تاریخ انتشار: ۱۱:۰۴ - ۰۴ دی ۱۴۰۲

الکترونیکی شدن گواهی‌های ولادت و فوت

رئیس سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به طراحی سامانه هدی (هویت دیجیتال ایرانیان) مبتنی بر اینترنت از حذف فیزیک گواهی ولادت و فوت تا چند روز آینده خبر داد.

الکترونیکی شدن گواهی‌های ولادت و فوت

اقتصاد۲۴- هاشم کارگر معاون وزیر و رئیس سازمان ثبت احوال کشور به مناسبت روز ملی ثبت احوال گفت: سازمان ثبت احوال ارتباط بسیار زیادی با مجموعه گسترده دولت دارد؛ اما جنس سازمان از نوع خدماتی و بیشتر مشغول خدمت رسانی است.

وی با اشاره به اینکه تحقق یک سازمان هوشمند جزو برنامه‌های طراحی شده از دو سال قبل برای سازمان ثبت احوال است، افزود: ما سامانه «سهیم» را به عنوان یک درگاه تعاملی با هموطنان برای دریافت خدمات الکترونیک و اطلاعات خانواده و همچنین امکان ویرایش اطلاعات افراد راه اندازی کردیم.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور گفت: سازمان ثبت احوال برای اولین بار در حوزه اطلاعات جمعیتی نیز اقدام کرده و برخی اقدامات ثبتی مبنا مانند اطلاعات نرخ باروری را جمع آوری کرد و سرویس‌های الکترونیکی را در این راستا ارائه داد.


بیشتر بخوانید:چه اشخاصی برای تغییر سن در شناسنامه می‌توانند اقدام کنند؟


کارگر از حذف فیزیک گواهی‌های ولادت و فوت طی چند روز آینده خبرداد و عنوان کرد: افراد برای شناسنامه دار کردن نوزاد باید گواهی ولادت را از مراجع رسمی مانند بیمارستان دریافت می‌کردند و به ثبت احوال ارائه می‌دادند که ما با وزارت بهداشت هماهنگ کردیم و در چند روز آینده فیزیک گواهی‌ها حذف خواهد شد؛ بطوریکه هیچ پدر و مادری برای دریافت شناسنامه نوزاد خود لازم نیست به سازمان ثبت احوال مراجعه فیزیکی کند و با انتخاب اسم نوزاد به صورت الکترونیکی، شناسنامه نوزاد را در درب منزل دریافت خواهد کرد.

وی افزود: گواهی فوت نیز به زودی به صورت الکترونیک صادر خواهد شد و در اختیار خانواده متوفی و سایر مراجع قرار می‌گیرد.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور از طراحی سامانه هدی (هویت دیجیتال ایرانیان) مبتنی بر اینترنت خبرداد و گفت: از آنجایی که غالب خدمات ما در بستر اینترانت انجام می‌شود؛ لذا سامانه‌ای طراحی کردیم تا به عنوان مبنای ارائه خدمات در اختیار بخش‌های خصوصی و مردم قرار گیرد. این سامانه به احراز هویت افراد کمک می‌کند و مراحل پایانی احراز هویت غیرحضوری هم تا دو سه هفته آینده انجام می‌شود.

کارگر که در برنامه‌ای رادیویی سخن می‌گفت، تأکید کرد: ما در تلاشیم که برای افراد زیر ۱۵ سال هم کارت ملی صادر کنیم تا برای دریافت خدمات گوناگون مورد استفاده قرار گیرد.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار