تاریخ انتشار: ۱۰:۵۷ - ۰۹ خرداد ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۱ نظر

حقابه سیستان و بلوچستان برای خشخاش؛ کشیدن شیره مردم ایران برای تریاک!

گذشته از شرارت‌های نظامی که این قوم پشتون مسلک دارند، ماجرای جلوگیری از رسیدن آب به سیستان و بلوچستان و همچنین مضررات کشت و ترانزیت مواد مخدر از گرفتاری‌هایی است که طالبان بیش از پیش برای ایران ایجاد کرده‌است

حقابه سیاست و بلوچستان برای خشخاش؛ کشیدن شیره مردم ایران برای تریاک!

اقتصاد۲۴- این روز‌ها بیش از هر زمان دیگری از طالبان گفته می‌شود که چگونه به هر طریقی علیه انسانیت می‌تازد؛ گروهی خشن که بر یک ملت سیطره یافته‌اند و ضررشان نه برای مردم خود دیار افغانستان بلکه به اطرافیان و جهانیان نیز می‌رسد. از حملات گاه و بیگاهشان به مناطق مرزی ایران تا ندادن حقابه مردم تشنه سیستان و بلوچستان و هزینه‌های ترانزیت مواد مخدر گرفته تا کری‌خوانی‌های متحجران قرن جدید همه و همه از ترکش‌های این همسایه نااهل است.

آب سیستان در محاصره طالبان

به گزارش فراز ، در این بین گذشته از شرارت‌های نظامی که این قوم پشتون مسلک دارند، ماجرای جلوگیری از رسیدن آب به سیستان و بلوچستان و همچنین مضررات کشت و ترانزیت مواد مخدر از گرفتاری‌هایی است که طالبان بیش از پیش برای ایران ایجاد کرده‌است. در میان کش و قوس‌های فراوان بر سر مسأله آب میان ایران و طالبان و فاجعه حمله طالبان به مرزبانان ایرانی، فلاحت‌پیشه رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتگویی ضمن انتقاد از مماشات با تروریست‌های طالبان، اطلاع داد که دست برتر را طالبان دارد که بخش عظیمی از حقآبه ایران را به کشت خشخاش اختصاص می‌دهند و درآمدی که طالبان و قاچاقچیان افغان از صادرات مواد مخدر به ایران بدست می‌آورند، بیش از کل عملکرد عمرانی ایران در یک سال است.

خدعه در یک فتوا

در اوایل سال ۱۴۰۱ بود که ملا هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان طی پیامی که در تالار کنفرانس‌های وزارت امور داخلی افغانستان اعلام شد، به تمام مردم خبر داده شده که از تاریخ صدور این فرمان کاشت خشخاش در تمام کشور به گونه مطلق ممنوع است و هیچ‌کس نمی‌تواند از آن تخلف کند. در این فرمان آمده بود: «اگر خدای نخواسته کسی تخلف بکند کشت او از بین برده می‌شود و با متخلف از روی شریعت اسلامی برخورد صورت می‌گیرد.»

همچنین در این فرمان آمد که در سراسر کشور استفاده و انتقال، خرید و فروش، واردات و صادرات و کارخانه‌های تولید هرگونه مواد نشه‌آور مثل شراب، هیرویین، شیشه، چرس و…، به طور جدی ممنوع است. در ادامه تاکید شده که اجرای این فرمان الزامی است و اگر کسی تخلف کند از سوی ادارات عدلی و قضایی تعقیب و مجازات می‌شود.
در همان زمان دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در واکنش به این خبر، در خصوص ممنوعیت کشت خشخاش در افغانستان با اعلام اینکه از کاهش کشت استقبال می‌کنیم گفت:، اما این ممنوعیت باید شامل همه انواع تولید مواد مخدر به‌ویژه مواد مخدر صنعتی در افغانستان شود.

