تاریخ انتشار: ۲۱:۵۶ - ۲۶ فروردين ۱۴۰۲

نماینده مجلس: با کتک و کشان‌کشان نمی‌شود، مردم را به دین هدایت کرد!

جهان آبادی گفت: حجاب یک جلوه عمومی باورهای اعتقادی است و تا زمانی که ما با کار فرهنگی برای رفع مشکلات مردم و کاهش فشارها و همراه نمودن مردم‌کاری نکنیم با چوب و چماق، عکس گرفتن و دوربین پلیس هیچ آموزه دینی نه اجرا می‌شود و نه طرفداری پیدا خواهد کرد، بلکه مردم به سمت دوری از دین خواهند رفت.

جلیل رحیمی جهان آبادی

اقتصاد۲۴- چند روز پیش رهبر معظم انقلاب در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام در بخشی از سخنان خود به انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در اسفند ماه اشاره کردند و با تأکید بر اهمیت آن، گفتند: انتخابات می‌تواند مظهر قدرت ملی باشد و اگر درست برگزار نشود ضعف کشور و ملت و مسئولان را نشان می‌دهد که هر چه ضعیف شویم تهاجم و فشار دشمنان بیشتر می‌شود بنابراین باید قوی شویم که یکی از ابزار‌های مهم قدرت، انتخابات است ایشان در همین زمینه افزودند: مسئولان مرتبط، راهبرد «مشارکت، امنیت، سلامت و رقابت انتخابات» را از هم اکنون مشخص کنند تا انتخاباتی خوب، سالم و با مشارکت بالا داشته باشیم.

در این راستا هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان نوشت: رهبر معظم انقلاب عصر دیروز بر اهمیت انتخابات بعنوان یکی از ابزار‌های مهم قوت کشور تاکید کردند. شورای نگهبان در راستای انجام وظایف قانونی خود، از سال گذشته اقداماتی را در خصوص انتخابات اسفند ۱۴۰۲ آغاز کرده و در سال جاری تمام توان خود را برای برگزاری شایسته آن به کار خواهد گرفت.

در این رابطه جلیل رحیمی جهان آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه از ابتدای سال رهبری برای انتخابات راهبرد و مسیر را مشخص می‌کنند نشان از اهمیت این موضوع در کشور دارد.

انتخابات در واقع یک جلوه از حمایت مردم از نظام صرف نظر از جناح و شخص در چه حوزه و مقطعی است. کلیت حضور مردم در انتخابات یعنی مشروعیت نظام و پیوند مردم و نظام و در نهایت قدرت نظام مردمی است.

بخش‌هایی از گفت و گوی جهان آبادی را در ادامه می‌خوانید:

انتخابات مثل خون تازه‌ای برای نظام سیاسی و مردمی است و رهبری این را به درستی تبیین کردند و هشدار دادند که انتخابات باید مشارکتی، رقابتی و پرشور باشد و امنیت انتخابات و سلامت انتخابات نکاتی بود که رهبری به آن اشاره کردند.

هر بخشی از این فرمایشات رهبری به نظرم در قالب راهبرد و برنامه مشخص در وزارت کشور و شورای نگهبان مطرح باشد؛ از جمله در بحث سلامت انتخابات، ایراد‌ها و ضعف‌هایی داریم. در بحث امنیت نیز ما جزو کشور‌هایی هستیم که معمولا تا امروز مشکلی نداشته ایم.

مشارکت انتخاباتی زمانی اتفاق می‌افتد که شما خواسته و نظر و رأی مردم را در قالب یک کاندیدا ببینید. اگر انتخابات محدود باشد و فرصت رقابت به طیف‌های سیاسی و چهره‌های مختلف داده نشود و اگر مردم خواسته‌های خود را در قالب انتخابی که می‌کنند ممکن نبینند پای صندق نمی‌آیند.

با توجه به مسائل و مشکلاتی که وجود دارد و تبلیغاتی که دشمن انجام داده امسال نگرانی بابت کاهش میزان مشارکت مردم وجود دارد. رهبری به درستی این آسیب‌ها را در همین ابتدا شناسایی و دستور دادند؛ لذا این یک سخنرانی ساده نبود و دستور و امر ایشان به مقامات نکاتی، چون امنیت، سلامت، مشارکت بالا و رقابتی بودن انتخاباتی بود که رعایت کنند.

