تاریخ انتشار: ۰۰:۰۴ - ۱۷ خرداد ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد؛

دولت در پیگیری حقابه هیرمند کوتاهی می‌کند/ جمع‌آوری ۷۰ امضا برای استیضاح امیرعبداللهیان

حبیب‌ا... دهمرده گفت: ما قانون داریم و وظیفه دولت، تامین آب استان سیستان و بلوچستان است. حالا اگر رییس جمهور یا وزیر امور خارجه در انجام وظایف‌شان کوتاهی کنند، به سراغ سوال و استیضاح می‌رویم، همان‌طور که قبلاً هم از ظریف، اردکانیان و امیرعبداللهیان سوال پرسیده بودیم.

حقابه هیرمند

اقتصاد۲۴- محمد آیتی: بحران کم‌آبی، یکی از دغدغه‌ها و مشکلات همیشگی مردم در استان سیستان و بلوچستان بوده است. حال چند صباحی است که حقابه ایران از رود بزرگ هیرمند توسط طالبان داده نمی‌شود و این چالش، رنگ و بوی سیاسی و البته امنیتی هم به خود گرفته است.

دولت مکلف است قوانین را اجرا کند نه اینکه بخواهد با خواهش و تمنا کار کند

حبیب‌ا... دهمرده، نماینده زابل در مجلس در خصوص مشکل آب در استان سیستان و بلوچستان به اقتصاد۲۴ گفت: ما برای موضوع مهمِ آب پایدار استان سیستان و بلوچستان برنامه داریم. در گذشته، بسته‌ای تعریف شده بود که قانون هم شد. قانون در این رابطه، یعنی دولت مکلف است این قوانین را اجرا کند نه اینکه بخواهد با خواهش و تمنا کار کند.

وی افزود: در این برنامه، حقابه ما از رودخانه هیرمند، انتقال آب از دریای عمان، جلوگیری از تبخیر و رسوب‌گذاری آب‌ها، باروری ابر‌ها و... تبدیل به قانون شده است. این قانون، بسته کاملی است که دولت مکلف است، تمام این‌ها را با هم انجام دهد.

دهمرده تصریح کرد: من به شخصه نقش به سزایی را در قانون‌گذاری و نظارت بر این قوانین داشتم و در اینجا پیشنهاد دادم که دولت مکلف است برای تثبیت و استمرار و افزایش حقابه ایران از افغانستان کار‌هایی را انجام دهد و هر سه ماه، وزیر نیرو مکلف است که به کمیسیون انرژی بیاید و هم گزارش دهد و هم پاسخگوی نمایندگان باشد.

فرصت سوزی دولت در انتقال آب از دریای عمان

عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: همه این مسائل که به قانون تبدیل شده، در مجلس نهم و دهم تصویب شده است و الان هم در حال پیگیری و نظارت هستیم. متاسفانه در این زمینه تا امروز، دولت‌ها کوتاهی کرده‌اند و گرفتن حقابه ایران را آن‌طور که باید دنبال نکرده‌اند. از طرفی، برای انتقال آب از دریای عمان نیز کار‌هایی شروع شده است، ولی کار کُند پیش می‌رود و دولت فرصت‌ها را از دست می‌دهد.


بیشتر بخوانید: حقابه سیستان و بلوچستان برای خشخاش؛ کشیدن شیره مردم ایران برای تریاک!


وی یادآور شد: الان دولت کار‌هایی را شروع کرده تا مطالبه به حق مردم محقق شود. در این راستا، بنده از وزیر امور خارجه گله دارم که به وظایف خود، عمل نکرده است، از این‌رو چندین بار استیضاح وزیر امور خارجه را دنبال کرده‌ام و حال بیش از ۷۰ امضا برای استیضاح آقای امیرعبداللهیان، جمع شده است. دولت فقط می‌گوید که قوانین را اجرا می‌کند، ولی کاری را پیش نمی‌برد.

حقابه هیرمند

دهمرده افزود: انتقال آب از دریای عمان، زمان‌بر است، یعنی این کار، امسال جواب نمی‌دهد. دولت باید تعداد تیم‌ها را زیاد کند تا کمتر از دو سال بتوانیم آب را از دریای عمان، شیرین‌سازی کنیم و به شهر‌ها ببریم.

نماینده زابل تصریح کرد: در مورد حقابه ایران از رود هیرمند، تا الان طالبان و دولت‌های قبل افغانستان، موضوع را انکار نکرده و نمی‌کنند و شفاهی می‌گویند حقابه را می‌دهد، ولی عملاً می‌بینیم که این کار را نمی‌کنند. قبل از اینکه بند کمال‌خان بسته شود، هرسال سه تا چهار میلیارد مترمکعب آب به واسطه سیل در رودخانه هیرمند را شاهد بودیم، ولی از زمانی که بند بسته شد، آبی که از بالادست می‌آید، منحرفش می‌کنند به یک نمک‌زار یا شوره‌زار به نام گود زره و برای همین، آبی داخل ایران نمی‌آید.

