تاریخ انتشار: ۱۰:۲۱ - ۱۰ مهر ۱۴۰۲

موج سواری اردوغان بر روی تروریسم؛ نگاهی به انفجار دیروز در آنکارا

بح دیروز یکشنبه، رسانه‌ها از انفجار در نزدیکی وزارت کشور ترکیه در آنکارا خبر دادند. الجزیره به نقل از رسانه‌های ترکیه گزارش داد که به دنبال شنیده شدن صدای انفجار در نزدیکی مقر وزارت کشور در آنکارا خیابان‌های منتهی به این منطقه بسته شد

موج سواری اردوغان بر روی تروریسم

اقتصاد۲۴- صبح دیروز یکشنبه، مردم آنکارا در حالی شاهد انفجاری تروریستی در نزدیکی وزارت کشور ترکیه و پارلمان این کشور بودند که قرار بود ساعت ۲ بعد از ظهر همه اعضای پارلمان و همچنین رجب طیب اردوغان به مناسبت پایان تعطیلات تابستانی این نهاد در پارلمان حاضر شوند. به گزارش الجزیره به نقل از رسانه‌های ترکیه، به دنبال شنیده شدن صدای انفجار در نزدیکی مقر وزارت کشور در آنکارا خیابان‌های منتهی به این منطقه بسته شد. به گفته علی یرلیکایا، وزیر کشور ترکیه، این حمله تروریستی در نزدیکی ساختمان این وزارتخانه در مرکز آنکارا رخ داد و طی آن دو مهاجم قصد داشتند مجاور مقر پلیس، در نزدیکی پارلمان در آنکارا بمب‌گذاری کنند.

بنا بر این گزارش، این دو تروریست بعد از تیراندازی پلیس در حالی که سوار بر خودرو بودند، مقابل دروازه ورودی اداره‌کل امنیت وزارت کشور ترکیه توقف کردند و یکی از تروریست‌ها خود را منفجر کرد و دومی نیز در تیراندازی پلیس کشته شد. در حالی که به گفته ناظران، این نوع حملات اغلب از سوی دولت اردوغان یا به گروه‌های کرد یا جریان‌های چپ افراطی یا داعش نسبت داده می‌شود، در آخرین ساعات دیروز پ. پ. ک مسئولیت حمله دیروز را پذیرفت.

در واکنش به این انفجار، رجب طیب اردوغان در نشست پارلمان، در سخنانی با تاکید بر اینکه «تروریست‌ها صلح و شهروندان ما را هدف گرفتند» گفت: «تروریسم هرگز پیروز نمی‌شود.» در همین حال هاکان فیدان، وزیر خارجه این کشور نیز در صفحه شخصی خود در «ایکس» (توئیتر) نوشت: «ما هم در داخل و هم خارج به مبارزه با معضل تروریسم با قاطعیت ادامه خواهیم داد.»

ریشه تنش زایی‌ها

فارغ از اینکه کدام جریان طراح و مجری حمله دیروز یکشنبه به وزارت کشور ترکیه باشد، برخی تحلیل‌ها مدعی اند که ناامنی در این کشور به واسطه این قبیل اقدامات، بخشی از آن نتیجه عملکرد اردوغان و دولتش طی دو دهه گذشته به‌خصوص در قبال بخشی از جامعه ترکیه و مشخصاً کرد‌ها و نیز سیاست خارجی تنش‌زای آنکارا با همسایگانی، چون سوریه بوده است. ناظران تأکید دارند که دادن آدرس غلط و قرائت‌های هدف‌دار سیاسی از عملیات‌های تروریستی نیز خود می‌تواند گره کور عملیات تروریستی را در ترکیه پیچیده‌تر و ابعاد آن را عمیق‌تر کند.

فارغ از علل عملیات تروریستی دیروز یکشنبه ترکیه، وقوع انفجار در آنکارا، آن هم در نزدیکی وزارت کشور که از بالا‌ترین ضریب امنیتی برخوردار است به خودی خود از کاستی‌های امنیتی حکایت داشته و قابلیت‌های امنیتی ترکیه را زیر سؤال جدی می‌برد. نقش ترکیه در تنش‌های چندلایه خاورمیانه و پیچیده کردن بحران کردی در غرب آسیا و به طور مشخص سیاست‌های پرابهام، متضاد و چندگانه اردوغان در این خصوص و از همه مهم‌تر عملکرد مداخله‌جویانه آنکارا در سوریه و عراق می‌تواند از عناصر تأثیرگذار در وضعیت امنیتی ترکیه و عملیات تروریستی آنکارا باشد.

مواجهه اردوغان با بحران‌ها

بی‌شک اردوغان طی بیش از دو دهه‌ای که قدرت را در ترکیه در اختیار دارد با موج‌سواری برای اتفاقات و بحران آشناست، کما اینکه ناظران معتقدند بقای اردوغان طی سال‌های اخیر در قدرت به واسطه بهره‌برداری سیاسی – امنیتی او از کودتای نافرجام ۱۵ ژوئیه ۲۰۱۶ است.
همچنانی که دولت ترکیه در نمونه متأخرش، انفجار نوامبر ۲۰۲۲ (آبان ۱۴۰۱) در خیابان تقسیم شهر استانبول را که به کشته شدن ۶ شهروند و زخمی شدن ۸۱ نفر دیگر منجر شد، به پ. ک. ک و نیرو‌های کرد سوریه، نزدیک به پ. ک. ک نسبت داد. با این حال، هم پ. ک. ک و هم نهاد‌های کردی حاکم بر شمال‌شرق سوریه در همان برهه هر گونه دست داشتن خود در این انفجار را رد کردند و آن را بهانه‌ای برای آغاز حمله‌ای جدید به مناطق تحت کنترل کرد‌های سوریه دانستند.


بیشتر بخوانید: خیز علی‌اف و اردوغان برای بازگشایی کریدور جعلی زنگزور؛ ایران در چه زمین‌بازی قرار دارد؟


برخی تحلیل‌ها مدعی است حتی چهره‌های سیاسی هم به این دست اتفاقات، حملات و انفجار‌ها با دیده تردید نگاه می‌کنند. البته کشمکش‌های سیاسی در داخل ترکیه هم به این موضوع ورود کرده است، کما اینکه محرم اینجه، رهبر حزب تازه‌تأسیس «مملکت» و رقیب رجب طیب اردوغان در انتخابات پیشین ریاست جمهوری ترکیه، در واکنش به انفجار نوامبر ۲۰۲۲ (آبان ۱۴۰۱) استانبول در توئیتر نوشته بود: «آیا جمله بمب‌ها منفجر می‌شوند و رأی ما بیشتر می‌شود برایتان آشنا نیست؟ امیدوارم ترکیه به ۲۰۱۵ باز نگردد.»

توئیت اینجه به اظهارات جنجالی احمد داوود اوغلو، نخست‌وزیر اسبق ترکیه پس از انفجار مرگبار میدان راه‌آهن آنکارا و دیگر وقایع پس از انتخابات ژوئن سال ۲۰۱۵ اشاره دارد. در این انتخابات حزب عدالت و توسعه (AKP) نتوانست اکثریت کرسی‌های پارلمان را از آن خود کند، اما پایان مذاکرات صلح با حزب کارگران کردستان (PKK)، آغاز درگیری‌ها در ترکیه و افزایش ناامنی در این کشور، در انتخابات زودهنگام نوامبر همان سال به کمک اردوغان آمد و برخی از آرای از دست رفته او را جبران کرد.

منبع: دیپلماسی ایرانی

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ وضعیت وحشتناک مازندران بعد از تعطیلات نوروزی

عکس/ استایل خاص الیزابت تیلور، ستاره هالیوود ۵۰ سال پیش در تخت جمشید

خوشحالی مردم از بازگشت آب به زاینده‌رود پس از ماه‌ها

عکس/ پوشش خاص فوزیه، اشرف پهلوی و تاج الملوک ۸۶ سال پیش در ورزشگاه امجدیه با کلاه گلدار

عکس/ چهره متفاوت ثریا دو سال بعد طلاق از شاه ۶۵ سال پیش در پاریس

عکس/ رونمایی بهاره رهنما از خانه لاکچری اش با وسایل عتیقه و میلیاردی

عکس/ تیپ نوروزی فرشته حسینی با کت پلنگی و مدل موی جدید

عکس/ تیپ ساده و شیک نازنین بیاتی در دورهمی دوستانه

عکس/ ظاهر متفاوت فردین ۷۷ سال پیش در لباس سربازی

عکس/ پوستر رسمی نمایش ملکوت ۴۹ سال پیش با بازی بهروز وثوقی و انتظامی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بهبود وضعیت کبد چرب با مصرف این میوه

