تاریخ انتشار: ۱۴:۵۸ - ۰۴ مهر ۱۴۰۲

با بیماری مرموز و کشنده جدید شبیه کرونا آشنا شوید

ویروس "نیپا" از فردی به فرد دیگر سرایت می‌کند و این مساله باعث نگرانی سازمان جهانی بهداشت شده است، چرا که پتانسیل نیپا یا NiV برای ایجاد یک همه‌گیری جهانی دیگر مانند کرونا زیاد است.

با بیماری مرموز و کشنده جدید شبیه کرونا آشنا شوید

اقتصاد۲۴- شیوع ویروس نیپا در هند باعث وحشت مردم شده است. این ویروس مهاجم نرخ مرگ‌و‌میر بسیار بالایی دارد و احتمالا از خفاش‌های میوه‌خوار نشأت گرفته است. مقامات هندی با تعطیل کردن مدارس و ادارات در ایالت کرالا در جنوب این کشور تلاش دارند از گسترش ویروس کشنده «نیپا»، جلوگیری کنند. بسیاری از پزشکان نگران تکرار فاجعه کرونا در سال ۲۰۲۳ هستند.

در این گزارش قصد داریم مروری بر نشانه ها، تاریخچه و درمان ویروس نیپا داشته باشیم. اطلاعات زیر از پایگاه CDC استخراج شده اند.

تکرار کرونا/ ویروس مالزیایی در هند وحشی شد

ویروس نیپا (Nipah (NiV)) اولین بار در سال ۱۹۹۹ پس از شیوع در خوک‌ها و انتقالش به مردم در مالزی و سنگاپور کشف شد. این شیوع منجر به ابتلای ۳۰۰ انسان و مرگ بیش از ۱۰۰ نفر شد و تأثیر منفی اقتصادی قابل توجهی بر شرق و جنوب شرق آسیا داشت، زیرا بیش از ۱ میلیون خوک برای کمک به کنترل بیماری کشته شدند.


بیشتر بخوانید:بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفلوانزا چه زمانی است؟


اگرچه بعد از سال ۱۹۹۹ دیگر هیچ شیوع شناخته شده‌ای از NiV در مالزی و سنگاپور مشاهده نشد، اما شیوع بیماری نیپا در برخی مناطق آسیایی به ویژه در بنگلادش و هند ادامه دارد و سالانه برخی افراد را آلوده می‌کند.

طبق تحقیقات انجام شده، ویروس نیپا از فردی به فرد دیگر سرایت می‌کند و این مساله باعث نگرانی سازمان جهانی بهداشت شده است، چرا که پتانسیل NiV برای ایجاد یک همه‌گیری جهانی و بزرگ دیگر مانند کرونا زیاد است.

خفاش‌های میوه خوار آلوده می‌توانند بیماری را به افراد یا حیوانات دیگری مانند خوک منتقل کنند. افراد در صورت تماس نزدیک با حیوان آلوده یا تماس مایعات بدن آن‌ها (مانند بزاق یا ادرار) ممکن است آلوده شوند. انتشار و انتقال اولیه از حیوان به فرد انسانی می‌تواند به عنوان مبداء همه گیری شناخته شود. هنگامی که این بیماری به افراد انسانی سرایت کند، سرایت از فرد انسانی به فرد انسانی دیگر آسان‌تر و سریع‌تر می‌شود.

علائم عفونت نیپا از خفیف تا شدید متغیر است. با این حال، میزان کشندگی این بیماری نسبتا زیاد است. نیپا منجر به مرگ ۴۰ تا ۷۰ درصد از کسانی شده است که در سال‌های ۱۹۹۸ الی ۲۰۱۸ به این بیماری مبتلا شده اند.

نشانه‌های نیپا/ علائمی که بوی مرگ می‌دهند

علائم بیماری معمولاً بین ۴ تا ۱۴ روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر می‌شوند. این بیماری در ابتدا به صورت تب و سردرد ظاهر می‌شود و بعد از مدتی منجر به ظهور علائم تنفسی مانند سرفه، گلودرد و مشکلات ریوی و احساس خفگی می‌شود. نیپا در صورت پیشرفت بیش از اندازه ممکن است به تورم مغزی (انسفالیت) هم منجر شود. علائم این مرحله شامل خواب آلودگی، بی نظمی و آشفتگی ذهنی و سرگیجه و سردرد است که می‌تواند به سرعت و در عرض ۲۴ تا ۴۸ ساعت فرد را به کما ببرد.

علائم اولیه و خفیف نیپا شامل موارد زیر است:

تب

سردرد

سرفه

گلو درد

دشواری در تنفس

استفراغ

پیشرفت بیماری ممکن است علائم زیر را به دنبال داشته باشد:

گیجی

خواب آلودگی

تشنج

عوارض جانبی در بازماندگان عفونت ویروس نیپا می‌تواند طولانی مدت باشد. تشنج‌های مداوم و تغییرات شخصیتی و خلقی از مهم‌ترین عوارض بیماری نیپا هستند.