اما همانطور که مشخص بود طالبان هم اهل خدعه است و هنوز یک سال از این وعده طالبان نگذشته است که سازمان ملل اعلام کرده سطح زیرکشت مواد مخدر در افغانستان حدود ۱۶ درصد افزایش داشته است. چندی پیش نیز مومنی، دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر در این باره گفت: علی رغم اینکه طالبان اعلام کرده که کشت را کاهش می‌دهد و ممنوع کرده، اما براساس اعلام رسمی سازمان ملل سطح زیرکشت مواد مخدر در افغانستان حدود ۱۶ درصد افزایش داشته و این نشان می‌دهد که باید تلاش‌هایمان را گسترده‌تر کنیم. نکته دیگر سیر صعودی تولید مواد مخدر صنعتی و شیشه در افغانستان است که در یک دهه گذشته افزایش قابل توجهی داشته و تولید آن به بیش از ۵ برابر رسیده و نه تنها ایران بلکه همه دنیا را در معرض خطر جدی قرار داده است.

مخدر در کام جهان

نتایج دو گزارش دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد UNODC در ماه‌های ابتدایی پس از این دستور که اعتماد آن را منتشر کرد، نشان می‌دهد در ۱۸ ماه نه تنها هیچ کاهشی در کشت خشخاش و تولید تریاک در افغانستان اتفاق نیفتاده بلکه میانمار که رقیب قدیمی افغانستان در تولید تریاک در منطقه جنوب شرق آسیاست هم، در تکاپویی رقابت‌جویانه، در سال ۲۰۲۲، خشخاش بیشتری کاشته و تریاک بیشتری درو کرده است.

مسوولان UNODC اول نوامبر ۲۰۲۲ و حدود ۱۶ ماه بعد از روی کار آمدن امارت اسلامی در افغانستان، اعلام کردند که به استناد نتایج آخرین تحقیق انجام شده، کشت تریاک در افغانستان در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال ۲۰۲۱ تا ۳۲ درصد (حدود ۵۶ هزار هکتار) افزایش یافته و وسعت زمین‌های زیر کشت خشخاش در افغانستان به ۲۳۳ هزار هکتار رسیده است.


بیشتر بخوانید: ساخت سد بخش‌آباد، ضربه کاری دیگری به سیستان


به استناد نتایج این تحقیق، فرمانی که هبت‌الله آخوندزاده (رهبر جدید طالبان) آوریل ۲۰۲۲ درباره ممنوعیت هرگونه فعالیت برای تجارت مواد صادر کرد، نه تنها تاثیری در کاهش فعالیت‌های مرتبط با چرخه تجارت مواد نداشته، به افزایش قیمت خرده‌فروشی تریاک در افغانستان هم منجر شده چنانکه قیمت هر کیلو تریاک از ۱۱۶ دلار در ماه مارس ۲۰۲۲ (یک ماه پیش از صدور فرمان آخوندزاده) به ۲۰۳ دلار برای هر کیلو در ماه مه ۲۰۲۲ (یک ماه بعد از صدور فرمان آخوندزاده) رسیده است. علاوه بر این، در ۱۰ ولایت افغانستان (هلمند، قندهار، بادغیس، اروزگان، فراه، ننگرهار، بلخ، فاریاب، بدخشان و نیمروز) در سال ۲۰۲۲ افزایش کشت خشخاش نسبت به سال ۲۰۲۱ ثبت شده است.

بهای خشخاش که طالبان از ایران می‌گیرد

در همین راستا و پس از گزارش‌های فراوان درباره رشد کاشت خشخاش بر خلاف ادعای طالبان، فایننشال تایمز با استناد به اطلاعات جمع‌آوری‌شده توسط نهاد آلسیس که تحقیقات تصاویر ماهواره‌ای را در اختیار دولت‌ها و سازمان‌های غیردولتی قرار می‌دهد، گفت: افزایش قیمت مواد مخدر سبب شده تا کشاورزان انگیزه بیشتری برای کاشت خشخاش پیدا کنند.

