تاریخ انتشار: ۲۱:۴۵ - ۱۵ شهريور ۱۴۰۱

مدیر حوزه‌های علمیه: سند هوش مصنوعی حوزه تدوین شود

مدیر حوزه های علمیه بر اهتمام بزرگان و اساتید حوزه و دفتر فقه معاصر و پژوهش حوزه برپایه ریزی و توسعه فقه و اخلاق و فلسفه هوش مصنوعی تأکید و بهره گیری از نتایج این تحقیقات در برنامه های ستاد را مهم دانست .

مدیر حوزه‌های علمیه

اقتصاد۲۴- آیت‌الله اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه در دیدار اعضای ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند حوزه‌های علمیه و مدیران کلان‌پروژه هوش‌مصنوعی و علوم‌اسلامی گفتند: ورود حوزه‌های علمیه در فناوری‌های نو به ویژه هوش‌مصنوعی بایستی فعالانه، دقیق، عمیق، سنجیده، به‌هنگام، باشتاب و مبتنی‌بر سنن، شئون و موازین حوزوی باشد. همچنین استمرار مسیر این حرکت مبارک انتظار می‌رود با روحیه جهادی، بسیجی و انقلابی همراه باشد. ایشان افزودند از کمی امکانات و وجود موانع نبایستی ناامید شد و با اخلاص، گذشت و تدبیر می‌بایست این حرکت را ادامه داد.

به گزارش حوزه، مدیر حوزه‌های علمیه در ادامه ضمن تأکید بر کاربست ظرفیت‌های هوش مصنوعی در تولید دانش اسلامی افزود: تمام برنامه‌های حوزه بایستی پیوست هوش‌مصنوعی داشته باشد. برنامه پنج‌ساله حوزه شامل ۴۲مضمون، قریب به ۳۰۰ هدف و بیش از هزار شاخص است که در میان شاخص‌ها بیش از ۱۰۰ شاخص و برنامه‌ی تحولی و راهبردی است که نیازمند پیوست هوش مصنوعی می‌باشد.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه ضمن تأکید بر لزوم فراگیری بهره‌مندی از هوش‌مصنوعی در همه فرآیندهای جاری حوزه، بیان داشت: اگر چنین فرآیندها و اقدامات تحولی -که در حوزه‌های علمیه هم‌اکنون درحال ترقی است- با بهره‌گیری از هوش‌مصنوعی انجام شود این تحول را مضاعف خواهد نمود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تقدیر از فعالیت‌های این ستاد در حوزه‌های راهبردی و گفتمان‌سازی، در باب فعالیت‌های علمی در حوزه‌ی هوش‌مصنوعی بر بهره‌مندی از نظرات علما و دانشمندان این حوزه‌ها تأکید نمود و گفت: پیگیری این مهم موجب وزانت محصولات علمی و مقبولیت و روایی این آثار خواهد شد.

وی همچنین با توجه به سوابق ارزشمند ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند در زمینه‌ی همکاری و مشارکت در تدوین اسناد راهبردی ملی و نقد اسناد بین‌المللی، استمرار این مسئله را یکی از وظایف ستاد برشمرد و بر اهمیت و اولویت پیگیری هوش مصنوعی در برنامه هفتم توسعه کشور و نگارش سند هوش‌مصنوعی حوزه‌های علمیه ناظر به چشم انداز تحولات ملی و بین‌المللی و نیز رویکرد تحولی موجود در حوزه‌های علمیه توسط این ستاد تأکید کرد.

مدیر حوزه های علمیه افزود: موانع در ادامه این مسیر فراوان است و نیاز است قدم‌های اساسی برداشته شود؛ چرا که در دوره‌های گذشته حوزه در برخی زمینه‌ها ورود منفعلانه داشته که آسیب‌هایی را به‌همراه داشته است. لذا، بایسته است این مهم با حضور دقیق، به‌هنگام، فعال، عمیق و منطبق بر اصول، سنت و موازین حوزه باشد.

وی همچنین تأکید نمود: ضروری است که ورود در این قلمرو باشتاب و درعین‌حال با رعایت اصول توأم باشد. لذا، ادامه‌ی این مسیر بدون روحیه انقلابی و جهادی و همچنین تعمق و استفاده از بزرگان حوزوی و دانشگاهیِ این حوزه امکان‌پذیر نیست.

