تاریخ انتشار: ۱۱:۵۲ - ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۱ نظر

دکتر محمدجعفر فره‌وش: اگر پزشک از کارش ناراضی باشد سلامت جامعه آسیب می‌بیند/ ۵ هزار پزشک خواهان مهاجرت هستند

یک پزشک فوق تخصص گوارش می‌گوید: اگر پزشکی راضی باشد، وقت می‌گذارد و معاینه می‌کند و دقت دارد و کار‌های بیخود انجام نمی‌دهد. امروز می‌بینیم هر بیماری سه چهار آندوسکوپی و ۶۰ نسخه دارد، ولی هنوز حال اش خوب نشده است.

سلامت جامعه

اقتصاد۲۴- این وضعیت باری مالی دارد. نارضایتی پزشک این شرایط را به جامعه تحمیل می‌کند. نمی‌شود به پزشکان گفت شما آدم‌هایی قانع و ایثارگر باشید، فرد که نمی‌تواند منتظر ثواب اخروی باشد، چون در این دنیا هم به امکاناتی برای زندگی نیاز دارد. پزشک هم زن و بچه و خرج و مخارج دارد.

دکتر محمدجعفر فره‌وش زندگی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود تعرفه‌های پزشکی با تورم موجود در جامعه هماهنگ نیست، دیدگاه شما در این خصوص چیست؟ اظهار داشت: امروزه همه چیز گران شده است. تورم تمامی نرخ‌ها را بالا برده است.

هزینه منشی، بیمه و مالیات و مخارج همه گرن شده اند. به طور مثال ما یک جعبه دستکش رت می‌خریدیم ۵ تومان، اما امروز همان کالا به قیمت ۲۵۰ هزار تومان هم پیدا نمی‌شود. پرینتر و رنگ و… می‌خریدیم ۱۰۰ تومان که امروز قیمت همه آن‌ها ده‌ها برابر شده است. هزینه پرسنل و مالیات حدود ده میلیون بود، ولی امروز همان هزینه ۲۵۰ میلیون تمام می‌شود. نگاه مالیات این است که شما باید بروید آن هزینه را بگیرید و کاری ندارند که ما مجانی کار می‌کنیم.

اگر پزشک از کارش ناراضی باشد و زندگی اش تامین نباشد سلامت جامعه از این وضعیت آسیب می بیند

وی با بیان اینکه کار پزشک با سلامتی جامعه در ارتباط است، گفت: اگر پزشک از کارش ناراضی باشد و زندگی اش تامین نباشد سلامتی جامعه از این وضعیت آسیب می‌بیند. خرید یک ملک در تهران حداقل ده میلیارد تومان پول می‌خواهد.

محاسبه کنید ببینید یک پزشک چند سال باید کار کند تا بتواند صاحبخانه بشود. این در حالی است که پزشکان در بسیاری از کشور‌های منطقه و به خصوص در کشور‌های همسایه دستمزدی به مراتب بالاتر از دستمزد‌های پزشکان ایران را دریافت می‌کنند. دستمزد پزشک ایرانی دو سه دلار است درحالیکه یک پزشک نزدیک به بیست سال درس می‌خواند و در شهرستان‌ها کار می‌کند و جزو زحمتکش‌ترین افراد جامعه است.


بیشتر بخوانید: مقصد اصلی پزشکان ایرانی برای مهاجرت


از روزی که برای کنکور درس خوانده شب بیداری کشیده است برای اینکه پزشک شود کشیک‌های سنگین بیمارستان را تحمل کرده است. در سالی که گذشت ده نفر از دانشجویان پزشکی خودکشی کردند. یکی از آن‌ها خانم دکتر طب اورژانس بود که در دوران رزیدنتی آنقدر به او فشار آمد که خودکشی کرد. این افراد بعد از طی کردن این دوره سخت باز باید ۷ تا ۸ سال خدمت کند. درحالیکه امروز راننده اسنپ در تهران می‌تواند ماهانه ۲۰ میلیون درآمد داشته باشد.

پزشکان نمی‌خواهند به مردم هم فشار بیاید/ بیمه‌ها در ایران ناقص عمل می‌کنند و دوگانه هستند/ ۵ هزار پزشک از نظام پزشکی برگه گرفته اند و تمایل به خروج از کشور دارند

دکتر فره وش افزود: پزشکان نمی‌خواهند به مردم هم فشار بیاید. متاسفانه بیمه‌ها در ایران ناقص عمل می‌کنند و دوگانه هستند. البته بیمه‌ها در بسیاری از کشور‌ها به صورتی عمل می‌کنند که بخشی از بودجه را پوشش بدهند نه همه آن را، چون بودجه بالایی نیاز است، ولی در این شرایط کسانی که توانمندی دارند از درمان آزاد استفاده می‌کنند و کسانی که امکان مالی ندارند باید نوبت‌های طولانی مراکز دولتی را تحمل کنند. این وضعیت در تمام دنیا به همین صورت است.

