تاریخ انتشار: ۱۹:۲۵ - ۰۳ فروردين ۱۴۰۲

یک نماینده: دولت به جای محرومیت‌زدایی، محرومیت‌زایی کرد

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس می‌گوید: همان‌هایی که افزایش نرخ ارز و پیش‌برد مذاکرات در دولت قبل را تمسخر و انتقاد می‌کردند خودشان هم نتوانستند در این حوزه کاری انجام دهند و برعکس شد.

محرومیت‌زایی دولت

اقتصاد۲۴-غلامرضا نوری قزلجه، نماینده مردم بستان‌ آباد در مجلس، ضمن ارزیابی عملکرد دولت سیزدهم در یکسال گذشته گفت: دولت سیزدهم با شعار محرومیت‌ زدایی روی کارآمد اما محرومیت‌ زایی شد. شعارهایی که دولت و تیم اقتصادی‌شان زمان رقابت‌های انتخاباتی دادند هیچ کدام نتیجه نداده و حتی نتیجه عکس داده است.

او افزود: به عبارت دیگر همان‌هایی که افزایش نرخ ارز و پیش‌برد مذاکرات در دولت قبل را تمسخر و انتقاد می‌کردند خودشان هم نتوانستند در این حوزه کاری انجام دهند و برعکس شد. در حقیقت در زمینه مواردی نظیر قیمت ارز، تورم و وضعیت معیشت مردم سیر نزولی شده، وضعیت بدتر شده و بهتر نشده است.

نوری فزلجه درباره اینکه دولت سیزدهم عملکرد مثبتی هم داشته یا خیر، تصریح کرد: واقعاً نمی‌دانم چگونه باید عملکرد دولت را قضاوت کرد؛ هر چقدر به دنبال این می‌گردم که نکات مثبتی پیدا کنم و بگویم، این دولت این کارهای مثبت را انجام داده چیز زیادی پیدا نمی‌کنم. تمام شعارهایی که در بحث تورم، اشتغال، مسکن، تعاملات بین‌المللی و روابط خارجی، ارتباط با همسایه‌ها دادند همه روی زمین مانده و هیچکدام به جای مطلوبی که نرسیده هیچ حتی به یک جای معمولی هم نرسیده که بگوییم بد نیست.

او در ادامه اظهار کرد: مایل هستیم خود دولت توضیح دهد که ببینیم کجا به توفیقاتی دست یافته‌اند. رئیسی در جلسه اخیر با نمایندگان درباره توفیقات دولت در حوزه تشکیل شدن چند شرکت دانش‌ بنیان اشاره کرد اینها بخشی از زیرساخت‌ها و کار هستند اما بسیار جزئی محسوب می‌شوند و براساس آنها نمی‌توان گفت دولت توفیق پیدا کرده و شاخص‌های مهم نظیر رشد اقتصادی، تورم، بیکاری یا تنظیم بازار ارز را کنترل کرده است.

نوری قزلجه ضمن ارزیابی میزان تخصصی بودن اظهارات رئیسی در جلسه بودجه و سنجیدن عیار صحبت‌های او ادامه داد: این سوال سختی است حتی اگر به کسی رأی هم نداده باشم و حتی اگر نمی‌خواستم آن شخص به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود اما وقتی انتخاب شده ‌ما دوست داریم آن فرد به عنوان رئیس جمهور مقتدر و با صلابتی برای کشور و نظام ما باشد به همین خاطر انسان از به کار بردن برخی کلمات و جملات امتناع می‌کند اما درباره اظهارات رئیسی نمی‌توانم روی نکته خیلی مثبتی دست بگذارم و بگویم در این حوزه ماشاءالله و بارک‌الله دارد.

او همچنین اظهار کرد: در حقیقت اظهارات رئیسی درباره بودجه خیلی عمیق نبود بلکه سطحی بود. انتظار داشتیم که بگوید برنامه توسعه در چه وضعیتی قرار دارد و چه اقداماتی صورت گرفته، وضعیت فعلی شاخص‌ها در کشور نسبت به برنامه چگونه است اما به هیچ کدام از آنها پرداخته نشد. علی‌رغم اینکه شاید این تنها بودجه‌ای است که در کشور می‌نویسیم بدون اینکه برنامه‌ای داشته باشیم و هنوز تمدید آن هم جایی خیلی به صورت قانونی مستند نشده که مثلاً ۶ ماه یا یکساله آن برنامه تمدید شده است اما انتظار داشتیم که رئیسی در این حوزه‌ها، در شاخص تورم، مسکن یا مواردی که دولت برنامه داشت توضیحاتی را بدهد اما توضیحات خیلی جسته و گریخته و موردی بود. آن هم در مورد بخش‌های عمیق بودجه نبود به یکسری از سطوح سطحی بودجه پرداختند.

