تاریخ انتشار: ۱۴:۰۳ - ۲۸ دی ۱۴۰۱

کمبود انرژی در تابستان هم ادامه دارد

عضو پیشین هیئت مدیره شرکت ملی گاز می‌گوید تمامی ماموریت‌های شرکت ذخیره‌سازی گاز پس از انحلال این شرکت به شرکتی بزرگتر تحت عنوان شرکت مهندسی توسعه گاز واگذار شده است.

محمدرضا صدیقی

اقتصاد۲۴- کمبود گاز که موجبات تعطیلی کشور را در روز‌های آغازین هفته فراهم کرد، سبب شد بار دیگر ذره‌بین مقصریابی در دست موافقان دولت سیزدهم قرار گیرد تا بلکه با یافتن مقصری در این حوزه بتوانند وضعیت کنونی را توجیه کنند.

حالا دومین دارنده ذخایر گازی جهان، در وضعیتی تازه قرار دارد. وضعیتی که سبب شده است کمبود گاز کشور را با تعطیلی در سردترین روز‌های سال مواجه کند.

در این مسیر برخی ماجرای انحلال شرکت ذخیره‌سازی گاز در دولت گذشته را مطرح کردند تا نشان دهند ریشه مشکل چیست.

محمدرضا صدیقی، عضو پیشین هیات مدیره شرکت ملی گاز روایتی دقیق از دلایل انحلال این شرکت دارد. این کارشناس حوزه انرژی و مسئول مستقیم پیشین در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین تاکید کرد: «در زمان آقای احمدی نژاد شرکتی را تغییر نام دادند و آمدند شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی را ایجاد کردند. من خودم عضو هیات میدره ان شرکت بودم در آن مقطع زمانی، دو مخزن سراجه و شوریجه توسعه داده شد، اما بعد این شرکت به همراه شرکت‌های گاز استانی در فهرست واگذاری قرار گرفت.

وی گفت: «همان زمان بسیاری توضیح می‌دادند که واگذاری این شرکت‌ها به صرفه و صلاح نیست، اما به هر حال دو شرکت شامل شرکت گاز استان همدان و شرکت بیدبلند واگذار شد که در نهایت اعلام شد این واگذاری به واسطه سهام عدالت و ... غیرممکن است و این شرکت‌ها دوباره به مجموعه بازگشت.»

صدیقی در توضیح این مطلب اضافه کرد: «واگذاری شرکت ذخیره سازی گاز نیز توجیه فنی و اقتصادی نداشت. کسی حاضر نبود با آن شرایط شرکت را خریداری کند. از این رو دو راه پیش روی ما بود. اول اینکه این شرکت را منحل کنیم، البته به این ملاحظه که ادغام صورت گیرد یا اینکه شرکت را واگذار کنیم. تصمیم این شد که این شرکت منحل شود و همه ماموریت‌هایش به شرکتی بالادستی و بزرگتر واگذار شود. نتیجه این بود که تمام ماموریت‌های شرکت ذخیره سازی گاز به شرکت مهندسی توسعه گاز واگذار شد و کسانی که معتقدند انحلال این شرکت مشکل‌ساز بوده است، به این موضوع توجه نمی‌کنند. طبیعی است که شرکت مهندسی توسعه گاز ساختار‌های حقوقی و قراردادی بهتری دارد، اولویت‌ها نیز در این قالب تعریف می‌شود و در نتیجه کار در حال انجام است. حتی پروژه‌ها در حال پیگیری است و هیچ‌گاه تعطیل نشده است.»

ذخیره‌سازی مشکل را حل می‌کرد؟

صدیقی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به این سئوال که آیا ذخیره‌سازی گاز در شرایظ فعلی امکان پذیر بوده و هست؟ گفت: «تا زمانی که در کشور روند مصرف مهار نشود، نمی‌توان به حل مشکل امیدوار بود.»

