تاریخ انتشار: ۱۳:۵۵ - ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲

فاز ۲ آزادراه تهران شمال برای تعطیلات تابستانی آماده می‌شود؟

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور گفت: قرار بود منطقه دو آزادراه تهران-شمال را تا پایان سال گذشته تحویل دهیم، با وجود این امیدواریم این بخش را تا پایان خرداد تحویل دهیم و باند رفت به تعطیلات تابستان برسد.

فاز ۲ آزادراه تهران شمال

اقتصاد۲۴- خیرالله خادمی درباره پیشرفت آزادراه تهران - شمال توضیح داد: تهران شمال بزرگ‌ترین و پرهزینه‌ترین پروژه‌های راهسازی است، چون پل‌ها و تونل‌های زیادی دارد. از تهران تا شهرستانک منطقه یک است که بهره‌برداری شده و در این مدت حتی یک تصادف منجر به فوت به دلیل مسائل ایمنی جاده هم نداشتیم؛  منطقه دو این آزادراه از شهرستانک شروع می‌شود و از تونل البزر عبور می‌کند و تا پل زنگوله در مازندران ادامه دارد.

وی ادامه داد: قرار بود منطقه دو را هم پایان سال گذشته تحویل دهیم اما به دلیل سخت بودن مسیر این اتفاق نیفتاد؛ از آنجایی که ۸۵ درصد مسیر ۲۲ کیلومتری آزادراه، یا پل یا تونل است. با وجود این امیدواریم این بخش را در سه ماهه اول سال و تا پایان خرداد تحویل دهیم و باند رفت به تعطیلات تابستان برسد و مردم بتوانند یک باند از آن را بهره‌برداری کرده و یک باند مسیر برگشت را هم از جاده قدیم استفاده کنند. البته مسیر برگشت منطقه دو اولویت دوم ماست که نزدیک به ۴۰ درصد پیشرفت دارد و تا سال آینده انجام می‌شود.

چرا الکترونیکی شدن عوارض آزادراهی کند پیش می‌رود

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور درباره آخرین وضعیت عوارض الکترونیکی آزادراه‌ها در یک برنامه تلویزیونی توضیح داد: تقریبا ۵۰ درصد کار انجام شده است؛ هشت آزادراه در مرحله اول الکترونیکی شد و در حال حاضر تعداد زیادی از آزادراه‌ها الکترونیکی شده‌اند و به سرمایه‌گذارهای بخش خصوصی هم اعلام شده که زیرساخت را فراهم کنند.  

خادمی درباره اینکه چرا پیشرفت الکترونیکی شدن عوارض آزادراهی در آزادراه‌های خصوصی کند است، توضیح داد: پرداخت عوارض برای این است که برای سرمایه‌گذار بازگشت سرمایه باشد که و انگیزه‌ای برای سایر سرمایه‌گذارها که آزادراه بسازند و ایمنی بالا رود؛  اگر سرمایه برنگردد هم سرمایه‌گذار دیگر امید و اطمینان ندارد و هم برای آینده مشکل‌ساز می‌شود. در حال حاضر حدود ۶۸ تا ۷۰ درصد عبوری‌ها عوارض را پرداخت می‌کنند و یکی از مشکلات ما این است که سرمایه‌گذاری دچار چالش شده است.

وی ادامه داد: عوارض آزادراهی از طریق پیامک به افرادی که از آزادراه عبور می‌کنند، اطلاع‌رسانی می‌شود اما کسانی که این عوارض را پرداخت می‌کنند، تعدادشان کم است. ما آزادراه تهران - شمال را همان اول الکترونیکی کردیم؛ اما ۱۵ درصد عوارض را پرداخت کردند که بعد هم به ۲۰ درصد رسید و سرمایه‌گذار هم گفت دچار مشکل سرمایه‌ای شده است. بنابراین مردم باید در پرداخت عوارض همکاری بیشتری داشته باشند.

معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به اینکه آیا پرداخت نکردن عوارض، جریمه ندارد، گفت: این جریمه از ۱۴۰۱ در قانون قرار گرفت و از آنجایی که تعداد جریمه‌ها زیاد باشد،  جریمه هم چالش برانگیز است.  اگر مردم عوارض را پرداخت نکنند، به سرمایه‌گذار فشار وارد می‌شود؛ چون حتی اگر فردی به‌علت پرداخت نکردن عوارض جریمه شود، جریمه را سرمایه‌گذار نمی‌گیرد بلکه به خزانه دولت وارد می‌شود. البته ما با بانک مسکن و دیگر بخش‌ها در حال مذاکره‌ایم که به‌صورت پلکانی جریمه را اعمال کنند و پول عوارض را به سرمایه‌گذار دهند تا در این زمینه موفق‌تر عمل شود.

