تاریخ انتشار: ۰۰:۰۱ - ۰۳ بهمن ۱۴۰۱

رئیس بانک مرکزی: در بازار آزاد ارز دخالت و نرخ گذاری می‌کنیم!

رئیس کل بانک مرکزی سیاست‌های این بانک برای ایجاد ثبات در بازار ارز را تشریح کرد و گفت: این بانک در قیمت گذاری دلار در بازار آزاد دخالت می‌کند.

قیمت گذاری دلار در بازار آزاد

اقتصاد۲۴- محمدرضا فرزین در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری اظهار کرد: از روز پنجشنبه مجدد قیمت‌های ارز رو به افزایش بوده که البته اعتقاد به این قیمت‌ها نداریم.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: از روز اول اعلام کردیم به دنبال ثبات ارزی هستیم که در این راستا مذاکرات سازنده با شرکای تجاری کشورمان یعنی قطر، امارات، چین و عراق داشتیم که دستاورد‌های خوبی هم داشته‌ایم.

فرزین اضافه کرد: نیاز دیگر بازار متشکل ارزی است و از ابتدای سال ۲ میلیارد و ۶۰ میلیون دلار عرضه شده است و در بازار متشکل ارزی نیز این میزان ارز عرضه می‌شود، تا دو هفته دیگر بازار مبادله و ارز و طلا را راه اندازی می‌کنیم، در سامانه جدید نیاز‌های ارزی مردم دیده شده است و بر اساس مستندات مردم به آن‌ها ارز پرداخت خواهد شد.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: به صرافی‌ها اجازه خرید و فروش ارز داده شد و صرافی‌ها باید همیشه ۳۰ هزار دلار موقعیت مثبت داده شده است. مردم نیز اجازه دارند تا سقف ۵ هزار یورو برداشته کنند.

فرزین افزود. هم به دلیل صادرات نفتی و هم به علت منابع ارزی که قبلاً بلوکه شده کسری ارز نداریم، در بازار آزاد دلار نیز نرخ سازی خواهیم کرد و اجازه نمی‌دهیم با فضاسازی مجازی نرخ دلار را دستکاری کنند.


بیشتر بخوانید: راه اندازی بازار معاملات ارز و طلا تا دو هفته دیگر


رئیس کل بانک مرکزی اضافه کرد: به تمام کشور‌هایی که دارای روابط تجاری داریم سفر خواهم کرد و اکنون ارتباطات خوبی با بانک‌های مرکزی قطر، امارات و عمان داریم و در آینده به عمان سفر خواهم کرد.

فرزین افزود: از روز سه شنبه هفته قبل اعلام شد از طریق صرافی‌ها به مردم ۵ هزار یورو ارز می‌دهیم، اگر صرافی‌ها محدودیت ارزی داشتند در بازار متشکل ارزی، دلار را عرضه کرده و به نرخ ساز در بازار آزاد تبدیل خواهیم شد. طبق قول اصلی در سامانه نیما، کالا‌های اساسی، مواد اولیه و ماشین آلات را تأمین کرده و ارز حاصل در نیما از محل فروش نفت و مواد پتروشیمی به دست آمده است، بخش دیگر ارز صادرکنندگان را در بازار مبادله‌ای عرضه خواهیم کرد تا صادرکنندگان نیز متضرر نشوند.

محمدرضا فرزین اضافه کرد: نرخ ۲۸۵۰۰ تفاوت‌های جدی با ارز ۴۲۰۰ دارد، ۲۸۵۰۰ بودجه دولت را به تعادل می‌رساند، زیرا دولت بودجه را با رقم ۲۳،۰۰۰ تومان بسته است، تعادل مصرف کننده نیز برقرار می‌شود، زیرا افزایش قیمت در مواد اولیه تولید نخواهیم داشت، چون این ارز بخش عمده را از نفت و پتروشیمی‌ها می‌گیرد صنایع نفتی و پتروشیمی متضرر نشده و آن صنایعی که متضرر می‌شوند در بازار مبادله‌ای ارز را عرضه خواهند کرد.

فرزین افزود: باید دید منشأ نقدینگی تورم در کشور چه مسأله‌ای است، منشأ نقدینگی در کشور بخش عمده از پایه پولی است، این محل از کسری بودجه، ناترازی بانک‌ها بوده و تمام تلاش این است که جلوی منشأ نقدینگی را بگیریم، اگر دولت نتواند کسری بودجه را رفع کند پایه پولی را افزایش خواهد داد، برای تک تک بانک‌های ناتراز برنامه داریم و برخی از بانک‌ها اضافه برداشت‌های زیادی از بانک مرکزی دارند، بانک‌ها دارایی‌های خوبی دارند و می‌توانند ناترازی خود را رفع کنند.

رئیس کل بانک مرکزی تشریح کرد: از ابزار سیاست پولی نیز تورم را کنترل خواهیم کرد، بسته سیاست پولی را در هفته‌های آینده عرضه خواهیم کرد و تمام تلاش این است که این موضوع را مدیریت کنیم. نرخ سود بانکی باید در شورای پول و اعتبار تعیین شود.

فرزین در پایان گفت: عرضه ربع سکه قیمت‌ها را کاهشی کرد، اما با افزایش انتظارات تورمی قیمت ربع سکه در معاملات امروز به قیمت بالایی رسید، لازم باشد تمام سکه را نیز در بورس عرضه خواهیم کرد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

حال و هوای مراسم قاشق‌زنی چهارشنبه سوری در قزوین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

توصیه جدی وزارت بهداشت برای خرید شیرینی و آجیل

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