تاریخ انتشار: ۱۰:۱۰ - ۰۴ مهر ۱۴۰۲

حقوق و دستمزد کارگران در نیمه دوم سال افزایش می‌یابد؟

معاون روابط کار وزیر کار با اشاره به اینکه دولت تلاش کرد با طرح کالابرگ کمکی به کارگران کند گفت:احتمالاً هفته آینده جلسه شورای عالی کار برگزار می‌شود، اما هنوز دستور کار جلسه مشخص نیست.

حقوق و دستمزد کارگران در نیمه دوم سال افزایش می‌یابد؟

اقتصاد۲۴- طی ماه‌های گذشته چندین بار کارگران نسبت به وضعیت حقوق خود گلایه داشته و خواستار برگزاری جلسه شورای عالی کار و رسیدگی به وضع حقوق و دستمزد شدند. اما تاکنون جلسه‌ای با محور بررسی دستمزد برگزار نشده است.

به گفته‌ی معاون روابط کار وزارت کار احتمال زیاد هفته آینده جلسه شورای عالی کار تشکیل می‌شود، اما هنوز دستور جلسه مشخص نیست. جلسه این ماه هم بعد از بازگشایی مدارس برگزار می‌شود و هنوز دستور جلسه مشخص نیست.

علی حسین رعیتی فرد، معاون روابط کار وزارت کار در گفت‌وگویی اعلام کرده است که در هنگام تصویب حداقل مزد سال جاری دولت پیش‌بینی کرده بود که اگر امسال حقوق کارمندان دولت در میانه سال افزایش پیدا کند، به همان میزان حداقل حقوق کارگران هم اضافه شود، اما تا کنون هیچ خبری از افزایش حقوق کارمندان دولت نیست و بنابراین برای حداقل دستمزد کارگران هم هیچ تصمیمی گرفته نشده است.


بیشتر بخوانید:هزینه ماهانه یک خانوار چقدر است؟


وی در مورد اینکه آیا تا کنون درخواست تجدیدنظر در حداقل مزد کارگران در شورای عالی کار ارائه شده است؟ گفت: تاکنون چنین مسأله‌ای در دستور کار شورای عالی قرار نگرفته است، البته نمایندگان کارگری در رسانه‌ها مسائلی عنوان کرده‌اند,، اما هر موضوعی که باید در شورای عالی کار بررسی شود، باید در دستور جلسه قرار بگیرد.

رعیتی فردمعتقد است که دولت تلاش کرده است در قالب کالابرگ الکترونیکی در ۵ دهک کم‌درآمد جامعه امتیازاتی در نظر بگیرد، از جمله اینکه اگر نیمی از یارانه آن‌ها صرف خرید ۱۱ قلم کالای منتخب شود، ۱۲۰ هزار تومان یارانه اضافه برای‌شان شارژ می‌شود و معمولاً کارگران جزء دهک‌های سه تا پنج هستند و مشمول این امتیاز می‌شوند.

نمایندگان کارگری بار‌ها نسبت به عدم برگزاری جلسه‌ای با موضوع بررسی مجدد مزد گلایه و درخواست داده اند. اما تا کنون از سوی دولت بازخورد مثبتی دریافت نکرده اند. نمایندگان کارگران معتقدند که دولت در جریان تعیین مزد ۱۴۰۲ وعده‌هایی مبنی بر اینکه اگر تورم کنترل نشود جلسه‌ای برای بحث دستمزد کارگران برگزار خواهد شد داده اند.

اما دولتی‌ها حرف دیگری می‌زنند و اعتقاد دارند که بنگاه‌هایی که توان اقتصادی بهتری دارند می‌توانند، هم دستمزد بیشتری به کارگر خود بپردازند و هم با ارائه سبد کالا کارگر را همراهی کنند.

سمیه گلپور، رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری کشور می‌گوید:در آخرین جلسه شورای عالی کار این وعده به نمایندگان کارگران داده شده بود در صورتی که تورم کنترل نشود، برای ترمیم مزد کارگران جلسه‌ای از سوی وزارت کار برگزار می‌شود؛ بنابراین کارگران منتظر برگزاری جلسه شورای عالی کار با محور بحث دستمزد و معیشت کارگران هستند.

وی با بیان اینکه در قانون تأکیدی بر اینکه دستمزد سالی یکبار افزایش یابد نشده است گفت: در قانون بیان شده است که دستمزد باید سالیانه افزایش یابد. سالیانه به معنی سالی یکبار نیست.

گلپور با اشاره به اینکه متأسفانه اینکه تصور می‌کنند با افزایش دستمزد کارگران تورم ایجاد می‌شود کاملاً اشتباه است بیان کرد:با کاهش قدرت خرید کارگران بیشترین ضربه به تولید زده می‌شود، چراکه کارگران به عنوان مهم‌ترن جامعه‌ی هدف تولیدات داخل توان خرید ندارند. در سالی که عنوان آن از سوی مقام معظم رهبری رونق تولید نامگذاری شده است، حمایت از کارگران ضرورت دارد.

متاسفانه مسئولان فکر می‌کنند هرچه از حقوق کارگران کم کنند، رشد اقتصادی بیشتر خواهد شد، اما برای توسعه باید اول از همه به نیروی کار توجه کرد. اگر فریز مزد کارگران سبب رشد اقتصادی می‌شد، امروز نباید این وضعیت را داشتیم، چراکه سیاست‌هایی که تا به امروز پیاده شده همه در راستای کاستن از حقوق کارگران بوده است.