او با تاکید بر اینکه اگر مشکل را درست نشناسیم نمی‌توانیم گامی برای حل آن برداریم، اضافه کرد: «در حالی روی ذخیره‌سازی مانور می‌دهند که نمی‌گویند چقدر ذخیره‌سازی با مصرف فعلی گاز امکان‌پذیر است. همکاران ما در صنعت گار در حال فعالیت با تمام توان هستند. مساله اصلی من این است که نمی‌شود وزارت نفت را مقصر جلوه دهیم وقتی روند مصرف به گونه‌ای است که حتی در تابستان نیز ما گاز نداریم.»

وی گفت: «با وضعیت کنونی در تابستان هم گاز مازاد نداریم که ذخیره کنیم. برای حل مشکل باید همه به تکالیف قانونی خود برگردند. نیروگاه‌ها به راندمان اصلی خود بازگردند. ما متوجه هستیم که خشکسالی بخش مهمی از نیروگاه‌های ابی را از مدار خارج کرده، اما باید به هر حال فکری به حال راندمان نیروگاه‌ها کرد. از سوی دیگر مصرف برق نیز بسیار بالاست. در نتیجه با این وضع هیچ دولتی را نمی‌شود مقصر جلوه داد.»

این مسئول پیشین شرکت گاز با اشاره به بودجه سال آینده گفت: «آقای اوجی، وزیر نفت گفته است هشتاد میلیارد دلار پول لازم داریم تا گاز را سر و سامان بدهیم، اما در مفاد بودجه سال ۱۴۰۲ ردپایی از تامین نیاز دیده نمی‌شود. وقتی صنعتی به هشتاد میلیارد دلار اعتبار نیاز دارد نمی‌شود با یک میلیارد و دو میلیارد دلار در بودجه مشکل را حل کرد.»


بیشتر بخوانید:  نفت ایران دیگر ملی نیست


او با اشاره به اینکه اعتبارات ۱۴.۵ درصد شرکت نفت قطعا جوابگو نیست، ادامه داد: «ما باید اقدامات ویژه‌ای برای توسعه صنعت گاز و توسعه میادین مستقل نیاز داریم. ساختار‌های وزارت نفت نیز باید مورد بازنگری قرار گیرد و بحث یکپارچگی بالادست و پایین دست مدنظر قرار گیرد.»

صدیقی با تاکید بر اینکه هیچ کاری برای افت فشار گاز انجام نشده است، گفت: «ذخیره‌سازی از سال‌های سال، در دستور کار وزارت نفت بوده است، اما این کار یک سال و دو سال نیست و نتایج ذخیره سازی گاز ظرف سه تا چهار سال آینده بیرون می‌آید.»

ناترازی گاز جدی است

صدیقی با تاکید بر اینکه بحث ناترازی گاز جدی است، گفت: «آقای اوجی، وزیر نفت گفته است ۲۵۰ میلیون مترمکعب ناترازی گاز داریم. این بدان معنی است که در بهترین شرایط ۸۰ میلیون مترمکعب در روز می‌توانیم ذخیره‌سازی کنیم.»

وی با اشاره به اینکه در تابستان نیز با قطع برق روبرو هستیم، گفت: «ما باید به مصوبه شورای عالی انرژی برگردیم و همه دستگاه‌ها اعم از وزارت نفت و نیرو و صمت و ... پای کار بیایند.»

این کارشناس ارشد صنعت گاز گفت: «اگر هیچ اقدامی انجام ندهیم در سال ۱۴۱۵ ناترازی گاز حدودا دو برابر رقم فعلی می‌شود.»

به گفته وی در حال حاضر پتروشیمی، سیمان، فولاد و ... به دلیل کمبود گاز درگیر مشکل هستند و اگر مشکلات حل نشود، ممکن است چهارماه سال ما با مشکل در فعالیت‌های صنعتی روبرو باشیم.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

حال و هوای مراسم قاشق‌زنی چهارشنبه سوری در قزوین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

توصیه جدی وزارت بهداشت برای خرید شیرینی و آجیل

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