اقتصاد۲۴- میناسادات حسینی: «ریزش سنگین بورس ادامه دارد.» این خبری است که در اولین روز کاری بورس تهران سهامداران حقیقی را شوکه کرد.
ریزش ۹۵ هزار واحدی شاخص کل بورس تهران در دو ساعت ابتدایی روز شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه کافی بود تا سهامداران حقیقی از ترس ریزش و ضرر بیشتر وارد صفهای فروش شوند و در اکثر نمادها صف فروش شکل بگیرد.
شاخص کل بورس در حالی در دو ساعت ابتدایی معاملات روز شنبه شاهد افت ۶۵ هزار واحدی بود که به کانال ۲ میلیون و ۲۱۲ هزار واحدی سقوط کرد. در ادامه معاملات شاخص کل بورس اوراق بهادار با ریزشی ۹۵ هزار واحدی روبرو شد.
به گزارش اقتصاد ۲۴، شاخص کل بورس تهران در یک قدمی کانال ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی قرار گرفته است. اکثر سهام بازار با فشار عرضه روبرو بودند و ۳۳۰ نماد در محدوده منفی و ۴۹ نماد در محدوده مثبت معامله شدند.
فشار فروش سهام کوچکتر بازار در بورس یکشنبه بیشتر از سهام بزرگتر بود.
در میان نمادها، کمتر نمادهایی بودند که معاملات به حالت عادی در جریان بود. ولاد، فملی و میدکو بیشترین اثر را بر سقوط شاخص بورس داشتند.
ریزش بورس بازهم ادامه خواهد داشت؟ علی فراقی، کارشناس بازار سرمایه در این مورد به اقتصاد ۲۴ گفت: جو ریزشی بر بازار سرمایه حاکم است که دلیل اصلی آن را باید در اتفاقات عجیب هفته گذشته دید.
وی با بیان اینکه عاملان اصلی این ریزش باید از سوی سازمان بورس تهران شناسایی و جریمه شوند، ادامه داد: برخی حقوقیهای بازار در هفته گذشته با فروشهای عجیب و غریب جو ریزشیای بر بازار حاکم کردند که موجب ترس سهامداران حقیقی که نگران تکرار اتفاقات سال ۱۳۹۹ بودند، شد.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه بورس یک سری مناطق حمایتی از لحاظ تکنیکالی دارد که امیدواری برای برگشت بازار را تقویت میکند، به اقتصاد ۲۴ گفت: جوی که بر بازار حاکم شده جو ریزشی است، اما بازار مناطق حمایتی را شناسایی میکند، ولی فعلا در حال سقوط است.
فراقی ادامه داد: رفتاری که هفته پیش حقوقیها داشتند ترس سهامداران را بیشتر کرده و ادامه آن رفتار، تبدیل به ترس سهامداران بازار شد.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، این ترس طی روزهای آینده فروکش کرده و با ادامه خرید فروشندگان بزرگ، بازار آرامتر خواهد شد، اما مورد مهم این است که فعلا چرخش بازاری نداریم.
بیشتر بخوانید: سازمان بورس، حقوقیهای مقصر در ریزش سنگین بورس را مجازات کند
فراقی افزود: به نظر میرسد با وضعیت فعلی اصلاح بازار ادامه دارد تا به سطح حمایتی برسد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه وضعیت فعلی بورس تعمدی است، به اقتصاد ۲۴ گفت: استارت سقوط بورس را برخی حقوقیها زدند و بقیه با آن هم مسیر شدند.
به گفته فراقی، در وضعیتی که بورس شاهد صفهای فروش گسترده است، صندوقها وضعیت بهتری دارند. به طور میانگین سهامداران ۲۰ درصد ضرر کرده اند و این هیجان فروش ادامه دارد تا بورس به سطح حمایتی برسد. سطح اول حمایت در محدوده ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد تا ۲ میلیون و ۱۷۰ هزار واحد است، بازار اگر در این محدوده توقف کند و بتواند برگردد که صفهای فروش جمع خواهد شد. سطح حمایتی بعدی ۲ میلیون و ۵۰ هزار واحد است. اگر بورس به این محدوده واکنش نداشته باشد به محدوده زیر ۲ میلیون واحد سقوط خواهد کرد.