وی گفت: بعد از این رویکرد، ما به طالبان گفتیم کار اشتباهی کردید که بند را بستید، ولی حداقل سهم حقابه ما را بدهید. اینکه معاون وزیر کشور طالبان می‌گوید ما قبلاً و بیشتر به ایران آب دادیم، حرف بی‌ربطی است. سال‌ها سیل می‌آمده و طالبان اصلاً وجود نداشته که ببیند هامون پر می‌شود. همچنین در مورد فیلم‌های درگیری بین نیرو‌های مرزبانی ایران با طالبان باید بگویم از روز اولی که طالبان مستقر شد، این درگیری‌ها بود و این فیلم‌ها، اتفاق جدیدی نیست.

دهمرده در پایان خاطرنشان کرد: ما قانون داریم و وظیفه دولت، تامین آب استان سیستان و بلوچستان است. حالا اگر رییس جمهور یا امور وزیر خارجه در انجام وظایف‌شان کوتاهی کنند، به سراغ سوال و استیضاح می‌رویم، همان‌طور که قبلاً هم از ظریف، اردکانیان و امیرعبداللهیان سوال پرسیده بودیم.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
رضا
0
0
چهارشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۲
وزیر خارجه ای که نه سیاست بلد است نه زبان
خارجی می داندوچطور می خواهد حقابه بگیرد!!؟
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت قند و شکر امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز /جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت اسپیکر حرفه ای، سینما خانگی + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲ مهر ۱۴۰۲ + جدول

لیگ برتر تا اطلاع ثانوی تعطیل شد

رکود و تعطیلی؛ این‌بار به بازار آهن سازان رسید/ دولت نه تنها کمک نمی‌کند که مشکلات را افزایش هم می‌دهد

عکس/ مهاجم سوئدی در لباس پرسپولیس

فیلم/ عذرخواهی ورزشکار پرورش اندام برای توهین به شهدا

اقتصاد ایران، شلخته و مملو از گره‌های کور است/ دچار توسعه نیافتگی اقتصادی هستیم

زمان پرداخت معوقات رتبه‌بندی معلمان

فیلم پر بازدید از مصاحبه اخیر گلشیفته فراهانی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

سهم کالای ایران در بازار عراق چند درصد است؟

جک T۹ به بازار ایران می آید

گزارش بورس امروز دوشنبه ۳ مهرماه ۱۴۰۲

علت استقلالی نشدن ستاره ازبکستانی چه بود؟

دو هفته تا تعیین تکلیف پرونده‌های سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد

چرا منابع آبی کشور محدود است؟

چه کسانی می‌توانند از بیمه رایگان استفاده کنند؟ + اینفوگرافی

محل مصرف دلارهای آزاد شده کجاست؟

زمان بازگشایی مرحله سوم تخصیص خودرو اعلام شد؟

سقوط سکه از ایستگاه ۳ میلیون تومان نیز گذشت

آرامستان جدید پایتخت کجا ساخته می شود؟

بازگشت ۲۷ درصد بازماندگان از تحصیل به مدرسه!

افزایش ۲۰ درصدی ترافیک در سومین روز مهرماه

عکس/مشاهدۀ یوزپلنگ جدید در پارک ملی توران

فیلم/ پیام یک دانش آموز دبستانی به رییسی: دوست دارم همیشه بی‌حجاب باشم

قیمت هرکیلو شقه گوسفندی در بازار چقدر است؟

مدیر برنامه مهاجم آرژانتینی استقلال در تهران

دوراهی سیاست‌های سلبی علیه مهاجران/ سناریو‌های احتمالی آینده مهاجران در ایران

زعفران کارت؛ خدمتی نوین برای کشاورزان و زعفران‌کاران

دریافت خدمات همراز در همراه‌بانک تجارت

سوت رکود در بازار مسکن

کم‌آبی کشور علاج می‌شود؟

فیلم/ عادل فردوسی‌پور و دوستانش پا به توپ شدند

اتفاقات خوب برای استقلال در راه است؟

انتخاب ارس به عنوان پایلوت توسعه دیپلماسی مهارت میان مناطق آزاد

هجوم بی‌سابقه مهاجران به مرز آمریکا

مذاکرات محرمانه استقلال با فیفا به خاطر ۲ لژیونر!

کلثوم که ۱۱ شوهر خود را کشت؛ جنون دارد؟