تاریخ انتشار: ۱۰:۴۳ - ۲۷ بهمن ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۲ نظر

قیمت لاستیک هم نجومی شد

قیمت لاستیک با افزایش قیمت دلار در حالی شدت گرفته که به نظر می‌رسد طی ماه‌های اخیر این محصول در بازار ۳۰ درصد افزایش قیمت داشته است.

خرید لاستیک

اقتصاد۲۴- دومینوی گرانی محصولات به بازار لاستیک هم سرایت کرده و این گرانی در حالی ادامه دارد که بر اساس نامه انجمن تایر به شرکت‌های عضو این انجمن، قیمت تایر‌های سواری و ون در مجموع ۳۰ درصد افزایش یافته که این رشد قیمت در مرحله اول ۲۰ درصد و در مرحله دوم ۱۰ درصد بوده است ازسوی دیگر ثبت‌نام اینترنتی برای خرید لاستیک خودرو با قیمت مصوب دولتی توسط چند شرکت تایرساز داخلی استارت خورده که متقاضیان با مراجعه به سایت فروش شرکت‌های مذکور می‌توانند برای خرید با قیمت کمتر از نمایندگی‌ها و بازار و بدون واسطه اقدام کنند.

وابسته به واردات نیستیم

رئیس سابق اتحادیه لاستیک، روغن و پنچرگیران تهران اظهار کرد: در مقایسه با قیمت خودرو و لوازم یدکی، لاستیک از ارزان‌ترین کالا‌ها محسوب می‌شود و گرانی اخیر را با توجه به وضعیت کنونی از جمله قطعی برق و حذف شدن ارز ۴۲۰۰ تومانی این صنعت نمی‌توان به دور از منطق دانست و بالاخره چرخ کارخانه‌ها باید بچرخد. عباس سماواتی افزود: در حال حاضر حدود ۱۰ کارخانه تولید لاستیک در ایران وجود دارد.

وی افزود: بنابراین وابسته به واردات نیستیم و حدود ۷۰ درصد از لاستیک در داخل ایران تهیه می‌شود و تنها ۳۰ درصد واردات صورت می‌گیرد و این روز‌ها به علت مشکلات تحریمی، بسیاری از تولیدکنندگان با مشکلات مختلفی از جمله وارد کردن دستگاه برای تولید محصولات روبه‌رو هستند و کارخانه‌های لاستیکی نیز از این مشکلات مستثنی نیستند و در وارد کردن دستگاه کاشی (دستگاهی برای ساخت لاستیک) با مشکلات زیادی از جمله گرانی روبه‌رو هستند که این مهم بر قیمت آن‌ها نیز تاثیرگذار است. به گفته رئیس سابق اتحادیه لاستیک، روغن و پنچرگیران تهران، نبود دستگاه به روز و کندی در ایجاد قالب جدید در مقایسه با واردات از علت‌های عدم تامین نیاز داخلی توسط کارخانجات ایرانی است.

بازنده گرانی لاستیک کیست؟

رانندگان را می‌توان شاکیان اصلی این پرونده افزایش قیمت دانست و کارخانه‌داران را کسانی که نسبتا سود خوبی به دست می‌آورند همچنین تلاش‌ها برای فروش تایر دولتی توسط تولیدکنندگان نیز نتوانست دردی از وضعیت بازار تایر را درمان کند، چراکه طرح فروش اینترنتی تولیدکنندگان با مشکلات عجیبی مانند کمبود عرضه و ایرادات فنی بسیار همراه بوده و فروش حضوری تایر دولتی نیز به علت محدودیت نمایندگان فروش و همچنین تعداد کم تایر‌های تخصیص یافته، باعث ایجاد صف‌های طولانی و فرآیندی زمانبر شده، که در نتیجه بسیاری از متقاضیان را از دریافت تایر دولتی منصرف می‌کند.

تعرفه ۴۰ درصدی واردات تایر‌های سواری

رامین نورقلی‌پور، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس معتقد است: تعرفه ۴۰ درصدی واردات تایر‌های سواری یکی از دلایل رشد قیمت لاستیک است و کاهش واردات و موانع پیش روی تولیدکنندگان تایر از جمله واردات مواد اولیه و جابه جایی ارز، گرانی لاستیک را در ماه‌های گذشته رقم زد.

تولید داخلی کفاف نیاز لاستیک ایران را نمی‌دهد

نماینده مردم کردکوی، ترکمن، بندرگز و گمیشان در مجلس شورای اسلامی با ذکر اینکه ظرفیت تولید داخلی کفاف نیاز لاستیک کشور را نمی‌دهد افزود: با افزایش تولید می‌توان کمبود واردات را پوشش داد ولی تحقق این مهم در گرو افزایش ظرفیت تولید است حجم تولید را هم نمی‌توان در کوتاه مدت افزایش داد.

