تاریخ انتشار: ۰۹:۱۷ - ۲۳ اسفند ۱۴۰۱

افزایش سرسام‌آور قیمت شیرینی در آستانه نوروز

در حالی که در آخرین نرخنامه اتحادیه قنادان مصوب ۱۷ شهریور ماه ۱۴۰۰ اتاق اصناف ایران، قیمت چند مدل محدود شیرینی درجه یک هر کیلو از ۴۹ تا ۷۸ هزار تومان و قیمت چند مدل شیرینی درجه دو هم از ۴۱ تا ۶۰ هزار تومان اعلام شده، اما این روز‌ها در قنادی‌های سطح شهر قیمت انواع شیرینی به مراتب بالاتر است.

افزایش قیمت شیرینی

اقتصاد۲۴- در حالی که در آخرین نرخنامه اتحادیه قنادان مصوب ۱۷ شهریور ماه ۱۴۰۰ اتاق اصناف ایران، قیمت چند مدل محدود شیرینی درجه یک هر کیلو از ۴۹ تا ۷۸ هزار تومان و قیمت چند مدل شیرینی درجه دو هم از ۴۱ تا ۶۰ هزار تومان اعلام شده، اما این روز‌ها در قنادی‌های سطح شهر قیمت انواع شیرینی به مراتب بالاتر است و حتی می‌توان گفت دوبرابر این نرخ‌های اعلامی یا حتی بیشتر هم قیمت‌گذاری شده‌اند. به عنوان مثال در حالی که قیمت هر کیلو شیرینی‌تر و خامه‌ای درجه ۱ در نرخنامه اتحادیه صنف دارندگان قنادی و شیرینی‌فروشی و کافه قنادی تهران ۷۸ هزار تومان اعلام شده، اما قیمت یک کیلو از همین مدل شیرینی (تر مخلوط که بین ۲۰ تا ۲۴ عدد است) در شیرینی‌فروشی‌ها از ۱۶۵ هزار تومان تا ۲۷۰ هزار تومان هم عرضه می‌شود.

یا قیمت یک کیلو شیرینی دانمارکی درجه ۱ که در نرخنامه اتحادیه صنف قنادان ۶۵ هزار تومان اعلام شده در برخی قنادی‌ها تا ۱۷۴ هزار تومان هم فروخته می‌شود. قیمت هر کیلوگرم شیرینی زبان (۵۶ تا ۶۰ عدد) ۱۴۸ هزار تومان شده و هر کیلو نان خامه‌ای نیز ۱۶۵ هزار تومان عرضه می‌شود.

در نرخنامه اتحادیه صنف قنادی و شیرینی‌فروشی و کافه قنادی تهران تنها قیمت ۵ مدل شیرینی درجه ۱ و ۲ که شامل کیک یزدی، شیرینی زبان و پاپیونی، شیرینی گل‌محمدی و شیرینی خامه‌ای می‌شود، آورده شده و به قیمت شیرینی‌های شب عید (شیرینی نخودچی، کره‌ای، کوکی گردو، پفکی و...) که اغلب در اندازه‌های کوچک‌تری هستند و بیشتر هم برای این ایام مورد استفاده قرار می‌گیرند، اشاره‌ای نشده است، این در حالی است که قیمت این نوع از شیرینی‌ها هم در قنادی‌های سطح شهر بسیار بالا رفته و هم در این ایام متقاضیان این مدل از شیرینی‌ها کم نیستند به گونه‌ای که قیمت شیرینی کره‌ای آجیلی برای هر بسته ۲۷۳ هزار تومان یا قیمت هر بسته شیرینی نخودچی در همین قنادی با وزن خالص ۶۵۰ گرم ۲۱۰ هزار تومان اعلام شده است.


بیشتر بخوانید: خرید خوراکی محبوب در نوروز، دانه‌ای شد


یکی دیگر از شیرینی‌های مورد استفاده برای ایام نوروز (گز) است که قیمت آن، این روز‌ها بسیار بالا رفته به گونه‌ای که قیمت یک بسته (گز آردی) ۶۰۰ گرمی به ۴۳۶ هزار تومان یا قیمت یک بسته ۷۵۰ گرمی (سوهان لقمه) به ۳۷۷ هزار تومان رسیده است.

