تاریخ انتشار: ۰۰:۱۱ - ۰۵ فروردين ۱۴۰۲
نماینده تبریز در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد:

دولت دخل و خرج خود را با افزایش قیمت دلار تامین می‌کند/ دولت هزینه تمشیت امور خود را از خون مردم بیرون می‌کشد/ به جای پاسخگویی، پشت رهبری قایم می‌شوند

احمد علیرضابیگی گفت: به ناچار مردم دولت را رقیب خود در اقتصاد می‌دانند و دولت هم تلاش دارد هزینه تمشیت امور خود را از خون مردم بیرون بکشد.

نقش دولت در افزایش قیمت دلار

اقتصاد۲۴- زهرا ظهروند: دلار، مسکن، خودرو، بورس، کالاهای اساسی، و ... هر کدام روزهای ملتهبی را در سال گذشته سپری کردند. در عین حال نیز التهابات این بازارها نشان از آن داشت که دولت هیچ برنامه‌ای برای کنترل این بازارها ندارد.

بسیاری از کارشناسان علت این التهابات را ناکارآمدی تیم اقتصادی دولت می‌دانند، تیمی که نه تنها هیچ برنامه‌ای برای آرام کردن بازارها ندارد که خود عامل تشدید وضعیت این بازارها شده است.

احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در این رابطه به اقتصاد۲۴ گفت: وضعیت اقتصادی کشور و معیشت مردم نامساعد است و این هم به خاطر رویکرد‌های نادرستی است که سنگ بنایش از مدت‌ها پیش گذاشته شده است.

وی افزود: نوسانات شدید و بی‌قاعده نرخ ارز مدت‌هاست کشور را درگیر معضلات و مشکلات مختلف کرده است، اما طی روز‌های اخیر این نوسانات به حدی بوده که بسیاری از معاملات خرد و کلان را تحت تاثیر خود قرار داده است و باعث ایجاد ناامنی‌های گسترده اقتصادی شده است. اتفاق‌های عجیب و غریبی در بازار ارز افتاده تا جایی که رئیس قوه مقننه گفته شاهد تکرار اتفاقات سال ۹۷ در حوزه ارزی هستیم که با مسیر درست و صحیح می‌توانیم آن را کنترل کنیم.

دیگ جوشان دلار را با ریختن دلار داخل آن آرام و سرد می‌کنند!

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها تصریح کرد: این حرف‌ها تکراری و نخ‌نما شده است که بعد از هر نوسانی و افزایش قیمت ارز توسط افراد در مسئولیت‌های مختلف بیان می‌شود؛ آنچه خیلی محرز و آشکار است این است که سیاست‌های ارزی ما مبتنی بر این است که می‌خواهیم این دیگ جوشان دلار را با ریختن دلار داخل آن، آرام و سرد کنیم.

علیرضابیگی با بیان اینکه این روش، آزموده شده است، افزود: این روش آزموده شده خطایی است که به واسطه همین تفکر ناصحیح، میلیارد‌ها دلار ثروت ملت ایران را بر باد داده است. راه اصلی برون‌رفت از یک چنین موضوعاتی، صرفاً تقویت حضور مردم در حوزه اقتصاد و خروج از اقتصاد دولتی است.

نماینده تبریز با اشاره به چگونگی این روش، تصریح کرد: با مشارکت دادن مردم در حوزه اقتصاد این اتفاق می‌افتد که البته متاسفانه هیچ‌گاه این اتفاق نمی‌افتد. همواره خودروسازی را به عنوان نماد اقتصاد دولتی نشان می‌دهیم؛ دولت بنا ندارد از حوزه خودروسازی خود را خلاص کند و در مقیاس بالاتر، اصلاً دولت بنا ندارد خود را از حوزه اقتصاد خارج کند.

این عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوار‌ها اظهار داشت: اگر دولت از حوزه خودروسازی خارج شود، از حوزه اقتصاد خارج می‌شود، اما منفعتش اقتضا می‌کند همچنان در حوزه اقتصاد حضور داشته باشد و به ناچار مردم، دولت را رقیب خود در اقتصاد می‌دانند و دولت نیز تلاش دارد هزینه تمشیت امور خود را از خون مردم بیرون بکشد.

ناامنی اقتصادی باعث فرار سرمایه می‌شود

وی در ادامه گفت: همین مسئله فجایع بسیاری به بار می‌آورد و باعث رکود فعالیت اقتصادی می‌شود. وقتی ناامنی اقتصادی به وجود می‌آید، شاهد فرار سرمایه هستیم، یعنی سرمایه‌ای که می‌تواند به منزله آب و حیات برای کشور باشد و منجر به ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی باشد که به واسطه سیاست‌های نادرستی که اتخاذ می‌شود، از کشور خارج می‌شود و نتیجه این می‌شود که جوان ایرانی، آینده و سعادت خود را در بوم و زادگاه خود جست و جو نکند و مدام کشور‌های پیرامون ما در حال آباد شدن هستند.


بیشتر بخوانید: منِ نماینده مرغ کیلویی ۷۰۰۰۰ را چگونه توجیه کنم؟/ نفوذ مافیا در دولت


عضو مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی با اشاره به روند قیمت ارز، تصریح کرد: با این روش، دولت برای تامین هزینه‌های خود ناچار است قیمت ارز را افزایش دهد و این بحران‌ها به وجود می‌آید. وقتی نگرش در تنظیم بودجه این است که می‌خواهیم دخل و خرج دولت را با افزایش قیمت دلار تامین کنیم، آن وقت است که دخل و خرج دولت روی کاغذ با هم می‌خواند و اهمیتی داده نمی‌شود که دخل و خرج زندگی مردم چه می‌شود.

علیرضابیگی افزود: زمانی که از رییس سازمان برنامه و بودجه سوال می‌شود وقتی میزان تولید روزانه نفت را برای فروش یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه و هر بشکه معادل ۸۵ دلار منظور کرده‌اید و هر دلار را ۲۳ هزار تومان در نظر گرفته‌اید، اگر یکی از این فاکتور‌ها محقق نشود و این مبلغی که پیش بینی کرده‌اید که از این محل مثلاً فلان ریال برای هزینه‌های کشور تامین می‌شود را چه کار می‌کنید، می‌گوید من قیمت ۲۳ هزار تومانی که برای هر دلار منظور کرده‌ایم را اعمال می‌کنم و این را افزایش می‌دهم که آن عدد درست دربیاید. بدون اینکه به این فکر کند چه بلا‌هایی ممکن است با این کار سر زندگی مردم بیاید. ما دخل و خرج دولت را روی کاغذ تنظیم می‌کنیم، اما این افزایش قیمت‌ها بلاهای مختلفی را سر خانواده‌ها می‌آورد، چون نمی‌توانند درآمد و هزینه‌های خود را با همدیگر هماهنگ و تنظیم کنند.

نماینده تبریز در مجلس با اشاره به حوادث و اعتراضات‌های پاییز و اثر این نوسانات شدید ارزی در بروز حوادث بعدی، گفت: حتماً این نوسانات باعث ایجاد نارضایتی، گرسنگی، افزایش آسیب‌های اجتماعی، سرقت و جنایات خواهد شد و در واقع برون‌داد طبیعیِ چنین رخدادی است. آقای رئیسی نزد رهبر انقلاب اسلامی وعده کردند تورم مهار و ارزش پول ملی تقویت خواهد شد، ولی این اتفاق افتاده است؟

می‌خواهند عواقب و تبعات اجرای ناموفق طرح مولدسازی دارایی ها را متوجه رهبر انقلاب کنند

وی افزود: بعد از اینکه مقام معظم رهبری در دیدار با مردم تبریز ضعیف شدن پایه پولی کشور را ملال‌آور و اسباب تاسف عنوان کردند، این دولت باید بگوید چه برنامه‌ای دارد و در این برنامه چه نقشی برای مردم دیده و چه انتظاری از مردم وجود دارد و چه کار‌هایی نیز باید مسئولان انجام دهند. دولت با موضوع مولدسازی می‌خواهد کسری درآمد یا منابع خود را با فروش اموال خود جبران کند.

