تاریخ انتشار: ۰۴:۲۰ - ۱۳ شهريور ۱۴۰۲

۱۰ اشتباه بزرگ والدین در تغذیه کودکان

چه کاری باید بکنیم که کودکان خوب غذا بخورند و وعده‌های غذایی خود را دوست داشته باشند؟

تغذیه کودکان

اقتصاد۲۴- اگر کودک شما پس از تلاش های شبانه روزی شما همچنان کم غذا می خورد یا غذاهای خود را دوست ندارد، نگران او می شوید؟ این کار او شما را سردرگم و کلافه می کند؟

واقعیت این است که ما علیرغم نیت خوبمان، فقط غذا خوردن او را با اعمال فشار و کنترل گری بدتر می کنیم. مطالعات اخیر نشان می‌دهد که رفتار بزرگسالان، اینکه چگونه با غذا خوردن فرزندان و رفتار خودمان برخورد می‌کنیم، ارتباط زیادی با آنچه بچه‌ها می‌خورند دارد.

روش های زیر می تواند به شما کمک کند با رفتارهای فرزندتان در مورد وعده های غذایی، به شکلی صحیح برخورد کنید.

1. الگوی خوبی باشید

اولین کاری که می توانید انجام دهید تا به بچه هایتان کمک کنید خوب غذا بخورند این است که خودتان خوب بخورید! به گفته جین کائور، که در مورد رفتارهای پرخاشگر مطالعه می کند، بزرگسالانی که از انواع غذاهای مغذی در محیطی شاد لذت می برند، نسبت به بزرگسالانی که دائماً رژیم می گیرند یا پرخوری می کنند یا از سبزیجات خودداری می کنند و بچه ها را در هنگام خوردن وعده های غذایی تنها می گذارند، به احتمال زیاد فرزندانی با نگرش سالم نسبت به غذا خوردن دارند.

2. اعمال فشار بیش از حد را کنار بگذارید

کارشناسان هر نوع رفتار اجباری والدین را نادرست می دانند. الین ساتر، متخصص تغذیه و خانواده درمانگر مدیسون، می گوید: «حتی اگر بچه‌ها با اصرار شما غذای خود را بخورند، احتمالاً وقتی فرصت پیدا کنند از خوردن آن اجتناب می‌کنند.» به علاوه، فشار باعث می شود که غذا خوردن به یک مشکل کنترلی تبدیل شود چرا که این دیگر در مورد غذا نیست، بلکه در مورد نیاز کودک به خودمختاری است.

اگر نوزادان وعده های غذایی خود را نمی خواهند، والدین گاهی اوقات سعی می کنند غذا را کم کنند. برایان ورتابدیان، متخصص گوارش کودکان در هیوستون می گوید: «بافت های جدید غذا بلافاصله پذیرفته نمی شوند. سه یا چهار قاشق غذاخوری به کودک غذا بدهید، بگذارید آن را روی پیش بند بریزند و قاشق را کنار بگذارید. برخی از نوزادان با پوره های خانگی بهتر عمل می کنند که امکان تغییرات بسیار تدریجی بافت را فراهم می کند. هنگامی که بچه ها بتوانند خودشان غذا بخورند، کار شما راحت تر نیز می شود. چرا که والدین مسئول آنچه برای خوردن ارائه می شود و نحوه ارائه آن هستند و بچه ها مسئول مقدار و حتی این هستند که دوست دارند غذا بخورند یا خیر.

3. پاداش معقولی در نظر بگیرید

ارائه کیک به کودکانی که کلم بروکلی خود را می خورند، در واقع شکل دیگری از فشار است و به تنش موجود می افزاید و در واقع علاقه آنها به کلم بروکلی را بیشتر نمی کند در واقع ممکن است اثر معکوس داشته باشد. مشکل دیگر نیز این است که وقتی پاداش خوردن یک بروکلی دسر می شود، پیام اشتباهی درباره آنچه ارزش خوردن دارد ارسال می کند. یعنی برای او شیرینی ها ارزش بیشتری نسبت به گوشت و سبزیجات پیدا می کنند.