البته نوروز ۱۴۰۲ با ماه رمضان هم مصادف شده و یکی از شیرینی‌های مورد علاقه روزه‌داران این ایام (زولبیا بامیه و گوشفیل) است که هر کیلو از این شیرینی هم در قنادی‌های سطح شهر ۱۴۳ هزار تومان اعلام شده، همچنین در بخش شکلات هم قیمت‌ها افزایشی بوده است به گونه‌ای که قیمت یک بسته شکلات شیری فرمند، ۳۳۰ گرمی به ۱۲۰ هزار تومان رسیده یا قیمت یک کیلو شکلات شیری با مغز فندق آیدین هم ۲۹۵ هزار تومان شده است.

قدرت خرید مردم کمتر از قبل شده است

علی بهره‌مند، رییس اتحادیه دارندگان قنادی، شیرینی‌فروشی و کافه قنادی تهران درباره افزایش قیمت شیرینی در بازار شب عید به «اعتماد» گفت: هر ساله فروش شیرینی در سه، چهار روز پایان سال آغاز می‌شود و اغلب هم قنادی‌ها در این ایام و برای نوروز سرشان شلوغ می‌شود و برای امسال هم امیدواریم این صنف فروش خوبی داشته باشد البته با توجه به گرانی‌های اخیر که در همه کالا‌ها شاهد آن بودیم، قیمت شیرینی هم تا حدودی بالا رفته است.

بهره‌مند با بیان اینکه قدرت خرید مردم کمتر از قبل شده است، افزود: مسلما افزایش قیمت‌ها در بخش مواد اولیه پخت شیرینی و مصادف شدن نوروز یا ماه رمضان تاثیر خود را بر این بازار خواهد گذاشت. او در پاسخ به این پرسش که چرا قیمت‌ها نسبت به سال قبل تغییر کرده و افزایش داشته است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر قیمت مواد اولیه پخت شیرینی بسیار بالا رفته است و در نتیجه محصول نهایی هم گران می‌شود و قنادی‌ها هم ناچارند قیمت شیرینی را تغییر دهند.

بهره‌مند با اشاره به نوسانات نرخ ارز و رشد قیمت دلار گفت: این التهابات در بازار باعث رشد قیمت همه کالا‌ها شده است و قنادی‌ها هم برای اینکه بتوانند فعالیت‌شان را ادامه دهند قیمت‌ها را تا حدودی افزایش داده‌اند. رییس اتحادیه دارندگان قنادی، شیرینی‌فروشی در پاسخ به این پرسش که چند درصد از مواد اولیه پخت شیرینی وارداتی است، افزود: حدود ۷۰ درصد از این محصولات برای پخت شیرینی وارداتی است و اصلا ارز نیمایی هم به صنف ما تعلق نمی‌گیرد و هیچ گونه سوبسید و نرخ دولتی هم برای صنف قنادی‌ها در نظر گرفته نشده و همه اقلام را با ارز آزاد خریداری می‌کنیم.

قنادی‌ها بر اساس کیفیت موادی که به کار می‌برند نرخ‌گذاری می‌کنند

رییس اتحادیه دارندگان قنادی، شیرینی‌فروشی و کافه قنادی تهران در پاسخ به این پرسش که چرا قنادی‌های مختلف نرخ‌های متفاوتی را برای یک مدل شیرینی اعلام می‌کنند نیز گفت: این موضوع طبیعی است زیرا با توجه به مواد اولیه و کیفیتی که هر کدام از قنادی‌ها برای پخت شیرینی‌ها به کار می‌برند این نرخ‌گذاری‌ها هم متفاوت انجام می‌شود البته آنالیز مواد مصرفی در پخت شیرینی حتما باید مورد تایید اتحادیه قنادی و شیرینی‌فروشی باشد.

