تاریخ انتشار: ۱۷:۲۳ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۱

مجلسی: اروپا برنامه‌هایی علیه ایران دارد

نمایش‌ها اهدافی دارند. منظور از این نمایش پایان امیدها و اماده شدن برای مقابله با اهداف متقابل در جمهوری اسلامی ایران است. اروپا دیگر الان منافع بازرگانی و اقتصادی خاصی با ایران ندارد و این نمایش می‌گوید اگر مسیرهای دیگری برای دور زدن تحریم ها و... هست برای آنها هم دیگر کاری نمی کنند.

مجلسی

اقتصاد۲۴- کشور‌های اروپایی این هفته هم امکان تحریم سپاه پاسداران جمهوری اسلامی را رد کردند و هم به تعلیق برجام رای ندادند و بار دیگر موضوع دیپلماسی به عنوان اصلی‌ترین گزینه روی میز در برابر ایران مطرح شد. با همه این‌ها آن‌ها دست به یک سلسله تحریم تازه علیه ایران زده اند که می‌تواند اثر خود را بر اقتصاد کشور داشته باشد. فریدون مجلسی به بررسی تصمیمات اخیر غرب در قبال ایران پرداخت.

اقدامات ضدایرانی اروپا را چگونه می‌توان تحلیل کرد؟ آیا قطعنامه علیه سپاه پاسداران یک اقدام تشریفاتی و نمایشی است؟

طبیعی است که این اقدامات اروپا نمایشی بوده. اما نمایش‌ها اهدافی دارند. منظور از این نمایش پایان امید‌ها و اماده شدن برای مقابله با اهداف متقابل در جمهوری اسلامی ایران است. اروپا دیگر الان منافع بازرگانی و اقتصادی خاصی با ایران ندارد و این نمایش می‌گوید اگر مسیر‌های دیگری برای دور زدن تحریم‌ها و... هست برای آن‌ها هم دیگر کاری نمی‌کنند. چرا که مرتبط با کسانی هستند که غرب آن‌ها را متهم می‌کند. با این حساب فشار روی دستگاه‌هایی که تحریم را دور می‌زنند را بالا می‌برند. آن‌ها تا زمانی که مطمئن باشند ایران در راه رسیدن به بمب هسته‌ای نیست ادامه خواهد داشت و در آن زمان دیگر رو در رویی وجود نخواهد داشت.

چرا تعلیق مذاکره بر سر احیای برجام در اروپا، با وجود این که گفته می‌شود مذاکره دیگر در دستور کار دولت باید قرار ندارد؛ رای نیاورد؟

اروپایی‌ها متوجه شده اند که جمهوری اسلامی ایران مذاکره را برای نیل به نتیجه خاصی نمی‌خواهد. مذاکره کنندگان قبلا به هدفشان که قطع ارتباط با غرب است رسیده اند. آن‌ها اصلا با اعلام این هدف روی کار آمدند و هدف خود را برهم زدن این روابط می‌دانستند. این امر را می‌شد در آتش زدن برجام در مجلس دید. غرب می‌داند که این مذاکرات نه برای ایران و نه برای خودشان سودی دارد و نبودش بهتر از بودنش است. اما تعلیق از طرف خودشان را رد کرده اند.

وضعیت ایران در حال حاضر با دورانی که احمدی‌نژاد به عنوان رییس جمهور بر سر کار بود چه تفاوتی کرده است؟ چه تهدیداتی از آن زمان تا امروز از نظر سیاسی و ژئوپلیتیک ایران را در خطر می‌اندازد؟

من تفاوت چندانی نمی‌بینم. بیشتر سیاستمداران دوره فعلی همان افرادی هستند که در دوره احمدی نژاد کار می‌کردند. سیاست‌ها همان سیاست غرب ستیزی و جدایی از غرب و دفاع از ملت فلسطین است. من تصور می‌کنم که شش قطعنامه دوره احمدی نژاد برگردند و بعد پرونده به شورای امنیت برود. چرا که در ایران در مقابل هر هشداری از سوی غرب مقابله به مثل شده است.

البته برخی از مقابله به مثل‌ها کم اثر هستند. مثلا اگر ان‌ها ۲۰ نفر از ایرانی‌ها را تحریم کنند و ایران هم ۲۰ نفر از آن‌ها را در لیست تحریم بگذارد؛ تحریم‌های کم‌اثر رخ داده است. در صورتیکه برای طرف ایرانی می‌تواند منجر به مزاحمت‌ها یا بسته‌شدن حساب‌ها و ... شود. اما در بقیه سیاست‌ها اوضاع همانطور که بود پیش می‌رود.

من موضوع پهپاد ایرانی در دست روس‌ها را دام روسی می‌دانم که میخواستند ایران را آلوده به همدستی با خودشان بکنند. روسیه از زمان شوروی هیچ چیز نداشت و تمام داروندار و ثروت کلان کشور را خرج تجهیزات جنگی می‌کرد. آن‌ها به هر چیزی احتیاج داشته باشند به تجهیزات جنگی نیاز ندارند. به نظر من آن‌ها ابزار‌ها را از ایران خریده اند و بلافاصله استفاده هم کرده اند تا در دنیا به غیر از کره شمالی و بلاروس متحد دیگری هم داشته باشند و ایران با آلوده شدن به روسیه مبادا وارد توافقی با دنیا شود و آنوقت برای نفت و گاز روسیه رقیب پیدا شود. برای از بین بردن این رقابت مسکو ایران را آلوده به جنگ اوکراین کرد تا تحریم‌های جنگی را بر تحریم‌های دیگر اضافه کند.


