیشنهاد شد: کیلویی ۲۳،۹۷۰ تومان

فیلم/دیه جانباختگان و مجروحان را پرداخت می‌کنیم

آخرین خبر از تعداد فوتی‌های حادثه بندرعباس

حکم قاتل کودک چهار ساله صادر شد

باور‌های نادرست و خطرناک درباره فشار خون

عکس/ نمایی چشم نواز از حرم حضرت معصومه در قم و دوران قاجار

عکس/ جنیفر لوپز با حجاب شد

عکس/ دیدار صمیمی هاشمی رفسنجانی ۲۸ سال پیش با ملک فهد، پادشاه عربستان

نمونه‌گیری از ۱۹ پیکر ناشناس انفجار بندر رجایی

شرایط پاک شدن سوءپیشینه چیست؟

عکس/ چهره اخموی هیتلر ۱۰۰ سال پیش در کنار خواهر ناتنی اش

عکس/ استایل دیده نشده از دکتر شریعتی ۶۷ سال پیش در کنار همکلاسی‌هایش

اینفوگرافی/ چه کالاهایی در بندر شهید رجایی سوختند؟

تپش قلب چه زمانی خطرناک است؟

عکس/ چهره متفاوت غلامحسین محسنی اژه‌ای ۶۴ سال پیش در دوران نوجوانی

کارگران قربانیان اصلیِ حادثه انفجار بندر رجایی/ وقتی اسماعیل در غبار بندر گم شد

طوفان شدید در راه تهران

هر آنچه باید از قرص امگا ۳ دانست/ فواید این مکمل برای قلب و مغز

عکس/ آغوش عاشقانه حاج قاسم سلیمانی برای پدرش

اینفوگرافی/ این کشور‌ها حادثه انفجار بندر شهید رجایی را تسلیت نگفتند

عکس/ لحظه تاج گذاری عبدالله، اولین پادشاه اردن ۱۱۲ سال پیش در یک مراسم خاص

هشدار جدی در مورد شیوع تب دنگی در ایران

فیلم/ معادل فارسی کلمه پین مشخص شد

عکس/ سقوط دیش‌های استارلینک در طوفان تهران

جزئیات قتل فجیع پدر تهرانی در حمام با ضربه چکش

عکس/ همدردی الکس خواننده معروف با قربانیان حادثه بندرعباس

فیلم/ شروع طوفان شدید از دید هواپیما در آسمان تهران

عکس/ شکل و شمایل درویش‌ها ۱۳۰ سال پیش با کشکول و چماق و مو‌های عجیب

عکس/ ظاهر دیده نشده از محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دبی ۵۱ سال پیش با لباس سنتی

انتقاد کارشناس بازار سرمایه در نامه سرگشاده به رئیس سازمان بورس

عکس/ دیدار سلطان عمان و همسرش با ملکه الیزابت دوم با لباس‌های رسمی

فیلم/ ادعای عضو شورای شهر درباره غیرت خداداد عزیزی برای تبریز

مشخصات هلیکوپتر یوروکوپتر تایگر EC۶۶۵ ساخت فرانسه

عکس/ ژست آرنولد ۴۸ سال پیش در حال بازی کردن با یک شیر

قیمت روغن خوراکی امروز + جدول

قیمت روز لپ تاپ لنوو LENOVO