وی در ادامه گفت : شایسته است حوزه‌های علمیه در تدوین و نقد سندهای راهبردی کشوری که با موضوع هوش‌مصنوعی تدوین می‌گردند حضور مؤثر داشته باشد و علاوه بر آن سند هوش‌مصنوعی حوزه نیز چنان نگارش شود که قابل ارائه در سطح ملی باشد. روشن است که برای این موضوع لازم است با نهادهای علمی راقی حوزوی و دانشگاهی ارتباطی وثیق برقرار گردد.

آیت‌الله اعرافی همچنین بیان کرد: ما بایستی سیر تطورات فناوری در حوزه را طی یک سده نشان دهیم و در همایش یکصدمین سالگرد بازتأسیس حوزه‌ی علمیه قم نیز این مهم باید مورد توجه بوده و چشم‌اندازهای راقی این حوزه و به‌کارگیری آن در خدمت فقه و فقاهت در آن همایش به‌درستی می‌بایست تبیین شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ابراز داشت: در نگاه به هوش‌مصنوعی به‌عنوان یک موضوع باید به پایان‌نامه‌های حوزوی اولویت داده شود و در این راستا بایسته است در سطح سه و چهار نگاه ویژه‌ای داشته باشیم و با برنامه‌ریزی دقیق‌تری بتوانیم در سال جدید پایان‌نامه‌ها و رساله‌های حوزوی‌ای را در سطحی وسیع‌تر به این سمت سوق دهیم؛ چرا که این حوزه نیز یکی از نیازهای راهبردی حوزه‌های علمیه است.

وی در ادامه عنوان داشت: بایسته است در کلان‌پروژه، خروجی قابل‌قبول و عالم‌پسند داشته باشیم و جهت‌گیری ما باید به سمت جامعه‌ی آشنا به کاربست هوش‌مصنوعی شکل بگیرد و در این راستا تربیت نیرو باید از افراد عالم و صاحب نظران آشنا به علوم دیگر باشد و همچنین عملکرد ما در حوزه باید به‌گونه‌ای باشد که آیندگان برای تحوّلاتی که در حوزه رقم می‌خورد افتخار کنند.

آیت الله اعرافی در پایان گفت: انتظار می‌رود در همایش صدمین سالگرد بازتأسیس حوزه‌ی علمیه قم به صورت ملموس کارهای صورت‌گرفته رونمایی و در نمایشگاهی که به همین مناسبت احتمالاً راه‌اندازی خواهد شد ارایه گردد. همچنین در دو مقوله‌ی مقالات تحلیلی حوزه‌ی هوش‌مصنوعی و بیان چشم‌اندازها انتظار می‎رود این کلان‌پروژه حضور چشم‌گیری داشته باشد.

مدیر حوزه های علمیه همچنان بر اهتمام بزرگان و اساتید حوزه و دفتر فقه معاصر و پژوهش حوزه برپایه ریزی و توسعه فقه و اخلاق و فلسفه هوش مصنوعی تاکید و بهره گیری از نتایج این تحقیقات در برنامه های ستاد را مهم برشمرد.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

حمله رژیم صهیونیستی به تهران/ شهادت جمعی از فرماندهان سپاه +عکس

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت امروز + جدول

عکس/ خلبان زن اسرائیلی اسیر شد

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

تصاویر خلبان اسرائیل پس از ساقط کردن جنگنده در زنجان

فرماندهان ارشد نظامی که در حمله اسرائیل به شهادت رسیدند چه کسانی بودند؟/ ۲۳ خرداد؛ نقطه عطفی در دکترین امنیتی ایران

عکس/ جلسه وزیر دفاع اسرائیل، رییس موساد و فرمانده ارتش اسرائیل برای بررسی حملات به ایران