بیشتر بخوانید:  رابرت مالی: بایدن هیچ تحریمی علیه ایران را کاهش نداد


بعضی در داخل کشور می‌گویند که اروپا و امریکا در جنگ با اوکراین گرفتار شده اند و به همین خاطر هیچ تهدیدی از جانب آن‌ها شامل حال ایران نمی‌شود. این تحلیل تا چه اندازه می‌تواند درست باشد؟

امریکا و غرب دارند برای روسیه هزینه تراشی می‌کنند. جلوی توسعه روسیه و فروش نفت و گازش گرفته شده و در آمد بزرگی از این کشور صرف جنگ اوکراین می‌شود و امریکا و غرب با حمایت‌هایی که می‌کنند تنور جنگ را گرم نگه می‌دارند. هدف اصلی آن‌ها فرسایشی کردن این جنگ برای اقتصاد رو به شکوفایی روسیه است. اقتصاد‌های پیشرفته اروپا و امریکا از عهده این جنگ بر می‌آیند. آن‌ها از دور دستی بر آتش دارند، اما روسیه را مرتب آلوده‌تر می‌کنند.

ایران در حال حاضر محدود شده و از امکانات اقتصادی خودش نمی‌تواند بهره برداری کند. ایران هم کشور بزرگی است و نمی‌میرد. ما باید ببینیم هدف یک کشوری زندگی کردن است یا نمردن. ما به دلیل سرزمینی که داریم نمی‌میریم، اما توسعه‌ای که کشور‌های همسایه هم شاهدش بودند در این وضعیتی که تحریم‌ها ما را محدود کرده اتفاق نمی‌افتد. ما در اثر جنگ اقتصادی فرصت‌های خود را از دست داده ایم.

ما گرفتار جنگ فرسایشی غرب هستیم. وقتی جمهوری اسلامی ایران آرمان خود را غرب ستیزی اعلام کرد آن‌ها هم برنامه فرسایشی تهیه کردند که همراه با متحدانی مثل رژیم صهیونیستی و اذربایجان و ترکیه و برخی کشور‌های عربی و ... انجام می‌شود. اگر مقصود این است که غرب پیاده بفرستد که با ایران گلاویز شود، این اتفاق نخواهد افتاد. مگر اینکه ایران به مساله بمب اتمی برسد. در این شرایط آن‌ها ناچارند از اسراییل تبعیت کنند. اما در غیر این صورت جنگ فرسایشی را پیش می‌برد.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز /جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت All-in-One اپل، MSI و لنوو امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ + جدول

واکنش فدراسیون فوتبال به خروج سه پرسپولیسی از اردوی امیدها

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ + جدول

جزئیات ساخت مسکن ۲۵ متری با قیمت یک میلیارد تومان علی رغم مخالفت دولت/ برنامه ریزی برای ساخت ۴۰ هزار واحد تمام مبله در تهران و البرز!

آشتی‌کنان نکونام و خطیر

فیلم/ دستگیری سارق باسابقه توسط مردم

پشت پرده ممنوعیت رجیستری آیفون چیست؟/ ممنوعیت‌ها به آیفون ۱۵ رسید/ مصرف‌کنندگان، قربانیان اصلی بازی ممنوعیت‌ها

اعلام جدیدترین ثبت نام سایپا ویژه مهر ۱۴۰۲ + لینک

فیلم/ ابتکار جالب در ساخت مترسک

تکذیب درخواست دولت اوکراین برای حمله به مراکز تولید پهپاد در ایران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

پیش‌بینی بورس امروز شنبه ۸ مهر ۱۴۰۲

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

صفحه اول روزنامه‌ های ورزشی امروز

عدم افزایش حقوق کارگران ، استراتژی دولت سیزدهم است/ این افتخار نیست مردم را فقیرتر کنیم تا نشان دهیم در کاهش تورم موفق شده‌ایم

وضعیت هواشناسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز /جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

آنچه برای سلامت قلب باید بدانید

فیلم/ مدل زیبای ایرانی در ایونت برند عطری در عربستان

دوبینی یا دوگانگی دید چیست؟

اثرات مثبت این ویتامین برای پوست

سالم‌ترین جایگزین قند

۱۰ جایگزین سالم برای نان

فیلم/ اتفاقی ترسناک در بانجی جامپینگ

در سازمان گمرک، بروکراسی پیچیده و رفتار‌های نامناسب دیده می‌شود/ مردم از رفتارهای گمرک اذیت و آزار می‌بینند

حضور وفایی در جمع ۴ اسنوکرباز برتر مسابقات آزاد انگلیس

فیلم/ صحنه عجیب از ناکامی نیمار در عربستان

هامون خشکیده از نگاه ماهواره‌های ناسا

فیلم/ ماجرای کمک‌خواستن روناک یونسی از مردم برای مبارزه

ناآرامی در زندان رامهرمز