تاریخ انتشار: ۱۷:۲۰ - ۰۲ مرداد ۱۴۰۲

تحول خدمات ابری کشور با ورود همراه اول

آینده رو به رشد محتوا، کاربردها، خدمات، فناوری‌ها و کاربران دنیای مجازی در کنار حجیم‌تر شدن داده و نیاز به پردازش‌های سنگین‌تر، سریع‌تر و امن‌تر از یک سو و نیاز به سرمایه‌گذاری‌های کلان سخت‌افزاری، زیرساختی، امنیتی و نیروی انسانی در شرکت‌های بهره‌بردار و ارایه‌دهنده خدمات مجازی از سوی دیگر، نیاز به استفاده از خدمات ابری را تقریبا ناگزیر کرده است. اگرچه در همین حال مشترکان و کاربران نیز با شرایط مشابه در ذخیره و دسترسی به اطلاعات مواجه بوده و از جمله متقاضیان این خدمات محسوب می‌شوند.

تحول خدمات ابری کشور با ورود همراه اول

اقتصاد۲۴- به نقل از آی‌تی آنالیز، به همین دلیل است که در سال‌های اخیر نبرد سنگینی میان غول‌های فناوری و غول‌های ارتباطی به ویژه در آمریکا در حوزه خدمات ابری شکل گرفته است و غول‌هایی نظیر گوگل، آمازون و مایکروسافت با سرمایه‌گذاری‌های عظیم به سمت صنعت ارتباطات و مخابرات هجوم آورده‌اند.

در سمت دیگر ماجرا، اما غول‌های مخابراتی و ارتباطی هم با تشخیص به موقع نیاز‌های آتی کاربران و با اتکا به شبکه‌های عظیم و گسترده خود، بیکار نمانده و در حال کسب سهم بیشتری از این بازار بزرگ و رو به رشد هستند.

 خدمات ابری چیست؟

پیش از هر چیز باید تعریفی روشن و ساده از خدمات یا پردازش ابری ارایه کرد.

پردازش ابری به سرویسی گفته می‌شود که امکان ذخیره‌سازی و دسترسی به فایل‌ها و برنامه‌های نرم‌افزاری مورد نیاز را از راه دور و در بستر اینترنت فراهم می‌کند؛ به عبارت دیگر پردازش ابری یعنی نگه‌داری و دسترسی عمومی‌به داده‌ها و برنامه‌ها (به‌جای اینکه تنها به گوشی، کامپیوتر یا سرور محدود باشند)، از طریق اینترنت و در هر زمان و مکانی.

به عبارت دیگر متقاضیان با استفاده از خدمات ابری، این امکان را دارند تا اطلاعات خود را روی بستر و زیرساخت این سرویس‌دهندگان ذخیره کرده و در هر زمان و مکانی با سرعت بالا و امن به آن‌ها دسترسی داشته و با دیگر مخاطبان، مشتریان، همکاران و دوستان به اشتراک بگذارد.

نبرد غول‌های فناوری و ارتباطی

همانطور که ذکر شد سه غول فناوری آمریکا یعنی گوگل، مایکروسافت و آمازون به طور ناگهانی و با صدای بلند وارد صنعت مخابرات شده‌اند. آن‌ها وعده صرفه‌جویی و مقیاس‌پذیری خدمات ابری را می‌دهند که توسط شخص ثالثی مدیریت می‌شود و بین هزاران مشتری دیگر سازمانی به اشتراک گذاشته شده است.

نمایشگاه تجاری MWC اخیر در بارسلون، اسپانیا - اولین گردهمایی بین‌المللی مخابراتی از زمان شروع همه‌گیری کووید ۱۹ - جشن بزرگی برای این فروشندگان غول‌پیکر محاسبات ابری بود. به عنوان مثال، Google Cloud قبلاً هرگز در MWC شرکت نکرده بود.

این غول‌ها اکنون چشم به سهم و بازار اپراتور‌های بزرگ موبایل و ارتباطات در دنیا داشته و آنطور که در نمایشگاه اخیر MWC بارسلون اعلام کرده‌اند، خدمات و سرویس‌های متنوعی حتی برای خود اپراتور‌های موبایل در نظر گرفته‌اند.

در سمت مقابل این ماجرا، اما برخی غول‌های ارتباطی نگرش و رویکرد مستقلی در پیش گرفته‌اند. در همین رابطه مدیر واحد مصرف‌کنندگان غول مخابراتی آمریکا یعنی Verizon صراحتا گفته: «من قویاً معتقدم که اپراتور‌ها و شرکت‌های مخابراتی بزرگ باید سرنوشت خود را در دست داشته باشند. بنابراین، برای مثال، من هرگز شبکه اصلی خود را روی یک hyperscaler قرار نمی‌دهم.»

