تاریخ انتشار: ۱۸:۲۳ - ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲

پیش‌‌بینی بورس فردا دوشنبه ۲۵ اردیبهشت / مسیر بورس صعودی است؟

بورس امروز توانست پس از گذشت ۵ روز سخت و منفی، به مسیر صعودی بازگردد. بورس فردا چگونه خواهد بود؟

پیش‌‌بینی بورس فردا دوشنبه ۲۵ اردیبهشت

اقتصاد۲۴-بورس امروز پس از ثبت ۵ روز منفی، توانست بار دیگر روی سبزی به سهامداران ارائه دهد و شاهد افزایش نسبتا خوبی در قیمت سهام و نماگرهای تالار شیشه‌ای بودیم. به نظر می‌رسد که خبرهای مثبت منتشر شده طی روز گذشته و شنیده‌هایی از برگزاری جلسات سازمان بورس با حقوقی‌های بزرگ بازار توانسته است اثرگذار باشد. شاخص کل بورس طی معاملات روز جاری با افزایش ۳.۲۵ درصدی همراه شد و بار دیگر خود را به محدوده ۲.۲۸۵ میلیون واحدی رساند. از سمت دیگر شاخص هم‌وزن نیز که مدتی است روزهای ضعیف‌تری از شاخص کل را تجربه می‌کند، افزایشی ۱.۸۷ درصدی را به ثبت رساند تا شاهد روز بهتری برای سهام بزرگ باشیم که البته حمایت حقوقی‌ها نیز در این موضوع بی‌تاثیر نبوده است. ارزش معاملات خرد سهام نیز که روز گذشته با کاهش نسبتا چشمگیری همراه بود امروز توانست بهبود یابد و به محدوده ۱۷۳۱۶ میلیارد تومانی برسد. از سمت دیگر خروج پول نیز پس از ثبت رکورد ۱۷هزار میلیارد تومانی امروز رنگ سبز به خود گرفت و شاهد ورود ۱۵۰۶ میلیارد تومانی از سمت کدهای حقیقی بودیم.

روزهای سخت بورس تهران اگرچه بار دیگر با حمایت‌ها اما امروز متوقف شد و شاهد رشد دوباره نماگرهای تالار شیشه‌ای بودیم. با این حال انتهای معاملات روز گذشته و جمع شدن صف‌های فروش به نحوی خبر از یک روز سبز می‌داد که این موضوع با انتشار خبرهای مثبت از سمت سازمان بورس و مصوبه‌های جدید، تشدید شد و توانست امید به بازار امروز را افزایش دهد. این موضوع در کنار انتظار بازار برای صورت‌های مالی فصلی و سالانه شرکت‌ها می‌تواند به تداوم روزهای صعودی کمک کند. در ادامه تلاش خواهیم کرد تا با بررسی شرایط موجود به پیش بینی بورس فردا بپردازیم.

