تاریخ انتشار: ۲۰:۳۷ - ۲۶ شهريور ۱۴۰۲

کاهش ساعت کاری به کجا رسید؟

حسین گودرزی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی گفت: ما حدود ۷۸روز تعطیلات مناسبتی و جمعه داریم، یعنی ۲۶روز مناسبتی و ۵۲جمعه. میانگین جهانی تعطیلات حدود۱۲۰روز است.

کاهش ساعت کاری به کجا رسید؟

اقتصاد۲۴- یک نماینده مجلس درباره طرح افزایش تعطیلات، میزان نهایی کاهش ساعت کار، مقایسه تعطیلات ایران با دنیا و سرنوشت این لایحه با همشهری آنلاین گفت وگویی داشته است.گفت وگو حسین گودرزی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس را می خوانید:

با توجه ترافیک بالای سفرها و رکوردشکنی مصرف بنزین در تعطیلات پایان ماه صفر امسال، لایحه ساماندهی تعطیلات آخر هفته کی قانون می‌شود؟

از خردادماه امسال گزارش کمیسیون اجتماعی مجلس درباره لایحه ارسالی دولت تکمیل شد و این لایحه را به هیات رئیسه ارسال کردیم تا در نوبت بررسی صحن قرار گیرد. لایحه دولت یک لایحه عادی بود و بررسی لایحه‌های عادی زمان می‌برد. بنده به سراغ نمایندگان رفتم و حدود ۱۱۱ نفر امضا کردند که مطابق ماده ۱۰۰ آیین‌نامه داخلی مجلس، خارج از نوبت رسیدگی شود. طی مراجعه حضوری که بنده به آقای محمدباقر قالیباف ریاست محترم مجلس داشتم، گفتند الآن ۱۷مورد ماده ۱۰۰ داریم که در نوبت است. آقای قالیباف قول دادند که در اثنای بررسی لایحه هفتم این لایحه نیز به بررسی گذاشته شود.

اهمیت تدوین این لایحه چه بوده است؟

ما الآن حدود ۷۸روز تعطیلات مناسبتی و جمعه داریم، یعنی ۲۶روز مناسبتی و ۵۲جمعه. میانگین جهانی تعطیلات حدود۱۲۰روز است. بنابراین ما خیلی فاصله داریم. تعطیلات تاریخی ما اگرچه به علت قدمت تاریخی و مناسبت‌های مذهبی بالاست، ولی ۲روزه شدن تعطیلات پایان هفته حتما می‌تواند سفرهای گردشگری کوتاه و فرهنگ ایرانی اسلامی کنار خانواده بودن را تقویت کند. ما در عین حال ۴ساعت کار هفتگی را نیز کاهش دادیم. ساعت کار هفتگی ۴۴ساعت است، پیشنهاد دولت ۴۲.۵ ساعت بود و ما در مجلس آن را به ۴۰ساعت رساندیم. این ۴۰ساعت نرمال جهانی است و کشورهای توسعه‌یافته ۴۰ساعت کار در هفته انجام می‌دهند. ما معتقدیم با این لایحه یک تحول بزرگ در کشور اتفاق می‌افتد.

در نسخه نهایی همان تعطیلی جمعه و شنبه مطرح است؟

رای نمایندگان مجلس جمعه و شنبه بوده است که البته می‌تواند پنج‌شنبه و جمعه باشد و بستگی به پیشنهاد نمایندگان دارد. آنچه برای ما مهم‌تر است این است که ۲روز در هفته تعطیل باشد؛ به‌خصوص با بازگشایی مدارس و توجه به این نکته که دانش‌آموزان ۲روز در هفته تعطیل هستند، طبیعی است که اگر خانواده‌ها هم تعطیل باشند، می‌توانند زمان‌شان را با هم تنظیم کنند و بیشتر در کنار یکدیگر باشند. این همان هدفی است که ما در ترویج الگوی ایرانی و اسلامی زندگی به دنبال انسجام بیشتر خانواده‌ها هستیم. این لایحه کیفیت زندگی مردم را بالاتر می‌برد. این که دانش‌آموزان زمان بیشتری در کنار خانواده‌هایشان باشند مقوله بسیار مهمی است.