نویل ری، رییس شبکه خروجی T-Mobile به عنوان غول مخابراتی آلمان و اروپا هم در نمایشگاه اخیر MWC گفت که او نیز نگرش مشابهی دارد.

دیگر غول‌های اپراتوری و مخابراتی نظیر Vodafone، CenturyLink و BT نیز رویکرد و رویه مشابهی را در پیش گرفته‌اند.

مزیت خدمات ابری اپراتور‌ها

اپراتور‌های ارتباطی و مخابراتی به واسطه سال‌ها توسعه و سرمایه‌گذاری و گستردگی شبکه و زیرساختی که در اختیار دارند، به شکل طبیعی دست برتر را در ارایه این خدمات نوین و باارزش دارند.

اتکای بلاواسطه اپراتور‌های موبایل به شبکه پرسرعت نسل ۵ و امکان مدیریت بهتر ترافیک در شبکه‌های وابسته به آن‌ها مزیت دیگر غول‌های مخابراتی نسبت به غول‌های فناوری است.

یکی دیگر از مزیت‌های مهم اپراتور‌ها شامل استقرار تجهیزات رایانش ابری در هزاران مکان بالقوه در سراسر شبکه اپراتور است، مانند پایه هر برج سلولی. چنین استقراری به اپراتور اجازه می‌دهد تا برنامه‌های فوق‌سریع و فوق‌پاسخگو را ارایه دهند.

 ورود غول ارتباطی ایران به خدمات ابری

همزمان با فرصت‌های نهفته در صنعت خدمات ابری و اهمیت استراتژیک آن برای کشور‌ها در عدم وابستگی به خدمات‌دهندگان خارجی که مزایایی نظیر کاهش وابستگی، عدم خروج و حفاظت از اطلاعات و داده‌های بومی، کاهش هزینه‌ها، پاسخگویی فوری، جلوگیری از مواجهه با تهدید‌ها و تحریم‌های احتمالی و ... را به دنبال دارد، در روز‌های گذشته همراه اول به عنوان بزرگترین اپراتور ارتباطی ایران و منطقه، عرضه تجاری سرویس ذخیره‌سازی ابری با نام «ابرهمراهی» را آغاز کرد.

به موجب این خدمت ابرهمراهی امکانی را فراهم آورده تا مشترکان همراه اول به جای ذخیره کردن فایل‌ها به صورت محلی در رایانه یا دستگاه‌های ذخیره سازی فیزیکی مانند‌هارد دیسک‌ها یا درایو‌های فلش خود، بتوانند داده‌های خود را در فضای ابری آپلود، ذخیره سازی، دسته بندی و سازماندهی کرده و با دیگران به اشتراک گذارند. با استفاده از این سرویس کاربران می‌توانند بدون هیچ محدودیتی و از هر نقطه‌ای به اطلاعات خود دسترسی داشته باشند.

علاقه‌مندان به استفاده از سرویس ذخیره سازی ابری مخصوصا مشترکانی که فضای کافی برای ذخیره سازی فایل‌های خود را ندارند یا مشترکان حرفه‌ای که نیازمند دسترسی به فایل‌های خود در لحظه هستند، می‌توانند با نصب اپلیکیشن «ابرهمراهی» یا ایجاد اکانت در سایت آن به آدرس abrehamrahi.ir از این خدمات بهره‌مند شوند.

آپلود، دانلود، جستجو و مشاهده انواع فایل‌ها، دسته بندی فایل‌ها، ایجاد لینک برای یک یا تعدادی از فایل‌ها و به اشتراک گذاری آن، مشاهده حجم فایل‌های ذخیره شده و زمان باقی مانده از فضای ذخیره سازی و گزارش گیری از فایل‌های به اشتراک گذاشته شده بخشی از مزایای استفاده از سرویس «ابرهمراهی» است.

مقرون به صرفه بودن، دسترسی با هر دستگاه دیجیتال، لیست مخاطبان، امنیت بالا با تکیه بر آخرین نسل از تکنولوژی، سرعت بالا در انتقال فایل‌های حجیم و پشتیبانی ۲۴ ساعته از جمله دیگر مزایای استفاده از ابرهمراهی است.

ایجاد اکانت کاربری، عضویت و استفاده از ابرهمراهی که تحت مالکیت نخستین و بزرگترین اپراتور تلفن همراه کشور است، کاملا رایگان بوده و کاربران به محض ورود، به فضای ذخیره سازی ابری رایگان دسترسی خواهند داشت.