نوری قزلجه در پایان درباره اینکه دولت سیزدهم به جای برجام سند دیگری برای مذاکره با غرب و آمریکا تنظیم کرده است یا خیر، یادآور شد: برجام سند محکمی است که در شرایط فعلی می‌تواند ارتباطات بین‌المللی کشور ما را تنظیم و بخشی از مشکلات را در مراوده با دنیا، حل کند و محکم‌تر از آن سند یا راهکار یا راهبرد فعلا کسی معرفی نکرده و نداریم. باز هم قابل اتکا است. حتی همینی که خیلی آن را زده‌اند، چه آن طرفی‌ها چه خودمان زده‌ایم و خیلی هم به آن آسیب زده‌ایم اما با اینحال مهم‌ترین سند راهبردی در تنظیم و برقراری روابط و تعاملات بین‌المللی است.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ مصدومیت شدید علی علیپور در تمرین پرسپولیس

فیلم/ تلاش یک شهرک‌نشین صهیونیست برای زیر گرفتن زن فلسطینی با خودرو

فیلم/ چهره و اطلاعات خلبانان اسرائیلی در حمله به ایران لو رفت

خبر مهم وزیر نفت درباره قیمت بنزین

عکس/ حمایت تراکتور از علیرضا بیرانوند

عکس/ رهبر انقلاب در ۱۲ سالگی

رونمایی وزیر کار از برنامه ویژه کارگران ساختمانی

تازه‌ترین آمار فروش فیلم‌های سینمای ایران

تحصیل رایگان در ایران؛ رؤیایی فراموش‌شده

عکس/ شباهت باورنکردنی سیدمحمد خاتمی به مادرش

عکس/ سلفی امروز الناز شاکردوست

فیلم/ رونمایی از ناشناخته‌ترین پهپاد ایران

فیلم/ رونمایی روسیه از قایق انتحاری بدون سرنشین

سلاح جدیدی که رادارها از تشخیص آن ناتوانند

ارتش در حالت آماده‌باش برای مقابله با هر تجاوز احتمالی

فیلم/ بازی‌کردن شهید حاجی‌زاده با نوه‌اش

پاسخ وزارت خارجه به شایعه تعطیلی سفارت‌خانه‌ها

قیمت نان‌های آزادپز تا ۳ روز آینده اعلام می‌شود

کاهش چشمگیر نرخ ازدواج طی پنج سال اخیر

فیلم/ نجات معجزه آسای غواص چینی از یک غار زیر آب

فیلم/ اسیر اسرائیلی در غزه: هیچ غذایی وجود ندارد

عکس/ حمله تند شجاع خلیل‌زاده به جواد خیابانی

اقدام برای جلوگیری از فروش بلیت به اتباع غیرمجاز

ادعای تازه انگلیس علیه برنامه هسته‌ای ایران

افشاگری عراقچی از خسارت به مراکز نگهداری اورانیوم ایران

محمود عباس بر تشکیل دولت فلسطین بی‌سلاح تأکید کرد

عکس/ فریدون فرخزاد در ایستگاه قطار بُن در آلمان

جنگ اخیر نشان داد که ایران در سطح جهان تنهاست

واکنش کوبنده به ادعای ویتکاف درباره خلع سلاح حماس

مدودف، ترامپ را تهدید کرد؛ اسناد هرزگی او دست ماست

سامانه ثبت سقط‌ جنین‌ راه‌اندازی شد

فیلم/ دیالوگ نویسی عجیب سریال جدید و تاریخی تلویزیون

عکس/ حضور رئیس‌جمهور در آرامگاه اقبال لاهوری

قیمت All-in-One اپل

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI + جدول

حضور ساپینتو در تمرین آبی پوشان

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ آجرلو کارشناس مسائل سیاسی: اسرائیل تصور می‌کرد وقت رژیم‌چنج ایران است

فیلم/ مجری صداوسیما دستیار سرمربی امید شد

دومین رویداد دیتالایف؛ روابط عمومی داده‌محور در دوران هوش مصنوعی

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۴

شیرآلات توکار؛ انتخابی مدرن برای دکوراسیون داخلی

تأثیر حذف سرخک بر سلامت کودکان و کاهش مرگ ومیر در ایران

نگاهی به شورای عالی دفاع در جنگ ۸ ساله و شورای دفاع پس از جنگ ۱۲ روزه/ موازی کاری تازه یا نهادی ذیل شعام؟

استیضاح وزیر نیرو با ۱۰۰ امضای نمایندگان نهایی شد

رژیم غذایی پرچرب چگونه بر روده اثر می‌گذارد؟

فیلم/ وضعیت سد شهید رئیسی در جم

فردا کدام استان‌ها تعطیل است؟

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد به پاکستان سفر کرد