آزادراه شیراز - اصفهان امسال تحویل می‌شود

خادمی با بیان اینکه برنامه‌ریزی کردیم امسال ۲۹۳ آزادراه را بهره‌برداری کنیم که بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، افزود: بلندترین آزادراه کشور بین شیراز و اصفهان ساخته می‌شود که ۲۱۲ کیلومتر از این آزادراه آماده شده و امیدواریم بتوانیم این آزادراه را در شش ماهه اول سال تحویل دهیم و این آزادراه می‌تواند تحول بزرگی در جنوب کشور ایجاد کند.

وی درباره برنامه‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناها برای رشد ظرفیت حمل و نقل گفت: زیرساخت‌های حمل و نقل از عوامل پیشرفت کشورها است و متناسب با رشد اقتصادی باید زیرساخت‌های حمل‌ونقلی توسعه پیدا کند. ظرفیت حمل و نقل بالا در کنار توسعه اقتصادی هزینه تولید را پایین می‌آورد.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور با بیان اینکه موقعیت جغرافیایی ایران ویژه بوده و در پل ارتباطی شرق و غرب دنیا قرار گرفته است، افزود: وجود جاده‌های تاریخی مثل جاده ابریشم یا جاده مروارید دلیل این است که همه مسیرهای ارتباطی دنیا از کشور ما عبور کرده است. در شرایط حال حاضر هم بهترین مسیر حمل‌ونقل بار و مسافر بین شرق و غرب دنیا، عبور از کشور ما است اگر مسیرهای اصلی را توسعه دهیم، ارزان‌ترین و کوتاه‌ترین مسیر ایران است و باید در این زمینه برنامه داشته باشیم.

به ساخت ۱۰ هزار کیلومتر آزادراه و ۱۳ هزار کیلومتر بزرگراه نیاز داریم

خادمی درباره طرح‌های نیمه‌تمام حوزه راه در کشور توضیح داد: در حال حاضر ۸۲ هزار کیلومتر مسیر جاده اصلی، فرعی بزرگراهی و آزادراهی و ۱۳۰ هزار کیلومتر راه روستایی در کشور وجود دارد و در کل ۲۱۰ هزار کیلومتر راه در کشور موجود است که عمده‌ترین مسیرها از نظر تاثیرگذاری، آزادراهی، بزرگراهی، راه اصلی و فرعی است. در حوزه آزادراه ۲۸۰۰ کیلومتر آزادراه وجود دارد که نیاز کشور حداقل به ۱۰ هزار کیلومتر آزادراه است؛ در بخش بزرگراهی ۳۶ هزار کیلومتر راه شریانی وجود دارد که تمام این‌ها باید آزادراه یا بزرگراه شوند و باید ۱۳ هزار کیلومتر دیگر بسازیم تا به تعادل برسیم.

وی درباره نیاز بخش ریلی نیز اظهار کرد: در بخش ریلی ۱۵ هزار کیلومتر مسیر ریلی موجود است که ۱۲ هزار کیلومتر اصلی و بقیه فرعی است. در بخش ریلی تکمیل مسیرهای کریدوری در دستور کار قرار دارد و با توجه به اینکه یکی از درآمدهای کشورها حمل‌ونقل است، دولت سیزدهم بر تکمیل مسیرهای ریلی و آزادراهی تمرکز کرده است.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور خاطر نشان کرد: شرکت توسعه زیرساخت، ۲۱۰ طرح مصوب در قانون بودجه دارد که تعدادی  از آنها هنوز شروع نشده است. بیش از ۱۰ هزار کیلومتر مسیر آزادراهی، بزرگراهی و ریلی در کشور در حال اجرا است که ارزش روز این‌ پروژه‌ها ۳۰۰ هزار میلیارد تومان بوده و پیشرفت فیزیکی ۳۵ تا ۴۰ درصدی دارد. این ۱۰ هزار کیلومتر پروژه راه شامل ۶۰۰۰ کیلومتر بزرگراه، ۳۳۰۰ کیلومتر مسیر ریلی و نزدیک به ۱۰۵۰ کیلومتر آزادراه می‌شود و حدود ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری روی زمین‌مانده این پروژه‌ها است.

خادمی ادامه داد: در حال حاضر ۲۹ هزار میلیارد تومان ابلاغ اعتبار سالانه داریم که ۲۷ هزار میلیارد تومان دریافتی بوده است. اگر هرکیلومتر زمین آزادراهی به حداقل ۳۰ میلیارد اعتبار نیاز داشته باشد، بدون احتساب تورم، با این میزان تامین اعتبار ۱۰ سال طول می‌کشد که این پروژه‌ها را تمام کنیم.