با ارائه میوه از مشکل جلوگیری کنید یا پاداش معقولی در نظر بگیرید. کودکی که تشنه هیچ انتخاب سالمی نیست، نباید تشنه شیرینی هم باشد

4. خیلی زود ناامید نشوید

بسیاری از والدین به ناگت مرغ و پنیر کبابی می چسبند زیرا فرزندان آنها را بدون بدون شکایت می خورند. برای خوردن غذاهای متنوع، باید تنوعی در روال کار شما اعمال شود. استقامت و صبر داشته باشید. برای پذیرش یک غذای جدید توسط کودک، لازم است چندین بار امتحان کنید. شما باید غذا را با این توقع که کودک آن را بالاخره می خورد، به او بدهید. به دنبال مواردی باشید که نشان می‌دهد کودک دزدکی به سراغ غذا می رود: تماشای خوردن آن، گذاشتن آن در بشقاب، گذاشتن آن در دهان و بیرون آوردن آن.

حتی بگذارید آن را داخل دستمال تف کنند اما سعی کنید وقتی بچه‌ها غذا نمی‌خورند ناامید نشوید و وقتی قدمی برمی‌دارند و غذای جدید را امتحان می کنند از خوشحالی هیستریک نشوید.

5. منوی مشخصی داشته باشید

گرفتار شدن در دام تهیه چیزی متفاوت برای هر یک از اعضای خانواده امری غیرقابل اجتناب است. اما این عادات غذایی را بهبود نمی بخشد و باعث کاهش زمان و انرژی می شود. درعوض، انتخاب های محدودی در رابطه با آنچه که بقیه اعضای خانواده می خورند ارائه دهید. برای مثال، اگر ساندویچ می خورید، بچه ها می توانند بین بوقلمون و کره بادام زمینی یکی را انتخاب کنند. در برنامه‌ریزی منو دقت کنید. همیشه باید حداقل یک مورد غذا روی میز باشد که کودک آن را بشناسد و دوست داشته باشد.

اگر کودک تصمیم گرفت چیزی نخورد، باید مسیولیتش را هم بپذیرد. او در ساعات بعدی از گرسنگی نمی‌میرد و اگر کمی گرسنه شود، متوجه عواقب نخوردن وعده غذایی خود خواهد شد.

6. اندازه وعده کودک، متناسب با سن اوست

انجمن رژیم غذایی آمریکا در شیکاگو می گوید ما گاهی فراموش می کنیم که کودکان کوچک هستند و بنابراین اندازه ی وعده غذایی آنها نیز کم می تواند باشد. غذای زیاد برای کودک ترسناک و دلسرد کننده است - و برای والدینی که حتی وقتی کودک همه چیز را امتحان کرده است، بشقاب پر را می بیند ناامید کننده می شود. از مقادیر کم شروع کنید و به یاد داشته باشید که خوردن مقادیر کم لوبیا سبز نیز بهتر از نخوردن آن است.

7. زیاده روی در آب میوه و تنقلات به ضرر کودک تمام می شود

برخی از کودکان در تمام طول روز کلوچه، کراکر و سایر تنقلات می خورند. هیچ کدام از این عادت‌ها با تغذیه سالم کودک ارتباطی پیدا نمی کند، زیرا بچه‌ها تنها یک وعده یا میان وعده اشتباهی را می خورند و پس از آن که زمان خوردن وعده‌های غذایی اصلی می‌رسد،خواستار گزینه‌های سالم‌تر نیستند.

دکتر ورتابدیان می گوید لازم نیست که تنقلات و نوشیدنی ها را به طور کامل قطع کنید؛ در عوض، والدین باید به تنقلات به عنوان فرصتی برای ارائه جایگزین های غذایی یا طعم های جدید نگاه کنند. زمان میان وعده را به یک روتین خاص تبدیل کنید؛ چند گزینه سالم را در ساعات خاصی از روز به کودک بدهید.

فراموش نکنید که طبق گفته آکادمی اطفال آمریکا، آب میوه را باید به شش اونس در روز محدود کنید.