وی گفت: ترکیه در سال گذشته ۳ بار دستمزد کارگران را افزایش داده است و در حال حاضر نیز با کشور‌های مختلف بالاترین حجم صادرات و تفاهم‌نامه‌ها را دارد. در کشور ما در تعیین حداقل دستمزد‌ها عملکرد مناسبی وجود نداشته است، این موضوع فشار زیادی را به کارگران و کارفرمایان وارد کرده است

منبع: تسنیم
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

حمله رژیم صهیونیستی به تهران/ شهادت جمعی از فرماندهان سپاه +عکس

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

تصاویر خلبان اسرائیل پس از ساقط کردن جنگنده در زنجان

فرماندهان ارشد نظامی که در حمله اسرائیل به شهادت رسیدند چه کسانی بودند؟/ ۲۳ خرداد؛ نقطه عطفی در دکترین امنیتی ایران

اینفوگرافی/ ۱۴ فرمانده ارشد نظامی ایران در لیست ترور اسراییل

عکس/ خلبان زن اسرائیلی اسیر شد

عکس/ کره شمالی در مقابل اسرائیل از ایران حمایت کرد

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ تعداد سپهبدهای ایران به ۶ تن رسید

قاب عاشقانه بازیگر یوسف پیامبر در کنار همسرش

عکس/ استوری پسر سردار حاجی زاده

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ توییت محمد جواد ظریف پس از حمله دیشب اسرائیل

فیلم/ هم اکنون حمله اسرائیل به شیراز

عکس/ حمله اسرائیل به ساختمان مسکونی در نارمک تهران

عکس/ ورودی پایگاه شکاری تبریز بعد از حمله اسرائیل

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پیغام شبانه مولوی عبدالحمید درباره حمله اسرائیل

کانال ۱۳ اسرائیل: موج جدیدی از حملات را آغاز کردیم

۵ قانون طلایی زوج‌های خوشبخت در فضای مجازی

واشنگتن: در حمله اسرائیل به ایران مشارکت نداشتیم

عکس/پیام وینفرد شفر در واکنش به حمله اسرائیل

آسمان کشور تا این روز بسته شد

فیلم/ اهداف وعده صادق ۳ چه اماکنی بودند؟

فیلم/پدافند هوایی تهران شبانه فعال شد

اطلاعیه شماره ۲ سپاه منتشر شد

نیروگاه شهید رئیسی اصفهان مورد هدف قرار گرفت

پیام معنادار پزشکیان درباره عملیات وعده صادق ۳

تصویر مو‌های روی تشک صورتی متعلق به پرنیا است

دستور بن‌سلمان بعد از حملات ایران و اسرائیل

نشست اضطراری شورای امنیت درباره حملات اسرائیل به ایران آغاز شد

عکس/پوستر معناداری که دفتر رهبر انقلاب منتشر کرد

پیغام توجه‌برانگیز عراقچی درباره حمله به اسرائیل

تازه‌ترین تصاویر از خیابان‌های تل‌آویو بعد از حمله

فیلم/ انهدام پهپاد اسرائیل در منطقه مرزداران تهران

سرنگونی دو جنگنده F ۳۵ توسط ارتش

تصویری از وضعیت آسمان تل‌آویو

فیلم/ آثار برخورد موشک ایران به تل‌آویو

اطلاعیه سپاه در پی حمله ایران به اسرائیل

فیلم/ اصابت موشک‌های ایران به مقر وزارت جنگ اسرائیل

عکس/ خلبان زن اسرائیلی اسیر شد

اولین تصاویر از انفجار در تل‌آویو منتشر شد

سناریوهای حمله ایران به اسرائیل کدامند؟/ آینده منطقه و نظم بین‌المللی در هاله‌ای از ابهام

فرمانده جدید ارتش انتخاب شد

قطع پخش زنده سخنگوی اسرائیل به دلیل حمله ایران

اردشیر چهارم هخامنشی کیست و دوران تراژیک پادشاهی‌اش چگونه گرشت؟

تصاویر خلبان اسرائیل پس از ساقط کردن جنگنده در زنجان

نخستین جنگنده‌های اسرائیل ساقط شدند

حمله پهپادی اسرائیل به زنجان

شنیده صدای انفجار در بویین زهرا

وحید ماجد معاون سیاستگذاری و راهبری وزارت اقتصاد کیست؟

شنیده شدن صدای شدید پدافند در مرکز تهران

نیرو‌های مسلح، رژیم رذل صهیونی را بیچاره خواهند کرد/ ملت ایران مطمئن باشند در این زمینه کوتاهی نخواهد شد

شنیده شدن صدای انفجار در شهر اصفهان

زهره عالی پور رییس سازمان خصوصی سازی کیست؟

پیام تلویزیونی رهبر انقلاب تا دقایقی دیگر

آخرین خبر درباره وضعیت جسمی دریابان شمخانی

معرفی پهپاد واچ کیپر ساخت شرکت تالس انگلستان

فیلم/لحظه برخورد مستقیم موشک اسرائیلی به پادگان لویزان

فیلم/اولین تصاویر از انفجار در کرج منتشر شد

پیام متفاوت احمدی‌نژاد در پی تجاوز اسرائیل

ادعای نتانیاهو: بزرگترین کارخانه غنی‌سازی ایران را تخریب کردیم

فیلم/ انفجار‌های جدید در سمت چیتگر

فیلم/انفجار مهیب در جنوب تهران تهران رخ داد

حمله اسرائیل به محدوده سایت فردو

صدای انفجار شدید در ملارد و شهریار شنیده شد

شنیده شدن صدای انفجار در خاورشهر تهران