تاریخ انتشار: ۱۹:۳۰ - ۰۷ اسفند ۱۴۰۱

فاطمی امین زیر تیغ استیضاح/ وزیر صمت هم عزل می‌شود؟

پس از گذشت حدود چهار ماه از اعتماد دوباره مجلس به وزیر صمت دولت رئیسی، بار دیگر طرح استیضاح رضا فاطمی‌امین کلید خورده است. آن‌طور که لطف‌ا… سیاهکلی، نماینده مجلس، می‌گوید نمایندگان این طرح را به هیئت رئیسه مجلس تقدیم کرده‌اند.

وزیر صمت هم عزل می‌شود؟

اقتصاد۲۴-آبان ماه امسال بود که سرانجام استیضاح وزیر صمت دولت رئیسی رنگ و بوی جدی به خود گرفت و در دهمین روز این ماه پای رضا فاطمی‌امین برای گرفتن رأی اعتماد دوباره از نمایندگان به مجلس باز شد.

در نهایت دولت با وعده ساماندهی بازار خودرو، تنظیم بازار کالاهای اساسی، بهبود روند تجارت خارجی و رشد صنایع و معادن توانست وزیر محبوب ابراهیم رئیسی را در کابینه حفظ کند.

البته تمام این وعده‌ها در برنامه ارائه‌شده فاطمی امین از ابتدای شروع به کار خود وجود داشت، اما هیچ‌گاه جدی نشد. اکنون که نزدیک به چهار ماه از استیضاح او می‌گذرد، نه‌تنها این بازارها ساماندهی نشده‌اند، بلکه هر روز شرایط نامساعدتری را تجربه می‌کنند. ادامه این روند باعث شده تا قبل از پایان سال نمایندگان برای استیضاح وزیر صنعت بار دیگر به اجماع برسند و طرح مذکور را به هیئت رئیسه مجلس تقدیم کنند.

آن‌طور که لطف‌ا… سیاهکلی، نماینده مجلس، به تجارت‌نیوز می‌گوید: طرح استیضاح فاطمی امین اکنون در دست اعضای هیئت رئیسه قرار دارد، اما آن‌ها این طرح را تا این لحظه اعلام وصول نکرده‌اند.

حال اینکه چرا اعضای این هیئت برای اعلام وصول تعلل می‌کنند، مشخص نیست. به‌ویژه آنکه وضعیت بازار خودرو و کالاهای اساسی روز به روز بر نارضایتی‌های اجتماعی می‌افزاید و وزارت صمت هم اراده جدی خود را برای ساماندهی این بازارها نشان نمی‌دهد.

گرانی خودرو؛ از استیضاح تا استیضاح

خودرو مثال بارزی از نابه‌سامانی بازارهاست. در حالی که قرار بود ۱۴۰۱ سال ارزان‌شدن خودرو باشد، اما حالا صحبت از پراید نیم میلیاردی هم می‌شود. گذشته از این شایعات که هر روز تب آن در بازار داغ‌تر می‌شود، روند فزاینده قیمت خودرو از روزی که فاطمی امین چراغ سبز دوم را از بهارستان‌نشینان گرفت، قابل توجه است.

پراید ۱۱۱ که در روز ۱۰ آبان ۲۰۵ میلیون تومان قیمت داشت، در کمتر از چهار ماه به به ۳۲۵ میلیون تومان رسید. یعنی به‌طور میانگین به‌ازای هر روز این خودرو بیش از یک میلیون تومان گران شده است.

پژو ۲۰۶ تیپ ۵ مدل ۱۳۹۹ نیز در این مدت از ۳۶۶ میلیون به ۵۷۱ میلیون تومان رسید تا رشد ۲۰۵ میلیون تومان را تجربه کند. این بدان معناست که هر روز مدیریت فاطمی‌امین و یارانش در بازار خودرو شوکی یک میلیون و ۷۵۰ هزار تومانی به بازار این خودرو وارد کرده است.

تیبا هاچ‌بک مدل ۱۴۰۰، دیگر خودروی پرطرفدار بازار نیز با رشد ۱۲۷ میلیون تومانی در ۱۱۷ روز به ۳۴۱ میلیون تومان رسیده است.

سایر خودروها نیز وضعیت مشابهی داشتند و با انتشار خبر توقف تولید پژو ۲۰۶، دیگر خودرو مونتاژی از این شرکت یعنی ۲۰۷ اتومات به مرز یک میلیارد تومان هم رسید.

واردات لاک‌پشتی خودرو

وزارت صمت حتی در بحث واردات خودرو نتوانست به وعده خود عمل کند و تنها به صورت محدود چند محصول خارجی رسیده است. از روز گذشته نیز وزارت صمت طرح پیش‌فروش خودروهای وارداتی به اجرا گذاشت که با توجه به شرایط طرح به نظر می‌رسد باید پرونده واردات را بسته بدانیم.

اما بازار خودرو تنها ضعف این وزارتخانه در چهار ماه اخیر نبود. صنایع به‌عنوان رکن اصلی تولید نیز طی این مدت با بحران گاز مواجه شدند و بیش از هر بخش دیگری زمستان سخت را لمس کردند. فولاد تنها نمونه‌ای از صنایع پرظرفیت ایران است که به دلیل بدسالاری و سوءمدیریت هر روز با تنگنای جدیدی مواجه می‌شود. از قطعی مداوم برق و گاز گرفته تا بخشنامه‌های گاه و بی‌گاه صادراتی در راستای افزایش عوارض.

معادن نیز وضعیت چندان مساعدی ندارند و همچنان مسئولان و نمایندگان مجلس از تعطیلی معادن و شرکت‌های معدنی در شهرهای مختلف خبر می‌دهند. این مشکلات باعث شده تا کارکنان و بازنشستگان صنایع و معادن گهگاه اقدام به اعتصاب کنند.

در بازار کالاهای اساسی هم که تنظیم آن بر عهده وزارت صمت است هر روز اتفاقات جدیدی رخ می‌دهد. یک روز برنج و روغن از سفره مردم حذف می‌شود، روز دیگر گوشت قرمز و سفید. حالا قیمت گوشت قرمز در سطح خرده‌فروشی‌ها از ۳۵۰ هزار تومان هم عبور کرده و برخی گوشت نیم میلیون تومانی را برای بازار عید و رمضان دور از ذهن نمی‌دانند.

حوزه‌هایی مانند صادرات، واردات، صنعت لوازم خانگی و دیگر صنایع هم در یک سال اخیر وضعیت چندان مساعدی نداشته‌اند که بررسی هر کدام بارها به صورت مجزا صورت گرفته است.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ترکیب احتمالی النصر مقابل پرسپولیس

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

آغاز واریز حقوق بازنشستگان کشوری به همراه شگفتانه ۳ میلیون تومانی

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان

عکس/ گریم متفاوت بهزاد فراهانی و وثوقی ۵۱ سال پیش در یک فیلم سینمایی

گزارش ترک فعل بانک مرکزی روی میز دادسرای دیوان محاسبات

ماجرای هولناک کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

عکس/ دیدار فرهاد مجیدی و کوین یامگا در امارات

عکس/ جولان تاکسی‌های نارنجی ۵۴ سال پیش در خیابان ناصرخسرو

عکس/ استوری دردناک سحر دولتشاهی برای امیرمحمد خالقی

النصر مقابل پرسپولیس آبی پوش شد