تاریخ انتشار: ۰۲:۱۸ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۲

خبر امیدوارکننده درباره درمان بیماری ام‌اس

پروبیوتیک به عنوان یک درمان برای بیماری خود ایمنی مولتیپل اسکلروزیس(MS) در آزمایش بر روی موش‌ها نتایج امیدوار کننده‌ای داشته است.

خبر امیدوارکننده درباره درمان بیماری ام‌اس

اقتصاد۲۴- دانشمندان در مطالعات بر روی موش‌ها نشان داده‌اند که پروبیوتیک‌های طراحی شده‌ی خاصی می‌توانند التهاب مغز مرتبط با بیماری‌هایی مانند مولتیپل اسکلروزیس را کاهش دهند. این مطالعه می‌تواند به درمان‌های بالقوه جدیدی برای بیماری‌های مزمن بیانجامد که شاید به سادگی خوردن یک قرص باشند.

تحقیقات فزاینده‌ای نشان می‌دهد که روده و مغز عمیق‌تر از آنچه فکر می‌کردیم در هم تنیده شده‌اند هرچند ممکن است جدا از هم به نظر برسند. بیماری‌های عصبی مانند پارکینسون و آلزایمر ممکن است در واقع از روده شروع شوند و به نظر می‌رسد سلامتی، یک جاده‌ی دو طرفه بین آنها باشد.

در مطالعه‌ای جدید، محققان بیمارستان زنان و دانشکده پزشکی بریگهام هاروارد بررسی کردند که چگونه هدف قرار دادن روده می‌تواند به درمان بیماری ام‌اس کمک کند. ام‌اس به عنوان یک بیماری خودایمنی، زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بیمار به اشتباه به پوشش محافظ میلین اطراف اعصاب حمله کند و درمان آن به دلیل وجود سد خونی مغزی مهم و غیرقابل نفوذی که از ورود اکثر مولکول‌ها از جمله داروها جلوگیری می‌کند، می‌تواند دشوار باشد.

این تیم سلول‌های دندریتیک که سلول‌های ایمنی رایج در دستگاه گوارش و فضاهای اطراف مغز هستند را مورد مطالعه قرار دادند. این سلول‌ها به سیستم ایمنی کمک می‌کنند که بین عوامل بیماری‌زای خطرناک و مولکول‌های بی‌ضرر از جمله سلول‌های بدن تمایز قائل شوند. با انجام این کار، محققان یک مسیر زیست‌شیمیایی کشف کردند که سلول‌های دندریتیک از آن برای جلوگیری از آسیب خود ایمنی استفاده می‌کنند.

فرانسیسکو کوینتانا(Francisco Quintana)، نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: مکانیسمی که ما پیدا کردیم مانند ترمزی برای سیستم ایمنی است که در بسیاری از ما فعال است، اما در افراد مبتلا به بیماری‌های خودایمنی، این سیستم ترمز با مشکلاتی مواجه است، به این معنی که بدن راهی برای محافظت از خود در برابر سیستم ایمنی ندارد.

محققان با بررسی دقیق‌تر دریافتند که سلول‌های دندریتیک، مولکولی به نام لاکتات تولید می‌کنند تا این سیستم ترمز را فعال کند. بنابراین، آن‌ها باکتری‌ها را برای تولید لاکتات مهندسی ژنتیکی کردند و سپس آنها را روی موش‌های مبتلا به بیماری شبیه به ام‌اس آزمایش کردند تا ببینند آیا می‌توان از آنها به عنوان یک پروبیوتیک برای کاهش این اثرات استفاده کرد یا خیر.

آنها دریافتند که لاکتات حملات خودایمنی سلول‌های T حیوانات را سرکوب می‌کند و اثرات بیماری را در مغز کاهش می‌دهد. نکته مهم این است که هیچ یک از باکتری‌ها در جریان خون یافت نشد، که این نشان می‌دهد نوعی سیگنال زیست‌شیمیایی بین روده و مغز رخ می‌دهد.

البته، نتایج این مطالعات بر روی موش‌ها الزاما قابل تعمیم به انسان‌ها نیست. بنابراین قبل از استفاده از چنین درمانی در کلینیک‌ها، باید کارهای بیشتری انجام شود. اما این گروه امیدوار است که در نهایت، کنترل ام‌اس و سایر بیماری‌های خودایمنی به سادگیِ مصرف قرص‌ باشد.

کوینتانا می‌گوید: ما در دهه‌های اخیر آموخته‌ایم که میکروب‌های روده تاثیر قابل‌توجهی بر سیستم عصبی مرکزی دارند. یکی از دلایلی که در این مطالعه بر روی مولتیپل اسکلروزیس تمرکز کردیم این بود که مشخص کنیم آیا می‌توانیم از این تاثیر در درمان بیماری‌های خودایمنی مغز استفاده کنیم یا خیر. نتایج نشان می‌دهد که ما می‌توانیم.

توانایی استفاده از سلول‌های زنده به‌ عنوان منبع دارویی در بدن، پتانسیل فوق‌العاده‌ای برای ایجاد درمان‌های شخصی‌تر و دقیق‌تر دارد.