در خود آمریکا هم ۲۵ میلیون نفر بیمه ندارند. این معضلی است که نمی‌شود تماما حل اش کرد، ولی با وجود این مخارج به جامعه پزشکی فشار می‌آورند. ویزیت فوق تخصص ۱۸۰ تومان علام شده است. حتی اگر ویزیت را ۲۰۰ هزار تومان هم حساب کنیم درامد پزشک فوق تخصص از ۲۰ روز کار در یک ماه می‌شود ۴۰ میلیون تومان که تنها ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان از آن مبلغ هزینه اجاره مطب اش است.

۷ تا ۸ تومان باید به منشی اش پول بدهد و سایر مخارج مثل شارژ و قبوض و … و به این ترتیب باز بودن مطب و کار کردن پزشک صرف نمی‌کند. اینکه من مطب ام را ببندم و در خانه بنشیم برای من بهتر است، چون حداقل می‌روم و ورزش می‌کنم و در استراحت هستم. ۵ هزار پزشک از نظام پزشکی برگه گرفته اند و تمایل به خروج از کشور دارند. برخی پزشکان ایرانی باسواد و با تجربه هستند و دید بالینی دارند و مهارت بالایی دارند، ولی متاسفانه زندگی خوبی در ایران ندارند.

با وضعیت فعلی دانش پزشکی در آینده تنزل می کند

این پزشک در مورد اینکه تبعات این وضعیت در آینده چه خواهد بود؟ گفت: ضرر آن را مردم می‌بینند. اگر پزشکی راضی باشد، وقت می‌گذارد و معاینه می‌کند و دقت دارد و کار‌های بیخود انجام نمی‌دهد. امروز می‌بینیم هر بیماری سه چهار آندوسکوپی و ۶۰ نسخه دارد، ولی هنوز حال اش خوب نشده است. این وضعیت باری مالی دارد. نارضایتی پزشک این شرایط را به جامعه تحمیل می‌کند. نمی‌شود به پزشکان گفت شما آدم‌هایی قانع و ایثارگر باشید، فرد که نمی‌تواند منتظر ثواب اخروی باشد، چون در این دنیا هم به امکاناتی برای زندگی نیاز دارد.

پزشک هم زن و بچه و خرج و مخارج دارد. این وضعیت منجر خواهد شد در آینده آدم های زرنگ و باهوش به سمت این رشته نیایند و افرادی ضعیف و متوسط پزشکی را انتخاب کنند و دانش پزشکی تنزل کند. تا اینجا باهوشترین و زحمتکشترین و با علاقه ترین افراد به سمت پزشکی می رفتند ولی از این به بعد می توان پیش بینی کرد که آن طیف وارد بیزینس شود و افرادی ضعیفتر پزشکی را انتخاب کنند.

بخش بزرگی از پزشکان عمومی به سمت کارهای زیبایی رفته اند

موسسات زیبایی رونق گرفته اند

ما می توانیم در دراز مدت از توریست پزشکی پول دربیاوریم

وی تصریح کرد: امروز هم بخش بزرگی از پزشکان عمومی به سمت کار‌های زیبایی رفته اند و طب داخلی یعنی طب مادر ضعیف شده است و موسسات زیبایی رونق گرفته اند. امروز مردم هم به دنبال این جور چیز‌ها هستند برای روشن کردن رنگ موهایشان ۵ میلیون می‌دهند، ولی برای سلامتی خود حاضر به هزینه کردن مبلغ کمی نیستند. این وضعیت به ضرر جامعه است ما می‌توانیم در دراز مدت از توریست پزشکی پول دربیاوریم. ترکیه همین مسیر را رفته است.

ترکیه برای کاشت مو و لاغری تبلیغ می کند و از همه جای دنیا به این کشور می روند و هزاران دلار خرج می کنند. ترکیه روی توریست پزشکی سرمایه گذاری کرده است. در بسیاری از کشور ها بیمه هزینه عمل های زیبایی را پوشش نمی دهد و کشور هایی مثل ترکیه از این فرصت استفاده می کنند. عمان هم پزشکان و پرستاران ایرانی را می برد و این وضعیت به ضرر مملکت است. می توان در کشور با بگیر و ببند موانعی ایجاد کرد ولی این چاره کار نیست.

