تاریخ انتشار: ۱۱:۴۳ - ۱۷ اسفند ۱۴۰۱

پای خودرو از بورس کالا بریده شد؟

بالاخره پس از حواشی‌ بسیار زیاد بر اساس تصمیم کمیسیون تلفیق موضوع عرضه خودرو در بورس کالا از لایحه بودجه سال آتی، حذف شد؛ حذف این بند چه پیام‌ها و تبعاتی خواهد داشت؟

پای خودرو از بورس کالا بریده شد؟

اقتصاد۲۴با شروع سال جدید عرضه خودرو در بورس کالا آغاز شد؛ اما این عرضه حواشی بسیار زیادی داشت که مهمترین حواشی آن سهم‌خواهی ارگان‌های مختلف از سود عرضه خودرو در بورس بود.

حالا به گفته محمدرضا میرتاج‌الدینی، عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ موضوع عرضه خودرو در بورس کالا از لایحه بودجه سال آتی هم حذف شده است.

آیا این بدان معناست که سال آینده دیگر خودرویی در بورس کالا عرضه نخواهد شد؟ این موضوع در بودجه سال آتی دیده نشده و همین مساله، ابهامات زیادی را درباره سرنوشت عرضه خودرو در بورس کالا ایجاد کرده است.

همچنین سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه نیز در خصوص حذف عرضه خودرو در بورس گفته است: « در کمیسیون تلفیق به این نتیجه رسیدیم که نیازی نیست این موضوع در بودجه دیده شود.»

در صورتی که حذف بند مربوط به عرضه خودرو در بورس کالا به معنای پایان این روش فروش باشد، می‌توان گفت که بالاخره مسیر پرحاشیه عرضه خودرو در بورس کالا به پایان رسیده و رانت توانسته است جلوی عرضه خودرو و شفافیت را بگیرد؟

از اولین روز عرضه تا به امروز گروه‌های مختلفی با ورود خودرو به بازار سرمایه مخالف بودند اما وزارت صمت و شورای رقابت با مخالفت جدی و کاملا روشن مانع عرضه شدند و در نهایت کار به جایی رسید که نمایندگان مجلس وارد این موضوع شدند.

حذف عرضه خودرو در بورس به کارخانجات و مردم زیان می‌زند؛ چرا که مردم خودرو را با قیمتی گران و غیرواقعی از بازار می‌خرند و کارخانجات هم دیگر از افزایش قیمت خودرو سود نخواهند بردند و در این بین تنها دلالان سود می‌کنند.

تقابل برای افزایش قیمت و عرضه!

سپهر دادجوی توکلی، مدیر روابط عمومی شورای رقابت با تایید تعیین قیمت کارخانه‌ای خودرو نزدیک به حاشیه بازار گفت: «قیمت‌گذاری برای هر خودرو متفاوت خواهد بود اما رشد 30 تا 80 درصدی قیمت‌ خودرو تکذیب می‌شود و رشد قیمت‌ها ممکن است از 5 تا 100 درصد باشد.»

در همین حال خودروسازان و قطعه‌سازان در نامه‌ای مشترک به رئیس شورای رقابت، ضمن ارائه دلایلی درخصوص انحصاری نبودن صنعت سواری، در پیشنهاد مشخصی خواستار فروش خودرو در بورس کالا شدند.

همچنین انجمن خودروسازان در نامه‌ای جداگانه به مدیرکل صنایع خودرویی وزارت صمت با توجه به مغایرت برنامه پیش فروش 500 هزار خودرو داخلی در سامانه یکپارچه با قانون سازمان حمایت، خواستار تجدیدنظر در تصمیم پیش فروش وزارت صمت شدند.


بیشتر بخوانید:  عرضه خودرو در بورس از بودجه حذف شد


همانطور که گفته شد عرضه خودرو در بورس کالا بالا و پایین‌های بسیار زیادی داشت اما مهمترین مساله مطالبه خودروسازان برای کسب سود منطقی بود. خودروسازان و سهامداران آنها با عرضه محصولات خود در بورس کالا از افزایش نرخ‌ها سود می‌کنند و این در حالی است که اگر همین محصولات در بازار آزاد عرضه شوند، سود حاصل از افزایش قیمت به جیب دلالان خواهد رفت و این یعنی زیان برای مردم و کارنجات.

بر اساس آمار آخرین قیمت‌گذاری دستوری در صنعت خودرو، افزایش 18 درصدی را در پی داشت. حالا پس از یک سال و سه ماه قرار است مجددا خودروها با قیمت‌گذاری دستوری افزایش 5 تا 100 درصدی قیمت را داشته باشند.