علیرضابیگی با اشاره به مناظره اخیر خود با رییس سازمان خصوصی‌سازی راجع به مولدسازی، گفت: رییس سازمان خصوصی‌سازی که متولی همین موضوع مولدسازی است، از عهده سوالاتی که مطرح شد برنیامد و جلسه را ترک کرد و ما را حواله داد تا از رهبری سوال کنیم. یعنی بی‌مسئولیتی به این اندازه است که هنوز اتفاقی نیفتاده، می‌خواهیم عواقب و تبعات آن را متوجه رهبر انقلاب کنیم، به جای اینکه خودمان پاسخگو و دقیق و منضبط باشیم، می‌خواهیم پشت رهبری قایم شویم.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ترامپ برای پوتین فرش قرمز پهن کرد

چگونه ایران می‌تواند باعث فروپاشی اقتصاد جهان شود؟/ سلاح کشتار جمعی مالی ایران با بستن تنگه هرمز فعال خواهد شد

پایان دور اول مذاکرات ترامپ و پوتین

اولین اظهارات ترامپ و پوتین بعد از مذاکره

پایان مذاکرات ترامپ و پوتین در آلاسکا

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

وضعیت هواشناسی امروز

تأثیر مصرف روزانه تخم‌مرغ بر کاهش کلسترول

ارزان ترین مکمل کلسیمی را بشناسید

طرز تهیه ۳ سس کم‌کالری و سالم

میوه‌ای معجزه‌گر علیه چاقی و سرطان

کاهش ۳۰ درصدی جابجایی مستاجران در بازار اجاره مسکن/ چرا اجاره خانه‌ها در تهران همچنان بالاست؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۵ مرداد ۱۴۰۴/ دو راهی قیمت طلا برای ریزش و صعود

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۵ مرداد ۱۴۰۴/ سمت و سوی قیمت دلار در هفته پایانی مرداد

فیلم/ آغاز دیدار ترامپ و پوتین در آلاسکا

فیلم/ واکنش خبرساز پوتین به پرسش یک خبرنگار هنگام عکس یادگاری: کشتن غیرنظامی‌ها را متوقف می‌کنید؟

فوری/ نخستین تصویر از دیدار ترامپ و پوتین در فرودگاه

عکس/ نخستین عکس از سیدمحمود علوی پس از سکته مغزی در بیمارستان

پیش‌بینی وضعیت آب و هوا طی روزهای آینده

زیباکلام: ریشه مشکلات کشور بی‌اعتمادی مردم است

فیلم/ حمله تند نماینده پیشین اردبیل به پزشکیان: پسر پزشکیان پانترک‌ است

فیلم/ لحظه فرود هواپیمای پوتین در آلاسکا

فیلم/ شیخ حمید رسایی با طرح سوالاتی از استاندار مازندران او را به برکناری تهدید کرد

فیلم/ بازگشت مقتدرانه امیر علی‌اکبری به قفس

عکس/ استوری علیرضا فغانی داور ایرانی در واکنش به حواشی ایجادشده درباره محمد محبی

فیلم/ویدیوی وایرال شده از دزدی یک خانم که دو کیسه برنج را می‌دزدد

فیلم/ رکوردزنی هیجان‌انگیز در آیتم چرخ عصاره برنامه مردان آهنین

فیلم/ بخش شنیده نشده صحبت های استاندار مازندران

فیلم/ چرا مارادونا همیشه دو تا ساعت به دستش می‌بست؟

چگونه سرمایه گذاری در بورس را شروع کنیم؟

اطلاعیه فدراسیون فوتبال روسیه درباره اخراج محبی

فیلم/ اخراج محمد محبی، بازیکن ملی‌پوش ایرانی تیم فوتبال روستوف به دلیل لمس سینه دارو زن؟

کرملین: احتمال گفت‌وگوی ۷ ساعته پوتین و ترامپ

فیلم/ انفجار مهیب نیویورک را لرزاند

علت غیبت عمری در تمرین امروز پرسپولیس

نواف سلام هشدار داد

شارلیز ترون کیست؟ /از وکیل مدافع شیطان تا مکس دیوانه

فیلم/ مرعشی: حتی اگر جمهوری اسلامی سقوط کند ایران تجزیه نمی‌شود

فیلم/ گزارش حشمت‌الله فلاحت پیشه از قطع درختان چیتگر

توافق تعطیلی اجباری دو روزه در تهران

تیراندازی نزدیک مسجدی در سوئد