در نهایت باید گفت، نظر به گستردگی شبکه، خدمات، زیرساخت‌ها، مشترکان و کارنامه موفق همراه اول در ارایه خدمات مطمئن در سطوح ملی، ورود این اپراتور به جمع ارایه‌دهندگان خدمات ابری، تحولی مهم برای اقتصاد دیجیتال و صنایع و کسب‌وکار‌های وابسته به این خدمات در کشور تلقی می‌شود.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بند جنجالی در قرارداد اوستون اورونوف با پرسپولیس

فیلم/ ورود سامانۀ بارشیِ جدید به کشور از فرداشب

عکس/ نمایی از بازار شهر رشت در دوران قاجار

عکس/ توییت لاریجانی درباره برجام جدید

ورود رئیس جمهور به پرونده علیرضا بیرانوند

نفت برنت افزایشی شد

چرا مولدسازی دارایی‌های دولت به بن بست خورده است؟

افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق خانگی از ابتدای پاییز

عکس/مجید اسکندری،کسلر سریال «پایتخت» در ۵۲ سالگی

قیمت حباب سکه بزرگ شد

عکس/ جنیفر لوپز عاشق محافظش شد!

مشخصات پهپاد ایرواستار؛ پهپاد همه فن حریف اسرائیلی

هزینه اجاره خانه کم متراژ از هفت حوض تا تهرانپارس + جدول

عکس/ اولین تصاویر هانیه توسلی بعد از رفع ممنوع‌الکاری

هشدار علی ربیعی درباره بحران نفوذ

ماجرای گروگانگیری ۵۰ هزار دلاری افغان‌ها در تهران

دلار تغییر کانال می‌دهد؟

تلویزیون ایران غوطه‌ور در بحران اعتماد و ناکارآمدی/ ۱۴۰۰ ساعت برنامه روزانه برای کدام مخاطب؟/ کیسه پر صداوسیما از بودجه و دستان خالی در برابر مخاطبان

پیش شرط برای سبزپوشی بورس در آذرماه سال ۱۴۰۳

پردرآمدترمدترین مشاغلی که می توان با لپ‌تاپ داشت

راهکار یک نماینده مجلس برای جبران کسری بودجه

مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد افزایش می‌یابد؟

اجرای قصاص همسر معاون شهردار و همدستش

قیمت طلا به پرواز در آمد

چشم‌انداز بودجه ۱۴۰۴؛ هدفگذاری رشد اقتصادی حدود ۴درصد و تورم۳۰درصد

طرح کلینیک ترک بی‌حجابی با هدف جنگ روانی

ترخیص برنج‌های دپوشده از گمرکات کشور

این سه عامل بازار دلار را گرم کردند

حریف پرسپولیس همچنان در بحران

فیلم/ همتى؛ مناطق آزاد را به دوران اوج خود می‌رسانیم

خرید خانه در تهران سخت‌تر از خرید خانه در نیویورک!

وراث منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

مهاجرت یک چهارم استادان دانشگاه؛ خروج ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه انسانی از کشور

یک نماینده مجلس: بورس کالا، بهترین بازار برای عرضه خودرو است

طرح ۲ فوریتی مجلس برای حذف حق ماموریت دلاری

بی‌بی و گالانت و نکاتی درباره حکم دادگاه لاهه

عادل فردوسی پور: به صدا و سیما برنمی‌گردم

درخشش مجدد طلای جهانی

محرک ایران برای تغییر دکترین هسته‌ای؛ چرا تهران در مسیر افزایش توان بازدارندگی است؟

حضور پزشکیان در وزارت ورزش و جوانان

پیدا و پنهان تحرکات اروپا در خلیج فارس؛ رقص موزون عربستان و امارات با غرب روی میادین نفت و گاز

فاصله قیمت دلار نیمایی و آزاد کم شد

شتابزدگی پزشکیان در طرح انتقال پایتخت/ تهران مرکزیت خود را در سه نظام سیاسی حفظ کرده است

تداوم جنجال‌ها بر سر مصوبه کنکور

قیمت طلا در ۲۰ روز آینده به کدام مسیر می‌رود؟

قیمت طلا در مسیر صعود؛ سکه در انتظار سیگنال دلار

رونمایی از ئی وی ۹ جی تی+عکس

سقوط آزاد یور به کف ۲۰۲۲

پیش‌بینی بازار طلا و سکه؛ طلا بخریم یا نخریم؟

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ امروز