8. تأکید بیش از حد بر آراستگی کودک را کنار بگذارید

ذائقه تنها یکی از راه هایی است که کودکان خردسال در مورد انتخاب وعده های غذایی خود یاد می گیرند. تغذیه یک تجربه چندحسی است. یک تازه‌خوار که هرگز اجازه ندارد با غذا بازی کند، به اندازه کسی که لذت له کردن موز و خرد کردن کراکر را می‌داند، از آن لذت نمی‌برد. در مورد کودکان نوپا، آنچه می‌خورند مهم‌تر از خوردن آن با چنگال است، بنابراین خوب است که به کودکان کوچک اجازه دهید کمی با غذای خود آشنا شوند حتی اگر لازم باشد بیشتر از قبل اطراف آنها را تمیز کنید.

9. طبع کودک را بپذیرید

همه یاد نخواهند گرفت که هر غذایی را دوست داشته باشند. برخی از افراد فقط برخی الز طعم ها را دوست دارند. همچنین ترس طبیعی از چیزهای جدید ("نوفوبیا") وجود دارد که در طول سال های پیش دبستانی رایج تر است. دکتر برچ می‌گوید: «والدین آن را به سختی تعبیر می‌کنند، اما در واقع کاملا طبیعی است. نئوفوبیا غذایی در برخی از بچه ها قوی تر از سایرین است که بیشتر به دلیل تفاوت های خلقی آنها است.

وقتی کودک شما از غذاهای جدید امتناع می کند، به تلاش خود ادامه دهید. اگر پس از تلاش های مجدد هنوز آن را دوست ندارد، فقط انتخاب آنها را بپذیرید. اما اگر در مورد رژیم غذایی او نگران هستید، برای یافتن جایگزین های هوشمند با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.

10. نگرانی بیش از حد را کنار بگذارید

حتی کودکانی که به نظر می‌رسد با ماکارونی و پنیر زندگی می‌کنند، ممکن است آنطور که مادران و پدران فکر می‌کنند ضعیف غذا نخورند. دکتر ورتابدیان می‌گوید: "والدین به کودکان برچسب "خوش غذا یا بد غذا" می‌زنند. در واقع بسیاری از این کودکان در واقع کاملاً عادی هستند و بسیاری با افزایش سن بهبود می یابند.

اگر کودکی با سرعت طبیعی رشد می‌کند، نیازهای تغذیه‌ای او برآورده شده است. کودکان خردسال این نیازها را در یک دوره زمانی وسیع برآورده می‌کنند، نه وعده‌ی غذایی به وعده غذایی یا روز به روز.

برای اطمینان می توانید با مشورت متخصص اطفال، به کودکتان مولتی ویتامین بدهید، اما به یاد داشته باشید که همچنان برای آنها بهتر است تا مواد مغذی را از غذا دریافت کنند.

منیع: سلامت نیوز 

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ دو زمین لرزه پیاپی صبح امروز در تهران

عکس/ خوش و بش لاریجانی و سردار قاآنی در حاشیه یک مراسم خاص

عکس/ نگاهی به تصویر آغا محمدخان قاجار ۲۸۳ سال پس از تولدش

عکس/ نمایی دیدنی از دروازه باغ ملی، شهربانی و وزارت عدلیه در تهران ۷۰ سال پیش

عکس/ نمایی دیدنی از خیابان ناصرخسرو برفی ۶۰ سال پیش

عکس/ زیبایی دریاچه سد سردشت در ابتدای بهار

عکس/ صف یک فروشگاه پوشاک ۹۹۵ تومنی حدود ۳۵ سال پیش

عکسی کمیاب از یک کتابفروشی قاجاری حدود ۱۰۵ سال پیش

عکس/ آخرین تصویر از صادق هدایت در فرودگاه مهرآباد ۷۵ سال پیش

عکس/ صندلی‌های طبقه دوم آزادی هم کنده شد!

عکس/ پمپ گازوییل اتوبوس‌های دوطبقه تهران حدود ۶۰ سال پیش

عکس/ کلاهخود خاص و زیبای بازمانده از ۲۲۰۰ سال پیش و دوره اشکانیان

عکس/ فرح دیبا ۵۴ سال پیش در دفتر کار اختصاصی‌اش

عکس/ ایرج قادری و بهمن مفید ۵۰ سال پیش در فیلم رفیق

عکس/ نمایی از آرامگاه ابن سینا ۷۰ سال پیش در همدان

عکس/ استایل ساحلی فرشته حسینی در خارج از کشور

عکس/ کافه نادری ۷۰ سال پیش قرارگاه عشاق جوان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کشف جسد مثله شده‌ مردی در یک بزرگراه تهران

