تاریخ انتشار: ۱۰:۱۲ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۲
برنامه جبران ناترازی بنزین چیست؟

تراز بنزین در تیرماه ۱۳ میلیون لیتر منفی شد

معاون مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: در سال‌های گذشته حداکثر رشد مصرف بنزین سالانه ۷ درصد بوده است، اما امسال به‌یکباره به ۲۰ درصد رشد مصرف رسیده‌ایم یعنی از متوسط مصرف ۱۰۴ میلیون لیتر سال گذشته؛ امروز به ۱۲۴ میلیون لیتر رسیده‌ایم.

تراز بنزین در تیرماه ۱۳ میلیون لیتر منفی شد

اقتصاد۲۴- علی زیاربا اشاره به ناتراز شدن تولید و مصرف بنزین اظهار داشت: در حال حاضر مصرف بنزین ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته و به رقم ۱۲۴ میلیون لیتر رسیده است.

به‌یکباره به ۲۰ درصد رشد مصرف بنزین رسیده‌ایم

وی افزود: در سال‌های گذشته حداکثر رشد مصرف سالانه ۷ درصد بوده است، اما امسال به‌یکباره به ۲۰ درصد رشد مصرف رسیده‌ایم یعنی از متوسط مصرف ۱۰۴ میلیون لیتر سال گذشته؛ امروز به ۱۲۴ میلیون لیتر رسیده‌ایم. حال سوال اینکه آیا می‌توان یک‌شبه برای این میزان رشد تقاضا پالایشگاه ساخت؟ آیا منابع آن وجود دارد؟ پاسخ اینکه حتی اگر منابع هم موجود باشد نمی‌توان یک‌شبه پالایشگاه ساخت و به این میزان تقاضا پاسخ داد، اگر همین رویه ادامه داشته باشد و سال به سال هم رشد مصرف به این شکل صعودی باشد و با این خودرو‌های پرمصرف واقعا به ناکجاآباد می‌رویم.

تراز تولید و مصرف بنزین در تیرماه ۱۳ میلیون لیتر منفی شد

معاون مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: اکنون تراز تولید و مصرف بنزین در کشور منفی شده است، به طوری که در همین فاصله زمانی ماه گذشته (تیرماه) ۱۰۷ میلیون لیتر تولید داشتیم و میزان مصرف ۱۲۰ میلیون لیتر بوده یعنی تراز تولید و مصرف بنزین ۱۳ میلیون لیتر منفی شده است که این میزان کسری را مجبور شدیم از ذخایر برداشت کنیم.

برنامه جبران ناترازی بنزین چیست؟

وی با بیان اینکه نباید فقط به مدیریت تامین فشار وارد شود باید برای مصرف هم چاره‌اندیشی شود، تاکید کرد: باید تصمیماتی اتخاذ شود که میزان ذخایر هم افت نکند، بنابراین یا باید واردات انجام شود و یا اینکه مصرف مدیریت شده و با تولید همخوانی داشته باشد.

خودرو‌ها تمام ثروت مملکت به باد خواهند داد

زیار خاطرنشان کرد: تنها سیاست قیمتی کنترل‌کننده مصرف نیست، باید روی تجهیزات سوخت‌بر تمرکز و تجدیدنظر شود، با خودرو‌هایی که اکنون در اختیار مردم است نه تنها راه به جایی نمی‌بریم بلکه بدون تعارف تمام ثروت مملکت هم به باد خواهد رفت.

کیفیت بنزین تغییر کرده است؟

وی درباره کیفیت بنزین در پی رشد تقاضا و تولید گفت: چه تراز بنزین مثبت، چه سر به سر و چه منفی باشد کیفیت بنزین شاخص‌هایی دارد که بر اساس آن عرضه می‌شود بنابراین ناترازی هیچ تاثیری روی کیفیت ندارد، آنچه اکنون عرضه می‌شود شاخص‌های کیفی را دارد، ممکن است تولید و عرضه بنزین سوپر در راستای افزایش تولید بنزین معمولی کم شده باشد، اما کیفیت بنزین معمولی در تمامی شرایط حفظ شده و مطابق استاندارد تولید می‌شود.


بیشتر بخوانید:بنزین سه‌نرخی می‌شود؟


کارت‌های سوخت به کجا رسید؟

معاون مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی درباره آخرین وضعیت صدور و استفاده از کارت سوخت شخصی بیان داشت: در دوره‌ای ما کمبود کارت داشتیم که با تامین کارت خام این مرحله را پشت سر گذاشتیم و اکنون در فاصله کوتاهی کارت‌ها صادر می‌شوند و روال طبیعی خود را طی می‌کند، اکثر کارت‌هایی که در نوبت بودند صادر شده و بدست دارندگان خودرو رسیده است، برای تقاضا‌های جدید هم کارت خام موجود است و صدرو کارت بسرعت انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر اکثریت مالکین خودرو کارت سوخت در اختیار دارند و زمان مراجعه به جایگاه می‌توانند از کارت شخصی استفاده کنند، خاطرنشان کرد: اکنون به همان میزان که کارت شخصی صادر شده و به دست دارندگان خودرو رسیده به همان میزان هم کارت‌های جایگاه‌داران محدود شده و برای تعداد اندکی که در مرحله صدور هستند و به دست‌شان نرسیده نیز کارت در جایگاه‌ها موجود است.

زیار با بیان اینکه اکنون کارت به میزان کافی در جایگاه‌ها وجود دارد و به لحاظ موجودی سوخت نیز مشکلی نیست، یادآور شد: صف‌هایی که بعضا در جایگاه‌ها مشاهده می‌شود یا به دلیل جاماندن کارت و یا اینکه برخی درنظر دارند که سوخت موجود در کارت خود را ذخیره کنند بنابراین از کارت جایگاه‌دار استفاده می‌کنند.

به گفته وی؛ استفاده از کارت سوخت شخصی به منظور تولید، تامین، برنامه‌ریزی سوخت و جمع‌آوری اطلاعات در این زمینه است، ضمن اینکه می‌توان قاچاق را نیز کنترل کرد، علاوه بر این اگر کارت جایگاه محدود نشود هیچ انگیزه‌ای نمی‌ماند که مردم از کارت سوخت شخصی خود استفاده کنند.

خودرو‌های جدید پرمصرف‌ترند

معاون مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی در ادامه با اشاره به راهکار پاسخ به رشد تقاضای سوخت بیان داشت: ما همواره توان کشور برای تامین سوخت و همچنین ظرفیت و کمبود‌ها را اعلام کرده و گفته‌ایم که باید روی چه نقاطی تمرکز کنیم، ولی در خصوص تولید و یا واردات خودروی کم‌مصرف دستگاه‌های مربوطه باید تصمیم‌گیری کرده و به وظایف خود عمل کنند، با خودرو‌های کنونی نمی‌توان به رشد تقاضای سوخت پاسخ داد، ضمن اینکه اکنون شاهدیم که حتی خودرو‌های جدیدتر سوخت بیشتری نسبت به خودرو‌های قدیمی مصرف می‌کنند مثلا سمند مدل ۹۸، ۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر مصرف سوخت دارد در حالی که سمند سورن مدل ۱۴۰۱، ۹ لیتر بنزین مصرف می‌کند.

به اندازه یک کشور ۲۵۰ میلیون نفری سوخت تولید می‌کنیم

وی گفت: تجهیزات خودرویی ما ۳ برابر نرم جهانی مصرف سوخت دارند، ما با ۸۵ میلیون نفر جمعیت به اندازه یک کشور ۲۵۰ میلیون نفری سوخت تولید می‌کنیم این ثروت مردم و آیندگان است که در خودرو‌های بی‌کیفیت سوزانده می‌شود، این رویه شرعا، قانونا و اخلاقا درست نیست.

اصلاح قیمت چه زمانی امکانپذیر است؟

زیار تصریح کرد: ظرفیت پالایشگاه و انتقال نامحدود نیست هر زیرساختی در تولید و انتقال ایجاد کنیم، منابع زیادی می‌طلبد، هیچ کشوری به اندازه‌ای منابع ندارد که فقط تولید کند و در خودرو‌های بی‌کیفیت به مصرف برساند، باید برای روند مصرف چاره‌اندیشی شود و این با سیاست قیمتی امکان‌پذیر نیست، باید تجهیزات اصلاح شود و در این راستا برنامه افزایش قیمت هم ساده‌تر می‌شود، به عبارت دیگر اگر میزان مصرف به یک‌سوم برسد، قیمت سوخت سه برابر هم بشود در سبد معیشتی هیچ تغییری ایجاد نمی‌شود اگر قرار باشد مصرف بالا باشد و قیمت سوخت را هم افزایش دهیم قطعا سبد سوخت خانوار را تحت فشار قرار می‌دهد.

وی تاکید کرد: اگر قرار است مصرف اصلاح شود باید ابتدا موتور‌های خودرو‌ها بهینه و اصلاح شوند، با میزان مصرف کمتر حتی اگر سوخت گران هم شود نه تنها ثروت جامعه نابود نمی‌شود بلکه هوا هم آلوده نمی‌شود.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ژست عجیب شیدا یوسفی با فرش ایرانی

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ نمایی بی نظیر از ۶۳ سال پیش ایستگاه راه آهن یزد

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ استایل بهاری زیبا کرمعلی با عینک چند میلیونی و رنگ موی سال

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟

فیلم/ تمرین شنای سوئدی امام جماعت با نمازگزاران در مسجد

خوانندگی زنان با کدام قواعد فقهی و قانونی مغایرت دارد؟

عکس/ سلفی حسن روحانی و ابطحی در یک مراسم افطاری