تاریخ انتشار: ۱۴:۲۷ - ۲۶ دی ۱۴۰۱

ادعای نمایندگان پارلمان باکو علیه نقش ایران

نمایندگان پارلمان باکو در ادامه با اشاره به ایران مدعی شدند: لفاظی‌های تند فعلی جمهوری اسلامی ایران و تاکتیک‌های نظامی آن در مرز ایران-آذربایجان به وضوح نشانگر آن است و اهداف ایران را آشکار می‌سازد

پارلمان باکو

اقتصاد۲۴- نمایندگان پارلمان جمهوری آذربایجان در نامه‌ای به نمایندگان کنست ادعایی را علیه روابط تهران-باکو و نقش ایران در منطقه مطرح کردند.
به گزارش ایسنا، وبگاه خبری عاروتص شوع در گزارشی با اشاره به تحرکات اخیر در روابط جمهوری آذربایجان و رژیم صهیونیستی، مانند دیدار اخیر جیحون بایراموف و الی کوهن، وزرای امور خارجه طرفین، نوشت، نمایندگان پارلمان آذربایجان در نامه‌ای به ۳۰ نماینده کنست که اخیرا نیز به دنبال افتتاح سفارت باکو در اسراییل، نامه‌ای به پارلمان آذربایجان نوشته بودند، با اشاره به جنگ ۴۴ روزه با ارمنستان گفتند متاسفانه، هر کسی از پیروزی آذربایجان در این جنگ که اثبات‌کننده ظرفیت سیاسی، نظامی و اقتصادی آن در منطقه و تحکیم‌کننده جایگاه بین‌المللی آن است، خشنود نیست.

نمایندگان پارلمان باکو در ادامه با اشاره به ایران مدعی شدند: لفاظی‌های تند فعلی جمهوری اسلامی ایران و تاکتیک‌های نظامی آن در مرز ایران-آذربایجان به وضوح نشانگر آن است و اهداف ایران را آشکار می‌سازد. ما هیچ‌گاه از هیچ تهدیدی علیه جمهوری آذربایجان نهراسیده‌ایم و کشور ما قادر است پاسخی درخور بدهد.
این ادعا از سوی مقامات آذربایجان در حالی مطرح می‌شود که مقامات ایران در مناقشه ارمنستان و جمهوری آذربایجان و جنگ اخیر قره‌باغ بر اصل احترام به استقلال و تمامیت ارضی طرفین و حل‌وفصل دیپلماتیک این مسئله تاکید داشتند.
در همین راستا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در آبان ماه در واکنش به اظهارات مشابهی که از سوی رییس جمهور جمهوری آذربایجان مطرح شده بود، گفت: سیاست اصولی ما بر پایه حسن همجواری و گسترش روابط با همه همسایگان استوار بوده و تقویت روابط با هر یک از همسایگان به منزله روابط علیه همسایه دیگر نیست.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال مناقشه طولانی دو همسایه شمالی در منطقه قره باغ خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره بر حفظ تمامیت ارضی و حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات بین جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان، با رعایت حق و در چارچوب حقوق بین الملل تاکید کرده و از اینرو اشغال سرزمین‌های آذربایجان را محکوم و از آزادسازی آن در بالاترین سطوح حمایت کرده است.


بیشتر بخوانید: بحران زایی و بحرانسازی درقفقاز؛ الهام علی اف در منطقه چه می‌کند؟


کنعانی با بیان اینکه نزدیک به دو سال است که مقامات جمهوری آذربایجان در سطوح مختلف سیاسی، نظامی و امنیتی دیدار‌های دو جانبه و چند جانبه در سطح مقامات مختلف با ارمنستان داشته و بسوی صلح و آشتی پایدار با یکدیگر گام برمی دارند، که مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران هم بوده است، اما دلایل نگرانی آن‌ها از دیدار‌های معمول در سطوح همسایگی با کشور مقابل قابل درک نمی‌باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه رزمایش اخیر در مرز‌های ارمنستان و آذربایجان را اقدامی معمول و برنامه ریزی شده دانست که از مجاری رسمی نیز قبل از برگزاری به اطلاع همسایگان ذیربط رسیده است.
او در پایان بار دیگر تاکید کرد: مسیر حل مشکلات قفقاز نه مراجعه به نیرو‌های فرامنطقه ای، بلکه از پایتخت کشور‌های منطقه می‌گذرد و جمهوری اسلامی ایران مجددا آمادگی خود را برای کمک به حل و فصل مسائل باقیمانده میان دو همسایه شمالی، در قالب‌های دو جانبه، سه جانبه و ابتکار منطقه‌ای شش جانبه در تهران اعلام می‌کند.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

دیپلماسی زمین‌گیر شده؛ گفتگو‌ها با ایران مُرد، زنده باد گفتگو!

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

تداوم چهارهفته‌ای روز‌های درخشان طلا

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

پیش بینی بورس شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۲

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

ایستادن در برابر تلاش های خارجی و داخلی برای تحریف نوروز

قیمت سکه و طلا + جدول

حملات موشکی به چند پایگاه آمریکایی در شرق سوریه

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

محور چالوس دوباره بسته شد

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

ایران مشتری‌های نفتی دست به نقد خود را از دست داده است/ در ارتباط با عربستان باید از پروپاگاندا عبور و به همکاری در حوزه انرژی بپردازیم

آیا خوابیدن زیر باد پنکه انسان را بیمار می‌کند؟

سال ۱۴۰۱ برای تئاتر و تئاتری‌ها؛ از زندان تا متهم‌شدن به عادی‌سازی

هشدار بارش شدید در ۱۱ استان

جزئیات تور‌های گردشگری شبانه در پایتخت

دولت دخل و خرج خود را با افزایش قیمت دلار تامین می‌کند/ دولت هزینه تمشیت امور خود را از خون مردم بیرون می‌کشد/ به جای پاسخگویی، پشت رهبری قایم می‌شوند

وضعیت جوی شهر‌های پرتردد نوروزی طی ۵ و ۶ فروردین

فیلم / آموزش کلاس گذاشتن برای ازدواج

روز‌های سبز و قرمز بورس در سال ۱۴۰۱

دولتی که پای خود را بیش از گلیمش دراز کند، بنزین بر آتش تورم می‌ریزد

ادعای بهنوش بختیاری درباره آزادی با وثیقه

تاخیر در پرداخت حقوق فرهنگیان، عیب بزرگی برای دولت است

اعلام قیمت جدید برنج ایرانی و خارجی

اقدام جنجالی درباره مصوبه دستمزد کارگران