پزشکی ایران جایگاه بالایی در دنیا دارد. پزشکی ایران همچنان به ابن سینا معروف است. در آمریکا و کانادا پزشکان ایرانی را ترجیح می دهند چون استعداد و سواد بالایی دارند. نباید بعد از ده سال بخاطر وضعیتی که ایجاد کرده ایم تاسف بخوریم و مجددا از هندوستان یا بنگلادش پزشک وارد کنیم.

 

منبع: شفقنا

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۵
ناشناس
0
0
دوشنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
دمت گرم بالاخره یکی پیدا شد درست ‌منطقی صحبت کنه
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ادویه مفید برای سلامت قلب و عروق

در گرمای تابستان این غذاها را نخورید

ارتباط دیر شام خوردن با افزایش خطر سرطان

تحلیل رسانه اسپانیایی از بحران آب در ایران: آب رو به اتمام است/ ۸۰ درصد مخازن آب خالی است

فوری/ ترور هدفمند در لبنان

فیلم/ جمله تکان‌دهنده و تاریخی ستارخان درباره ایران

دیدار سفیر انگلیس با اسماعیل بقایی

فیلم/ حضور لاریجانی بر مزار شهید سید حسن نصرالله

فیلم/ نفیسه کوهنورد خبرنگار ارشد بی‌بی‌سی: خلع سلاح‌کردن حزب‌الله آسان نیست

رویترز: ایران به‌دنبال مذاکره مستقیم با آمریکاست

عکس/ تصویری پربازدید از ملاقات امروز دبیر شورای‌عالی امنیت ملی و نخست وزیر لبنان

موضع‌گیری ایران‌خودرو در برابر مخالفت تعزیرات با افزایش قیمت

تلاش مصر برای از سرگیری مذاکرات ایران و آمریکا

فیلم/ داستان سفر قاچاقی مصطفی راغب به کربلا

افزایش حقوق کارکنان دولت قطعی شد

تهران؛ زمانی برای غلبه بر تردیدها

رای جدید دادگاه کانادا درباره حادثه هواپیمای اوکراینی

فقر به جایی رسیده که سیب‌زمینی را قسطی می‌فروشند

فیلم/ لبنانی‌ها با برنج از لاریجانی استقبال کردند

صنع‌الله ابراهیم درگذشت

تغییر در فروش بنزین از شهریورماه

عکس/ صیاد شیرازی و فرزندش مهدی در سفر به مناطق جنگی

عکس/ پاسخ فضائلی به اظهارات محسن هاشمی در نقل قول از رهبری درباره جنگ و مذاکره

سامانه بارشی جدید در راه تهران

جدایی جنجالی یک پرسپولیسی به مقصد گل‌گهر

فیلم/ حرف‌های تلخ حامد بهداد: من افسرده‌ام و چیزی خوشحالم نمی‌کند

اروپا در انتظار پاسخ ایران

عراقچی یک حکم جدید صادر کرد

گفت‌وگوی دیپلمات ارشد روسیه با عراقچی

دو سرمربی والیبال ایران لژیونر شدند

فیلم/ پاسخ کوبنده مجری زن صداوسیما به نتانیاهو

فیلم/ اسرائیل نهمین کشور جهان از نظر کم‌آبیست و ایران رتبه چهاردهم را دارد

فیلم/ قطعی‌های ۱۲ ساعته آب و جریمه برای مشترکان بد مصرف

قتل فجیع دختر نوجوان به دست پسر ۲۰ ساله در بابل

عکس/ اعتراض اکبر گنجی به استفاده نتانیاهو از کتابش

خبر مهم درباره تردد از جاده چالوس

مشخصات موشک بالستیک رستاخیز ایران

فیلم/ اختلال در کنفرانس خبری لاریجانی در لبنان به دلیل قطع ناگهانی برق

پیشکسوت استقلال: سیدورف دلالی بیش نیست

فیلم/ بازداشت ۵۰ ایرانی در حرم امام حسین(ع) به دلیل شعارهای ضدصهیونیستی

واکنش باشگاه استقلال به استعفای جویباری

علائم هشداردهنده گرمازدگی و کم‌آبی بدن را بشناسید

ارزش سهام عدالت امروز ۲۲ مرداد ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ شوخی جالب و خنده‌دار هانا دختر مهران غفوریان

عکس/ نقشه تراکم جمعیت در ایران

عکس/ جواد نکونام تبرئه شد

عکس/ خبر خوش برای هواداران استقلال

وعده جدید وزیر ارتباطات درباره فیلترینگ

عکس/ اسامی مصدومان تصادف اتوبوس زائران ایرانی در عراق

فیلم/ پیام ویژه علی لاریجانی به مردم لبنان از بیروت