تاریخ انتشار: ۱۲:۳۹ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۲

ورودی آب سد‌ها به ۲ میلیارد متر مکعب رسید

سخنگوی صنعت آب گفت: سال گذشته ۱.۵ میلیارد متر مکعب تا ۱۸خرداد ورودی آب به سد‌ها داشتیم که امسال به ۲ میلیارد مترمکعب رسیده است

ورودی آب سد‌ها به ۲ میلیارد متر مکعب رسید

اقتصاد۲۴- فیروز قاسم‌زاده با بیان اینکه بارندگی‌های خرداد تاثیرات مثبتی در ورودی منابع آب به سد‌ها دارد، گفت: سال گذشته ۱.۵ میلیارد متر مکعب در خرداد ماه تا ۱۸خرداد ورودی آب به سد‌ها داشتیم که امسال به ۲ میلیارد مترمکعب رسیده است. مسئله‌ای که وجود دارد عمده بارندگی‌هایی که اتفاق می‌افتد در فلات مرکزی در مناطقی است که ما خیلی مخازن نداریم به این دلیل که در کل سال در شرایط نرمال چندان بارشی ندارند لذا برنامه ریزی برای ذخیره سازی منابع در آنجا اتفاق نمی‌افتد، سد‌هایی هم که در آن مناطق وجود دارند تاثیری که عرض کردم را پذیرفته اند.

او در خصوص سدسازی در این مناطق افزود: اینجا هم بحث جمعیتی وجود دارد که خیلی جمعیت زیادی وجود ندارد و هم بارندگی‌هایی که در اینجا اتفاق می‌افتد جنبه این را ندارد که ما با یک ضریب اطمینان بالایی بتوانیم روی مصارف برایش برنامه ریزی انجام دهیم، لذا مخازن اینجا ساخته نمی‌شود، ولی هر آبی که در اینجا تولید شود اگر مخزن آب سطحی یعنی سدی در مسیر وجود داشته باشد طبیعتاً وارد می‌شود اگر وجود نداشت به منابع آب زیر زمینی که چه بسا حائز اهمیت‌تر از منابع آب سطحی باشد می‌پیوندد، برآورد می‌کنیم که در خرداد ماه نزدیک به سه میلیارد در اصل آب موثر که در آب سطحی و زیر زمینی کشور اتفاق افتاده با بارندگی‌هایی که وجود دارد.


بیشتر بخوانید: سد‌های تهران چقدر آب دارند؟


قاسم زاده اضافه کرد: رگبار‌های بهاری، طبیعتاً هر آبی که در پهنه کشور تولید می‌شود اگر به یک پیکره آبی موثر که ما از آن به عنوان آب شیرین استفاده می‌کنیم بپیوندد بعداً منبعی است که می‌توانیم در اختیار مصرف کنندگان قرار دهیم، در امسال خرداد ماه نزدیک به ۵۰۰، ۶۰۰ میلیون نسبت به سال گذشته بیشتر دریافت کردیم که حدود سه میلیارد در خرداد ماه در اصل آبی است که به آب سطحی، زیر زمینی یا تالاب‌ها روانه شده لذا قطعاً بر روی منابع آبی تاثیر دارد.

سخنگوی صنعت آب با تاکید بر این‌که از نظر بارشی امسال در شرایط نرمالی قرار نداریم، گفت: در حالی که دو سال خشک را پشت سر گذاشته ایم و همین مدت باعث شده در ذخایر آبی نقصانی داشته باشیم. امسال هم که سال نرمالی نیست این نقصان ادامه دار بوده است، همین الان ما کسری مخازمان مثلا در سال ۹۸ یا ۹۹ مقداری جبران شده بود، سال گذشته که کم آب بود جبران نشده و انتظار داریم که امسال این اتفاق نیفتد.

او با بیان اینکه متاسفانه با کمبود ذخایر وارد سال آبی بعدی خواهیم شد، گفت: ۲۵ درصد بارندگی‌ها را در بهار دریافت می‌کنیم، ۱۰ درصد از این ۲۵ درصد یعنی چیزی حدود ۶ میلی متر برای خرداد است، امسال حدود ۷ میلی متر دریافت کرده‌ایم یعنی از کل خرداد هم یک مقداری بیشتر شده است.

او در خصوص تخصیص کامل حق‌آبه تالاب‌های کشور از سوی وزارت نیرو، گفت: وزارت نیرو بر اساس ۱۱ میلیارد متر مکعبی که حقابه برای تالاب‌ها یا سایر پیکره آبی که حقابه زیست محیطی یا جریان جاری رودخانه‌ها است سالانه در برنامه منابع و مصارف البته بعد از اولویت شرب این‌ها را قرار می‌دهد، ولی طبیعتاً برای شرب معمولاً با احتساب اینکه امسال و سال بعد چه وضعیتی پیش بینی می‌شود داشته باشیم دو سال آب را برای شرب سعی می‌کنیم که ذخیره کنیم، یعنی با احتساب ورودی‌هایی که بعداً هم ممکن است اتفاق بیفتد محاسبات انجام می‌شود و ذخیره می‌کنیم، اگر فراتر از این بوده حق زیست محیطی است که این‌ها را روانه می‌کنیم، البته شاید در این برنامه فرصت نباشد بعد از اینکه آب رها سازی می‌شود طبیعتاً ممکن است به تالاب نرسد که دلایل مختلفی ممکن است وجود داشته باشید.