فیلم/واکنش وزیر نفت به تحریم شدنش

جزئیات موافقت حماس برای آزاد کردن گروه جدیدی از اسرا

فیلم/ آیا کار‌های میلاد کرمی، بلاگر ارتفاع، واقعا خطرناک است؟

مازیار زارع: پرسپولیس برخلاف قبل چندان موقعیت نداشت

جدول لیگ برتر بعد از برد پرسپولیس مقابل ملوان

عکس/لاریجانی و سردار قاآنی در مراسم گرامیداشت شهیدان باکری

فیلم/گل دوم پرسپولیس به ملوان توسط دورسون دقیقه ۶۶

علت زلزله امروز تهران مشخص شد

کارشناسی داوری پرسپولیس-ملوان؛ اخراج یا پنالتی؟

اختتامیه شیرین پرسپولیس در ۱۴۰۳؛ موقتا در صدر

جواد یحیوی: خودم را تسلیم پلیس کردم

ناگفته‌های روحانی از ماجرای خرید اس ۳۰۰ از روسیه

پیش بینی بورس فردا شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳

چرا هر روز روی اعصاب مردم می‌روید؟

جمله مشترک دو امام جمعه درباره امکان دستیابی به سلاح هسته‌ای

ترکیه مدعی بازداشت ۵ مظنون به جاسوسی برای ایران شد

حسین موسویان: قرار بود به اقتصاد اول منطقه تبدیل شویم

عکس/آلودگی هوای تهران از ارتفاعات توچال

فیلم/گل اول پرسپولیس توسط علیپور در دقیقه ۱۶

فیلم/ضیافت افطار زلنسکی

انتقاد شدید آیت الله نوری همدانی از صداوسیما

مرد شماره ۲ داعش در عراق به هلاکت رسید

آیت الله محقق داماد: مگر هر واجبی باید در قانون بیاید؟

قالیباف: کالابرگ هر ماه پرداخت خواهد شد

عکس/ آهو خردمند در جوانی و تغییر چهره اش در ۸۲ سالگی

مقصد ثروتمندان برای زندگی ابدی کجاست؟

سقوط پاراگلایدر تفریحی در دریاچه مهارلو شیراز

احتمال بالای خداحافظی زودهنگام با طارمی در اینتر

حمایت علم الهدی از تجمعات مقابل مجلس

آمار پرسپولیس در بازی‌های خانگی این فصل

کانال‌های ایتا برای تجمع غیرقانونی مسدود شد

غایبان قطعی استقلال مقابل ذوب آهن در اصفهان

اسامی محصولات آرایشی غیرمجاز اعلام شد

تهرانی‌ها منتظر هوای گرم

ماجرای قرارداد نجومی محسن تنابنده برای سریال پایتخت چیست؟

قلع و قمع درختان خیابان ولیعصر

خرید جهیزیه در آستانه سال ۱۴۰۴ چقدر هزینه دارد؟

چرا نباید ماهی قرمز بخریم؟

عکس/ سلفی متفاوت فرهاد مجیدی و مادرش در امارات

عکسی نایاب از خنده مستانه مظفرالدین‌شاه قاجار و پادشاه بلژیک ۱۳۰ سال پیش

عکس/ استوری خاص مه لقا باقری برای برادرش

عکس/ مشهد و دورنمای حرم امام رضا (ع) ۵۵ سال پیش از فراز آسمان

عکس/ شهر بسطام و دورنمای مقبره بایزید حدود ۱۳۰ سال پیش

عکس/ نمایی زیبا از پل خواجو اصفهان و زاینده رود پر آب

واکنش وزارت نفت به تحریم پاک نژاد

فیلم/ دیدار پزشکیان با خانواده شهدا در سفر به جنوب شرق تهران

نادر جهانبانی کیست؟/ از فرماندهی نیرو هوایی ایران تا بنیان‌گذاری تیم آکروجت تاج طلایی

فیلم/ لحظه وحشتناک حمله با قمه به کله پزی

فیلم/ بلاگر آشپز ماشینی به اداره پلیس احضار شد