تاریخ انتشار: ۱۲:۰۵ - ۲۷ شهريور ۱۴۰۲
آیا عدم ارائه وضعیت مسکن کارساز بود؟

معمای توقف آمار رسمی مسکن

انتشار گزارش تحولات بازار مسکن پایتخت از آذر پارسال متوقف شد. آمار‌های غیررسمی رشد ۴۰ درصدی قیمت خانه‌های تهران در این مدت را نشان می‌دهد

معمای توقف آمار رسمی مسکن

اقتصاد۲۴- متوسط قیمت مسکن در تهران به متری ۶۶ میلیون تومان رسیده است. عددی که براساس آخرین برآورد‌ها از سوی پلتفرم‌های حوزه مسکن در پایتخت به‌دست آمده و نسبت به هشت ماه قبل که شاهد توقف انتشار آمار‌های رسمی در حوزه مسکن بودیم، تقریبا ۴۰ درصد بیشتر است.
به گزارش فرارو؛ بانک مرکزی باهدف کنترل اوضاع و آشفتگی‌های بازار مسکن، آذر پارسال از انتشار آمار‌های رسمی خودداری کرد. آن زمان رقم اعلامی بانک مرکزی (متری ۴۸ میلیون تومان) از متوسط قیمت خانه‌های تهران، از رشد ۴۰ درصدی قیمت مسکن در هشت ماه ابتدایی ۱۴۰۱ حکایت داشت و حالا اگر آمار‌های غیررسمی را ملاک قرار بدهیم، در عرض هشت ماه ۴۰ درصد دیگر به قیمت خانه‌های تهران اضافه شده است.

قیمت مسکن از منظر آمار‌های رسمی

متوسط قیمت خانه‌های تهران تا آذر ۱۴۰۱ در قالب گزارشی تحت‌عنوان تحولات بازار مسکن پایتخت توسط بانک مرکزی منتشر می‌شد. آن زمان بانک مرکزی میانگین قیمت خانه‌های تهران را براساس معاملاتی که به‌شکل رسمی خریدوفروش شدند، تقریبا متری ۴۸ میلیون تومان اعلام کرد. یعنی یک خانه ۱۰۰ متری در تهران به‌شکل میانگین آذر پارسال چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان ارزش داشته که این عدد طبق همان آمار‌های بانک مرکزی حدود ۴۰ درصد از فروردین ۱۴۰۱ بیشتر است.

متوسط قیمت مسکن در تهران فروردین پارسال متری ۳۴ میلیون و ۲۷۰ هزار تومان بوده و این عدد با رشد ۱۳ میلیون و ۸۰۰ هزارتومانی در عرض هشت ماه به مرز متری ۴۸ میلیون تومان رسیده است. روند صعودی قیمت مسکن در هشت ماه ابتدایی پارسال به‌شکلی بوده که هر ماه حداقل یک و نهایتا هشت درصد به قیمت مسکن اضافه شده و نهایتا بانک مرکزی دست از انتشار آمار‌های رسمی برداشته است.


بیشتر بخوانید: یک قرن حسرت خانه‌دار شدن بر دل ایرانیان


متوسط قیمت مسکن در تهران اردیبهشت پارسال با رشد تقریبا شش درصدی از مرز متری ۳۶ میلیون تومان عبور کرد. داده‌های بانک مرکزی مشخص می‌کند یک ماه بعد این عدد به متری ۳۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان ارتقا پیدا کرده و حدود هشت درصد بالا رفته است. با شروع تابستان متوسط قیمت مسکن در تهران به روند صعودی خودش ادامه داده و برای اولین بار از متری ۴۰ میلیون تومان عبور کرده. این عدد در تیرماه پارسال متری ۴۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به ثبت رسیده و به‌معنی رشد تقریبا شش درصدی است.

افزایش قیمت مسکن در مرداد پارسال سرعت کمتری داشته و با رشد ۲.۵ درصدی به متری ۴۲ میلیون و ۷۳۰ هزار تومان رسیده است. معاملات بازار مسکن تهران در شهریور از رشد قیمت تقریبا یک درصدی ارزش خریدوفروش‌ها حکایت دارد و آن موقع با متوسط قیمت متری ۴۳ میلیون و ۲۲۰ هزار تومان سروکار داشتیم. در مهرماه پارسال خرید هر متری مربع آپارتمان مسکونی ۴۳ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان یعنی یک درصد بیشتر از شهریور خرج برمی‌داشته و در آبان و آذر متوسط قیمت مسکن در تهران به‌ترتیب متری ۴۶.۷ میلیون و ۴۸ میلیون تومان به‌ثبت رسیده است.

متوسط قیمت مسکن در تهران به‌این ترتیب براساس آمار‌های رسمی درعرض هشت ماه ابتدایی پارسال حول‌وحوش ۴۰ درصد رشد داشته و از متری ۳۴ میلیون و ۲۷۰ هزار تومان به متری ۴۸ میلیون تومان رسید.

قیمت مسکن از منظر آمار‌های غیررسمی

متوسط قیمت خانه‌های تهران براساس آخرین بررسی پلتفرم‌های حوزه مسکن به متری ۶۶ میلیون تومان رسیده است. عددی که میانگین ارقام پیشنهادی همه‌جور خانه و فروشنده‌ای در تهران است و طبیعتا در ارزان‌ترین و گران‌ترین محله‌های پایتخت تفاوت زیادی با آن مشاهده می‌کنیم.

مثلا اگر سراغ منطقه یک که واقع در شمال پایتخت است و محله‌هایی مثل زعفرانیه، نیاوران و ... را در خودش جای داده برویم، با متوسط قیمت متری ۱۳۴ میلیون تومان روبرو می‌شویم و این عدد در منطقه ۱۸ تهران به‌شکل میانگین حدود متری ۳۲ میلیون تومان برآورد می‌شود. اما برگردیم به همان عدد متری ۶۶ میلیون تومان.

متوسط قیمت مسکن در تهران درحالی به‌گواه پلتفرم‌های حوزه مسکن به متری ۶۶ میلیون تومان رسیده که این عدد دقیقا ۳۸ درصد نسبت به آذر پارسال رشد داشته است. یعنی زمانی که برای آخرین بار گزارش تحولات بازار مسکن از سوی بانک مرکزی اعلام می‌شد. با این اوصاف در هشت ماهی که آمار‌های رسمی حوزه مسکن مسکوت مانده، حداقل روی کاغذ روند افزایش قیمت‌ها توقف نداشته و مثل همان زمان شاهد افزایش ارقام پیشنهادی فروشنده‌ها در پایتخت هستیم.


بیشتر بخوانید: در جستجوی آپارتمان‌های ۲۰ میلیاردی تهران + جدول


عدد متری ۶۶ میلیونی که پلتفرم‌های حوزه مسکن به‌عنوان متوسط قیمت خانه‌های تهران اعلام می‌کنند، نشان می‌دهد یک خانه ۵۰ متری در تهران سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان ارزش دارد و یک خانه ۱۰۰ متری و دوخوابه شش میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان می‌ارزد. همان خانه ۵۰ متری آذر پارسال از نظر بانک مرکزی به‌طور متوسط دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان خریدوفروش شده و ارزش آن خانه ۱۰۰ متری چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بوده است.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ ژست عجیب شیدا یوسفی با فرش ایرانی

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

توصیه جدی وزارت بهداشت برای خرید شیرینی و آجیل

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