اینفوگرافی/ ۱۴ فرمانده ارشد نظامی ایران در لیست ترور اسراییل

عکس/ کره شمالی در مقابل اسرائیل از ایران حمایت کرد

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

هشدار انگلیس درباره خطرناک بودن تنگه هرمز و خلیج عمان

عکس/ پیکر سرداران شهید باقری، حاجی زاده، سلامی و رشید

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

هشدار سازمان اطلاعات سپاه درباره همکاری با موساد

واکنش بازار نفت به تحولات خارومیانه

طلای جهانی با ثبت دوباره افزایش به تعطیلات رفت

عکس دلخراش از کوچک‌ترین شهید ایران

فیلم/ انفجار در خودرو سازی فردا موتور بروجرد

فیلم/ انفجار شدید در ماشین سازی اشترینان بروجرد

عکس/ واکنش محسن برهانی درباره مدافعان ایران در برابر اسرائیل

فلز زرد اوج گرفت

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

عکس/ پست اینستاگرامی شفیعی کدکنی در واکنش به حملات اسرائیل

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

اینفوگرافی/ اهداف حملات روز گذشته ایران به اسرائیل

بازداشت ۵ نفر در یزد به دلیل همکاری با اسراییل

دفتر نتانیاهو: اسرائیل در حال گسترش عملیات خود در خاک ایران است

ترور ۳ دانشمند هسته‌ای دیگر توسط اسرائیل

عکس/ شهادت نیلوفر قلعه‌وند مربی پیلاتس در حمله اسرائیل

عکس/ کاپشن صورتی و دوست‌های جدیدش

فیلم/ انفجار در شهرک صنعتی البرز قزوین دقایقی قبل

حمله به پالایشگاه تبریز تکذیب شد

کنایه تند البرادعی به بیانیه وزارت خارجه آلمان درباره حملات به ایران

فرمانده نیروی هوافضای سپاه منصوب شد

اسراییل تهران را تهدید به ویرانی کرد

فیلم/ تفاوت سرعت موشک‌های بالستیک و هایپرسونیک

عکس/ واکنش جنجالی محسن تنابنده به حمله اسرائیل

عکس ماهواره‌ای از آسیب به سایت راداری سوباشی در همدان

موافقت رهبری با عفو و تخفیف مجازات جمعی از محکومان

اینفوگرافی/ ۱۵ منطقه حساس اقتصادی اسرائیل کجاست؟

عکس/ اعترافات غربی‌ها از تلفات اولیه اسرائیل تاکنون

عکس/ هم اکنون حمله اسرائیل به تبریز

فیلم/ آغاز موج جدید حملات موشکی ایران علیه اسرائیل

عکس/ حمایت بازیگر مشهور آمریکایی از مردم ایران

فیلم/ هم‌اکنون وضعیت فرودگاه مهرآباد

عکس/ پرچم ایران از اینستاگرام حذف شد

فیلم/ صحبت‌های جنجالی حسین یکتا روی آنتن زنده

هیچ پروازی تا اطلاع ثانوی در فرودگاه‌های کشور انجام نمی‌شود

هدف اسرائیل نه ضربه زدن به تاسیسات هسته‌ای بلکه سرنگونی حکومت ایران است/ حمله با چراغ سبز آمریکا و اروپا انجام شد

جدیدترین اظهارات وزارت خارجه درباره مذاکرات یکشنبه با آمریکا

فیلم/ بالگرد آپاچی ارتش اسراییل به دنبال پهپاد انتحاری ایران

عکس/ مقابله پدافند هوایی در آسمان تهران با حملات اسرائیل

آمریکا به طور محرمانه موشک‌های هلفایر به اسرائیل داده است

فیلم/ شهردار اسرائیلی: حمله ایران به تل‌آویو بی‌سابقه بود

ترامپ: ما همه چیز را می‌دانستیم

فیلم/ آواربرداری از ساختمان مسکونی شهرک شهید چمران

فیلم/ سابقه و تحصیلات مدنی‌زاده ظرفیت وزیر اقتصاد را دارد

شهادت نونهال تکواندوکار تیم ملی در پی حملات اسرائیل

شهادت دو تن از مسئولان ستادی نیروهای مسلح

کارنامه‌ای سیاه از ترور دانشمندان تا حمله به مراکز هسته‌ای/ اسرائیل در حمله به ایران کدام قوانین بین‌المللی را نقض کرد؟

فیلم/ هدف قرار گرفته شدن مکانی در اسدآباد همدان