تاریخ انتشار: ۱۲:۵۴ - ۱۴ شهريور ۱۴۰۱

زمان لغو ویزای گروهی ایران و روسیه اعلام شد

مدیرکل دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی از لغو ویزای گروهی ایران و روسیه از ابتدای سال ۲۰۲۳ خبر داد.

زمان لغو ویزای گروهی ایران و روسیه

اقتصاد۲۴- تهران به تازگی میزبان دومین نشست کمیته فنی گردشگری ایران و روسیه بود که به خواست فدراسیون روسیه تشکیل شد. موضوع این نشست که رییس اداره همکاری‌های بین‌المللی و رابط فدراسیون گردشگری این کشور در آن حضور داشتند، اجرای موافقت‌نامه لغو روادید گروهی شهروندان ایران و روسیه بود. لیلا اژدری ـ مدیرکل دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی ـ در گفتگو با ایسنا درباره توافق‌های این کمیته، اظهار کرد: براساس صورت جلسه این کمیته که به صورت رسمی امضا شد، توافق کردیم از اول ماه ژانویه ۲۰۲۳ ویزای گروهی گردشگران ایران و روسیه برای سفر به دو کشور، لغو شود و طرفین از تاریخ مشخص شده، متعهد به اجرای آن هستند.

او با اشاره به این‌که شکل اجرای این توافق، قبلا به تایید و موافقت دو کشور رسیده است، یادآور شد: براساس آنچه پیش‌تر امضا شده و به توافق دولت‌های ایران و روسیه نیز رسیده است، با اجرای این برنامه و از تاریخ اول ژانویه، شهروندان ایران و روسیه درصورتی که در قالب گروه‌های گردشگری از ۵ تا ۵۰ نفر بین دو کشور سفر کنند، برای مدت ۱۵ روز اقامت، به ویزا نیاز نخواهند داشت.

اژدری پیش‌تر تاکید کرده بود: ویزا یا روادیدِ انفرادی برای شهروندان ایرانی و روسی لغو نشده و همچنان برای سفر شخصی یا بدون تور به روسیه یا ایران، لازم است از طریق سفارتخانه‌ها اقدام شود.


بیشتر بخوانید: رای ممتنع ایران به قطعنامه محیط زیستی


مدیرکل دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی همچنین درباره اعتبار این توافق‌نامه با توجه به این‌که تا دسامبر ۲۰۲۳ معتبر است، اظهار کرد: اعتبار برنامه اجرایی لغو روادید گروهی گردشگران ایران و روسیه، قابل تمدید به دوره‌های مشابه است و مشکلی در این‌باره وجود ندارد.

هشتم فرودین سال ۱۳۹۶ برابر با ۲۸ مارچ ۲۰۱۷ موافقت‌نامه‌ای بین دولت جمهوری اسلامی و فدراسیون روسیه درباره لغو روادید سفر‌های گروهی شهروندان دو کشور توسط وزرای امور خارجه امضاء شد. برنامه اجرایی این موافقت‌نامه پس از وقفه‌ای حدودا چهار ساله و درحالی‌که قرار بود از سال ۲۰۱۸ به اجرا گذاشه شود، سرانجام در خردادماه سال ۱۴۰۰ (ژوئن ۲۰۲۱) به امضاء مقامات گردشگری دو کشور رسید، اما باز اجرایی نشد.

براساس این برنامه اجرایی اقدام مشترک، گروه‌های گردشگران ایران و روسیه از ۵ تا ۵۰ نفره که قصد سفر بین دو کشور را از طریق آژانس‌های مسافرتی داشته باشند، برای مدت ۱۵ روز اقامت، به ویزا نیاز نخواهند داشت.

مدیرکل دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی در ادامه این گفتگو، به بخش دیگری از توافق‌ها با روسیه اشاره کرد و افزود: موافقت شد ۴۵ روز بعد از تاریخ امضاءِ این صورت‌جلسه، نهاد‌های هماهنگ‌کننده برای اجرای برنامه لغو روادید گروهی به یکدیگر معرفی شوند.

در ایران، چون دولت منع از ورود به امور اجرایی است، احتمالا یکی از شرکت‌های اقماری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به عنوان نهاد هماهنگ‌کننده این برنامه اجرایی معرفی شود. با معرفی نماینده و نهاد هماهنگ‌کننده از هر دو کشور ارتباط مستمر به منظور ارائه پاسخ و راهکار برای برداشته شدن خلا‌های ارتباطی موجود، برقرار خواهد شد.

اژدری همچنین گفت: براساس این صورت‌جلسه که رسمی امضاء شد، طرفین سه ماه فرصت دارند فهرستی از آژانس‌های مسافرتی را به یکدیگر معرفی کنند.

او اضافه کرد: محدودیتی در تعداد آژانس‌هایی که معرفی خواهند شد، وجود ندارد، اما با توجه به این‌که نخستین بار است با کشوری برنامه لغو روادید گروهی به اجرا گذاشته می‌شود، لازم است آژانس‌هایی که دفتر نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری تایید کرده است و در بازار گردشگری روسیه نیز فعال هستند، معرفی شوند. همچنین قرار است در محله اول تعداد کمتری از آژانس‌ها معرفی شوند تا با توجه به حساسیت‌ها برنامه به درستی پیش برود. براساس توافق صورت گرفته، فهرست آژانس‌ها هر سال قابل تغییر و تجدیدنظر خواهد بود.

اژدری ادامه داد: براساس این دور از مذاکرات، قرار شد تفاهم‌نامه همکاری‌های گردشگری نیز بین دو کشور امضاء شود. کمیته فنی گردشگری ایران و روسیه تا کنون با موضوع لغو روادید گروهی تشکیل جلسه می‌داد و فرصت و شرایط پرداختن به دیگر مباحث را نداشت، بنابراین ما پیشنهاد کردیم تفاهم‌نامه همکاری‌های گردشگری بین دو کشور امضاء شود و قول دادیم ظرف یک ماه از امضاء صورت‌جلسه کمیته فنی گردشگری ایران و روسیه، پیش‌نویس تفاهم‌نامه پیشنهادی که درباره همکاری‌های گردشگری دو کشور در زمینه‌های نمایشگاهی، آموزشی، برگزاری تور‌های آشناسازی و دیگر برنامه‌ها است، را به روسیه ارائه دهیم.

مدیرکل دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی همچنین تاکید کرد: براساس صورت جلسه‌ای که در تهران امضاء شده است هر یک از آیتم‌های مورد توافق باید در تاریخ مشخص اجرا شود و طرفین باید متعهد به آن باشند.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ترکیب احتمالی النصر مقابل پرسپولیس

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

آغاز واریز حقوق بازنشستگان کشوری به همراه شگفتانه ۳ میلیون تومانی

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان

عکس/ گریم متفاوت بهزاد فراهانی و وثوقی ۵۱ سال پیش در یک فیلم سینمایی

گزارش ترک فعل بانک مرکزی روی میز دادسرای دیوان محاسبات

ماجرای هولناک کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

عکس/ دیدار فرهاد مجیدی و کوین یامگا در امارات

عکس/ جولان تاکسی‌های نارنجی ۵۴ سال پیش در خیابان ناصرخسرو

عکس/ استوری دردناک سحر دولتشاهی برای امیرمحمد خالقی

النصر مقابل پرسپولیس آبی پوش شد