واردات لاستیک به ارز ارزان قیمت نیاز دارد

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با ذکر اینکه برای واردات لاستیک باید ارز ارزان قیمت تخصیص پیدا کند، اظهار کرد: برای کاهش قیمت لاستیک باید موانع پیش روی تولید مانند نقل و انتقال ارز و کالا برطرف شود. در صورتی که این موانع رفع نشود جلوگیری از افزایش قیمت تایر اجتناب ناپذیر است.


بیشتر بخوانید: روغن موتور ۲۵ درصد گران شد


این نماینده مردم در مجلس دهم با ذکر اینکه تعرفه ۴۰ درصدی واردات تایر‌های سواری یکی از دلایل افزایش قیمت لاستیک است، یادآوری کرد: برای کاهش نرخ تایر‌های سواری باید تعرفه واردات تعدیل شود نکته قابل توجه در این زمینه این است که تعدیل تعرفه امری زمان‌بر است و برای کاهش نرخ تایر‌های سواری باید تعرفه واردات تعدیل شود نکته قابل توجه در این زمینه این است که تعدیل تعرفه امری زمان بر است و هرچند در برهه‌ای ارز موردنیاز برای واردات لاستیک تأمین شد، اما هم اکنون نیاز است به‌طور ویژه مشکلات موجود در مسیر تولید تایر‌های سواری رفع شود تا قیمت‌ها روند کاهشی پیدا کند. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با ذکر اینکه تولیدات داخلی نیاز بازار را تأمین نمی‌کند و واردات یکی از الزامات است، تصریح کرد: تعرفه ۴۰ درصدی موجب شده که واردات هیچ گونه توجیه اقتصادی نداشته باشد.

آغاز ثبت‌نام برای خرید لاستیک دولتی با قیمت مصوب

ثبت‌نام اینترنتی برای خرید لاستیک خودرو با قیمت مصوب دولتی توسط چند شرکت تایرساز داخلی ایران‌تایر و کویر تایر فعال شده و برای شرکت بازر نیز به‌زودی آغاز می‌شود. متقاضیان با مراجعه به سایت فروش شرکت‌های مذکور می‌توانند برای خرید با قیمت کمتر از نمایندگی‌ها و بازار و بدون واسطه اقدام کنند. شرکت‌های تایرساز داخلی کویر تایر، ایران تایر و بارز (به‌زودی آغاز می‌شود) فروش اینترنتی محصولات خود با قیمت مصوب دولتی را آغاز کرده تا لاستیک‌ها با قیمت مصوب دولتی مستقیما به دست مصرف‌کننده نهایی رسیده و متقاضیان بتوانند با قیمت کمتر از نمایندگی‌ها و بازار دو حلقه تایر خریداری کنند.

در شرایط خرید محصولات کویر تایر آمده است که جهت خرید، ابتدا باید در سامانه ثبت‌نام و مدارک مورد نیاز شامل اسکن رنگی روی کارت ملی و کارت خودرو (رو و پشت) را با حجم کمتر از ۱۰۰ کیلوبایت، بارگذاری کنید، با هر کدملی و پلاک خودرو، امکان خرید یک جفت تایر در هر شش ماه فراهم است و مشخصات خودرویی ثبت‌نام شده بایستی با مشخصات مندرج در کارت خودرو تطابق داشته باشد؛ در غیراینصورت سفارش لغو خواهد شد. مبلغ نهایی قابل پرداخت شامل قیمت مصوب تایر، هزینه حمل (به ازای هر حلقه تایر ۵۰ هزار تومان) و مالیات بر ارزش افزوده (۹ درصد) خواهد بود. کلیه سفارش‌ها ظرف مدت چهار الی هشت روز کاری (از زمان تکمیل فرآیند خرید)، توسط اداره پست تحویل خریدار با ارائه اصل کارت ملی صورت خواهد پذیرفت. محصولات کویرتایر دارای چهار سال گارانتی است.

در شرایط خرید لاستیک دولتی از محصولات ایران‌تایر نیز آمده است که با هر کدملی و پلاک خودرو، در راستای توزیع همگانی سهمیه تایر امکان خرید یک جفت تایر در هر سال فراهم است، در جهت تسهیل فروش و تحویل خودرو، سامانه نوبت دهی اینترنتی ایجاد شده که پس از ثبت درخواست و تعیین نوبت مراجعه، مشتری می‌تواند به آدرس فروشگاه عرضه مستقیم شرکت مراجعه و با ارائه مدارک درخواستی تایر خود را تحویل گیرد ضمن اینکه در فروشگاه عرضه مستقیم پذیرش پول نقد مجاز نیست و پرداخت وجه صرفا از طریق کارت بانکی مقدور است و کلیه تایر‌های رادیال سیمی سواری عرضه شده دارای چهار سال و تایر‌های نخی وانتی و باری دارای سه سال گارانتی، در قبال عیوب ناشی از فرآیند تولید هستند که متقاضیان خرید از شرکت کویرتایر می‌توانند با مراجعه به سایت‌های این شرکت‌های تایر ساز مراجعه کنند.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
منصور
0
0
جمعه ۲۸ بهمن ۱۴۰۱
کشور در حال فرو پاشی هست
ناشناس
0
0
چهارشنبه ۰۳ اسفند ۱۴۰۱
چرا لاستیک پراید بشه 3تومن چرا آزاد نمی کنید مگه ایرانی چه گناهی کرده به خاطره یه لاستیک جون خودش زنش بچه اش از دست بده لاستیک رو سیم هست طرف میگه پول ندارم‌ من خودم آپاراتی دارم به خدا این بلا سره مردم نیارین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۵ فروردین ۱۴۰۴/ سقوط سنگین قیمت طلا

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ شکل و شمایل تاج الدوله، نوه فتحعلی شاه قاجار ۱۵۴ سال پیش با لباس گل گلی و النگو

عکس/ زیبایی عجیب سلطان پسند، سوگلی نوجوان ولیعهد احمدشاه ۱۱۴ سال پیش با موی چتری

عکس/ تیپ گنگ بهاره رهنما و دخترش با کلاه و اکسسوری خاص

عکس/ چهره عجیب نسل‌شاه‌سلطان شاهدخت عثمانی در ۹۰ سالگی با گل سینه لاکچری

عکس/ آغاز اکسپو ژاپن ۲۰۲۵ بدون حضور ایران

اینفوگرافی/ تصمیمات هوشمندانه در زمان هیجان بازار طلا و دلار

عکس/ ادای احترام سلطنتی پرنسس دایانا ۳۹ سال پیش به سلطان عمّان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پیش بینی بورس امروز سه شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

با شکست مذاکرات باید منتظر فروپاشی اقتصاد کشور بود؟/ جامعه از آستانه صبرش عبور کرده و بیش از این تحمل تلاطم را ندارد

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

برای هضم بهتر گوشت کبابی و آبگوشتی چه بخوریم؟

جوانی مغز با مدیتیشن

۷ روش شگفت‌انگیز برای حفظ تناسب اندام در دوران سالمندی

نسخه طب سنتی برای تقویت کبد

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۶ فروردین ۱۴۰۴/ هیجان در بازار دلار فروکش کرد

کار در شیفت شب باعث ریزش مو می‌شود؟

سرمایه گذاری در املاک و مستغلات چگونه است؟

دلایلی برای عدم تمایل ترامپ به استفاده از گزینه نظامی علیه تهران؛ از سرمایه گذاری در معادن و نفت ایران تا تضعیف چین و نجات بوئینگ

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۶ فروردین ۱۴۰۴/ طلا سرگردان میان سقوط و صعود

ادارات و مدارس استان ایلام فردا تعطیل اعلام شد

۹ خبر منتشرنشده درباره مذاکره ایران و آمریکا

یارانه فروردین ماه دهک‌های اول تا سوم واریز شد

فیلم/ شوت قدرتی رونالدو با سرعت ۱۴۸ کیلومتر

خبر مهم سازمان هدفمندی برای یارانه‌بگیران

ماجرای عجیب یک زن ایرانی در فرانسه؛ مهدیه اسفندیاری چرا زندانیست؟

می‌توان به هر شهروند روزانه یک لیتر بنزین اختصاص داد

ترامپ: مسئله ایران را حل خواهم کرد + فیلم

فیلم/ مهدی تاج: ایران - کره‌شمالی در مشهد

خرید خودروهای وارداتی برای مردم به یک رؤیا تبدیل شد

ادارات و مدارس این استان غیرحضوری شد

فیلم/ لفاظی دوباره ترامپ: ایران نباید بمب هسته‌ای داشته باشد

حضور علیرضا فغانی در جام‌جهانی باشگاه‌ها

آمار فوتی‌های عمره اعلام شد

گزینش‌ معلم‌ها سیاسی و عقیدتیست نه روان‌شناختی

فیلم/ عادت بد ترک نشد؛ سوارز دوباره گاز گرفت

عکس/ اهدای قابلمه به قهرمانان افتخارآفرین

وعده ساخت ۳۰۰ هزار خانه برای کارگران

برگزاری دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در رم

تمدید چند ستاره پرسپولیس کلید خورد

فیلم/ نماینده مجلس: تیم مذاکره‌کننده با محتوای هماهنگ شده به مسقط رفته است

نخست‌وزیر اسبق مالزی درگذشت

اعلام آمادگی اتریش برای میزبانی مذاکرات ایران و آمریکا

ادعای ضدایرانی انگلیس درباره حمایت تهران از گروه خلافکار فاکستروت

جعفرزاده: آمریکاستیزی و غرب‌ستیزی افراطی اقتصاد ایران را سامان نمی‌دهد

فیلم/ سفر کیتی پری به فضا

تخمین وجود ۴۰۰۰۰ مبتلا به اتیسم در کشور

ستاره استقلال غایب بزرگ بازی با گل‌گهر