این افزایش قیمت با شرایط تورمی کشور و نبود نقدینگی در دست مردم باعث می‌شود تقاضا برای خرید خودرو تا حد زیادی کاهش یابد و در نهایت کارخانجات با افزایش قیمت و کاهش فروش مواجه می‌شوند که نتیجه‌ای برای تولیدکنندگان خودرو در پی نخواهد داشت و تنها مردم زیان خواهند کرد و دیگر به کالای مصرفی همانند خودرو دسترسی نخواهند داشت.

اما داستان عرضه خودرو در بورس کالا متفاوت است و خودروها با یک قیمت پایه و به صورت مشخص عرضه می‌شوند و در نهایت خریداران با توجه به نیاز خود قیمت پایه یا بیش از آن را برای خرید خودرو انتخاب می‌کنند و به نوعی محصول مدنظر را با قیمت دلخواه از بورس می‌خرند و در این بین دیگری سودی به دلالان نخواهد رسید.

عرضه خودرو در بورس کالا بازی برد و برد است و هم کارخانجات و هم مردم از عرضه سود می‌برند.

منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

احمد هاشمی رفسنجانی درگذشت

جنگنده‌ای که آمریکا آن را به متحدانش نیز نمی‌دهد

طالبان فوتبال‌دستی را ممنوع کرد

عامل تیراندازی به مردم در تویسرکان بازداشت شد

تکذیب خبر رویترز از سوی وزارت خارجه

فیلم/ نخستین تصاویر از محل حادثه تیراندازی به مردم تویسرکان

عابدزاده بار دیگر زیر تیغ جراحی

عکس/ استایل ساده و جذاب هانیه غلامی

تیراندازی به مردم در تویسرکان

فرمانده فراجا: با اتباع غیرمجاز برخورد می‌کنیم

نیلوفر امینی‌فر کیست؟/ از مهاجرت تا زندگی شخصی

فیلم/ رقص جالب هوتن شکیبا و سهیل مستجابیان در پشت صحنه سریال سووشون

زائری ایرانی که ۸۲ سال پیش در مکه اعدام شد

ترامپ: ایران به‌دنبال توافق است

اعلام شرط ایران برای توقف غنی‌سازی

پیام کنعانی‌زادگان برای پرسپولیسی‌ها: دوستتون دارم

فیلم/ واکنش سخنگوی دولت به بازداشت غلامرضا قاسمیان

کشف محموله بزرگ قاچاق حیات‌وحش در تهران

درخواست یک‌هفته‌ای آمریکا از نتانیاهو درباره ایران

پایان بی‌سر‌وصدای فرجی در پرسپولیس

تمدید ۲ ساله اسکوچیچ با تراکتور

ابطال زودهنگام معاینه فنی خودروها

مذاکرات روسیه و اوکراین وارد مرحله تازه‌ای شد

حمله تند جدیدی به علیرضا دبیر

بیانیه جدید حماس درباره توافق آتش‌بس غزه

گازوئیل سه نرخی فعلا منتفیست

فیلم/ حضور رضا عطاران و اصغر سمسارزاده در پردیس همیلا

سوخو ۷۵ در راه است + عکس

گروسی: گزارش درباره ایران به‌زودی منتشر می‌شود

رسایی: قاسیمان را تخریب می‌کنند چون در انتخابات از اصلح حمایت‌کرده

واکنش تند رئیس دفتر عقیدتی سیاسی به قاسمیان: برای نظام هزینه‌ساز شد

عکس/ تصویری از خلخالی درحال سوارشدن بر اسب شاه

فیلم/ پزشکیان: با تحریم‌ و بی‌تحریم تغییر ایجاد خواهیم کرد

احضار سفیر اسراییل در امارات

فیلم/ توضیح عراقچی درباره تاریخ دور جدید مذاکرات با آمریکا

از درگیری لفظی تا سفر آمریکا؛ جنجال تازه هادی چوپان و سینماگران

فیلم/ تو‌جیه عجیب گرانی نان با روایت از امام صادق

اعتراض رئیس سازمان حج به بازداشت قاسمیان

پایان تحریم‌های اقتصادی اروپا علیه سوریه

سریع ترین مرد ایران در آسیا آخر شد

شهرهای ایران در فهرست گرم‌ترین نقاط دنیا

آیا کرونا برای کودکان بی‌خطر است؟

جزییات ثبت‌نام سرویس مدرسه برای سال تحصیلی ۱۴۰۴

هشدار به حجاج به دلیل شیوع یک بیماری خطرناک در عربستان

اینفوگرافی/ ۶ توصیه بهداشتی مهم برای زائران حج تمتع

فرورتیش کیست و افتخاراتش در دوران مادها چه بود؟

سازمان هوش مصنوعی ایران در بن‌بست؛ روایت سازمانی با حیات نباتی/ رتبه ایران در هوش مصنوعی ۶۰ و امارات متحده عربی ۱۴ است

عنایت بخشی راهی بیمارستان شد

مهسا حجازی کیست؟/ همه آثار بازیگر سریال تاسیان

موضع تازه گروسی درباره مذاکرات ایران و آمریکا