عفونت‌هایی که منجر به مرگ می‌شوند ممکن است ماه‌ها و حتی سال‌ها پس از مواجهه ظهور پیدا کنند.
ویروس نیپا درمان می‌شود؟

در حال حاضر هیچ درمان معتبر و تضمین شده‌ای برای عفونت ویروس نیپا (NiV) وجود ندارد. درمان این بیماری محدود به مراقبت‌های عمومی از جمله استراحت، هیدراتاسیون و درمان علائم در زمان بروز است. با این حال، برخی محققان در حال کار روی درمان‌های ایمونوتراپی (درمان‌های آنتی بادی مونوکلونال) هستند.

علاوه بر این، برخی پزشکان معتقدند داروی ضد ویروس رمدسیویر که در زمان شیوع کرونا نیز مورد استفاده قرار می‌گرفت، می‌تواند مؤثر واقع شود و ممکن است مکمل درمان‌های ایمونوتراپی باشد.

همچنین، داروی ریباویرین برای درمان تعداد کمی از بیماران در زمان شیوع اولیه NiV در مالزی مورد استفاده قرار گرفت، اما اثربخشی قطعی آن به اثبات نرسید.

منبع: خبر فوری
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ آذر ۱۴۰۲ + جدول

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت ماشین های لوکس لکسوس در بازار ایران + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز /جدول

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۹ آذر ۱۴۰۲ + جدول

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۰ آذر ۱۴۰۲ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ دل امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ آذر ۱۴۰۲ + جدول

بورس هفته آینده مثبت خواهد بود/ ارزیابی تامین مالی دولت از بورس در سال جاری

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۱۰ آذر ۱۴۰۲ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۹ آذر ۱۴۰۲ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه ۹ آذر ۱۴۰۲ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ ذوق‌زدگی محمدحسین میثاقی در برنامه زنده

معرفی افسرده‌ترین کشورهای دنیا

افشاگری رئیس پیشین فدراسیون

یک سواری اتوماتیک ایرانی با قیمت در کارخانه

فیلم/ چاقوکشی در لیگ امید‌های فوتبال!

از آلودگی لذت ببرید!

امسال گرمترین سال تاریخ بشر است

گفتمان‌های دوقطبی ساز در رقابت انتخاباتی

شیرخشک سهمیه‌بندی با افزایش قیمت ۴۰ درصدی

ماجرای محبوب‌ترین اپلیکیشن‌ها + اینفوگرافی

فیلم/ سرنوشت دریاچه اورمیه، در انتظار خزر است!

یک پیشنهاد عجیب برای استقرار حجاب‌بان‌ها

عکس / استوری جالب مژده لواسانی برای لیلا حاتمی

حق کمیسیون مشاوران املاک از هر طرف معامله ۲۵ صدم درصد

قیمت‌های نجومی آپارتمان‌های شمال تهران + جدول

تغییر جهت پول‌ها در بورس تهران

احتمال غیبت پنج ستاره الدحیل برابر پرسپولیس

پیشنهاد تازه و جنجالی بن‌سلمان به ایران

شما عضو کدام دهک درآمدی هستید؟

امکان افزایش سود سهام عدالت تا ۲۰ درصد

دلالان سرپایی، میدان‌دار بازار طلا و سکه

نوشابه قوطی هم گران شد

درباره سیاست‌مداری کارکشته، ولی نه یکتا/ معمای شهرت کیسینجر؛ جاه‌طلبی ترسناک!

تصاویر هوایی ویرانی غزه پس از پایان آتش‌بس

فیلم / نخستین لحظات پس از بمباران خان‌یونس

سال ۱۴۰۳ سخت‌تر از قبل در انتظار طبقات فقیر

۴۵ هزار تماشاگر پرسپولیس در مقابل ۶ هزار نفر برای تیم ملی

قیمت نجومی بلیت بازی پرسپولیس در بازار سیاه + عکس

برخورد‌های تازه و عجیب با افغان‌های داخل ایران

ایران نایب رئیس اوپک شد

تبعات افزایش سن و سابقه بازنشستگی برای معلولان

تصویب منع دسترسی ایران به ۶ میلیارد دلار آزاد شده در مجلس نمایندگان آمریکا

اوپک پلاس در سراشیب کاهش تولید

وزیر نفت بگوید؛ خط لوله تابش به کجا رسید؟

دلار دوباره سکته کرد!

قیمت انواع لپ تاپ دل + جدول

آخرین وضعیت درباره افزایش حقوق بازنشستگان

خبر جدید درباره عرضه خودرو‌های وارداتی

تاثیر طلای جهانی در بازار داخلی

عکس / تورم کمرشکن شد

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت + جدول

بدهی ۴۰ هزار میلیارد تومانی یک بانک از جیب شهروندان

قیمت ماشین های لکسوس در بازار + جدول

دیپلماسی عربی در محک جنگ غزه؛ کشور‌های شورای همکاری چقدر موفق بودند؟

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت گوشت ۴ برابر شد، اما صدایی از این منتقد درنیامد!

دولت منابع را به خصولتی‌ها می‌دهد، مالیات را از تولیدکننده می‌گیرد/ تورم بر دوش مردم

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول