تاریخ انتشار: ۰۰:۰۶ - ۱۷ شهريور ۱۴۰۲
نماینده ارومیه در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد؛

باید پول‌های هنگفت ایرانیان خارج از کشور را وارد مملکت کنیم/ انتقاد شدیدی به تیم اقتصادی دولت داریم

سیدسلمان ذاکر گفت: گرچه مجلس قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار را تصویب کرد و تامین سرمایه‌گذاری از جهت مالی را تصویب کرده‌، اما دولت هنوز در مردمی‌سازی اقتصاد ایران هوشمندانه عمل نکرده است.

دارایی هنگفت ایرانیان خارج از کشور

اقتصاد۲۴- محمد آیتی: در حالی دولت سیزدهم پا در ۲۵امین ماه کاری‌اش گذاشته که وضعیت آشفته اقتصاد ایران، نشان از عدم‌نقشه راه دولت دارد. گرانی‌ها با شیب تند ادامه دارد و طبقه متوسط در حال رسیدن به طبقه مستضعف جامعه هستند.

سیدسلمان ذاکر، نماینده ارومیه در خصوص اوضاع و احوال نامساعد اقتصادی کشور پس از گذشت دو سال از عمر دولت سیزدهم، به اقتصاد۲۴ گفت: دولت سیزدهم هنوز نتوانسته اقتصاد کشور را مردمی‌سازی، نهادینه و عملیاتی کند. افراد مسئول باید بدانند که شعار با عمل خیلی فرق می‌کند.

وی افزود: وقتی ۱۰ تا ۱۵ استان کشور به نوعی منتسب به استان‌های مرزی هستند، می‌توانند اقتصاد خود را با مراودات تجاری اداره کرده و حتی مشکلات کشور را به صورت مردمی حل کنند، این در حالی است که به این‌ها بها ندادند و نخواستند که مردم وارد عرصه کار بشوند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: گرچه مجلس قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار را تصویب کرد و تامین سرمایه‌گذاری از جهت مالی را تصویب کرده‌، اما دولت هنوز در مردمی‌سازی اقتصاد ایران هوشمندانه عمل نکرده است.

ذاکر اظهار داشت: دولت نتوانسته به تجار و بازرگانانی که کشور را می‌شناسند، بها بدهد و از ظرفیت این افراد به نحوی که موجب حل مشکلات کشور شود، استفاده نمی‌کند.

وی یادآور شد: مشکل دیگر، بحث دلار و ارز است که وابستگی شدیدی به این موضوع در اقتصاد ما وجود دارد و تاثیر بسزایی هم بر روند کنونی دارد. ادامه این مسیر، یعنی عدم‌ احترام به پول مردم که در نهایت منجر به کوچک‌شدن سفره‌های آن‌ها شده است.


بیشتر بخوانید: دولت طوری برخورد می‌کند که انگار نمایندگان مجلس از کشور دیگری آمده‌اند!/ مشخص نیست که دولت قصد دارد چه کاری انجام دهد


نماینده ارومیه در مجلس گفت: نباید مسیری دنبال شود که اقتصاد در دست‌انداز بیفتد و سرمایه‌گذار نسبت به کار، بی‌رمق شود. وقتی از آن‌ها می‌پرسیم از کجا پول آوردید یا وضعیت مالیات شما به چگونه‌ای است، باید مسیر حمایتی و تسریع در امور آن‌ها را هم مدنظر قرار دهیم. وقتی از سرمایه‌گذاران و کسانی که صاحب میلیون‌ها دلار پول در خارج هستند و می‌توانند در ایران سرمایه‌گذاری و ارزآوری کنند، استفاده نمی‌شود یا بروکراسی‌های پیچیده خودمان را نمایان می‌کنیم، طبیعتاً آن‌ها یا دل به سرمایه‌گذاری نمی‌دهند و یا اگر در کار هستند، باعث فراری دادن آن‌ها می‌شویم. این روال یعنی کاهش ارزآوری که نهایتاً به کم‌ارزش‌شدن پول ملی هم منجر می‌شود.

ذاکر افزود: همه تلاش مسئولان باید شناسایی نیاز‌های کشور و رفع آن‌ها باشد که یکی از راه‌های مهم، بها دادن به سرمایه‌گذارانی است که پول‌های هنگفتی خارج از ایران دارند. باید انگیزه ایجاد کنیم تا این افراد که بخشی از آن‌ها هم ایرانی‌های مقیم خارج هستند، با رغبت وارد میدان عمل شوند. این مسیر، یعنی معامله برد – برد که نیاز به رویکرد جدید و غیرشعاری دارد.

وی در ادامه بیان کرد: در خصوص ارز ترجیحی و نیمایی هم هیچ‌وقت تهاتر کالا به کالا را جایگزین این ارز قرار ندادیم و این اشتباه بود، چون وقتی ارزی به مملکت می‌آید، دولت متصرف می‌شود و دوباره همان ارز با کاهش اعتبار برای خرید کالایی دیگر از کشور‌های دیگر خارج می‌شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در پایان خاطرنشان کرد: پس از گذشت بیش از دو سال، تیم اقتصادی دولت هنوز نتوانسته این مشکلات را حل کند و از این‌رو انتقاد شدید به عملکرد آن‌ها داریم.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

حذف ناگهانی نام ایران از سیته یا شهرک بین‌المللی هنر پاریس/ ایران چگونه پس از انقلاب جایگاه خود را در سیته پس گرفت؟

سود ۱۰ میلیونی سهام عدالت برای این افراد

عکس/ پاسخ توییتری پسر پزشکیان به سعید جلیلی درباره مذاکرات

رقم باورنکردنی بدهی بابک زنجانی به بانک مرکزی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

اینفوگرافی/ افزایش ۹۰ برابری قیمت دلار طی ۱۴ سال!

عکس/ دیدار سخنگوی دولت با پوران درخشنده

علی لاریجانی با جوزف عون دیدار کرد+ عکس

یک استعفای جنجالی دیگر در استقلال

عکس/ خبر خوش پزشکیان درباره رفع ناترازی‌ برق

جلسه فوری مدیران استقلال در سعادت‌آباد

فیلم/ تجمع حامیان فلسطین در مقابل مقر سازمان ملل در نیویورک

عکس/ نتانیاهو و ادعای پوچ بودن کنار مردم ایران

آخرین خرید استقلال در راه تهران!

رسوایی تاریخی در والیبال دختران جهان + عکس

رآکتور ارغوان گستر ایلام در مدار راه‌اندازی و تولید قرار گرفت

فیلم/ ماجرای بسته‌شدن جاده فیروزکوه توسط چند خودروی لاکچری

فیلم/ دیدار علی لاریجانی با رییس پارلمان لبنان

فیلم/ بارش شدید باران در سمنان

عکس/ بازگشت دوباره ایران به صدر فهرست گرم‌ترین مناطق جهان

فروش ۳۶۰ میلیارد دینار ارز اربعین به حدود ۲ میلیون متقاضی

گزارش بورس امروز چهارشنبه ۲۲ مردادماه ۱۴۰۴

دخالت‌های بیرونی هوادار متمول در ترکیب پرسپولیس؟

واکاوی تاثیر ناترازی انرژی بر صنعت غذا

پرونده انفجار معدن طبس به کجا رسید؟

آمار وحشتناک مرگ بر اثر آلودگی هوا در ۱۴۰۳

قِران به اقتصاد ایران باز می‌گردد!

فیلم/ رمزگشایی از اهداف حمله اسرائیل به ایران

چه زمانی طلا بخریم؟ / انتخاب بهترین زمان خرید طلا و سکه

عکس/ قاب دو نفره گوهر خیراندیش و علیرضا خمسه

فیش حقوقی مردادماه بازنشستگان صادر شد؟

جان‌لوئیجی دوناروما کیست؟/ بازیکنی در مسیر خداحافظی از پاری سن ژرمن

عکس/ ژست‌های بانمک ساقی حاجی‌پور بازیگر سریال هم‌گناه

وام فرزندان بازنشستگان دو برابر شد

عکس/ تغییر چهره جذاب لیلا زارع بازیگر سریال ممنوعه

عکس/ پل خواجو اصفهان ۱۳۰ سال پیش و ایستاده در میان امواج زاینده رود

کدام کشورها بیشترین گاز جهان را دارند؟

عکس/ کارگاه حرفه و فن یک هنرستان در تهران ۷۵ سال پیش

بازار سهام سقوط کرد

عکس/ نمایی خاص از ۵۴ سال پیش میدان فردوسی تهران

صعود قیمت طلای جهانی در آستانه دیدار ترامپ و پوتین

مذاکره استقلال با مدافع سابق منچستریونایتد

ترافیک سنگین در جاده چالوس و آزادراه تهران شمال

سعید جلیلی جواب طعنه پزشکیان را داد

عکس/ جشن تولدلاکچری همسر مجری معروف در یک کافه

ارزان‌ترین و گران‌ترین ماشین ظرفشویی موجود در بازار چند تومان است؟ + قیمت

بهترین سرمایه گذاری با پول کم در سال ۱۴۰۴ | در بحران جنگ چی بخریم؟

فساد در سایه ارز نیمایی؛ کاغذ وارد نشد، اما سود‌ها تقسیم شد/ فساد عظیم در صنعت کاغذ چگونه شکل گرفت؟

تعطیلی کاخ گلستان خبرساز شد