وی درباره استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای تامین مالی پروژه‌ها گفت: در دو بخش ریلی و بزرگراهی و راه اصلی همه سرمایه‌گذاری‌ها باید دولتی باشد؛ اما در بخش آزادراهی سرمایه‌گذاری بخش خصوصی هم وجود دارد. یکی از روش‌های داخلی تامین مالی نیز استفاده از تسهیلات بانکی بوده که در این زمینه اقدامات خوبی در وزارت راه  و شهرسازی انجام شده و سال گذشته نزدیک به ۱۱۱ پروژه را بر اساس ماده ۵۶ به بانک‌ها ارائه دادیم. بر اساس تفاهمات انجام‌شده بانک‌ها موافقت کردند که ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کنند و این امر تسریع در تامین مالی پروژه‌ها را به همراه دارد.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت ماهی امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳ + جدول

عکس‌های خانوادگی مسعود پزشکیان

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تغییر چهره باورنکردنی بیتا بازیگر خط قرمز بعد از ۲۳ سال

علی طیب نیا، اصلی‌ترین گزینه وزارت اقتصاد در دولت مسعود پزشکیان کیست؟/ تورم در ایران با طیب نیا تک رقمی می‌شود؟

اینفوگرافی/رکورد قیمتی در ۱۴۰۳؛ تورم اقلام خوراکی و غیرخوراکی به هم رسیدند

عکس یادگاری اعضای هیئت دولت سیزدهم با رهبر انقلاب

عکس/دیوارنگاره میدان ولیعصر حال و هوای محرمی گرفت

عکس/ چهره شکست‌خورده زاکانی و رسایی در استوری محسن تنابنده

عکس/کشتی جنگی ایران دچار سانحه شد

عکس/استایل متفاوت «نفیسه روشن» در پشت صحنه یک سریال

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

مسعود پزشکیان باید پاسخگوی کدام چالش‌ها و مطالبات باشد؟/ فردای پیروزی پزشکیان، یک ایران چالش، یک جهان مطالبه!

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

پیش بینی بورس امروز ۱۸ تیر ۱۴۰۳

عکس/تیپ شاد بازیگر «به کجا چنین شتابان» در یک نمایشگاه

عکس دیده نشده از مسعود پزشکیان کنار استاد اخراج شده از دانشگاه

عکسی از دورهمی هنرمندان در عروسی سپند امیرسلیمانی

تلاقی امیدواری و رکود در بازار طلا/ اثر مثبت انتخابات بر قیمت سکه خنثی شد/ رکود دو ماهه در انتظار بازار طلا

عکس/استوری دلتنگی آناهیتا درگاهی برای اشکان خطیبی

چرخش تراکتور از بیرانوند به‌سوی گلر استقلال!

شنیده شدن صدای انفجار در چابهار

رکورد معاملات شمش طلای مرکز مبادله شکسته شد

فیلم/خوش‌وبشِ قالیباف و پزشکیان در حاشیۀ دیدار امروز

ویدئویی از اظهارات عجیب رائفی پور که با اعتراض مردم مواجه شد

عکس عجیبی که از یک ایستگاه متروی تهران منتشر شد

اولین سانسور پزشکیان در اخبار صداوسیما

عکس پُربازدید از نامزد جدید و خیلی جوان برد پیت

نامه عباس آخوندی به مسعود پزشکیان

حمله جنجالی و خبرساز نماینده قم به شورای نگهبان

دیدار رئیس‌‌ مجلس با پزشکیان

حسن روحانی با رئیس‌جمهور منتخب دیدار کرد

گزارش گاردین از «جراحی که رئیس جمهور شد»

فیلم/خداحافظی باشگاه پورتو با مهدی طارمی

طرح ویژه بیمه ملت با پوشش ۱۵ روزه برای حمایت از هیئت‌های عزاداری و مساجد

ظریف: دنیا روش‌های تحریمی را کنار بگذارد/ برای پست گرفتن نیامده‌ام

فیلم/ شجاعت مثال‌زدنی دختر بوشهری در صحنه تصادف

محسن برهانی کیست؟

پشت پرده کناره‌گیری نکردن جلیلی

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳

هشدار توفان و گردوخاک؛ تهرانی‌ها در خانه بمانند

واکنش احمد زیدآبادی به حکم محسن برهانی

کاهش میزان ترافیک فروشگاه‌های اینستاگرامی به دنبال اختلال در فیلترشکن‌ها در ایام انتخابات

تحلیل قومیتی از نتیجه انتخابات، خطا و دور از واقعیت است

تمدید قرداد ستاره برزیلی با آبی‌ها

پیش بینی قیمت دلار فردا دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳

جدایی یک بازیکن از استقلال قطعی شد

چند درصد سد‌های کشور خالی است؟ +جدول

هزینه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری چقدر شد؟ + سند

متوسط قیمت مسکن در تهران متری چند؟+ جدول

فیلم/ بغض مخبر هنگام صحبت درباره شهید رئیسی

توطئه خونین مادر و پسر بر علیه پدر خانواده!

اعلام نتایج نهایی آزمون استخدامی آموزش و پرورش+ جزییات

روند ورود رئیس‌جمهور‌های منتخب به پاستور؛ دولت مسعود پزشکیان چه زمانی مستقر خواهد شد؟

معرفی شاسی‌بلند جدید هونگچی، رقیب خوش‌قیمت سانتافه + عکس

عکس/کشتی جنگی ایران دچار سانحه شد

معرفی کراس‌اوور ایرانی و جایگزین پژو ٢٠٠٨

آینده سیاست خارجی ایران با سعید جلیلی چگونه بود؟