خبرهای مثبت از تالار شیشه‌ای

روز گذشته و پس از انتقادات زیادی که به روند بورس تهران طی روزهای گذشته و عملکرد سازمان بورس شده بود، نهاد ناظر تصمیم گرفت تا با ابلاغ دو مصوبه به کمک شرایط بازار سهام بیاید و ترمز ریزش‌ها را بکشد. اواسط روز گذشته هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار دو مصوبه جدید را تصویب کرد. مصوبه اول در رابطه با واریز ۵۰۰ میلیارد به حساب صندوق تثبیت بازار برای خرید سهام بود که البته به دلیل مقدار کم این مبلغ به نظر نمی‌رسد تاثیر چندانی در روند بازار داشته باشد و صرفا بحث روانی آن اثر بیشتری برای بازگشت اعتماد داشت. مصوبه دوم نیز به افزایش زمان اصلاح پرتفوی صندوق‌های درآمد ثابت از سه ماه به پنج ماه بود تا این صندوق‌ها فرصت بیشتری برای فروش سهام و رسیدن به حد نصاب ۱۰ درصدی داشته باشند. کارشناسان در رابطه با این موضوع نیز از همان ابتدا اعتقاد داشتند که میزان سهام قابل فروش برای صندوق‌های با درآمد ثابت برای رسیدن به حد نصاب جدید ۱۰ درصدی به قدری نخواهد بود که بازار را با فشار فروش زیادی همراه کند و اکنون نیز به نظر می‌رسد که افزایش مدت زمان آن تنها می‌تواند بخش اندکی از فشارها را از دوش بازار سهام بردارد. در ادامه نیز خبری منتشر شد که گویا ضریب اعتبار کارگزاری‌ها با یک افزایش ۱۰ درصدی به ۶۰ درصد رسیده که برخلاف دو موضوع قبلی می‌تواند اثر قابل لمسی بر تقاضای خرید سهام پس از ریزش‌های اخیر داشته باشد. با این حال خبر منتشر شده در رابطه با جلسه‌ای که گویا سازمان بورس طی روز جاری با حقوقی‌های بزرگ بازار برای حمایت از سهام برگزار کرده است نیز توانست به برگشت قیمت‌ها به مسیر صعودی منجر شود و عملکرد بهتر سهم‌های بزرگ از کوچک‌ها نیز تاییدی بر همین موضوع است.


بیشتر بخوانید:  ۸۰ میلیارد تومان مطالبات سهامداران پرداخت شد


محرک بنیادی بورس تهران

در حال حاضر کلیت بورس تهران و به ویژه شرکت‌های بزرگ شرایط بنیادی مساعدی دارند. اگر نگاهی به وضعیت سودآوری صنایع در ۱۴۰۱ و مقایسه آن با با سال ۱۴۰۰ داشته باشیم  در صنایع پتروشیمی و فلزات اساسی به دلیل ریزش قیمت کامودیتی‌ها شاهد کاهش سودآوری بودیم و رشد دلار در فصل زمستان نیز نتوانست این کاهش قیمت در بازارهای جهانی را جبران کند اما به نظر می‌رسد در سال ۱۴۰۲ جهش سودآوری را در این صنایع داشته باشیم و این رشد متناسب با افزایش قیمت دلار خواهد بود. در یک سری صنایع مانند صنعت کشاوزی، سیمان، دارو رشدهای حدود ۱۰۰ درصدی را در سودآوری ثبت کرده و بانکی‌ها نیز افزایش سودآوری ۵۰ درصدی داشته‌اند و این روند در ۱۴۰۲ نیز ادامه خواهد داشت. در صنعت اوره فقط به دلیل کاهش قابل توجه قیمت اوره  در بازارهای جهانی همچنان چشم‌انداز مثبتی نسبت به این صنعت وجود ندارد اما وضعیت سایر صنایع مناسب است و از لحاظ بنیادی پتانسیل کافی برای رشد بورس ۱۴۰۲ وجود دارد.

نگاهی به روندهای روزانه

اگر به روند روزانه شاخص کل بورس، شاخص هم‌وزن و همچنین تعداد و ارزش صف‌های خرید و فروش نگاهی بیاندازیم، به خوبی پیداست که از اواسط معاملات روز جاری، تقاضا توانست با قدرت بسیاری عرضه‌ها را پشت سر بگذارد و تا انتهای بازار نیز قدرت بالای خود را حفظ کند.

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۵ اردیبهشت

از این رو با توجه به برگشت بازار از ریزش‌های سنگین چند روزه و نکاتی که در بالا به آن‌ها اشاره شد، پیش بینی می‌شود که بورس فردا نیز بتواند روز سبزی را سپری کند شاهد روندی متعادل و مثبت در اکثر نمادها باشیم.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

