تاریخ انتشار: ۱۵:۱۸ - ۱۹ آذر ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۶ نظر

محمدرضاگلزار آری، صادق بوقی نه؟

سلبریتی خوب، گلزار است که نه می‌پرسد، نه اساساً توانایی پرسش دارد و رقص مطلوب در میدان، هم آن رقصی است که پارک آب و آتش زیر نظر فلان نهاد برگزار می‌شود؛ نه صادق بوقی و امثالهم که خودش میلش کشیده چه زمانی و در کجا برقصد.

محمدرضاگلزار
اقتصاد۲۴- به لطف یکدست‌شدن قوایی که قرار بود از هم تفکیک باشند و محل برخورد آرای مختلف، دیگر می‌توان از یک کلیت واحد سخن گفت. صداوسیما هم که تکلیفش مشخص است. چنان در رپورتاژآگهی برای دولتمردان مستقر تلاش دارد که گویی روابط عمومی آنهاست.

در واقع، تمام ارکان کشور را مسئولانی در دست دارند که همه در نگاه به جهان به‌خصوص سیاست، اشتراک بسیار زیادی دارند. این اتفاق دو لطف دارد؛ اول اینکه وقتی تمام امکانات دست‌شان باشد معلوم می‌شود چطور می‌توانند کشور را اداره کنند و آن را به کجا خواهند برد. دوم اینکه هر تصمیمی در هر حوزه‌ای انگار که تصمیم یک کلیت واحد است. هیچ‌وقت همه نهاد‌های اساسی کشور به لحاظ تفکر حاکم چنین با یکدیگر هم‌پوشانی نداشته است. الان کاری که صداوسیما می‌کند دقیقاً همان چیزی‌است که باب میل ریاست‌جمهوری، مجلس و حتی شهرداری‌هاست.

با این مقدمه می‌توان گفت، یک کلیت واحد است که؛ در رشت پیرمردی شادی‌کننده را تحت فشار می‌گذارد، در مترو مشهد دوربین رسواکننده نصب می‌کند، در تهران تونل حجاب‌بان برقرار می‌کند، در ارشاد ستون‌نویس کیهان را به عضویت شورای پروانه نمایش فیلم می‌گمارد و همان تفکر در صداوسیما محمدرضا گلزار را برای حل مشکلاتش فرا می‌خواند تا باز بر ارج نشاندش.

در وادی امر این اتفاق متناقض به‌نظر می‌رسد. همه می‌دانند فاصله ظاهری این سلبریتی با ایدئولوژی تفکر حاکم، فاصله‌ای کهکشانی است. انگار از دو دنیای متفاوت هستند که هیچ نقطه اشتراکی در آن‌ها به‌ظاهر وجود ندارد. سلبریتی معروف انگار آیکونی اگزجره و غربی در ایران است؛ نمادی از مصرف‌گرایی و زیباشناسی منتهی‌الیه طیف رادیکال در هالیوود. از سبک زندگی لاکچری‌اش تا نوع پوشش او همان چیزی‌است که تفکر حاکم دهه‌هاست می‌خواهد با آن مبارزه کند. لااقل به‌ظاهر که می‌خواست.

به میانجی همین اراده برای مبارزه با چنین نگرشی به زندگی، قدرت سیاسی را از آنِ خود کرد. برای همین است که برای افکار عمومی این پرسش به‌وجود می‌آید؛ صداوسیمایی که تیپ، چهره و فرم محبوبش همان‌هایی بودند که پارودیِ «یار دبستانی» در برنامه سیدخندان اجرا می‌کردند، چطور سلبریتی‌ای، چون محمدرضا گلزار هم نورچشمی‌اش می‌شود؟

یا پرسشی اساسی‌تر؛ چطور همه در برابر فعل شرم‌آور دولتمردی ـ که اگر ادعا‌های اخلاقی و مذهبی دولت صحت داشت، از شرم باید همگی استعفا می‌دادند ـ سوت‌زنان می‌گذرند و در همان شهر، پیرمرد ساده ماهی‌فروش را برای یک تکان‌دادن خود، مورد عتاب قرار می‌دهند؟


بیشتر بخوانید: استایل قدیمی همسر مدلینگ محمدرضا گلزار صدای کاربران را در آورد! + عکس


از آن لحظه که صفحه پیرمرد از دسترس خارج شد و مسئولان قضایی رشت از بسته شدن ۱۲ صفحه اینستاگرام فعال در آن شهر برای این اتفاق خبر دادند، ده‌ها ویدئو توسط مردم پخش شد که در مراسم‌های دولتی در پارک‌ها، حرکاتی بسیار موزون‌تر از حرکات پیرمرد توسط مردان و حتی زنان در حال اجراست.