بیشتر بخوانید: فریاد زیرآب؛ روستا‌های حاشیه سد گتوند باز هم زیر آب رفته‌اند


قاسم زاده با بیان اینکه بارش‌ها عمدتاً در استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل و نوار شمالی بهتر شده است، افزود: قبل از خرداد یعنی انتهای اردیبهشت نزدیک به ۲۰ تا ۳۵ درصد عقب ماندگی داشتیم که اکنون ۱۰ الی ۲۰ درصد عقب ماندگی نسبت به شرایط نرمال رسیده ایم، بهبود‌هایی را در سایر جا‌ها هم داده در مخازن سد‌های تهران تاثیر را در این فاصله داشته، امسال نسبت به سال گذشته در این بازه افزایش حجممان در سد‌های تهران هر چند عدد نازل است، اما رشد داشته حدود ۱۰ میلیون نسبت به سال گذشته بیشتر بوده است.

سخنگوی صنعت آب درباره برنامه ریزی وزارت نیرو برای جلوگیری از هدررفت آبی گفت: در زمان حاضر حدود ۱۰۰ در حال مطالعه است. این سد‌ها با هدف جلوگیری از هدررفت آب است. اگر منابعی است که این‌ها به معنای هدررفت واقعی بعضاً جاری شدن خودش هدررفت محسوب نمی‌شود یا حقابه زیست محیطی یا حقابه آبخوان‌ها است، ولی اگر با این معنی هدررفت باشد برای این‌ها در حال حاضر سد‌های مطالعاتی ما وجود دارد که هر کدام بتواند فرآیند تایید را سپری کند قطعا به مرحله ساخت هم خواهد رسید.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

۷ کشته بر اثر تصادف دو خودرو در میناب هرمزگان

گفتگوی تلفنی پزشکیان با امیر قطر

واشنگتن انتظار دارد تهران پیشنهاد اولیه ایالات متحده را رد کند

حسین‌‍‌نژاد و پرسپولیس؛ شوخی شوخی، جدی شد؟

تصویر جالبی که امروز از نقشه تهران منتشر شد

آخرین مهلت خروج قانونی اتباع افغانستانی از کشور

تصاویری از فرزند رهبر انقلاب در حرم امام خمینی

دو مکان مدنظر ایران برای کنسرسیوم غنی‌سازی

هشدار معنادار روسیه به آمریکا درخصوص ایران

فوت پاکبان مشهدی بخاطر بی‌احتیاطی یک راننده

کشیدن یک زن توسط گشت + فیلم

عکس/استایل رنگارنگ همسر ستاره ملی‌پوش محبوب

عکس/دختر ایرانی در جمع ستاره‌های آینده دار آسیا

عکس/خواب خوش امیر جدیدی در کنار سگ‌های بامزه‌اش

فرمانده سپاه فومن: جهنم به دلایل فنی خاموش شد

نرخ بیکاری در سال ۱۴۰۳ چقدر کاهش یافت؟

اینفوگرافی/ قیمت گوسفند زنده طی ۱۰ سال گذشته

عکس/ چهره ایلان ماسک در کنار همسر سومش ۷ سال پیش

اینفوگرافیک/ با مصرف این خوراکی‌ها گرمازده نمی‌شوید

چرا عرضه خودرو در بازار سهام همچنان بهترین گزینه است؟

عکس/ نماز خواندن سعید جلیلی پشت سر سید علی خمینی

اینفوگرافی/ نرخ دوپینگ ۱۰ سال اخیر رشته‌های ورزشی ایران

هشدار صریح یک اقتصاددان درباره تورم مسکن

پرمصرف های برق را گزارش دهید و جایزه بگیرید!

چشمک آمریکا به قطعنامه تروئیکا علیه ایران

فیلم/ لحظه دستگیری اعضای شبکه داعش در تهران

توییت تازه عراقچی درباره مذاکرات ایران و آمریکا + عکس

بیرانوند مدرک رو کرد+ عکس

کارشکنی بزرگ پرسپولیس علیه استقلال

عکس/ هدیه محمود احمدی نژاد به رئیس دانشگاه مجارستان

بازداشت اعضای شبکه تروریستی داعش در تهران+ عکس

افزایش قیمت نان قطعی شد؟

قیمت فولکس واگن در بازار ایران + جدول

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP

قیمت گوشی اپل + جدول

قیمت دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

فیلم/ واکنش شهرداری به کشیدن یک زن توسط گشت فوریت‌های اجتماعی

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

معادله جدید در بازار مسکن؛ رونمایی از نسخه تازه برای کمک به مستاجران

واکنش ابطحی به اظهارات رهبری درباره غنی سازی و مذاکرات هسته‌ای

مهدی قایدی به استقلال نزدیک شد

عکس/ تغییرچهره محمدرضا گلزار با یک تی‌شرت ۸۰میلیونی

عکس/ رهبر انقلاب در حال اعطای درجه به سردار سلیمانی ۳۵ سال پیش

قیمت دلار تحت تاثیر مذاکرات ایران و آمریکا

سرگیجه بازار طلا در دوگانگی اونس جهانی و دلار

عکس/ رونمایی از پیراهن ایران در دیدار مقابل قطر

مراسم سی‌وششمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره)

عکس/ کادوی چند میلیاردی محمدرضا گلزار برای تولد همسرش

یک آبروریزی دیگر از ملی پوش دوومیدانی حاضر در کره جنوبی