باز شدن گره مذاکرات مستقیم ایران و FATF

عکس/ رستوران گردی حامد بهداد و خانم بازیگر با استایل کوچه بازاری

عکس/ اخراج از دانشگاه به دلیل اخطار درباره کریدور زنگه زور

خشکسالی بزرگ در ترکیه رسید + جدول

عکس/ دست دادن داغ و جنجالی علی اف، پاشینیان و ترامپ

طرح اشغال غزه یعنی تصویب نسل‌کشی

خبرنگاران در دنیا چقدر حقوق می‌گیرند؟

عکس/ چهره خاص ترانه علیدوستی در نوجوانی با ظاهر متفاوت

روسیه پهپاد شاهد ایران را کپی کرد

عکس/ چهره دیده نشده از دو برادر پژمان بازغی با ژست بامزه

عکس/ ژست صمیمی چوچانگ و برادرانش در پشت‌صحنه سریال پایتخت

توافق ارمنستان و باکو بر سر کریدور موسوم به زنگزور

فیلم/ این روز‌ها عروس و داماد‌ها به سراغ نقره می‌روند

واکنش رسمی پاشینیان به دلخوری احتمالی ایران از توافق با آذربایجان

فیلم/ نجات جان یک فرد در حال غرق توسط سوفیا

فیلم/ اعتراض یک روحانی به حضور پر تعداد روحانیون در تلویزیون

کف قیمت دنا به مرز یک میلیارد رسید

چرا هشدار‌ها درباره بحران آب و برق به گوش وزیر نیرو نرسید؟/ علی آبادی مسئول بحران نیست، اما می‌دانست وزیر چه وضعیتی می‌شود

فیلم/ پله فلسطین کشته شد

استاد فرشچیان دار فانی را وداع گفت

عکس/ پیر‌ترین مرد قاجاری ۹۹ سال پیش با ظاهری عجیب و ریش بلند

صعود ۴ دانشگاه ایران به رتبه تأثیرگذار‌های جهان

عکس/ ترامپ از دیدار با پوتین در آلاسکا خبر داد

واکنش وزارت خارجه ایران درباره تحولات منطقه قفقاز

ماجرای طرح مناره ظریف چیست؟

فیلم/ تاکید پزشکیان بر همبستگی ملت در شکست دشمن

جزییات تازه درباره طرح ترافیک تهران

لبنان روی مرز باریک جنگ داخلی/ طرفداران حزب‌الله در واکنش به مصوبه خلع سلاح به خیابان‌ها ریختند

اخراج کودک ایرانی به‌جای افغانستانی

گلستان بوی خون گرفت؛ با شهادت یک محیط‌بان دیگر شمار شهدای محیط زیست ایران به ۱۵۴ نفر رسید

گفتگوی تلفنی پرتنش نتانیاهو با صدر اعظم آلمان

جگرگوشه دریای خزر در آستانه مرگ قرار گرفت

جزئیات هولناک از تصادف مرگبار در جاده بندرعباس

ترامپ زمان و مکان دیدارش با پوتین را اعلام کرد

فیلم/ پیشنهاد نخست‌وزیر ارمنستان درباره اهدای صلح نوبل به ترامپ

بورس صعودی شد

علت ریزش شدید بورس در اردیبهشت ۱۴۰۲ چه بود؟

فیلم/ تغییر نام کریدور زنگزور توسط ترامپ

بازگشت لاریجانی به سطح عالی سیاست‌ورزی/ محذوف شورای نگهبان حکم دبیری شورای عالی امنیت ملی گرفت

بازگشت پرحاشیه زندانیان سیاسی به اوین از ماجرای حمله به زندانیان تا تکذیب سازمان زندان ها

فیلم/ لحظه امضای توافق صلح ارمنستان و باکو در کاخ سفید

آتش‌سوزی گسترده در منطقه ویژه اقتصادی کاوه ساوه

شلیک مرگبار به محیط‌بانان در پارک ملی گلستان

عکس/ پسروی نگران کننده آب دریای خزر در میانکاله

بحران بورس چه زمانی تمام می‌شود؟

نقطه‌ضعف بسته حمایتی دولت چیست؟

پیش بینی بورس امروز شنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۴

سهم هر زائر از ارز اربعین چند تومان است؟

آغاز پیش فروش ایران خودرو ویژه مرداد ۱۴۰۴ + جزئیات

فیلم/ آمار شگفت‌انگیز وزیر اقتصاد از انحراف در خصوصی‌سازی‌ها