تاریخ انتشار: ۱۳:۵۵ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۲

واریز ۵ هزار میلیارد تومان به جیب دولت از طریق فروش خودرو‌های وارداتی!

معاون بهره‌برداری و فروش اموال منقول سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی گفت: مهمترین پرونده سال ۱۴۰۱ سازمان اموال تملیکی، پرونده فروش ۱۰۶۲ دستگاه خودرو سواری وارداتی بود.

فروش خودرو‌های وارداتی

اقتصاد۲۴- سعید غلامی باغی در خصوص میزان اموال تملیکی فروخته شده در سال گذشته اظهار کرد: وظیفه اصلی سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی تعیین‌تکلیف کالا در بهترین زمان و کوتاهترین مدت است. این تعیین‌تکلیف به چهار روش انجام می‌شود. اولین روش فروش، دومین روش امحا و راه‌های دیگر تعیین‌تکلیف کالا اعاده به گمرک یا استرداد آن است.

وی افزود: در سال گذشته شاهد موفقیت‌های خوبی در این حوزه بودیم. در سال ۱۴۰۰ حدود ۷هزار میلیارد تومان کالا تعیین‌تکلیف شد، اما در سال ۱۴۰۱، این عدد به بیش از ۳۱ هزار میلیارد تومان رسید.

معاون سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی تصریح کرد: اصلی‌ترین روش تعیین‌تکلیف کالا فروش و برگرداندن این کالا‌ها به بازار مصرف است، زیرا بخش عمده‌ای از این کالا‌ها مواد اولیه واسطه‌ای و سرمایه‌ای هستند که مورد نیاز بخش تولید است. در سال ۱۴۰۰ حدود ۲هزار میلیارد تومان کالا به فروش رسیده بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ با افزایشی ۴۲۵ درصدی به ۱۱ هزار میلیارد تومان رسید.

غلامی باغی با اشاره به رشد بیش از ۱۰۲۵ درصدی اعاده کالا در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰، عنوان کرد: در سال ۱۴۰۰، یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان کالا اعاده شده بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ به بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان رسید. یعنی مسئله بخش عمده‌ای از صاحبان کالا، تجار و بازرگانان که ترخیص کالای آن‌ها از گمرک به مشکل خورده بود حل شد و کالای این افراد از گمرک ترخیص شد.

وی در رابطه با میزان امحاء کالا‌های مضر سلامت و بهداشت یا ایمنی جامعه توسط سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی بیان کرد: در سال ۱۴۰۰، ۷۹۶ میلیارد تومان کالا امحاء شد که این عدد در سال گذشته با رشد بیش از ۵۰ درصدی به یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسید. طبیعتا بیشترین میزان فروش و امحاء کالا‌ها مربوط به استان‌هایی مانند بوشهر، خوزستان، هرمزگان، آذربایجان غربی و تهران است که بیشتر در معرض واردات تجاری کالا با حجم وسیع هستند.

عضو هیات مدیره سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی با بیان اینکه میزان استرداد و امحاء کالا در سال ۱۴۰۱ نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۰ بیش از ۵۵ درصد کالا‌های در اختیار سازمان امحاء یا مسترد شد که این عدد در سال ۱۴۰۱ به کمتر از ۱۷ درصد کاهش یافت.

غلامی باغی تصریح کرد: اصلی‌ترین روش فروش توسط سازمان اموال تملیکی، مزایده‌های سراسری الکترونیکی در بستر سامانه تدارکات دولت است که هر ماه یک مزایده عادی و در صورت درخواست استان‌ها، مزایده‌های فوق‌العاده نیز برگزار می‌شود. بیش از ۹۴ درصد کالا‌های سازمان در مزایده‌های الکترونیکی سراسری و بخش اندکی در حراج‌های حضوری فروخته شده است.

وی در خصوص پرونده فروش خودرو‌های سواری وارداتی اظهار کرد: مهمترین پرونده سال ۱۴۰۱ سازمان اموال تملیکی، پرونده فروش ۱۰۶۲ دستگاه خودرو سواری وارداتی بود که با دستور شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب و پس از سفر ریاست قوه قضاییه به استان بوشهر و بازدید از وضعیت نامناسب نگهداری این کالاها، رای این پرونده صادر و تمامی این دستگاه‌ها در مزایده‌های سراسری سازمان اموال تملیکی به فروش رسید. حدود ۵ هزار میلیارد تومان عواید از محل فروش این خودرو‌ها نصیب دولت شد که مالیات آن دریافت شده و به خزانه دولت واریز شد.

معاون سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی عنوان کرد: با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از ماشین‌آلات راهسازی، خودرو‌های سنگین و خودرو‌های سواری در اقصی‌نقاط کشور در بنادر و گمرکات بلاتکلیف هستند، با توجه به پیگیری‌های سازمان موفق شدیم مصوبه‌ای در قانون بودجه ۱۴۰۲ کشور داشته باشیم تا سازمان اموال تملیکی بتواند این کالا‌ها را بدون نیاز به مجوز‌ها و محدودیت‌های ورود در مزایده سراسری به فروش برساند؛ بنابراین در مزایده‌های سراسری آتی، مزایده فوق‌العاده‌ای در نظر گرفته‌ایم تا بتوانیم این ماشین‌آلات راهسازی را به فروش برسانیم.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

حال و هوای مراسم قاشق‌زنی چهارشنبه سوری در قزوین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

خوانندگی زنان با کدام قواعد فقهی و قانونی مغایرت دارد؟

توصیه جدی وزارت بهداشت برای خرید شیرینی و آجیل

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