اگر این میکروب‌هایی که در روده زندگی می‌کنند به اندازه کافی قدرتمند باشند که بر التهاب مغز تاثیر بگذارند، مطمئن هستیم که می‌توانیم قدرت آنها را در جاهای دیگر نیز مهار کنیم.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ دو زمین لرزه پیاپی صبح امروز در تهران

عکس/ خوش و بش لاریجانی و سردار قاآنی در حاشیه یک مراسم خاص

عکس/ نگاهی به تصویر آغا محمدخان قاجار ۲۸۳ سال پس از تولدش

عکس/ نمایی دیدنی از دروازه باغ ملی، شهربانی و وزارت عدلیه در تهران ۷۰ سال پیش

عکس/ نمایی دیدنی از خیابان ناصرخسرو برفی ۶۰ سال پیش

عکس/ زیبایی دریاچه سد سردشت در ابتدای بهار

عکس/ صف یک فروشگاه پوشاک ۹۹۵ تومنی حدود ۳۵ سال پیش

عکسی کمیاب از یک کتابفروشی قاجاری حدود ۱۰۵ سال پیش

عکس/ آخرین تصویر از صادق هدایت در فرودگاه مهرآباد ۷۵ سال پیش

عکس/ صندلی‌های طبقه دوم آزادی هم کنده شد!

عکس/ پمپ گازوییل اتوبوس‌های دوطبقه تهران حدود ۶۰ سال پیش

عکس/ کلاهخود خاص و زیبای بازمانده از ۲۲۰۰ سال پیش و دوره اشکانیان

عکس/ فرح دیبا ۵۴ سال پیش در دفتر کار اختصاصی‌اش

عکس/ ایرج قادری و بهمن مفید ۵۰ سال پیش در فیلم رفیق

عکس/ نمایی از آرامگاه ابن سینا ۷۰ سال پیش در همدان

عکس/ استایل ساحلی فرشته حسینی در خارج از کشور

عکس/ کافه نادری ۷۰ سال پیش قرارگاه عشاق جوان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کشف جسد مثله شده‌ مردی در یک بزرگراه تهران

فیلم/واکنش وزیر نفت به تحریم شدنش

جزئیات موافقت حماس برای آزاد کردن گروه جدیدی از اسرا

فیلم/ آیا کار‌های میلاد کرمی، بلاگر ارتفاع، واقعا خطرناک است؟

مازیار زارع: پرسپولیس برخلاف قبل چندان موقعیت نداشت

جدول لیگ برتر بعد از برد پرسپولیس مقابل ملوان

عکس/لاریجانی و سردار قاآنی در مراسم گرامیداشت شهیدان باکری

فیلم/گل دوم پرسپولیس به ملوان توسط دورسون دقیقه ۶۶

علت زلزله امروز تهران مشخص شد

کارشناسی داوری پرسپولیس-ملوان؛ اخراج یا پنالتی؟

اختتامیه شیرین پرسپولیس در ۱۴۰۳؛ موقتا در صدر

جواد یحیوی: خودم را تسلیم پلیس کردم

ناگفته‌های روحانی از ماجرای خرید اس ۳۰۰ از روسیه

پیش بینی بورس فردا شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳

چرا هر روز روی اعصاب مردم می‌روید؟

جمله مشترک دو امام جمعه درباره امکان دستیابی به سلاح هسته‌ای

ترکیه مدعی بازداشت ۵ مظنون به جاسوسی برای ایران شد

حسین موسویان: قرار بود به اقتصاد اول منطقه تبدیل شویم

عکس/آلودگی هوای تهران از ارتفاعات توچال

فیلم/گل اول پرسپولیس توسط علیپور در دقیقه ۱۶

فیلم/ضیافت افطار زلنسکی

انتقاد شدید آیت الله نوری همدانی از صداوسیما

مرد شماره ۲ داعش در عراق به هلاکت رسید

آیت الله محقق داماد: مگر هر واجبی باید در قانون بیاید؟

قالیباف: کالابرگ هر ماه پرداخت خواهد شد

عکس/ آهو خردمند در جوانی و تغییر چهره اش در ۸۲ سالگی

مقصد ثروتمندان برای زندگی ابدی کجاست؟

سقوط پاراگلایدر تفریحی در دریاچه مهارلو شیراز

احتمال بالای خداحافظی زودهنگام با طارمی در اینتر

حمایت علم الهدی از تجمعات مقابل مجلس

آمار پرسپولیس در بازی‌های خانگی این فصل

کانال‌های ایتا برای تجمع غیرقانونی مسدود شد

غایبان قطعی استقلال مقابل ذوب آهن در اصفهان

اسامی محصولات آرایشی غیرمجاز اعلام شد

تهرانی‌ها منتظر هوای گرم

ماجرای قرارداد نجومی محسن تنابنده برای سریال پایتخت چیست؟

قلع و قمع درختان خیابان ولیعصر

خرید جهیزیه در آستانه سال ۱۴۰۴ چقدر هزینه دارد؟

چرا نباید ماهی قرمز بخریم؟

عکس/ سلفی متفاوت فرهاد مجیدی و مادرش در امارات

عکسی نایاب از خنده مستانه مظفرالدین‌شاه قاجار و پادشاه بلژیک ۱۳۰ سال پیش

عکس/ استوری خاص مه لقا باقری برای برادرش

عکس/ مشهد و دورنمای حرم امام رضا (ع) ۵۵ سال پیش از فراز آسمان

عکس/ شهر بسطام و دورنمای مقبره بایزید حدود ۱۳۰ سال پیش

عکس/ نمایی زیبا از پل خواجو اصفهان و زاینده رود پر آب

واکنش وزارت نفت به تحریم پاک نژاد

فیلم/ دیدار پزشکیان با خانواده شهدا در سفر به جنوب شرق تهران

نادر جهانبانی کیست؟/ از فرماندهی نیرو هوایی ایران تا بنیان‌گذاری تیم آکروجت تاج طلایی

فیلم/ لحظه وحشتناک حمله با قمه به کله پزی

فیلم/ بلاگر آشپز ماشینی به اداره پلیس احضار شد