نهاد آلسیس گفت: مقام‌های طالبان به نظر می‌رسد تجارت عظیم هروئین را بدون هیچ مانعی رها کرده‌اند و مزارع وسیع خشخاش هنوز کشت می‌شود. تصاویر ماهواره‌ای آلسیس نشان می‌دهد که مقام‌های طالبان با بستن تعدادی از کارخانه‌ها و بازار‌های مواد مخدر به افزایش قیمت‌ها دامن زده‌اند.
براساس اطلاعات ماهواره‌ای نشر شده، تولید کریستال نیز در سال‌های اخیر در افغانستان افزایش یافته است.
پس از این و در اواخر سال گذشته مومنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه علیرغم فرمان منع کشت از سوی طالبان، سطح زیر کشت در افغانستان به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته و افزایش چشمگیر قیمت‌ها، انگیزه مضاعفی را برای کشاورزان به وجود آورده است، گفت: ضمن آن که در سال‌های اخیر، افغانستان علاوه بر کشت و تولید مواد افیونی، به یکی از تولیدکنندگان عمده متآمفتامین (شیشه) بدل شده است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در سال ۲۰۲۲ سطح کشت و تولید در افغانستان ۳۲ درصد افزایش یافت و گزارش‌های رسمی مراجع ذیربط بین المللی و از جمله دفتر UNODC و INCB تایید می‌کنند که لابراتوار‌های تولید متامفتامین در سراسر افغانستان پراکنده شده است.


بیشتر بخوانید: ما ماندیم و مواجهه با یاغی‌های زمان‌پریشی به نام طالبان!


مومنی با اشاره به اقدامات کشورمان در مبارزه با موادمخدر گفت: در حوزه مقابله با عرضه، جمهوری اسلامی ایران در ۶ سال گذشته یعنی از سال ۲۰۱۷ تاکنون موفق به کشف ۵۳۷۲ تن از انواع مواد مخدر شده است. وی افزود: در سال اخیر یعنی ۲۰۲۲، دستگاه‌های مقابله‌ای کشور موفق شدند با اجرای ۴۲۷۸ عملیات بیش از ۷۱۶ تن انواع مواد مخدر از جمله ۳۰ تن هروئین و مرفین، بیش از ۳۰ تن متآمفتامین (شیشه) کشف شد. نکته حائز اهمیت افزایش کشفیات متآمفتامین در ایران، از منشاء افغانستان است. کشفیات شیشه در سال اخیر ۲۱ درصد نسبت به سال ۲۰۲۱، افزایش نشان می‌دهد، که حاکی از افزایش تولید این ماده روانگردان در افغانستان است.
در همین راستا محمودی، معاون امور منطقه‌ای و بین الملل پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا گفته که تلاش جمهوری اسلامی همواره بر این است که از ورود و ترانزیت مواد مخدر از مرز‌های شرقی در مسیر بالکان جلوگیری کند و در این راستا با تلاش‌های انجام شده، کشور ایران متحمل هزینه‌های مادی و معنوی زیادی شده است؛ به طوری که تقدیم ۳ هزار و ۸۰۰ شهید و بیش از ۱۲ هزار جانباز مؤید جدیت ایران اسلامی در مقابله با این بلای خانمان سوز است؛ و در پایان...

با توجه به آمار‌ها و هزینه‌های گزافی که مردم ایران بخاطر همسایگی با این کشور پرداخت می‌کنند به نظر می‌رسد لازم است مسئولان برنامه جدیدی برای کاهش هزینه‌های ناشی از کشت تریاک در دستور کار بگذارند، زیرا همانگونه که شاهد هستیم افغان‌ها هم مایع حیات مردم ایران را صرف کاشت خشخاش می‌کنند و هم با گرفتاری‌های ناشی از کشت مواد مخدر شیره و توان نیرو‌های امنیتی و نظامی ایران را کشیده‌اند و در این تجارت پر سود تنها مردم ایران هستند که با تشنگی و مالیات باید هزینه نئشگی طالبان را بدهند.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
0
0
چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۲
پس چی فکر کردید طالبان میان براتون پیشرفت میارن
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

عکس/ نماز خواندن هیات همراه پزشکیان در کاخ کرملین

عکس‌های تولد ۲۴ سالگی باران خانم سریال گردن‌زنی

استوری معنادار معاون سابق پرسپولیس علیه درویش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ چهره متفاوت آتنه فقیه نصیری، سحر ولدبیگی و حمیرا ریاضی در سال ۷۹