بخش‌های فرهنگی شهرداری‌ها و دولت، این حرکات موزون را تدارک دیده بودند و این دقیقاً نکته ماجراست و جواب این پرسش که چرا گلزار با منش و شمایل خاص خودش در صداوسیمایی که تاب یکی مثل رضا رشیدپور را هم نداشت، به صدر می‌نشیند، ولی جلوی بالا و پایین پریدن صادق بوقی در کف بازار رشت گرفته می‌شود؟ جواب این پرسش که چرا آن مسئول دولتی در رشت را کسی از مسئولان پیگیری نمی‌کند، اما برای یک بالا و پایین پریدن صادق بوقی، بیش از ۱۰ نفر دستگیر می‌شوند. این سیاست فرهنگی در ادامه همان سیاست کلی این کلیت واحد است و معنایش این است؛ انحصار تفسیر با ماست. ما تشخیص می‌دهیم کدام سلبریتی با هر شمایلی اجازه حضور در سیمایی که قرار بود ملی باشد، داشته باشد و سلبریتی دیگری نه. ما تشخیص می‌دهیم کدام بالا و پایین پریدن، عفت عمومی را جریحه‌دار می‌کند و کدام نه.

در واقع، مسئله برای تفکر حاکم این است، آنجا مطلوب است که من در آن توانایی اعمال قدرت و نظر داشته باشم، آنجا که این امکان از من سلب شود ـ ولو که هیچ منافاتی هم با سخت‌ترین تفسیر‌ها از ایدئولوژی من نداشته باشد ـ باز پذیرای آن نیستم. برای همین سلبریتی خوب برای این تفکر، گلزار است که نه می‌پرسد، نه اساساً توانایی پرسش دارد و رقص مطلوب در میدان هم آن رقصی است که پارک آب و آتش زیر نظر فلان نهاد برگزار می‌شود؛ نه صادق بوقی و امثالهم که خودش میلش کشیده چه زمانی و در کجا برقصد. این کلیت واحد صریح و بدون تعارف در حال ارسال پیامی به همه است: «آن زمان باید برقصی که من بگویم.» آن هم به مردمی که بار‌ها نشان دادند این حجم از حضور در همه ابعاد زندگی‌شان را بر نخواهند تابید.

منبع: هم میهن
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۵
مرتضی امیری
0
0
سه‌شنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۲
شما رسانه ها پولتونو از کجا میارید؟!!
ناشناس
1
0
سه‌شنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۲
جهالت هم اندازه ای دارد!!متاسفانه برخی از مسئولین جهالت را از حد گذرانده اند!!
محمد
0
0
سه‌شنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۲
این توصیفاتی که درمورد گلزار فرمودید ایشان خنگ به‌نظر میرسد
افسانه
خوبه گفتن بی ادب نباشید..‌اونوقت توهین میکنی به سوپراستارکشورمیگی خنگ؟؟؟خودتی?
افسانه
0
0
چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۲
توروخداجمع کنیداین بساط....من نمیگم کاردولت درسته یانه...اما چراهرچیزی میشه وصل میکنید به سوپراستارعزیزیه کشور...آخه چه ربطی به ایشون داره...
آقاگلزاردرنهایت ادب احترام کارخودشو میکنه ودرنهایت صبوری ازدست حاشیه پردازان دم برنمیاره ازبس که آفاست....❤❤??❤❤آخه خجالتم خوب پیزیه ...همه چی رو هی ربط ندین به آقارضاگلزارجان عزیز...
آخه مثلا انسانی ومیخوای حق شهروندی روداشته باشی بعدحق سوپراستاروضایع میکنی؟؟؟؟..نمیتونی مثل آدم بدون ربط دادن به آقا گلزا عزیزمطلبتو بگی...پس حرف نزن سنگینتری...ای بابا??
شاپور ساسان
0
0
پنجشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۲
زمانش که برسه ادمهایه بی هنر امسال گلزار را فراموش نکیکنیم که منغعت شخصیش از همه چیز مهمتره بی شرفان در صدر نشسته اند
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت ماهی امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۱۰ فروردین ۱۴۰۴/ گرانی بی‌سابقه طلا و سکه در بازار

