تاریخ انتشار: ۱۰:۴۸ - ۱۴ آبان ۱۴۰۱

نارضایتی مشتریان سایپا بالا گرفت

شرکت خودروسازی سایپا در حالی مدعی افزایش تولید است که سوال اصلی این است که آیا رضایت مشتریان این خودروساز افزایش یافته یا همچنان رو به افول است؟

سایپا

اقتصاد۲۴- مدیرعامل سایپا اخیراً ادعا کرد که تولید محصولات سایپا به حالت عادی برگشته است. محمدعلی تیموری در هفدهمین نمایشگاه قطعات و مجموعه‌های خودرو تهران گفت: در پنج ماه اخیر تولید خودرو به صورت روزانه در گروه خودروسازی ساپپا حالت عادی داشت، به گونه‌ای که تولید با بالاترین ظرفیت و با بهره‌وری ۹۸ درصد انجام می‌شود.

این ادعا زمانی از طرف مدیرعامل سایپا مطرح شد که همچنان عرضه خودرو به صورت قطره‌چکانی انجام و همین عامل هم باعث افزایش بیش از پیش قیمت خودرو می‌شود.

اما نکته قابل توجه در بحث تولیدات محصولات خودروسازی سایپا این است که اکثر خودرو‌های تولیدی این گروه، کوییک و شاهین هستند و باقی محصولات این شرکت خودروسازی تولیدات کمی دارند. البته این دو خودرو هم از نظر کیفی و فنی مشکلاتی دارند.

از سوی دیگر، گفته می‌شود دو خودروساز دولتی، به‌ویژه سایپا با تکمیل محصولاتی که از قبل ناقص و در پارکینگ بودند آمار تولید را بالا برده‌اند. در حالی که این خودرو‌ها پیش از این هم در آمار تولیدی قرار داشتند. به هر حال ابهام در اطلاعات باعث شده تا چنین ظن‌هایی مطرح شود.

پس از توقف تولید پراید، سایپا برای جایگزینی آن، از کوییک رونمایی کرد. قرار بود کوییک نسخه بهتر و با کیفیت‌تری از پراید باشد. اما نارضایتی مشتریان این شرکت خودروسازی از کیفیت محصولات و آپشن‌های کم این خودرو روایت دیگری را مطرح می‌کند.

البته نارضایتی از محصولات سایپا به کیفیت بدنه و آپشن‌ها ختم نمی‌شود. شاهین یکی از محصولاتی بود که پس از عرضه به بازار، استقبال کمی از آن شد. ایرادات جدی که موتور این خودرو داشت دلیل اصلی خودداری متقاضیان از خرید شاهین بود؛ بنابراین دلیل افزایش فروش یا حذف قرعه‌کشی ارتباط چندانی به افزایش عرضه ندارد، بلکه تقاضایی برای این خودرو‌ها وجود ندارد.

نبود شفافیت در آمار تولید سایپا

باید توجه کرد آمار تولیدی که خودروسازان منتشر می‌کنند شفاف نیست. خودروسازان در سال‌های گذشته به بهانه کمبود قطعه و مشکلات مالی خودرو‌های ناقص زیادی را تولید کردند.

این فرآیند تا جایی ادامه داشت که خودروسازان اعلام کردند پارکینگ‌های جدیدی را برای تولیدات خود اجاره کردند. اما همچنان این خودرو‌های ناقص را در آمار تولیدات خود حساب می‌کردند.

حال نیز بر اساس دستور وزارت صمت و دولت خودروسازان موظف شدند که تولید خودرو را به صورت ناقص متوقف کنند و در نهایت هم خودرو‌های ناقص کف پارکینگ را به صفر برسانند.


بیشتر بخوانید: وزیر صمت: مدارک ایران‌خودرو و سایپا برای ثبت سفارش خودرو کامل نیست


خودروسازان هم در نهایت این دستور را اجرا کردند و ادعا می‌کنند که در حال حاضر هیچ خودرو ناقصی تولید نمی‌شود و تعداد خودرو‌های ناقص در پارکینگ‌ها نزدیک به صفر رسیده است. اما تکمیل خودرو‌های ناقص را هم مجددا جزو آمار تولیدی‌ها به‌حساب آوردند.

به‌رغم این آمارسازی ایران‌خودرو و سایپا همچنان از برنامه تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار خودرو عقب هستند. البته وزارت صمت در پاسخ به انتقادات وارد شده به این وعده، وعده دیگری را روی میز گذاشت و اعلام کرد تولیدات خودروسازان در شش ماه دوم سال ۵۰ درصد افزایش می‌یابد.

طبق آمار منتشرشده، تولید خودرو در گروه سایپا از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا مردادماه، تنها ۱۷۱ هزار دستگاه رسیده است. اما مدیرعامل این شرکت می‌گوید در پنج ماه اخیر تولیدات این گروه در حالت عادی بوده و با حداکثر بهره‌وری صورت گرفته است.

حال این پرسش مطرح می‌شود که با توجه به این آمار‌ها چگونه خودروسازان دولتی می‌خواهند به وعده‌های افزایش ۵۰ درصدی تولید عمل کنند؟

رشد تولید خودرو در شرایط زیان‌دهی

در این میان، باید به صورت‌های مالی منتشرشده خودروسازان در ماه‌های گذشته توجه کرد. در این آمار‌ها ایران‌خودرو و سایپا با تولید هر خودرو به طور متوسط بین ۴۰ میلیون تا ۹۰ میلیون ضرر می‌کنند.