شش تمیزکاری شبانه که باید پیش از خواب انجام دهید

چرا قیمت دلار پایین بیا نیست؟/ مذاکره ایران و آمریکا حکم مُسکن را برای اقتصاد دارد

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۱۷ فروردین ۱۴۰۴/ ریزش شدید قیمت طلا ادامه دارد؟

فیلم/ طغیان رودخانه‌های ونایی و باغ فدک بروجرد

سیل راه منجیل به علی آباد و طارم را مسدود کرد

فیلم/ تذکر ایران به چین در ماجرای جزایر سه‌گانه

قیمت اجاره و فروش خانه در مناطق مختلف تهران

تصاویری از روز شلوغ سیدمحمد خاتمی

کارشناسی داوری دیدار پرسپولیس - استقلال خوزستان

فیلم/ سخنگوی صنعت آب: وضعیت آب در کشور نامناسب است

فیلم/ علی جنتی: حمایت ما از بشار اسد، وجهه ایران را در دنیا خراب کرد

واکنش عطاالله مهاجرانی به برکناری شهرام دبیری

فیلم/ سرپرست آلومینیوم مربی سپاهان را راهی بیمارستان شد

فیلم/ شعارهای تند بانوان پرسپولیسی علیه درویش

جدول لیگ برتر در پایان هفته بیست‌وپنجم

توصیه عجیب رشیدی‌کوچی به پزشکیان درباره عارف و قائم‌پناه

کارتال: ۱۲ تا ۱۳ بازیکن تیم مریض بودند

فیلم/ وضعیت اسفناک استادیوم آزادی در دیدار پرسپولیس و استقلال خوزستان

عکس/ شمس پهلوی و فرزندش شهباز پهلبد ۷۸ سال پیش

هجوم گنج‌یاب‌ها به یک امامزاده در تعطیلات نوروز

رسانه‌ها، صدای ماندگار ایمنی جاده‌ای؛ پویش «نه به تصادف» فراتر از یک کمپین نوروزی بود

فیلم/ خلاصه بازی پرسپولیس ۰ - ۰ استقلال خوزستان

جاده کندوان یک‌طرفه شد

گروسی: ایران سلاح هسته‌ای ندارد

حوالی بلوار کشاورز - تهران

فیلم/ پلیس فتا: تبلیغات وام فوری در فضای مجازی، کلاهبرداریست

تساوی پرسپولیس و استقلال خوزستان در آزادی

جزییات نخستین جلسه سران قوا در ۱۴۰۴ اعلام شد

فیلم/ ودخانه خرم‌رود طغیان کرد

پیش‌بینی وضعیت بازار خودرو در سال ۱۴۰۴

پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام نیری

عکس/ واژگونی مرگبار نیسان آبی در اتوبان باکری تهران

حذف نام وزیر طالبان از فهرست تحت تعقیب آمریکا

مدارس استان یزد یک‌شنبه دایر است

علاقه رونالدو به حج و عمره خبرساز شد

واکنش فلاحت‌پیشه به تهدید کیهان برای ترور ترامپ

توضیحات پلیس در مورد گم‌شدن یک دختر ۱۶ ساله

تکلیف سود سهام عدالت متوفیان روشن شد

تغییر دمای پایتخت تا ۲۹ درجه

ایرانیان از نظر ژنتیکی شبیه چه کسانی‌اند؟

فرمانده کل سپاه: برای هر جنگی آماده‌ایم

اینفوگرافی/ ۱۰ صنعتی که میلیاردر‌های دنیا را ساخت

فیلم/ حضور آمیتاب باچان در مراسم تشییع آماج کومار

وضعیت سد‌های کشور پس از بارندگی‌های اخیر

فیلم/ اظهارات احساسی پسر امیرحسین مدرس درباره نامادری‌اش

نتفلیکس از کرایه DVD تا رهبری بازار سرگرمی و استریمینگ

عکس/ تصاویر دیده‌نشده از کودکی ریحانا

فیلم/ بارش شدید تگرگ در شهر سوران در کردستان عراق

ترکیب پرسپولیس مقابل استقلال خوزستان