منبع: روزنامه اعتماد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

گزینه جدید خط حمله پرسپولیس کیست؟

فیلم/ بیش از ۸ میلیون نفر در اسنپ و تپسی کار می‌کنند

فیلم/ گفت‌وگوی علی ربیعی با خانواده الهه حسین نژاد

اعتراض مردم علویجه اصفهان علیه کوه‌خواری

عکس/ حضور دونالد ترامپ در سالن مسابقات UFC

سقوط ۸۴ درصدی حمل‌ونقل عمومی در استان تهران؛ چگونه نبود زیرساخت امن و ارزان جان الهه حسین نژاد را گرفت؟

عکس/ ترافیک کاربران در ChatGPT از ویکی‌پدیا عبور کرد

پایان مهلت قانونی اقامت اتباع غیرمجاز در تهران

وضعیت قرمز فرونشست زمین در جنوب غرب تهران

عکس/ ژست متفاوت مظفرالدین شاه ۱۲۰ سال پیش با سبیل چخماخی و شاخه گل

پس لرزه ادعا‌های همتی علیه مجلس ادامه دارد

عکس/ آخرین پست الهه حسین‌نژاد در اینستاگرام با متن عجیب

عکس/ پست غم‌انگیز مازیار لرستانی برای تولد پدرش با کیک خاص

عکس/ چهره جذاب دختر محمود نقاش با میکاپ بهاری

عکس/ لای پر قو بزرگ شدن به روایت تصویر

اظهارات جنجالی مجری سابق سی‌ان‌ان درباره ترامپ

واکنش امیررضا معصومی به شایعه تغییر تابعیت + عکس

بمب استقلال در آستانه انفجار

گزارش بورس امروز یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴

عکس/ کوچه‌های خاکی شاه‌عبدالعظیم ۷۵ سال پیش و روبروی مقبره رضاخان

عکس/ پوشش جالب کشاورزان گیلانی ۱۲۰ سال پیش در حال برداشت برنج

سایپا هم درخواست اصلاح نرخ فروش محصولاتش را داد+ سند

عکس/ آب گرم یئدی بلوک سردابه بهشتی در دل سبلان

عکس/ صحنه‌های دردناک از مردم غزه برای یافتن کمی غذا

اعزام ۲ هزار نیروی گارد ملی برای سرکوب معترضان در لس‌آنجلس

سکوت بانک مرکزی در مقابل تخلفات آلکاپون‌های بانکی / بانک مرکزی بر تورم، ورشکستگی و ناترازی بانک‌ها را پوشش می‌دهد

فیلم/ نخبه ریاضی قفل اقتصاد را خواهد گشود؟

فیلم/ استفاده از آب پاش فوق العاده قوی علیه معترضان در لس آنجلس

قتل فجیع قهرمان مچ‌اندازی بانوان به دست همسرش

گزینه اصلی مدیرعامل استقلال کیست؟

شیرین عبدالوهاب، ملکه موسیقی عرب کیست؟ + عکس

فیلم/ توالت عجیب در یک قلعه‌ی قرون وسطایی

هزینه مسکن ۹۰ درصد از درآمد دهک‌های پایین را می‌بلعد

عکس/ سند دیده نشده ازدواج امیرکبیر ۱۳۹ سال پیش با خواهر ناصرالدین شاه

واکنش عجیب کیهان به قتل الهه حسین‌نژاد

فیلم/ ورود مجلس به ماجرای دریافت اجاره بها با دلار

پیش بینی آمریکا از واکنش روسیه به حمله پهپادی اوکراین

ایران خودرو تهدید به افزایش قیمت کرد +سند

دانشمندان ایرانی در آمریکا باتری حل‌شونده ساختند

فیلم/ واکنش قالیباف به سخنان وزیر سابق اقتصاد

علت افزایش آمار سرقت در یک دهه اخیر چیست؟

عکس/ تیپ متفاوت حسن یزدانی در مراسم عروسی اش در یک تالار لاکچری

وایرال‌شدن تصاویر قاتل الهه حسین‌نژاد از همدلی تا آسیب؛ چرا انتشار تصاویر متهم به قتل خطرناک است؟

آغاز نقل و انتقالات استقلال با جذب این بازیکن

عکس/ تغییر شوکه کننده چهره نیکولاس کیج با ۵۰ کیلو اضافه وزن

عکس/ رونمایی باشگاه پرسپولیس از دو بازیکن

فیلم/ شورش خیابانی کالیفرنیا و لس‌آنجلس به نیویورک هم رسید

مذاکره استقلال با کارلوس کی‌روش؟

فیلم/ یورش نظامی پلیس آمریکا به مهاجران در لس‌آنجلس

آغاز ثبت‌نام امریه سربازی در دانشگاه‌ها