اینفوگرافی/تعطیلات عید فطر در کشور‌های مسلمان چند روز است؟

عکس/جدول لیگ برتر پس از شکست پرسپولیس

عکس/حرکت منطقی بهاره رهنما در اینستاگرام جلب توجه کرد

معرفی مشخصات جنگنده سوخو-۳۰MKI

قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

زمان واریز حقوق بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی مشخص شد

قیمت دلار در ۳ سناریو؛ اصلاح موقت ادامه دارد؟

پیش بینی قیمت دلار امروز ۱۰ فروردین ۱۴۰۴/ جهش قیمت دلار در بازار

فرآیند پیر شدن از کدام قسمت بدن شروع می‌شود؟ ￸

فیلم/ ترور ناموفق رییس جمهور روسیه؟

نحوه پاسخ ایران به حمله آمریکا مشخص شد؟

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

مرغ پارمزان خامه‌ای؛ روشی متفاوت و خوشمزه برای پخت مرغ

تقویت قوای جنسی با مصرف این نوع سبزی

مصرف این آجیل باعث کاهش وزن می‌شود

۱۹ طرح ارزی که به دلایل عجیب از چرخه خارج شدند/ از اعدام خالق پول ملی کره شمالی تا صورت شیطانی ملکه بریتانیا

این میوه سرشار از چربی مفید است

خواص شگفت‌انگیز عدس برای سلامتی

مصرف فیبر چه خواصی برای سلامتی دارد؟

این دمنوش برای سلامت پوست معجزه می‌کند

جیبلی چیست و داستان ترند جدی فضای مجازی چیست؟

فیلم/اردوغان: خداوند اسرائیل را لعنت و درمانده کند

پاسخ به طمع‌ورزی ترامپ: دستت به گرینلند نخواهد رسید

فیلم/واعظی: همه چیز توافق در سال ۹۹ تمام شده بود

عکس/حرکت منطقی بهاره رهنما در اینستاگرام جلب توجه کرد

عکس/جدول لیگ برتر پس از شکست پرسپولیس

عکس/صحنه‌ای که سریال پایتخت نشان داد و جنجالی شد

رحمتی رویای قهرمانی پرسپولیس را کمرنگ کرد

کنایه سنگین هواداران پرسپولیس به علیرضا بیرانوند

فیلم/گل دوم شمس آذر به پرسپولیس توسط کومار دقیقه ۵۵

فیلم/افزایش تعداد فوتى‌هاى حادثه واژگونى اتوبوس در کرمان

فیلم/ رقص سالار، نقی و ارسطو

فیلم/گل اول پرسپولیس به شمس آذر توسط دورسون در دقیقه ۲۵

اینفوگرافی/تعطیلات عید فطر در کشور‌های مسلمان چند روز است؟

فیلم/سوپرگل شمس آذر به پرسپولیس در دقیقه ۱۲

فیلم/محمود واعظی: استارت آشوب‌های ۹۶ و ۹۸ را خودی‌ها زدند!

هشدار به خریداران طلای آب‌شده؛ این نوع طلا در دادوستد‌های درون‌صنفی استفاده می‌شود

دفتر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دوشنبه را عید فطر اعلام کرد

اقامه نماز عید فطر به امامت رهبر انقلاب، فردا در مصلای تهران

دفتر آیت الله سیستانی روز دوشنبه را عید فطر ۱۴۰۴ اعلام کرد

فاصله کم استقلال تا سقوط به لیگ یک!

ترامپ ایران را به بمباران تهدید کرد

اعلام ترکیب پرسپولیس مقابل شمس‌آذر قزوین

واژگونی اتوبوس در کرمان با دستکم ۷ کشته و ۳۰ مصدوم

پزشکیان: پاسخ رهبری به نامه ترامپ، از طریق عمان به دست آنها رسیده

پزشکیان: مسیر مذاکره غیرمستقیم با آمریکا باز است

انتقاد نزدیکان ترامپ از رویکرد مایک والتز علیه ایران

انفجار در یک کلانتری در مشهد؛ ۲ پلیس جان باختند

عکس/تبریک خاص عید فطر توسط رونالدو

صحبت کردن با خودتان فوایدی دارد که بهتر است بدانید

اولین خروجی آبی‌ها مشخص شد

پیام احمد مسعود به مناسبت عید فطر

قیمت ماهی امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

کشف گنج ۵۰۰ میلیارد دلاری در عمق دریاچه سالتون

ترافیک سنگین در جاده چالوس و هراز و آزادراه شمال

فیلم/مراحل ضرب سکه طلا چگونه است؟

فیلم/اقامه نماز عید فطر آوارگان فلسطینی در میان ویرانه‌های غزه

پوکر صعودی بورس؛ موج ورود سرمایه به بازار سهام

فیلم/ویدئوی بهرام افشاری از پایتخت ۷