دنیای اقتصاد در گزارشی عنوان کرد که این زیان‌ها به صورت روزانه در حال رشد است. طوری‌که زیان انباشته خودروسازان ۲۹ درصد افزایش یافته و به ۷۹ هزار میلیارد تومان رسیده است.

افزایش زیان خودروسازان بزرگ کشور احتمال کاهش تولید در ماه‌های گذشته را افزایش می‌دهد. اما هنوز به دلایل نامشخصی زیان هنگفت خودروسازان نادیده گرفته شده و همچنان اصرار بر افزایش تیراژ خودروسازان وجود دارد.

منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت قند و شکر امروز

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

زمان واریز مابه‌التفاوت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد؟

عکس/ استوری غمناک شروین حاجی‌پور پربازدید شد

عکس/ استوری تازه معین برای همدردی با مردم بندرعباس

عکس/ چهره شاد و خندان ثریا اسفندیاری ۶۲ سال پیش در کنار دختر خوانده اش

عکس/ چهره دیده نشده چارلی چاپلین ۱۱۵ سال پیش بدون سبیل

عکس/سقوط تابلوی راهنمایی رانندگی روی خودرو در میدان ونک

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ طبع شعر پزشکیان در دیدار با علی‌اف

۶ و ۸ حرفه‌ای پرسپولیس و استقلال

واکنش دانشگر به شکایت پرسپولیس و حکم جلب + عکس

«رها» نمایش رنجی بی‌دلیل از خانواده‌ای آسیب‌پذیر

از سرگیری فعالیت بندر شهید رجایی از امروز

فیلم/ شمار کشته‌شدگان انفجار بندر شهید رجایی به ۶۵ تن رسید

برق سفارت‌خانه‌ها بالاخره گران شد

پایان عملیات ملی اطفای حریق اسکله شهید رجایی

فیلم/ سنگ تمام اصفهان برای بندرعباس

فیلم/ لحظه تلخ پیدا شدن پیکر یکی از فوتی‌های انفجار بندرعباس

پزشکیان: در جمهوری آذربایجان، احساس می‌کنم در تبریز یا اردبیلم

عکس/ تصویری تازه از شری پایتخت

تعرفه های آمریکا چه تاثیری روی قیمت لپ تاپ دارد؟

اورژانس تهران در وضعیت آماده‌باش

حکم جلب برای ستاره پیشین استقلال + عکس

فیلم/ ناله‌های برادر داغدیده در بندر رجایی

مبارزه رئیس اسبق فدراسیون فوتبال با سرطان

فوت سه کارگر خانم در انفجار بندرعباس

فیلم/ آبروریزی تازه ایران خودرو برای گرمکن صندلی

فاجعه بندرعباس از نگاه آماری: در میان مرگبارترین‌های یک دهه گذشته

آتش‌سوزی در بندر شهید رجایی خاموش نشده

عکس/ حضور دختر و پسر پزشکیان در سفر به باکو

فیلم/ روایت یک آتش‌نشان از اطفای حریق کانتینر‌های دارای مواد خطرناک

خنده تلخ ایرانی‌ها در برخورد با مسائل سیاسی اجتماعی

عکس/ چهره بامزه چارلی چاپلین ۱۲۵ سال پیش در دوران نوجوانی با مدل موی خاص

عکس/ ادای احترام پزشکیان به حیدر‌ علی‌اف

عکس/ تصویر زیبای رها خدایاری بازیگر سریال لحظه گرگ‌و‌میش

پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

عکس/ استایل دیده نشده از محسن رضایی با لباس کردی ۴۴ سال پیش در جبهه و در کنار رهبری

عکس/ دیدار هاشمی رفسنجانی با میخائیل گورباچف ۳۶ سال پیش در روسیه

عکس/ رونمایی از پوستر سریال کنکل با بازگشت هانیه توسلی

آیا ازدواج خطر زوال عقل را افزایش می‌دهد؟

فیلم/ رونمایی از اولین تیزر رسمی سریال جدید منوچهر هادی

عکس/ ظاهر متفاوت صیاد شیرازی ۴۴ سال پیش در حال نماز خواندن کنار هلی کوپتر

راهکار ساده برای بهبود کیفیت خواب شبانه

عکس/ آسمان مشهد در وسط روز سیاه شد

عکس/ واکنش تند مونا مهرجویی به انتشار تصاویر جانباختگان بندرعباس

عکس/ ملاقات صمیمی و دوستانه الهام علی اف و پزشکیان کنار دریا

عکس کمیاب از دکتر شریعتی ۷۴ سال پیش در کنار علمای مشهد با لباس رسمی

فیلم/ آماری عجیب از نقاط حادثه خیز تهران پس از طوفان شب گذشته

تاثیرات منفی شبکه‌های اجتماعی بر سلامت روان

قیمت گوشت قرمز امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴+ جدول

فیلم/ دیدار پزشکیان و الهام علی‌اف در ساحل خزر

عکس/ رامین رضاییان در صدر آسیا

دپوی ۲۰۰ هزار تن برنج در گمرک؛ اجازه ترخیص محموله‌ها صادر نمی‌شود

مشخصات خودروی زرهی سبک Komatsu، ساخت نیرو‌های دفاعی ژاپن

صحنه‌های تکان دهنده از سومین روز انفجار بندر شهید رجایی

فیلم/ سلاح عجیب در مراسم تشییع پاپ فرانسیس

عکس/ مدافع استقلال تیم خرید

عکس/ استوری خاص الناز شاکردوست برای همدردی با مردم بندرعباس