متاسفانه من فکر می‌کنم برخی رفتار‌ها در مجموعه‌هایی که منتسب به رهبری است با این فرمایشات رهبری هم‌خوانی ندارد. اگر به انتخابات ریاست جمهوری سابق توجه کنیم، می‌بینیم که علی لاریجانی رد صلاحیت شد و رهبری نیز به صراحت صحبت و تاکید کردند که برخی مسائل نباید باعث رد صلاحیت شود، اما در بررسی صلاحیت لاریجانی هیچ تغییری اتفاق نیفتاد.

یا مثلا رهبری بار‌ها از سیستم ربا و بانکداری و در سخنرانی اخیر خود مجددا در مورد موسسات مالی که ملک می‌خرند و در امور اقتصادی دخالت می‌کنند، انتقاد کردند؛ اما هیچ اتفاق خاصی نمی‌افتد.

شاید مردم و تبلیغات آنچنان نشان دهند که همه امور کشور تحت امر رهبری است، اما این نکات نشان می‌دهد رهبری هم به اندازه بقیه منتخبین ملت مظلوم است.

خیلی اوقات نهاد‌ها و لابی‌های قدرتمند سیاسی و اقتصادی در بخش‌های مختلف کار خود را انجام می‌دهند، و الّا شما انتقاد رهبری از خودروسازی، بانک‌ها، تنگ‌نظری در انتخابات، تندروی‌ها، حمله به سفارت‌خانه‌ها را مشاهده کرده‌اید.

به نظرم مواضعی که رهبری دارند کاملا دقیق است؛ منتها کسانی هستند که این فرامین را باب میل خود تفسیر و رفتار می‌کنند. آسیب‌هایی که به انقلاب و کشور وارد می‌شود، به دلیل تفسیر به رأیی است که برخی طیف‌ها و گروه‌ها انجام می‌دهند و اجازه نمی‌دهند آنچه که مدنظر رهبری است پیاده و دنبال شود.

امروز در بحث انتخابات ما منتظر هستیم تا چه میزان بیان و امر رهبری پیرامون انتخابات اتفاق می‌افتد؛ آیا طیف‌های سیاسی و میزان مشارکت و رقابتی شدن انتخابات حفظ می‌شود؟

مشاهده می‌کنیم رهبری در مورد یک اقلیت تندرو سخنرانی داشتند؛ برخی این فرمایشات را تابلو می‌کنند و به بهانه آن هر کاری که می‌خواهند انجام می‌دهند. البته فقط آن‌ها مقصر نیستند؛ آن بخشی که فرمایشات رهبری را زمین می‌گذارند و آن را اجرایی نمی‌کنند هم مقصر هستند.

امروز طیف‌های مختلف به خصوص در بین ما اصلاح‌طلبان؛ در مقابل دیدگاه‌ها و صحبت‌های خود حاضر نیستند بپذیرند که به آن‌ها ایراد و نقد وارد است.

اگر تلاشی از سوی عقلای قوم، اصلاح طلبان و اعتدالیون صورت بگیرد و فرمایشات رهبری روی زمین نماند شاید پرچم حمایت از رهبری منحصر به یک اقلیت تندرو نشود.

در خصوص حجاب رهبری همان تذکری که پیرامون حمله به سفارت خانه‌ها را دادند بیان کردند؛ رفتار‌های خودسرانه بدون برنامه نباید باشد. تأکید رهبری بر «برنامه»، یعنی اینکه ما با فکر اقدام کنیم. مسأله حجاب، فرهنگی است.

همه ما مسلمانیم؛ چه جمهوری اسلامی باشد و چه نباشد مادران، خواهران و بستگانمان چادر بر سر داشتند و اعتقاد و باور ما نیز هست. چه نظام باشد و چه نباشد فرقی ندارد؛ منتها نظام اسلامی باید از یک سری آموزه‌های دینی در سطح جامعه که جلوه عمومی دارد حمایت و پیروی کند و طبیعی است نسبت به آن پاسخگو باشد و آن را اجرا کند و تاکید رهبری بر برنامه همین بود که بین قوای مختلف هماهنگی وجود داشته باشد.

اگر بنا باشد هر کسی در کوچه و خیابان سطل ماست و اسید، چوب و چماق دستش باشد و به مردم حمله کند، نه امنیت برای کشور می‌ماند و نه نظام و رهبری این را می‌خواهد و نه به نفع کشور است و نه هیچ دینی با اجبار قابلیت اجبار دارد؛ مثل این می‌ماند شما صبح به صبح به در خانه‌ها بروی و نماز صبح را از آنان بازجویی کنی آیا اصلا این امکان پذیر است؟! نه امکان پذیر نیست. اجرای دین خدا و آموزه‌های دینی با اجبار امکان پذیر نیست.