این لایحه بر مقوله اوقات فراغت خانواده‌ها تاثیر می‌گذارد. اوقات فراغت زمانی که هر فردی می‌تواند سوای مسئولیت‌های اجتماعی و تکالیف اجباری به خویشتن اختصاص دهد. این امر بسیار مهمی در دنیای مدرن و نظریه‌های جامعه‌شناسی است که زمانی برای آدم‌ها باشد تا خودشان برای زندگی‌شان و نحوه گذراندن آن تصمیم بگیرند. این فوق‌العاده مهم است. با توجه به تکالیف زیادی که جامعه و کار برای انسان تعیین کرده‌اند، انتخاب نحوه گذران زندگی در تعطیلات ۲روزه پایان هفته در بالاتر رفتن کیفیت زندگی، تعامل اعضای خانواده و روابط عاطفی و همدلی آنان با یکدیگر اثر می‌گذارد و می‌تواند حس در کنار هم بودن را احیا کند. ساماندهی تعطیلات و اوقات فراغت فوق‌العاده بر سلامت اجتماعی و روانشناسی اجتماعی خانواده‌ها اثر بگذارد.

به نظر شما اگر این لایحه به سامان برسد از اتفاقاتی همچون ترافیک قفل بزرگراه‌ها در تعطیلات مناسبتی کشور جلوگیری کند؟

بله. این لایحه تعطیلات را در طول سال توزیع می‌کند. تعطیلات سال قمری چون در مقایسه با سال شمسی ما گردشی است، مردم تعطیلات جمعه را با تعطیلات مناسبتی نزدیک به آن ادغام می‌کنند و یک‌دفعه ترافیک بسیار بالای جاده‌ای شکل می‌گیرد. اگر لایحه تصویب شود، ترافیک روان‌تر می‌شود.

برای ساماندهی تعطیلات مناسبت‌های سال قمری نیز برنامه خاصی دارید؟

خیر. لایحه دولت تنها ۲روز تعطیلی پایان هفته و کاهش ساعت کاری هفتگی را پیشنهاد داده بود. ما هم برخی اصلاحات روی آن داریم. ما درخواست داریم رسانه‌ها اهمیت این کار بزرگ مجلس یازدهم را برای مردم توضیح دهند. سال‌ها مبارزه صورت گرفته است که ساعات کار هفتگی کم شود. ما امیدواریم آقای قالیباف رئیس مجلس توجه ویژه به این لایحه داشته باشند. جامعه ما الآن نیازمند آرامش است و این لایحه می‌تواند این آرامش را ایجاد کند. اثر این لایحه بسیار زیاد است و مردم خیلی زود اثر آن را می‌بینند. خیلی از طرح‌ها و لایحه‌هایی که ما در مجلس تصویب می‌کنیم، مردم ممکن است اثر آن را به‌صورت ملموس و روزمره در زندگی خود احساس نکنند، ولی اثر این لایحه فورا در زندگی مردم احساس خواهد شد.

فکر می‌کنید هیات نظارت مجمع و شورای نگهبان مخالفتی با لایحه نداشته باشند؟

خیر. لایحه مشکلی ندارد. این لایحه با تفاهم دولت و مجلس تدوین شده است.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ترکیب احتمالی النصر مقابل پرسپولیس

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

آغاز واریز حقوق بازنشستگان کشوری به همراه شگفتانه ۳ میلیون تومانی

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان

عکس/ گریم متفاوت بهزاد فراهانی و وثوقی ۵۱ سال پیش در یک فیلم سینمایی

گزارش ترک فعل بانک مرکزی روی میز دادسرای دیوان محاسبات

ماجرای هولناک کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

عکس/ دیدار فرهاد مجیدی و کوین یامگا در امارات

عکس/ جولان تاکسی‌های نارنجی ۵۴ سال پیش در خیابان ناصرخسرو

عکس/ استوری دردناک سحر دولتشاهی برای امیرمحمد خالقی

النصر مقابل پرسپولیس آبی پوش شد