تکذیب ادعای ترور قاضی حسینعلی نیری

فیلم/ جزئیات ترور دو قاضی از زبان سخنگوی قوه قضائیه

افزایش دوباره قیمت مرغ از این تاریخ

فیلم/ انتقال پیکر قضات و فرد ضارب بعد از حادثه امروز تیراندازی

قاضی رازینی در گذر زمان از سال ۱۳۵۷ تا امروز

سوابق و ماجرای ترور قبلی قاضی علی رازینی

آشنایی با سوابق و بیوگرافی قاضی محمد مقیسه

حضور فعال بیمه ما در نمایشگاه پتروکم

فیلم/ پریناز ایزدیار هم کمدین شد

دلایل افزایش ۷۶ درصدی سود عملیاتی تکیمیا

بانک دی، پیشتاز در وصول مطالبات

گزارش بورس امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران ادامه دارد

معرفی خودرو مرسدس بنز S کلاس با موتور V ۱۲ + عکس

با همت و تلاش، کارنامه درخشانی را در ویترین نگاه مردم بگذاریم

آتش‌سوزی مهیب در یکی از بیمارستان‌های مشهد

فیلم/ اولین تصاویر از محل ترور دو قاضی در تهران

آینه صنعت پتروشیمی در ایران پتروکم/ شریعتمداری صدای صاحبان صنایع را شنید

تأکید محمد کبیری بر میزبانی شایسته از گردشگران نوروزی کیش

عکس/ حرم حضرت معصومه (س) در دوران قاجار ۱۲۹ سال پیش

حضور بیمه البرز در نمایشگاه تخصصی صنایع دریایی و دریانوردی ایران

فیلم/ برف شمال تهران را سفیدپوش کرد

عکس/ مکان حمله تروریستی به ۲ قاضی دیوان عالی

برگزاری دومین نشست تخصصی کنفرانس بین المللی فناوری با مشارکت بیمه البرز

واکاوی ابعاد ممنوع‌التصویری رییس دولت اصلاحات با اظهارات تازه حسن روحانی؛ چه کسی سیدمحمد خاتمی را ممنوع‌التصویر کرد؟

ورود اتباع ایرانی و مسافران اسرائیلی به سوریه ممنوع شد

بیانیه قوه قضائیه درباره ترور دو قاضی دیوان عالی

فیلم/ ماجرای ترور قاضی رازینی ۲۶ سال پیش

فیلم/ جشن تولد غم‌انگیز ماه‌چهره خلیلی با حضور پسرش

عکس/ واکنش حسام الدین آشنا به ترور سه قاضی در تهران

عکس/ نقش برجسته غزال در کاخ داریوش شوش بازماند از ۳۰۰۰ سال پیش

عکس/ ژست بامزه رُز و جک در پشت صحنه تایتانیک ۲۸ سال پیش

عکس/ قاب خانوادگی منوچهر وثوق در کنار پدرش ۷۶ سال پیش

هدیه ۵۰ میلیارد تومانی شیخ اماراتی به سردار آزمون+ عکس

قیمت جدید دام زنده ۲۹ دی‌ماه ۱۴۰۳ + جدول

جزییات تیراندازی و شهادت دو قاضی مقابل کاخ دادگستری

حال و هوای تشییع نمادین پیکر حضرت زینب (س)

بازیکن آرژانتینی در آستانه جدایی از استقلال

عکس/ قاب جذاب آناهیتا درگاهی و رویا جاویدنیا در ۳۷ و ۵۹ سالگی

عکس/ حمله مسلحانه به ۳ قاضی در دیوان عالی کل کشور

عکسی پرحاشیه و دیدنی از ملاقات پزشکیان و رئیس جمهور ترکمنستان

تیر اندازی مقابل کاخ دادگستری در میدان ارک

حمله تند کیهان به خودکشی ابراهیم نبوی

عکس/ تولد عجیب ابرا سریال یاغی در ۲۴ سالگی

عکسی پرحاشیه و با جزییات از ۵۵ سال پیش تهران

شکست سنگین پروژه درویش در پرسپولیس

افزایش قیمت مسکن در مکران نتیجه شایعه انتقال پایتخت

عکس/ جشن عروسی شاهرخان خان ۳۴ سال پیش

عکس/ کولاک سردار آزمون و مهدی قایدی در لیگ امارات