باید بپذیریم حجاب یک آموزه دینی، مذهبی و باور اعتقادی است که جلوه عمومی دارد. به طور مثال؛ من اگر نماز صبح را نخوانم کسی متوجه نمی‌شود، اما اگر با سر و وضع نامناسب در کوچه و خیابان ظاهر شوم این امکان دارد به امنیت فکری و اجتماعی جامعه آسیب بزند.

باید بین آموزه‌ها و احکام اسلامی و خواسته‌های عمومی تعادل برقرار کنیم که مردم حس نکنند مورد هجوم و توهین قرار گرفته اند، بلکه حس کنند حریم خصوصی آنان رعایت می‌شود. از طرفی، نظام دینی مقابل مردم دین‌مدار مذهبی قرار نگیرد و کشور آسیب نبیند.

به هر حال نظام، نظام دینی است که پشتوانه و آرمان‌های خاص خود را دارد و نمی‌تواند خود را از آرمان و ارزش‌ها تهی کند و حامیان دینی خود را کنار بگذارد و همچنین نمی‌تواند نسبت به کسانی که باور عمیقی ندارند جبهه بگیرد.


بیشتر بخوانید:  انتقاد تند فرمانده سابق سپاه پاسداران از تکرار خطای گشت ارشاد


آن‌ها هم حقوق شهروندی دارند و باید در این کشور زندگی کنند و امنیت و آسایش آن‌ها وظیفه هر نظام سیاسی است و امروز نظام چنین وضعیتی دارد. به نظرم ما باید با تبیین به این شرایط کمک کنیم و اجازه ندهیم دو قطبی باحجاب- بی‌حجاب ملت را از هم جدا کند.

حجاب یک جلوه عمومی باور‌های اعتقادی است و تا زمانی که ما با کار فرهنگی برای رفع مشکلات مردم و کاهش فشار‌ها و همراه نمودن مردم‌کاری نکنیم با چوب و چماق، عکس گرفتن و دوربین پلیس هیچ آموزه دینی نه اجرا می‌شود و نه طرفداری پیدا خواهد کرد، بلکه مردم به سمت دوری از دین خواهند رفت.

دین با اجبار می‌میرد و با تبلیغ و اختیار جان می‌گیرد هزاران مسلمان جدید در اروپا با تبلیغ جذب‌شده‌اند، اما با دوربین پلیس و سطل ماست و اسید و چماق کسی جذب نمی‌شود. خدا می‌گوید، «إِنَّا هَدَیْنَاهُ السَّبِیلَ إِمَّا شَاکِراً وَ إِمَّا کَفُوراً» (ما راه را به او نشان دادیم، یا سپاس گزار خواهد بود یا ناسپاس).

من کارشناس مذهبی نیستم، اما فهم دینی بنده به عنوان مسلمان این است که حکومت دینی و دین مداران وظیفه دارند راه نیک و خدا پسند را به مردم نشان دهند، نه آنکه کشان کشان و با کتک آن‌ها را به راه دین هدایت کنند.

قدری در فهم دین نیازمند فهم فرهنگی و تساهل بیشتر نسبت به مردم هستیم. خدا باز هم در قران سوراه آل عمران خطاب به پیامبرش می‌فرماید اگر رو ترش کنی و سنگدل و بیرحم و سختگیر باشی مردم از دورت پراکنده می‌شوند

برای حجاب نیازمند مشورت با مردم نمایندگان مردم کارشناسان فرهنگی و روان شناسی و توافق و اجماع هستیم؛ با مشتی تندرو و بگیر و ببند فقط مردم دین گریزتر می‌شوند و فاصله‌شان با دین و نظام دینی بیشتر شده و ما برای این دین‌گریزی مردم آسیب می‌بینیم.

منبع: جماران
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

تعطیلی گسترده مدارس و ادارات استان‌های کشور در روز سه‌شنبه ۷ اسفند

عکس/ روحانی افغان: افغان‌ها در ایران حق مالکیت دارند!

عکس/ شباهت شوکه کننده امین حیایی به مادرش

اینفوگرافی/ تنها ۴ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس حامی استیضاح همتی

عکس/ استایل متفاوت مازیار لرستانی و خسرو شکیبایی ۳۳ سال پیش با اکسسوری و عینک لاکچری

عکس/ نقشه با جزییات ایران ۲۷۸ سال پیش در زمان سلسله افشاری

عکس/ لامبورگینی میورا ۵۳ سال پیش در خیابان فردوسی تهران

عکس/ استایل گنگ النازشاکردوست و لیلا اوتادی با دستمال سر و کلاه جنگی

عکس/ جولان خودرو‌های خارجی ۷۲ سال پیش در خیابان‌های تهران

عکس/ چشم انداز شگفت انگیز از مقبرۀ کوروش کبیر ۹۷ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

لیست شعب کشیک مؤسسه اعتباری ملل در تهران – ۷ اسفند ۱۴۰۳

فیلم/ لاوروف به تهران رسید

بانک ملی ایران برنده جایزه مشتری مداری در جشنواره ملی معیار شد

چکاد؛ راهکار امن و نوین بانک ملی ایران برای صدور چک

عکس/ پلمپ ۱۵۰ بوتیک در تهران ۴۰ سال پیش توسط کمیته

استقبال پر شور بازدید کنندگان از غرفه شرکت نفت ایرانول در سومین نمایشگاه اختصاصی تجارت با اوراسیا/توسعه صادرات پایدار اولویت اساسی ایرانول

دستیابی به دانش طراحی و ساخت شیر‌های کنترلی پیشرفته با حمایت شرکت پتروشیمی اروند

عکس/ چهره خاص نیوشا ضیغمی قبل از عمل زیبایی

استقلال در به در سرمربی برای دربی

امضای تفاهم‌نامه اولین میزبانی مسابقات مقدماتی جام جهانی فوتبال خیابانی در کیش

خط و نشان پلیس برای چهارشنبه آخر سال

بیمه نوین حامی اصلی اولین مسابقه هوش مصنوعی دانشگاه تهران

آیا قیمت طلا اصلاح می‌شود؟

گزارش عملکرد چشمگیر بیمه نوین در دوره یک ماهه منتهی به پایان بهمن ماه

نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران: خدمت به جامعه ایثارگری باید همراه با اخلاص باشد

فیلم/ ناپدید شدن کوهنورد ۴۷ ساله در توچال

عوامل روشن نشدن موتور سیکلت و روش‌های تعمیر آن

عکس/ بازار آستارا در گیلان حدود ۵۴ سال پیش

گزارش بورس امروز سه شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳

عیدی بازنشستگان ۱۴۰۴ برابر با قیمت یک جفت کفش

تنها غایب قطعی پرسپولیس برای دربی ۱۰۵

عکس/ تغییر باورنکردنی چهره زیبا بروفه با استایل زمستانی

بیمه ابزار کلیدی در مدیریت ریسک مطلوب

صدور حکم نهایی ۴۴ متهم پرونده چای دبش

همسران دردسرساز علیه استقلال و پرسپولیس

فیلم/ حمله تند یک نماینده به جلیلی در صحن مجلس

اعلام شعار دربی ۱۰۵ از سوی سازمان لیگ

زمستان رویایی در آستارا

زیدآبادی: روسوفیل‌های وطنی احساس شرم نمی‌کنند؟

دستگیری عده‌ای در پی فراخوان تجمع ۲۵ بهمن برای رفع حصر

عکس/ نمایی خارق العاده از دروازه شمیران ۹۳ سال پیش در یک روز برفی

واعظی: در جهان امروز سیاست در خدمت اقتصاد است

تهران _ مسکو؛ بزنگاه دوباره برای وزن کشی روابط

خطر جدی فرونشست زمین در تهران

جاده چالوس تا اطلاع بعدی مسدود است

قیمت جدید آپارتمان در مناطق ۴ و ۵ تهران از تهرانپارس تا جنت آباد+ جدول

واکنش تند و صریح پزشکیان به استیضاح همتی

احتمال فروش دوباره دلار به هر ایرانی؛ هر شهروند ۲۱۰۰

پیش‌بینی هولناک از روند افزایش قیمت مسکن در سال ۱۴۰۴

عکس/ موتورسواری داریوش با دخترش ۳۳ سال پیش

مصرف ساعتی ۳.۵ میلیون مترمکعب گاز در تهران

جدیدترین قیمت خانه در شهریار اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت نفت بعد از تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران جهشی شد

پشت پرده پتروشیمی تبریز؛ زنگ خطر یا یک نوسان طبیعی؟

معرفی خودرو پژو ۵۰۸ L با جعبه دنده ۸ سرعته اتوماتیک AT + عکس

سایه سهمگین دلار و طلا بر سر مسکن

فیلم/ زن میانسال زورگیر خیابان پیروزی با بخشید

فیلم/ ریزش پل در کره جنوبی قربانی گرفت

عکس/ رستوران گردی شبنم قلی خانی با کت ساتن چندرنگ

١۵ مربی ایرانی استقلال در تاریخ دربی